X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • evus Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys, rzeczywiscie, idziemy leb w leb :)

kirys lubi tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dopiero polowa a ja juz bym chciala rodzic i miec dzidziusia ^^
    ja teraz mialam 5 tygodni bez wizyty bo terminu nie bylo a jeszcze prywatnie chodze :/

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem ciągle zmęczona.. A w nocy kiepsko sypiam:/ w dodatku dziś boli mnie głowa:(

Dzięki, że przypomnialyscie mi o endo! Właśnie wypatrzyłam tam mnóstwo cudownych rzeczy<3 wstrzymam się chyba z zakupem do jutra, bo jakby Oliwier (wybraliśmy imię!) miałby się po wizycie okazać dziewczynką to wolalabym chociaz część rzeczy mieć z odpowiednim akcentem:D

Kawokado, evus, Pati_89, Madzik84 lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff cieżko was nadrobić dziewczyny :D
    łóżeczko next2me mega mi się podoba tylko ta cena... my kupimy chyba kosz Mojzesza używany na olx, ale na razie nic ciekawego nie widziałam.
    Repose ty się nie przemęczaj!

Dziś miałam dzień pełen wrażeń, bo byłam na uczelni. Od kilku dni nie czułam Kuby a dziś na wykładzie z pewnym profesorem, który jest misjonarzem dostawałam regularne kopniaki ;) Co się ksiądz odezwał basem to mnie Kubuś kopał :D
    Chyba chciał mi dać do zrozumienia, ze mam wracać do łóżka a nie jeździć w jakieś dziwne miejsca, gdzie słychać dziwne głosy ;) A profesor ma głos jak dzwon :D

Jestem wykończona, więc przeprowadzam dzis z mężem eksperyment - położę się po drugiej stronie łóżka ;p normalnie śpie od ściany, ale w nocy ciężko mi wychodzić do toalety i go budzę :P Raz już próbowaliśmy się zamienić, ale za cholerę nie mogłam zasnąć :D może tym razem się uda?

kirys lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado a na ktora masz wizyte 20 stycznia.?

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose podejrzewam ze sie przemeczylas. Poszalalam tez wczoraj wiecej i zaczal mnie bolec brzuch, na szczescie minelo jak chwilke odpoczelam. U mnie sluz jest raczej bialy i rano malo, wieczorem wiecej.
    Co do cameleona to wahalas sie bardzo z buffalo, ale ku mojemu zdziwieniu cameleon swietnie sobie poradzil ze spora warstwa sniegu. Poki co jestem zadowolona, zobaczymy jak bedzie wozic sie malenstwo, udalo mi sie kupic uzywany razem z torba wiec schowalismy go i zajmuje bardzo malo miejsca.
    Zmeczenie minelo mi w niedziele i tak poszalalam, ze dzisiaj jestem dwa razy bardziej wymeczona. Wydaje mi sie, ze po prostu sie nie wysypiam, bo chodze zazwyczaj spac po polnocy, budze sie czesto w nocy a o 7 juz na nogach. Musze przestawic sie na chodzenie spac o 22 i zobaczymy czy pomoze. Teoretycznie moge isc na zwolnienie jakies 6 tygodni wczesniej przed porodem, ale liczylam na to, ze udalo mi sie wytrzymac az do konca, zobaczymy.
    Tez mam tak, ze juz odliczam czas do porodu i do zobaczenia malenstwa a to jeszcze tyle.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Ja też jestem ciągle zmęczona.. A w nocy kiepsko sypiam:/ w dodatku dziś boli mnie głowa:(

Dzięki, że przypomnialyscie mi o endo! Właśnie wypatrzyłam tam mnóstwo cudownych rzeczy<3 wstrzymam się chyba z zakupem do jutra, bo jakby Oliwier (wybraliśmy imię!) miałby się po wizycie okazać dziewczynką to wolalabym chociaz część rzeczy mieć z odpowiednim akcentem:D
    Widziałam że w next już mają nową kolekcję 2016 więc czekam do wiosny na następne wyprzedaże :)
    Bardzo ładne imię ewentualnie możecie z niego zrobić Oliwię hehe :) mnie się non stop mama pyta czy na pewno będzie chłopak? Nie mówiliśmy im jeszcze o badaniach genetycznych i ona troche liczy jednak na wnuczkę :)

Helen lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    85aebc738a8f3d33med.jpg

dais, Madzik84, Pati_89, Kawokado, kirys, mmarzenak, Helenucha Klucha, Lila2703 lubią tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria sliczne ubranka, ale te koszulki i bucki wydaja mi sie dosyc duze jak dla noworodka.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• maria85 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cb2ae211a0bc9e31med.jpg

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla noworodka mam już za dużo i kupuje juz większe one są od 3-6 miesięcy, na zdjeciu może tak wyglądają ze są duże, a pozatym kupiłam je na uzywkach :)

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na zdjeciu wyszly duzo wieksza, jak jakies 80 rozmiaru :) Slusznie, warto miec wiecej tych 3-6 niz tych 0-3 z tych moze dziecko szybciej wyrosnac :)

maria85 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• maria85 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie wiem coś o tym, bo szalalam z ciuszkami przy pierwszym dziecku a teraz podchodzę rozsądniej ale nie powiem ze jestem taka doświadczona bo ja rodziłam 11 lat temu wiec zapomniałam dużo

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado a prócz kosza będziecie kupować łóżeczko? Bo ten kosz fajna sprawa, z kolei łóżeczko przyda się jeszcze jak dzidzia starsza będzie... Bo mi się w ogóle i kosz, i ten leżaczko-bujaczek malutkie wydają - niby ok.77 cm, ale... Rozmowa z moją mamą wczoraj:
    M: na jaki rozmiar te bodziaki kupiłaś?
    J: na 56, więc luz, mniejszych nie kupuję.
    M: większe kup, 56 to wiesz...
    J: co wiesz? dzieci się 52-55 rodzą, to chyba styknie, nie?
    M: no nie wiem, twoja siostra była większa jak się urodziła...
    J: znaczy ile?
    M: 61 cm.

Załamka. Jak ona wyszła?! :D

Nie pytałam w jakim tempie rosła, żeby nie przerazić się długością gondol w wózkach ;)

Madzik84, Kawokado lubią tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5f847e3368eb0bc2med.jpg
    Ja myślę kupić takie

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8a5b1d9e6d59a08emed.jpg

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2b09310447f9a68dmed.jpg

Kourtney lubi tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cass
    Tak ja myślę narazie kupić tą z chico a potem wiadomo jakieś większe

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cass hehe dobre, mi mama mówiła ze sie urodziłam 62 cm a teraz taka krótka jestem ;)

Ja mam narazie takie ciuszki na 50, 56,

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose o 17:00, ale u mojego lekarza zawsze jest poślizg mimo, ze prywatnie, bo on bardzo indywidualnie podchodzi do pacjentek :) Uwielbiam go i zawsze biorę książkę na wizytę, bo wiem, ze przyjdzie mi poczekać ;)
    cass wrote:
    Kawokado a prócz kosza będziecie kupować łóżeczko? Bo ten kosz fajna sprawa, z kolei łóżeczko przyda się jeszcze jak dzidzia starsza będzie... Bo mi się w ogóle i kosz, i ten leżaczko-bujaczek malutkie wydają - niby ok.77 cm, ale... Rozmowa z moją mamą wczoraj:
    M: na jaki rozmiar te bodziaki kupiłaś?
    J: na 56, więc luz, mniejszych nie kupuję.
    M: większe kup, 56 to wiesz...
    J: co wiesz? dzieci się 52-55 rodzą, to chyba styknie, nie?
    M: no nie wiem, twoja siostra była większa jak się urodziła...
    J: znaczy ile?
    M: 61 cm.

Załamka. Jak ona wyszła?! :D

Nie pytałam w jakim tempie rosła, żeby nie przerazić się długością gondol w wózkach ;)

Taaaak! Kosz to tylko na początek, bo mamy bardzo małą sypialnię i łóżeczko by do niej nie weszło. Z koszem chodzi o to zeby był blizej na początku, bo po cesarce ciężko byłoby mi latać do pokoju obok ;) a jak już stanę na nogi to mały wyląduje u siebie w pokoiku w wygodnym łóżeczku ;)

Repose, cass lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

‹‹ 620 621 622 623 624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ