Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Nelus i Dorjana trzymam za Was i wasze dzieciątka kciuki i wierzę że będzie dobrze bo musi być dobrze! Pomodle się za Was
Trzymajcie się cieplutko i nie mozecie tracic nadzieji
Ja dzisiaj zaczynam 20 tydzieńwow ale to zlecialo to już połowa
Paula222, cass, Dorjana, mmarzenak, Helenucha Klucha, Madzik84, Joana33, xpaulinax lubią tę wiadomość
Misia15
Naszą Księżniczka - Oliwka -
Dzień dobry w 19 tygodniu
Nelus, Dorjana zaciskam kciuki! Musi być dobrze!
Beatas moje pierwsze opakowanie to 60 ml na próbę je kupiłam, zużyłam do tej pory połowę, stosuję go pełne 2 tygodnie. Myślę że nieźle, ja robię tak ze najpierw na brzuch sobie go wylewam wokół pępka a dopiero potem rozsmarowuję żeby za dużo w dłonie się nie wchłonęło. Brałaś nospę?
Dziewczyny, jeszcze raz dziękuję Wam za wczorajszą pamięć, dziś całą noc męczyły mnie koszmary aż zeszłam na dół się położyć bo nie mogłam spać, ciągle się kręciłam, straszna to była noc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 10:52
beatas, Misia15, Madzik84 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, witam się w 20 tygodniu (!).
Neluś, Dorjana, trzymam za Was kciuki, życzę dobrych wieści!
Pati ja ostatni robiłam takie pizzerinki z ciasta francuskiego - na ciasto wykładasz podsmażone warzywa (jakie tylko lubisz: pieczarki, cukinię, cebulę, etc.) i dodatki - sery, salami, kurczaka, no do wyboru do koloru. Poza tym to mam pustkę w głowie, bo ja ostatnio bym mięsa w sosach tylko jadła...
Z ciast do uwielbiam marchewkowe (przepis na kwestii smaku), ale ostatnio zrobiłam tartę czekoladową z masą sernikową i borówkami (miały być brzoskwinie, ale nie wszyscy przepadają) i też super.
Właśnie obejrzałam pierwszy odcinek położnych i chyba będzie to ostatni, bo jakoś emocji nie mogę ogarnąć i wysmarkałam już pół rolki papieru.Misia15, Helenucha Klucha, Madzik84, xpaulinax lubią tę wiadomość
-
beatas wrote:Strasznie mnie boli brzuch po lewej stronie.. Nie mogę chodzic, ani siedziec:/ jedynie leżeć...
Ja miałam tak kilka dni temu że z bólu nie mogłam wstać z łóżka to zadzwoniłam do lekarza i kazał odpocząć i brać nospe. Powiedział ze teraz wszystko się coraz bardziej rozciąga i może bolec.a jaki masz brzuch poniżej pępka? Bo jeżeli w miarę miękki to się jie denerwuj to jest ok ale jeśli byś miała twardy jak kamień to wtedy do lekarza ja dostałam taka instrukcje od swojego lekarza brać nospe i sprawdzać brzuch
Misia15
beatas wrote:Nie brałam nospy, bo nie mam akurat w domu:/ powinnam kogoś wysłać do apteki czy wystarczy przeczekac?
Możesz przeczekać ale szkoda żebyś się meczyla bo czasami te bóle trwają chwile a czasami cały dzień
Aha i mi lekarz polecił magnez B6 i powiem ci ze odkąd go biorę to mam mniej bolesne te skurcze i jest ich mniejWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 10:59
Misia15
cass wrote:Cześć dziewczyny, witam się w 20 tygodniu (!).
Neluś, Dorjana, trzymam za Was kciuki, życzę dobrych wieści!
Pati ja ostatni robiłam takie pizzerinki z ciasta francuskiego - na ciasto wykładasz podsmażone warzywa (jakie tylko lubisz: pieczarki, cukinię, cebulę, etc.) i dodatki - sery, salami, kurczaka, no do wyboru do koloru. Poza tym to mam pustkę w głowie, bo ja ostatnio bym mięsa w sosach tylko jadła...
Z ciast do uwielbiam marchewkowe (przepis na kwestii smaku), ale ostatnio zrobiłam tartę czekoladową z masą sernikową i borówkami (miały być brzoskwinie, ale nie wszyscy przepadają) i też super.
Właśnie obejrzałam pierwszy odcinek położnych i chyba będzie to ostatni, bo jakoś emocji nie mogę ogarnąć i wysmarkałam już pół rolki papieru.u nas urodziny to dość duża impreza
rodzice rodzeństwo i dziadkowie i mam ok 15 osób
Helenucha Klucha lubi tę wiadomość
-
Misia15 wrote:Ja miałam tak kilka dni temu że z bólu nie mogłam wstać z łóżka to zadzwoniłam do lekarza i kazał odpocząć i brać nospe. Powiedział ze teraz wszystko się coraz bardziej rozciąga i może bolec.a jaki masz brzuch poniżej pępka? Bo jeżeli w miarę miękki to się jie denerwuj to jest ok ale jeśli byś miała twardy jak kamień to wtedy do lekarza ja dostałam taka instrukcje od swojego lekarza brać nospe i sprawdzać brzuch
-
beatas wrote:Nie brałam nospy, bo nie mam akurat w domu:/ powinnam kogoś wysłać do apteki czy wystarczy przeczekac?
-
beatas wrote:Chyba nie jest twardy.. Znaczy ugina się i nie jest jak kamień... Czyli jeśli tej nosoy nie wezme to bedzie dyskomfort dla mnie, ake dzidzi nic sie nie stanie?
Misia15
Dziewczny!!!
ale się za Wami stęskniłamnie było mnie parę dni i już musiałam nadrabiać kilka godzin!
Pati_89 strasznie się cieszę, że wszystko dobrze się skończyło i Michaś jest zdrowy! Kamień z serca
Nalus cały czas o Tobie myślę i wspieram mocno!
Patutka trzymaj się dzielnie w szpitalu, jesteś w dobrych rękach więc będzie dobrze
Respose witaj serdecznie!
Dorjana czekamy razem z Tobą na super wyniki.
No i dziewczyny super zakupy!
Używam koszy na pieluchy tommee tippee od wielu lat i jestem z nich bardzo zadowolona. Wkłady kupuję na allegro za ok. 22zł. i naprawdę starczają na długo.
Z butelkami antykolkowymi każdej firmy jest problem z myciem. Ja takich nie będę kupować bo zamierzam karmić piersią i mam nadzieję, że od czasu do czasu jak maluch dostanie zwykłą butlę to nic mu nie będzie.
Odnośnie laktatora - byłam ostatnio u kuzynki, która 4m temu urodziła drugie dziecko. Przy pierwszym miała ręczny, a przy drugim kupiła już elektryczny. Mówi, że nie ma porównania! Ręczny był na tyle słaby, że nabawiła się zapalenia piersi co jest naprawdę bardzo męczące! Raz miała 40s. gorączki i straszne dreszcze... Jak macie możliwość to kupcie elektryczny
Pozdrowienia z łóżka!Pati_89, Kawokado, kamenkaa, xpaulinax lubią tę wiadomość
Mały Ryś