X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Angela85 Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci są silniejsze niż myślimy. Mojej koleżance lekarz powiedział,że dziecko będzie chore i żeby nie myślała o tym co ma w brzuchu.... Urodziła zdrowego synka który ma już 3 latka :)

Angela85 42803b1db54a726d494ef2f5f0986917.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • beatas Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I komu my mamy ufać, skoro nie lekarzom..

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doktor mówiła ze nie ufałaby do końca temu badaniu krwi bo może być zaburzone przez ta bakterie. Co ma być to będzie. Badanie dopoero w astepnym tygodniu wiec teraz modlę się żeby utrzymać ciążę i przestać krwawic

201703012752.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro maluch już tyle wytrzymał, to da radę:) następna wizyta to dopiero ta za tydzień?

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg w szpitalu w niedziele, wizyta u ginekologa we wtorek a badania genetyczne beda wykonywane 3h ode mnie, w vancouver. Zadzwonia do mnie gdy tylko otrzymają Dzisiejsze ze wyniki krwi. Gin mówiła ze w następnym tyg na pewno będę musiała jechac ale nie wiem w jaki dzień mąż na wolne 4 dni od czwartku wiec jakoś wtedy bo musi być ze mna

201703012752.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To intensywne dni Was czekają.. Dobrze, że otaczają Cię taka opieką! Oby tylko wszystko dobrze się skończyło!

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus a czy brałaś kwas foliowy przed ciąża i na początku? Bo jednak przyjmowanie zmniejsza to ryzyko o ok 70%...
    Trzymamy kciuki za silnego dzidziusia i mamusie!

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed ta ciążą nie bralam bo nie planowałam jeszcze drugiego dzidziusia. Zaczęłam brać jakoś w 6tygodniu. W pierwszej ciazy brałam pół roku przed

201703012752.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus bardzo mi przykro :( będę się za Was modlić <3 i myślę jak dziewczyny Twoje dziecko już tyle przeszło i dalej chce żyć więc jest silne i da radę :-*
    Same badania to nic w porównaniu z oczekiwaniem na wyniki :( musisz być teraz silniejsza niż kiedykolwiek <3

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus przykro mi, że musicie się tak martwić i przeżywać to, co w tej chwili. Miej nadzieję, że wszystko będzie dobrze. A teraz leż cały czas, bo to bardzo ważne by odpoczywać. Myślę o Tobie i trzymam kciuki!

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neluss trzymam za Was kciuki ;*;) dużo odpoczywaj ;)
    Ja nie mogę doczekać się już piątku ciągle o nim myślę.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana a co u Was nowego powiedzieli? Miałaś już ta dodatkową wizytę cz to dopiero w tym tyg?

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    No cóż :) byłam u innego specjalisty...
    Potwierdził wszystko... nie wygląda to za ciekawie... staram się z tym pogodzić ale nie daję rady... choć długo łezki nie uroniłam, dopiero po 3 dniach pękłam.
    Myślę że to moje życie troszkę mnie już nauczyło (w sensie doświadczyło) - jestem typem realisty (nie pesymisty) - moje życie opiera się na faktach a nie złudzeniach... chyba zrobiłam się twardsza...

Jeśli kolejna wizyta przyniesie pozytywne zmiany to będzie CUDOWNIE... ale do dobrych wiadomości nie trzeba się przygotowywać...
    Niestety najtrudniejsze jest przygotowanie na najgorsze.... przerobienie tego tematu nawet z mężem mi nie wychodzi... stopniowo, codziennie po jednym zdaniu przerabiamy.

Rozumiem cię doskonale :/ my tematu nie poruszaliśmy prawie wcale jedynie o terminie wyniku kiedy będzie ale nigdy nie padło pytanie co będzie jeśli.... Gdy widział moje łzy poprostu przytulał i tyle.
    Trudne to sa tematy :/ wiedziałam że kocham to dziecko bez względu na wszystko i jako matka muszę dać radę ale nie wiem jakby było gdybym dostała złe wyniki do ręki :/
    Musimy sie modlić i wierzyć że będzie dobrze :-*

To życie takie niesprawiedliwe jest... boimy się o swoje maleństwa robimy badania stresujemy się a takie se chodzą palą w ciąży piją i rodzą zdrowe dzieci niczym się nie przejmują :/

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana, ale co dokładnie niepokoi lekarzy?

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie Pati, ze jest niesprawiedliwe. Dorjana musicie byc dobrej mysli, to pewnie teraz bardzo trudne, ale jedyne co pozostaje. Trzymam kciuki za dobre wiesci.
    Nelus trzymam kciuki ze wyniki krwi byly zaburzone przez bakterie i ze krawienie tez jest ty spowodowane. Licze ze jutro uslyszysz dobre wiesci, a jak pojedziecie na specjalistyczne badania wrocicie cali szczesliwi.
    Jestem z wami.
    Co do niani wiem, ze w ikei maja ale taka tylko glosowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 10:20

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• ma_rka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais, a powiedz mi, bo chyba umknęło mi gdzieś- wiesz już czy będzie chłopczyk czy dziewczynka?

kamenkaa lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj ale nie ciekawie się tu dzieje, Dorajna, Nelus cały czas mocno za was i wasze maleństwa trzymam kciuki , oby wszystko wskoczyło na dobre tory <3

Ale ja miałam dziś znów głupie sny, załamać się idzie. Człowiek zamiast wypoczęty to zmęczony wstaje.

A z dobrych wieści, wczoraj mój mąż poczuł Jasia <3 Ostatnio wierci się niezmiernie :)

Repose lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus musisz być dobrej myśli i dużo odpoczywać. Dobrze, że jesteś pod kontrolą. Mojej przyjaciółce zakładali szew jakoś w 23 tyg. Tez miała mega problem z szyjką i rozwarcie na 2 cm. Leżała w szpitalu chyba ze 3 tyg. Jak założyli szew to dochodziła do swego terminu i potem niecierpliwiła się strasznie, bo Mała nie chciała wychodzić :P także na razie nie myśl o najgorszym i bardzo dużo odpoczywaj. Wiem, że przy małym dziecku to mało realne, ale musisz się oszczędzać. Wymyślaj jakieś zabawy w łóżku, przemęcz się do czasu tego szwa, córa też jakoś wytrwa ten czas, może dzięki temu będzie samodzielniejsza ;) trzymam kciuki za Was!

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus trzymam mocno kciuki za Was, Twoje maleństwo jest bardzo silne :)

Dorjana mam nadzieję że i u Was będzie wszystko w porzadku i będziesz już później spokojniejsza :)

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziś sobota to my zaczynamy następny tydzień już 19 :) czyli 18 skończonych :) leci to a leci :)

A tak z innej beczki całkiem. Macie jakies fajne przepisy na ciasta albo dania? Bo mam urodzinki za nie długo i znowu trzeba coś wymyśleć a lubię zaskakiwać szczególnie mamę hehe :)

Paula222, miluszka, Misia15, mmarzenak, Helenucha Klucha, Madzik84, Joana33, kamenkaa, xpaulinax lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
‹‹ 605 606 607 608 609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ