X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • beatas Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Munequita, ja miałam plamienie, jak zbytnio sie przemeczylam - kilkugodzinne zakupy przedświąteczne.. Zadzwoniłam do gina, ale kazał tylko odpoczywać - na szczęście wszystko dobrze się skończyło:)

Pati, slodka kulka!! <3

Witaj zgredka:) kolejny mężczyzna do nas zawitał:)

munequita, kamenkaa lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego, co widzę to wszystko teraz jest niebezpieczne.. Strach sie bać.. Fotelik nie, otulacz nie, chodzik nie.. Kiedyś to normaknie funkcjonowało...

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka Nelus trzymam za was kciuki I wierze ze bedzie dobrze z waszymi dzidziusiami

Ja dzis sie dowiedzialam ze bede miala Coreczke I jestem strasznie szczesliwa

beatas, Pati_89, aneczka2015, Repose, Madzik84, kirys, Kawokado, Helen, Misia15, Kourtney, Nelus, dais, Paula1991, madziak2202, Paula222, Kawa z mlekiem, xpaulinax lubią tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Jest to coś nie smakowitego nie :) dziś też mam taką kulkę w tym samym miejscu i aż twarda jest jak dotykam normalnie sie wystraszyłam :)

Twój Michaś się rozpycha i pokazuje mamusi gdzie jest <3 <3 <3

Pati_89 lubi tę wiadomość

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maria85 wrote:
    Patutka Nelus trzymam za was kciuki I wierze ze bedzie dobrze z waszymi dzidziusiami

Ja dzis sie dowiedzialam ze bede miala Coreczke I jestem strasznie szczesliwa
    Gratulacje :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas łączę się z Tobą, też okropnie mnie boli brzuch :(
    Dziewczyny dziś zaczęłam 18 tydzień i też czuję lekkie stukanie :) Chcę więcej!:)

Pati_89, Madzik84, beatas, kirys, Helen, Nelus lubią tę wiadomość

• JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie - jak podchodzicie do kwestii wspólnego porodu? Jakie macie już doświadczenia? Czy to prawda, że mężczyzna może się obrzydzic? Ja bardzo bym chciała rodzić z mężem, ale boję się, że zobaczy, usłyszy, bądź poczuje coś obrzydliwego i będę żałować... Napiszcie jakie są Wasze opinie!

Repose lubi tę wiadomość

• Repose Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jajko niespodzianka moj szwagier byl przy porodzie i nie narzeka za to moj maz twierdzi ze nie bedzie ze to obrzydliwe i najlepiej zebym miala cesarke :p
    takze opinie sa podzielone

Dziewczyny gratulacje ^^ zgredek chlopiec a maria dziewczynka taka parka nam sie zrobila ^^

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka wrote:
    Mam pytanie - jak podchodzicie do kwestii wspólnego porodu? Jakie macie już doświadczenia? Czy to prawda, że mężczyzna może się obrzydzic? Ja bardzo bym chciała rodzić z mężem, ale boję się, że zobaczy, usłyszy, bądź poczuje coś obrzydliwego i będę żałować... Napiszcie jakie są Wasze opinie!
    Mój chce być choć nie wie co go czeka :) ale poród to przecież nie tylko "wychodzenie dziecka" :) zazwyczaj poród trwa kilkanaście godzin i taka pomoc bardzo się przyda :)
    Wiem że mój małżonek chce być pierwszym który przywita synka :)

beatas lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja strasznie chciałam, żeby mąż był przy porodzie, ale on się wzbraniał, a ja go nie zmuszałam.. Poczytał, poogladał i zmienił zdanie! Ucieszyłam sie, ale w rezultacie okazało się, że chyba będę miała cesarkę..

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba pierwszy raz poczułam, co znaczą ciążowe zachcianki:D czego ja dzisiaj nie jadłam:D bób przegryzałam lodami;D i ciągle głodna jestem!

Nelus, Madzik84 lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz byl przy pierwszym. Nie mial zbytnio ochoty,ale go poprosilam. Lepiej sie czulam wiedzac,ze jest ze mna. Porod trwal pol godziny wiec w sumie wiele nie pomogl;) Teraz tez raczej nie chce. Zobaczymy. I tak chyba bedzie cc.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka wrote:

Mój mąż był niezastąpiony przy porodzie! Nie wyobrażam sobie bez niego. Był niczym położna, trzymał mi nogi do góry, masowal, dopingowal przy parciu "Nelly jeszcze trochę- widać już czarne włoski", przecinal pepowine i obrzydzenia po tym nie ma. Wręcz wszystkim kolegom poleca haha ale jego nic chyba nie brzydzi. Musicie pogadać z facetami i spytac jak reagują na krew, krzyk i ból

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 22:38

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita wrote:
    Dziewczyny, zauważyłam lekkie plamienie na brązowo przed chwilą na wkładce. Nie odczuwam jakiś bólów. Nie wiem co może to znaczyć, nie aplikowałam żadnych tabsów ani też stosunków nie było. Możecie coś poradzić?

Lepiej dmuchać na zimne i iść to sprawdzic. Może to być nic np zwykłe pekniecie zylki a może to być początek horroru tak jak u mnie

201703012752.png
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fairy_tale wrote:
    Kurczę, jak o tym po raz pierwszy usłyszałam, to od razu zapragnęłam nabyć taki detektor ;) Ale chyba za bardzo się boję sytuacji, że nie uda mi się znaleźć tętna i spanikuję.

Bardzo łatwo znaleźć serducho. Ja juz testowałam ta maszynę w 12 tygodniu, mimo mojego naturalnego tłuszczyku na brzuchu juz wtedy było słychać echo z brzuszka ale maszyna nie szczytywala ilości uderzeń na minutę. Teraz bez problemu, przykładam na oślep do brzucha i po echu można wysłuchać gdzie dokładnie jest serduszko :)

fairy_tale lubi tę wiadomość

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana kochana a co u was się dzieje? Nie moge znaleźć postu a widzę ze dziewczyny tez cie wspieraja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 22:40

201703012752.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, jak się czujesz?

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zdecydowanie lepiej, ostatnia noc przespana bez niemiłych niespodzianek. Po cichu liczę ze antybiotyk działa na bakterie i teraz będzie lepiej ale boję się cieszyć żeby nie zapeszyc

Kawokado, xpaulinax lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A krwawienie ustało?

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ustalo zupełnie ale teraz bardziej plamie niż krwawie. A juz przez jakiś czas było tak ze krew leciała jak z kranu

201703012752.png
‹‹ 610 611 612 613 614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ