X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Repose Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OJ tak tylko zastanawiam sie czy gdybym urodzila wczesniej to czy mam pojawic sie na urodzinach z dzieckiem czy nie wiesz nie chce macic imprezy zbedna sensaja :p

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim ja już od pół godziny pracuję !!!:D - to tak w kontekście wczorajszej dyskusji o wstawaniu :D

Dziewczyny trzymajcie kciuki bo dziś mam regularną wizytę u gina, już się nie mogę doczekać bo miesiąc temu byłam, z drugiej strony czuję jakiś lekki strach czy Kropka jest i ma się dobrze. Szkoda że wizyta dopiero o 20.30 bo chodzę prywatnie i niestety tłum do lekarza, a jeszcze pewnie będzie poślizg..a połówkowe dopiero 3.02 :(

Co do pączków ale mi smaka narobiłyście, ale wczoraj sobie obiecałam, że odstawiam słodycze i jedynym dniem odpustu będzie niedziela :D Dam radę !!!

Repose tak mi się wydaje, ze pojawienie się na urodzinach z dzieckiem będzie większą sensacją niż pojawienie się z brzuszkiem, nie znam tej dziewczyny ale kto wie jak zareaguje.

xpaulinax, cass, Repose, Magda34 lubią tę wiadomość

• Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Pati my do fioletu bierzemy jasne mebelki i jasne odcienie zieleni :)
    Zawsze mi się podobało to połączenie.
    Zielony będzie pasować do Michasia :)
    Jeżeli jednak okaże się u nas dziewczynka, to będziemy kombinować coś w innym kolorze :)
    U nas polowkowe 5 luty. Boże jeszcze tyle czasu.
    Ja tez w drodze do pracy i przypominam że u mnie jest godzinę do tylu ;)
    Miłego dnia

Lila2703, MADZIA 87 lubią tę wiadomość

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam z moimi lekkimi plamieniami na brązowo u mojego gine prowadzącego. No i jest powód- łożysko przodujące. Mamy obserwować bo bardzo często do 30 tygodnia się przemieszcza.

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • cass Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mnie już praca :) dziś drogę do swojego biura pokonałam w 30 minut (normalnie 15). Śnieg roztopiony, lekki przymrozek i się człowiek ślizga. W życiu nie zwracałam na to uwagi, a teraz się boję, że orła wywinę ;)

Mała kopie jak szalona, zaczęło się w Wigilię, a teraz z dnia na dzień coraz bardziej. W sobotę jak miałam dzień lenia, to non stop ją czułam. Niesamowite uczucie, naprawdę jest na co czekać :)

My połówkowe mamy 14 stycznia, na 11.45 i nie ukrywam, że od wczoraj stres mi towarzyszy non stop :/ Nie wiem, kiedy i czym się tak ostatnio przejmowałam. No ale nic. Mąż każe mi myśleć o łóżeczkach, wózeczkach i innych bibelotach... :)

kirys, Repose, Kawokado lubią tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita jejj to kiepsko :( Będziesz mieć częściej wizyty?

cass będzie dobrze :) To już pojutrze :)

Ja mam połówkowe 4 lutego dopiero, więc staram się czekać spokojnie :)

Repose lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • MADZIA 87 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej paula my tez mamy fiolet jasny w pokoiku i chcielibysmy biale mebelki i lozeczko do tego, ja mam polowkowe 28 stycznia choc lekarz ktory robil usg genetyczne mowil zeby przesunac je na poczatek lutego bo teraz niby jeszcze byloby za wczesnie, ale nie przesuwam wizyty chce kiknac jak maly fika w brzusiu. coraz czesciej czuje lekkie pobolewanie takie rozciaganie w podbrzuszu macie tak? nie wiem jak wstawic sobie ten suwaczek zeby nie musiec pisac w ktorym tyg jestem... ;) a tak poza tym mam przyplyw energii sprzatam i sprzatam i czekam na zus ktory jakis nieterminowy jest, a tak bym chciala cos kupic Szymkowi :) chyba takie imie zostawimy :)

Repose lubi tę wiadomość

nasze początki starań ( od listopada 2013)
    3jgxdqk3m228f53m.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cass u nas wczoraj było tak ślisko, że zrezygnowałam z dalszego spaceru. Też strasznie uważam, żeby się nie przewrócić.

A ja dzisiaj idę na założenie holtera. Jeszcze przed ciążą byłam na kontrolnym echo serca i kardiolog zlecił holter, a tyle się na niego czeka na NFZ, że termin mam dopiero teraz. No i zapomniałam zapytać gina, czy są jakieś przeciwskazania w ciąży. Czytałam, że nie ma i można nosić, zobaczymy co powiedzą w przychodni.

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć,
    jestem po badaniach połówkowych. Nasza malutka rośnie zdrowo, wszystkie narządy ok i cała reszta, waży już 402 gramy :) i ma się dobrze. Z usg wychodzi mi termin na 27maja, ale porody nie są w terminie, mogą być tydzien wczesniej tydzien pozniej jak to lekarz nam wytłumaczył.
    Padam bo z rana o 7ej była pobudka. Idę spać.

Paula222, Misia15, Repose, Lila2703, mmarzenak, Kawokado, dais, Joana33, beatas, Magda34, kirys, myszaaa, cass, Kawa z mlekiem, madziak2202, fairy_tale, Madzik84, Paula1991, xpaulinax lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wow super ! :) Jejjj Ty już w trakcie 21 tyg :) Miłych snów :)

Helen lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen super wiesci ! Masz jakieś zdjęcie ? Jestem ciekawa jak teraz wygląda dzidziuś na USG :-)
    U mnie połówkowe w poniedziałek więc jeszcze kilka dni...

Helen lubi tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen Chyba spore malenstwo jak na ten tydzien co? ^^
    Lila bedzie musiala jakos to przezyc bo zaproszenie jak by nie bylo dostalam :p
    Munequta nie martw sie moze to sie jeszcze zmieni? Z drugiej strony dobrze ze bylas na wizycie to przynajmniej wiesz co sie dzieje...
    Kirys co to jest holter?

munequita, Helen lubią tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    munequita jejj to kiepsko :( Będziesz mieć częściej wizyty?

mam za 2 tygodnie połówkowe, idę jeszcze prywatnie za tydzień. Nie wiem czy wizyty będą częściej. Ja się nie przejmuję teraz, bo bardzo często to się zmienia. Oby nie było więcej plamień...

Kawokado lubi tę wiadomość

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita też się tego boje... mam łożysko na przedniej ścianie nisko i póki co dr mówił żeby się nie martwić, bo nie musi się z tego zrobić przodujące, ze może być jeszcze dobrze, a ja i tak cały czas o tym myśle :P Z drugiej strony i tak jestem zdecydowana na cesarke, więc w sumie żadna różnica (łozysko przodujące jest wskazaniem do cesarki).

Heleeen! Pokaż fotkę :D Ja jeszcze osiem dni do wizyty... oszaleje do tego czasu! Dobrze, że Kuba jest teraz dobrze ułożony i czuje kopniaki :P nie wiem co będzie jak znów sie przekręci tak, ze nie będę go czuła. Panika jak nic :P

Od trzech dni naparza mnie głowa... to nie migrena na szczęście, mogę normalnie funkcjonować, ale ciągle czuje tępy ból nad lewym łukiem brwiowym. W nocy mało brakowało a poszłabym po apap, ale mam tylko ekstra i się boje :/ z drugiej strony od zwykłego apapu skład różni się tylko tym, ze w ekstra jest kofeina. Nie chce truć Kuby, ciagle sobie powtarzam, ze skoro przetrwałam te masakryczną sylwestrową migrenę bez żadnych środków to i kurcze zwykły ból głowy przetrwam :/ ale już szału dostaje od tego ciągłego łupania.

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• dais Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos spac nie moglam kolejna noc, tym razem zaraz przed snem nadwyrezylam kark ogladajac laptopa, eh boska ja, i cala noc moglam spac tylko w jednej pozycji bo w innych bolalo. Co powodowalo ze budzialam sie co chwilke i nie wiedzialam co ze soba zrobic. Poki co mimo tego energi mam wiecej, zobaczymy jak bedzie po poludniu. Przyszly paczki z rzeczami dla malenstwa, odbiore po pracy z poczty i zdam relacje jak fotelik i hustawka.
    Munequita mysle, ze moze sie to zmienic, wiem ze takie rzeczy sie zmieniaja w czasie ciazy.
    W apapie extra pisalo zeby w ciazy nie stosowac. Kwestia jest taka ze apap + kofeina ma bardzo mocne dzialanie.
    Do polowkowego i mozliwe poznania plci pozostalo 8 dni :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 11:48

Repose, Madzik84 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• miluszka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Cass u nas wczoraj było tak ślisko, że zrezygnowałam z dalszego spaceru. Też strasznie uważam, żeby się nie przewrócić.

A ja dzisiaj idę na założenie holtera. Jeszcze przed ciążą byłam na kontrolnym echo serca i kardiolog zlecił holter, a tyle się na niego czeka na NFZ, że termin mam dopiero teraz. No i zapomniałam zapytać gina, czy są jakieś przeciwskazania w ciąży. Czytałam, że nie ma i można nosić, zobaczymy co powiedzą w przychodni.
    Kirys no to sie doczekalas na holtera, moj mäż umawiał się w listopadzie to ma miec go dopiero w lipcu, tak samo z rezonansem, termin na wrzesień, masakra.

Pati Mój ma urodziny fak jak Ty, 7 lutego :-) fajna data :-)

Ja leniuchuję i nadeabiam Wasze wczorajsze wpisy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 11:49

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIA 87 ja też czekam na ZUS :P ale oni płaca jak chcą i kiedy chcą. Więc nie znamy dnia ani godziny ;) i u mnie też dzień bardzo wcześnie się zaczął. O 7 budzik, bo dziś wstwiają Nam drzwi do mieszkania, wiec musiałam syna ogarnąć i siebie. I oczywiście jak mieli być na 8 to byli przed 9. I Nasze wykończanie dobiega końca. Zostało pomalować salon, kuchnię i korytarz i jakieś drobne prace. Majster mówi, że do konca przyszłego tyg. na pewno skonczy. Więc zacznie się sprzątanie :/ dobrze, że mąż bierze urlop, bo samej byłoby mi ciężko wszystko ogarnąć. A na dziś serwuję szczawiówkę z jajem :P i zasypało Nas śniegiem, więc wybieramy się na sanki.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

munequita kurczę oszczędzaj się nic nie podnoś, nie sprzątaj, odpoczywaj.

Jaki miałam dziwny sen. Śniło mi się że prawie w pachwinie wyskoczyła mi taka kulka w kształcie dzieciątka ;) i tak sobie ją oglądałam i zdjęcia robiłam hehe.

Pati białe mebelki rozjaśnią fiolet :)

Cass też mam tą schizę żeby orła nie wywinąć na śniegu, u nas na szczęście już po śniegu :)

irys będziesz z takimi kabelkami chodzić ??

Mi do końca roku szybko wypłacali, a teraz czekam prawie 2 tygodnie żeby dostać za kilka dni z grudnia

Helen to już kawał małej dziewczynki :) Fajnie 27 maj też bym chciała bo wtedy na rocznicę wyskoczyłaby :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 12:14

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    cześć,
    jestem po badaniach połówkowych. Nasza malutka rośnie zdrowo, wszystkie narządy ok i cała reszta, waży już 402 gramy :) i ma się dobrze. Z usg wychodzi mi termin na 27maja, ale porody nie są w terminie, mogą być tydzien wczesniej tydzien pozniej jak to lekarz nam wytłumaczył.
    Padam bo z rana o 7ej była pobudka. Idę spać.

Super, że wszystko dobrze :) Czymś się różnią te badania połówkowe od prenatalnych?
    Ja mam 22 stycznia połówkowe :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    MADZIA 87 ja też czekam na ZUS :P ale oni płaca jak chcą i kiedy chcą. Więc nie znamy dnia ani godziny ;) i u mnie też dzień bardzo wcześnie się zaczął. O 7 budzik, bo dziś wstwiają Nam drzwi do mieszkania, wiec musiałam syna ogarnąć i siebie. I oczywiście jak mieli być na 8 to byli przed 9. I Nasze wykończanie dobiega końca. Zostało pomalować salon, kuchnię i korytarz i jakieś drobne prace. Majster mówi, że do konca przyszłego tyg. na pewno skonczy. Więc zacznie się sprzątanie :/ dobrze, że mąż bierze urlop, bo samej byłoby mi ciężko wszystko ogarnąć. A na dziś serwuję szczawiówkę z jajem :P i zasypało Nas śniegiem, więc wybieramy się na sanki.

A ile już czekacie na Zus? Bo ja pół listopada, cały grudzień i ten kawałek stycznia :/ I cisza...

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

‹‹ 622 623 624 625 626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ