Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
fairy_tale wrote:Nelus i Dorjana, bardzo Wam współczuję tych ciężkich momentów, trzymam kciuki, żeby było już tylko lepiej i żeby Wasze maluszki były zdrowe.
Dziewczyny, piszecie o zbyt częstym usg, jeśli o mnie chodzi to też mogłabym mieć robione codziennie, bo cały czas mam z tyłu głowy takie myśli, czy na pewno wszystko jest w porządku. Jest jeszcze alternatywa w postaci detektora tętna, ja co prawda nie planuję zakupu własnego, ale ostatnio na wizycie moja ginekolog znalazła bijące serduszko właśnie używając detektora. To był mój 15t + 5d, więc myślę, że u Was też powinno już być słyszalne. Zawsze to jakaś alternatywa dla usg.
Ja posiadam detektor tetna I bardzo polecam
Nie czuje jeszcze ruchów wiec jest przydatny w razie wątpliwości.fairy_tale lubi tę wiadomość
-
Patutka dasz radę !!!
Munequita przede wszystkim zachowaj spokó, obserwuje się i w razie czego do szpitala.
W poniedziałek mialam mieć wizytę u gina, ale przełożył na wtorek...niby tylko jeden dzień, ale ju jestem zniecierpliwiona ...chcę zobaczyć moja Kropeczkę.
Oo wczoraj mą ostro robi porządki w swojej izbie sniobrodego hhih która ma stać się pokojem dzieciaczka, widzę jak cięzko jest mu się pozbywac częsci swoich rzeczy, a nie wszystkie da sie upchnąć w domu i piwnicy...ale dla Kropki wszystko. A jak już Kropka będzie i ogarniemy juz sie w rodzicielstwie to i tak bedziemy musieli kupić większe mieszkanie, bo dluzej niż do roku jej życia nie damy rade w takiej klitce. Przeraża mnie to jak damy rade finansowo..ehhh
Jutro WOŚP już powiedziałam mężowi że w tym roku wrzucimy do puszki więcej niż zazwyczajWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 20:00
cass lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny, mam termin na 30/06 wcześniej chwilę wiedziałam na lipcowach bo miałam termin na 1.07 ale teraz 30.06 a i tak pewnie jak siostra starszą dzieciak wyjdzie wcześniej
PozdrawiamRepose, Madzik84, kamenkaa, Kourtney, Lila2703, Paula222, xpaulinax lubią tę wiadomość
-
Madzik84 wrote:Fairy_tale, mam dokładnie tak samo, tyle że u mnie trwa to już dobre 1,5 tygodnia!
Jak zjadłam coś słodkiego, albo kotka położyła mi się na kolanach i mruczała to też było takie puknięcie
To chyba mini kopniaczki od lokatora brzucha
O, to chyba faktycznie maluchy się rozpychająPróbowaliśmy też z mężem zrobić maly eksperyment, położyłam się, a on przystawił ucho do brzucha. I twierdzi, że z jednej strony słyszał coś jakby "ktoś pływal w wannie"
Nie wiem, na ile to możliwe, a na ile jego wyobraźnia zadziałała :p
Madzik84 lubi tę wiadomość
-
munequita wrote:Dziewczyny, zauważyłam lekkie plamienie na brązowo przed chwilą na wkładce. Nie odczuwam jakiś bólów. Nie wiem co może to znaczyć, nie aplikowałam żadnych tabsów ani też stosunków nie było. Możecie coś poradzić?
-
Paula1991 wrote:Ja posiadam detektor tetna I bardzo polecam
Nie czuje jeszcze ruchów wiec jest przydatny w razie wątpliwości.Ale chyba za bardzo się boję sytuacji, że nie uda mi się znaleźć tętna i spanikuję.
-
fairy_tale wrote:O, to chyba faktycznie maluchy się rozpychają
Próbowaliśmy też z mężem zrobić maly eksperyment, położyłam się, a on przystawił ucho do brzucha. I twierdzi, że z jednej strony słyszał coś jakby "ktoś pływal w wannie"
A wczoraj wyskoczyła mi mała kuleczka ( nie wiem czy to widzicie)
Repose, fairy_tale, Kawokado, Misia15, Madzik84, Agabtm, kirys, Kourtney, xpaulinax lubią tę wiadomość
-
Repose wrote:Zgredka witamy
Znasz juz plec maluszka.?
Ja mam plamienie po stosunku, ale też miałam z uwagi na grzyba, w ciąży się jest na to narażonym podwójnie a ja to w ogóle mam tendencje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 21:19
Pati_89, Repose lubią tę wiadomość
-
fairy_tale wrote:O, to chyba faktycznie maluchy się rozpychają
Próbowaliśmy też z mężem zrobić maly eksperyment, położyłam się, a on przystawił ucho do brzucha. I twierdzi, że z jednej strony słyszał coś jakby "ktoś pływal w wannie"
Mój mąż codziennie przykłada głowę do brzucha i mruczy to dzidzia zawsze się budzi bo jak on słyszy bulgotanie to ja delikatnie czuje ruchy maleństwawiec twój mąż zapewne słyszy wasze dzieciątko
Zgredka witamy u nas
Pati_89 twój maluszek sie rozpycha ale to słodkiemi też dwa razy się zdarzyła taka śmieszna kulka i jak przylozylam rękę to zaraz zniknęła coś niesamowitego
Pati_89, Madzik84, Mili_Vanilli, fairy_tale, xpaulinax lubią tę wiadomość
Misia15
Naszą Księżniczka - Oliwka -
Misia15 wrote:Mój mąż codziennie przykłada głowę do brzucha i mruczy to dzidzia zawsze się budzi bo jak on słyszy bulgotanie to ja delikatnie czuje ruchy maleństwa
wiec twój mąż zapewne słyszy wasze dzieciątko
Zgredka witamy u nas
Pati_89 twój maluszek sie rozpycha ale to słodkiemi też dwa razy się zdarzyła taka śmieszna kulka i jak przylozylam rękę to zaraz zniknęła coś niesamowitego
dziś też mam taką kulkę w tym samym miejscu i aż twarda jest jak dotykam normalnie sie wystraszyłam
Misia15 lubi tę wiadomość