X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie mąż mi mówił dziś, że czytał, że te ochraniacze to nic dobrego... ech :( jeden mam, bo dostałam z łóżeczkiem, ale drugiego,który miałam w planach chyba już nie kupie...

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• munequita Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zauważyłam lekkie plamienie na brązowo przed chwilą na wkładce. Nie odczuwam jakiś bólów. Nie wiem co może to znaczyć, nie aplikowałam żadnych tabsów ani też stosunków nie było. Możecie coś poradzić?

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • Repose Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita ja moge poradzic jedynie wizyte u lekarza z kazdym plamieniem w ciazy trzeba uwazac.

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fairy_tale wrote:
    Nelus i Dorjana, bardzo Wam współczuję tych ciężkich momentów, trzymam kciuki, żeby było już tylko lepiej i żeby Wasze maluszki były zdrowe.

Dziewczyny, piszecie o zbyt częstym usg, jeśli o mnie chodzi to też mogłabym mieć robione codziennie, bo cały czas mam z tyłu głowy takie myśli, czy na pewno wszystko jest w porządku. Jest jeszcze alternatywa w postaci detektora tętna, ja co prawda nie planuję zakupu własnego, ale ostatnio na wizycie moja ginekolog znalazła bijące serduszko właśnie używając detektora. To był mój 15t + 5d, więc myślę, że u Was też powinno już być słyszalne. Zawsze to jakaś alternatywa dla usg.

Ja posiadam detektor tetna I bardzo polecam :)
    Nie czuje jeszcze ruchów wiec jest przydatny w razie wątpliwości.

fairy_tale lubi tę wiadomość

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka dasz radę !!!
    Munequita przede wszystkim zachowaj spokó, obserwuje się i w razie czego do szpitala.

W poniedziałek mialam mieć wizytę u gina, ale przełożył na wtorek...niby tylko jeden dzień, ale ju jestem zniecierpliwiona ...chcę zobaczyć moja Kropeczkę.

Oo wczoraj mą ostro robi porządki w swojej izbie sniobrodego hhih która ma stać się pokojem dzieciaczka, widzę jak cięzko jest mu się pozbywac częsci swoich rzeczy, a nie wszystkie da sie upchnąć w domu i piwnicy...ale dla Kropki wszystko. A jak już Kropka będzie i ogarniemy juz sie w rodzicielstwie to i tak bedziemy musieli kupić większe mieszkanie, bo dluzej niż do roku jej życia nie damy rade w takiej klitce. Przeraża mnie to jak damy rade finansowo..ehhh

Jutro WOŚP już powiedziałam mężowi że w tym roku wrzucimy do puszki więcej niż zazwyczaj :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 20:00

cass lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, mam termin na 30/06 wcześniej chwilę wiedziałam na lipcowach bo miałam termin na 1.07 ale teraz 30.06 a i tak pewnie jak siostra starszą dzieciak wyjdzie wcześniej

Pozdrawiam

Repose, Madzik84, kamenkaa, Kourtney, Lila2703, Paula222, xpaulinax lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Repose Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka witamy :)
    Znasz juz plec maluszka.?

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Munequita obserwuj czy coś się nie rozwinie, dźwigałaś coś? Może jakieś odkurzanie/mycie podłogi było?
    Odpoczywaj i w razie gdyby pojawiło się więcej leć do lekarza

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwierzycie że to moje :) ubranko ma powoli 27 lat a stan idealny :)
    b5e1a5fbf664a8ccmed.jpg

dais, Repose, cass, madziak2202, zgredka, Kawokado, beatas, kirys, Paula1991, Kourtney, jakka, Lila2703, Paula222, xpaulinax lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Witajcie dziewczyny, mam termin na 30/06 wcześniej chwilę wiedziałam na lipcowach bo miałam termin na 1.07 ale teraz 30.06 a i tak pewnie jak siostra starszą dzieciak wyjdzie wcześniej

Pozdrawiam
    Witamy :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik84 wrote:
    Fairy_tale, mam dokładnie tak samo, tyle że u mnie trwa to już dobre 1,5 tygodnia! :D Jak zjadłam coś słodkiego, albo kotka położyła mi się na kolanach i mruczała to też było takie puknięcie :D To chyba mini kopniaczki od lokatora brzucha :D

O, to chyba faktycznie maluchy się rozpychają :) Próbowaliśmy też z mężem zrobić maly eksperyment, położyłam się, a on przystawił ucho do brzucha. I twierdzi, że z jednej strony słyszał coś jakby "ktoś pływal w wannie" :D Nie wiem, na ile to możliwe, a na ile jego wyobraźnia zadziałała :p

Madzik84 lubi tę wiadomość

9ewns65gxjq3gces.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita wrote:
    Dziewczyny, zauważyłam lekkie plamienie na brązowo przed chwilą na wkładce. Nie odczuwam jakiś bólów. Nie wiem co może to znaczyć, nie aplikowałam żadnych tabsów ani też stosunków nie było. Możecie coś poradzić?
    Może to tylko śluz? Obserwuj bacznie i ewentualnie jutro na ip. Ale myślę że to nic poważnego :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 wrote:
    Ja posiadam detektor tetna I bardzo polecam :)
    Nie czuje jeszcze ruchów wiec jest przydatny w razie wątpliwości.
    Kurczę, jak o tym po raz pierwszy usłyszałam, to od razu zapragnęłam nabyć taki detektor ;) Ale chyba za bardzo się boję sytuacji, że nie uda mi się znaleźć tętna i spanikuję.

9ewns65gxjq3gces.png
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam, będę obserwować, mam nadzieję, że to nic poważnego.

Kawokado lubi tę wiadomość

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fairy_tale wrote:
    O, to chyba faktycznie maluchy się rozpychają :) Próbowaliśmy też z mężem zrobić maly eksperyment, położyłam się, a on przystawił ucho do brzucha. I twierdzi, że z jednej strony słyszał coś jakby "ktoś pływal w wannie" :D Nie wiem, na ile to możliwe, a na ile jego wyobraźnia zadziałała :p
    Mój mąż też twierdzi że słyszy jak mi tam coś bulgoce :)
    A wczoraj wyskoczyła mi mała kuleczka ( nie wiem czy to widzicie) :)

35b2a18cf5be14d1med.jpg

Repose, fairy_tale, Kawokado, Misia15, Madzik84, Agabtm, kirys, Kourtney, xpaulinax lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widze takie uwypuklenie :)

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mąż przyłożył rękę to po chwili zniknęła :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Zgredka witamy :)
    Znasz juz plec maluszka.?
    Chłopak
    Ja mam plamienie po stosunku, ale też miałam z uwagi na grzyba, w ciąży się jest na to narażonym podwójnie a ja to w ogóle mam tendencje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 21:19

Pati_89, Repose lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fairy_tale wrote:

Mój mąż codziennie przykłada głowę do brzucha i mruczy to dzidzia zawsze się budzi bo jak on słyszy bulgotanie to ja delikatnie czuje ruchy maleństwa <3 wiec twój mąż zapewne słyszy wasze dzieciątko :-)
    Zgredka witamy u nas :-)

Pati_89 twój maluszek sie rozpycha ale to słodkie <3 mi też dwa razy się zdarzyła taka śmieszna kulka i jak przylozylam rękę to zaraz zniknęła coś niesamowitego <3 <3 <3

Pati_89, Madzik84, Mili_Vanilli, fairy_tale, xpaulinax lubią tę wiadomość

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia15 wrote:
    Mój mąż codziennie przykłada głowę do brzucha i mruczy to dzidzia zawsze się budzi bo jak on słyszy bulgotanie to ja delikatnie czuje ruchy maleństwa <3 wiec twój mąż zapewne słyszy wasze dzieciątko :-)
    Zgredka witamy u nas :-)

Pati_89 twój maluszek sie rozpycha ale to słodkie <3 mi też dwa razy się zdarzyła taka śmieszna kulka i jak przylozylam rękę to zaraz zniknęła coś niesamowitego <3 <3 <3
    Jest to coś nie smakowitego nie :) dziś też mam taką kulkę w tym samym miejscu i aż twarda jest jak dotykam normalnie sie wystraszyłam :)

Misia15 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ