X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • beatas Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie mnie boli brzuch po lewej stronie.. Nie mogę chodzic, ani siedziec:/ jedynie leżeć...

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus i Dorjana trzymam za Was i wasze dzieciątka kciuki i wierzę że będzie dobrze bo musi być dobrze! Pomodle się za Was <3 Trzymajcie się cieplutko i nie mozecie tracic nadzieji <3 <3 <3

Ja dzisiaj zaczynam 20 tydzień :-) wow ale to zlecialo to już połowa :-)

Paula222, cass, Dorjana, mmarzenak, Helenucha Klucha, Madzik84, Joana33, xpaulinax lubią tę wiadomość

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas nospę brałaś?

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 19 tygodniu :-)
    Nelus, Dorjana zaciskam kciuki! Musi być dobrze!
    Beatas moje pierwsze opakowanie to 60 ml na próbę je kupiłam, zużyłam do tej pory połowę, stosuję go pełne 2 tygodnie. Myślę że nieźle, ja robię tak ze najpierw na brzuch sobie go wylewam wokół pępka a dopiero potem rozsmarowuję żeby za dużo w dłonie się nie wchłonęło. Brałaś nospę?

Dziewczyny, jeszcze raz dziękuję Wam za wczorajszą pamięć, dziś całą noc męczyły mnie koszmary aż zeszłam na dół się położyć bo nie mogłam spać, ciągle się kręciłam, straszna to była noc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 10:52

beatas, Misia15, Madzik84 lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam się w 20 tygodniu (!).

Neluś, Dorjana, trzymam za Was kciuki, życzę dobrych wieści!

Pati ja ostatni robiłam takie pizzerinki z ciasta francuskiego - na ciasto wykładasz podsmażone warzywa (jakie tylko lubisz: pieczarki, cukinię, cebulę, etc.) i dodatki - sery, salami, kurczaka, no do wyboru do koloru. Poza tym to mam pustkę w głowie, bo ja ostatnio bym mięsa w sosach tylko jadła...
    Z ciast do uwielbiam marchewkowe (przepis na kwestii smaku), ale ostatnio zrobiłam tartę czekoladową z masą sernikową i borówkami (miały być brzoskwinie, ale nie wszyscy przepadają) i też super.

Właśnie obejrzałam pierwszy odcinek położnych i chyba będzie to ostatni, bo jakoś emocji nie mogę ogarnąć i wysmarkałam już pół rolki papieru.

Misia15, Helenucha Klucha, Madzik84, xpaulinax lubią tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie brałam nospy, bo nie mam akurat w domu:/ powinnam kogoś wysłać do apteki czy wystarczy przeczekac?

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Strasznie mnie boli brzuch po lewej stronie.. Nie mogę chodzic, ani siedziec:/ jedynie leżeć...

Ja miałam tak kilka dni temu że z bólu nie mogłam wstać z łóżka to zadzwoniłam do lekarza i kazał odpocząć i brać nospe. Powiedział ze teraz wszystko się coraz bardziej rozciąga i może bolec.a jaki masz brzuch poniżej pępka? Bo jeżeli w miarę miękki to się jie denerwuj to jest ok ale jeśli byś miała twardy jak kamień to wtedy do lekarza ja dostałam taka instrukcje od swojego lekarza brać nospe i sprawdzać brzuch

Misia15
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Nie brałam nospy, bo nie mam akurat w domu:/ powinnam kogoś wysłać do apteki czy wystarczy przeczekac?

Możesz przeczekać ale szkoda żebyś się meczyla bo czasami te bóle trwają chwile a czasami cały dzień :-(
    Aha i mi lekarz polecił magnez B6 i powiem ci ze odkąd go biorę to mam mniej bolesne te skurcze i jest ich mniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 10:59

Misia15
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cass wrote:
    Cześć dziewczyny, witam się w 20 tygodniu (!).

Neluś, Dorjana, trzymam za Was kciuki, życzę dobrych wieści!

Pati ja ostatni robiłam takie pizzerinki z ciasta francuskiego - na ciasto wykładasz podsmażone warzywa (jakie tylko lubisz: pieczarki, cukinię, cebulę, etc.) i dodatki - sery, salami, kurczaka, no do wyboru do koloru. Poza tym to mam pustkę w głowie, bo ja ostatnio bym mięsa w sosach tylko jadła...
    Z ciast do uwielbiam marchewkowe (przepis na kwestii smaku), ale ostatnio zrobiłam tartę czekoladową z masą sernikową i borówkami (miały być brzoskwinie, ale nie wszyscy przepadają) i też super.

Właśnie obejrzałam pierwszy odcinek położnych i chyba będzie to ostatni, bo jakoś emocji nie mogę ogarnąć i wysmarkałam już pół rolki papieru.
    Mięsa też mogą być :) u nas urodziny to dość duża impreza :) rodzice rodzeństwo i dziadkowie i mam ok 15 osób :D

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin na skurcze też poleciła magnez ale żeby był z potasem, i żeby nie był to suplement diety a lek, np. aspargin, jeszcze nie miałam potrzeby zażycia ale leży w razie w. w szufladzie

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia15 wrote:
    Ja miałam tak kilka dni temu że z bólu nie mogłam wstać z łóżka to zadzwoniłam do lekarza i kazał odpocząć i brać nospe. Powiedział ze teraz wszystko się coraz bardziej rozciąga i może bolec.a jaki masz brzuch poniżej pępka? Bo jeżeli w miarę miękki to się jie denerwuj to jest ok ale jeśli byś miała twardy jak kamień to wtedy do lekarza ja dostałam taka instrukcje od swojego lekarza brać nospe i sprawdzać brzuch
    Chyba nie jest twardy.. Znaczy ugina się i nie jest jak kamień... Czyli jeśli tej nosoy nie wezme to bedzie dyskomfort dla mnie, ake dzidzi nic sie nie stanie?

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    A nie naciągnęłaś się ale podnosiłaś cos? Bo czasami chwila nie uwagi wystarczy. Mi lekarz po amnio kazał nawet 6 tabl magnezu brać na dobę.

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana, Nelus trzymam kciuki.Wiem,ze niepewnosc jest meczaca, ale wierze,ze bedzie dobrze:)

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus Dorjana miejmy nadzieje ze wszystko sie ulozy, badzmy dobrej mysli .
    Miluszka ja kocham to ciasto z Nutella kremowka i fruzelina na gorze mniam <3

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Chyba nie jest twardy.. Znaczy ugina się i nie jest jak kamień... Czyli jeśli tej nosoy nie wezme to bedzie dyskomfort dla mnie, ake dzidzi nic sie nie stanie?
    Tak mi się wydaje bo Ciebie będzie bolec a dzidzia sie pewnie rozpycha bo ma mało miejsca ;-)

Misia15
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    t

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 23:22

Repose lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Repose Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka na pewno to mozliwe ze sa takie chwile szczegolnie kiedy jest sie w szpitalu ale pomysl o tym ze w szpitalu sa lekarze ktorzy na pewno wam pomoga <3

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, Dorjana trzymajcie się Kochane! <3 Jesteśmy z Wami wszystkie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 12:08

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczny!!! :D

ale się za Wami stęskniłam :P nie było mnie parę dni i już musiałam nadrabiać kilka godzin!

Pati_89 strasznie się cieszę, że wszystko dobrze się skończyło i Michaś jest zdrowy! Kamień z serca <3

Nalus cały czas o Tobie myślę i wspieram mocno!

Patutka trzymaj się dzielnie w szpitalu, jesteś w dobrych rękach więc będzie dobrze :)

Respose witaj serdecznie!

Dorjana czekamy razem z Tobą na super wyniki.

No i dziewczyny super zakupy!
    Używam koszy na pieluchy tommee tippee od wielu lat i jestem z nich bardzo zadowolona. Wkłady kupuję na allegro za ok. 22zł. i naprawdę starczają na długo.
    Z butelkami antykolkowymi każdej firmy jest problem z myciem. Ja takich nie będę kupować bo zamierzam karmić piersią i mam nadzieję, że od czasu do czasu jak maluch dostanie zwykłą butlę to nic mu nie będzie.
    Odnośnie laktatora - byłam ostatnio u kuzynki, która 4m temu urodziła drugie dziecko. Przy pierwszym miała ręczny, a przy drugim kupiła już elektryczny. Mówi, że nie ma porównania! Ręczny był na tyle słaby, że nabawiła się zapalenia piersi co jest naprawdę bardzo męczące! Raz miała 40s. gorączki i straszne dreszcze... Jak macie możliwość to kupcie elektryczny :)

Pozdrowienia z łóżka! :)

Pati_89, Kawokado, kamenkaa, xpaulinax lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 23:22

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
‹‹ 606 607 608 609 610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ