X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kirys Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, widocznie Twoja koleżanka ma zasiłek wypłacany przez zakład pracy. Jak firma ma powyżej 20 pracowników, to tak jest.

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati to ona pewnie dostaje od pracodawcy bo najpierw dostaje pracodawca a poźniej przekazuje pracownikowi. To wtedy się zgodzę że do 10

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Pati to ona pewnie dostaje od pracodawcy bo najpierw dostaje pracodawca a poźniej przekazuje pracownikowi. To wtedy się zgodzę że do 10
    Bo większe zakłądy tak mają chyba nie? No to już wszystko jasne :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam używany fotelik, ale my nie mamy auta ;) i co za tym idzie jeździmy rzadko: czasem ojciec pożyczy, czasem mama, czasem ktoś nas gdzieś podrzuci, wiec fotelik być musi! :)
    sprawdziłam czy nie jest połamany, czy rączka dobrze chodzi, czy jak fotelik jest obciażony to rączka dobrze się blokuje (podobno w tych wypadkowych przy obciążeniu sie nie blokują takie info znalazłam gdzieś w necie)

Głowa dalej boli, ale jakby trochę mniej. Ciśnienie 96/70 puls 84 - szalenstwo :P

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zjadłam całą paczkę monster munch:D mąż by mi nie pozwolił, więc musiałam po kryjomu póki go nie ma:D odkad się dowiedziałam, ze w ciazy jestem nie jadłam chipsów!! Wasi mężowi też tacy upierdliwi, jeśli chodzi o odżywianie? Ostatnio w sklepie połowę rzeczy mi wyciągał z ręki, a wkładał jakieś zdrowe obrzydlistwa;/ ciągle też toczymy wojnę o pepsi:D jakoś nigdy nie przepadałam, a w ciąży mógłbym pić cały czas! Wiem, że nie powinnam:(

Zrobiła mi sie ropa na dziąśle... Powinnnam gnac do dentysty? Wizyte umowiona mam dopiero na początek lutego..

My akurat dużo jezdzimy, zresztą mam traume z wypadkami samochodowymi i chociaż wiem, że co ma być to będzie, to na fotelik na pewno nie będę żałować pieniędzy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 14:13

Madzik84 lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój się do odzywiania nie wtraca, ale od 15 grudnia mam już 2kg na plusie więc rzucam cukier :P

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pijesz czasem pepsi albo zjesz chipsy? Bo mój mi tak natłukł do głowy, że za każdym razem jak sie skuszę na te rzeczy to mam wyrzuty sumienia...:(( wyczytał, że to takie niezdrowe, jakby sie papierosy paliło..

Repose lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado od poczatku ciazy ile w sumie.?
    Ja sie staram rzucic cukier ale srzdnio mi wychodzi nie jem 3 dni a jak 4 sie rzuce na lody albo czekolade to az mam dola :p
    Przed ciaza kochalam pepsi a teraz nie pije mam po niej zgage ;)

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose między wagą sprzed ciąży a teraz mam 1,2kg na plusie, przez wymioty na początku schudłam, no ale dwa kilo w miesiac to chyba i tak za dużo...

Beatas ja nie pije pepsi nie lubie ;) ale za to pije herbatę z cytryną i cukrem i o ten cukier ciągle się mój mąż czepia, bo przed ciążą piłam gorzką. Jak wymiotowałam to ten cukier z herbaty to było jedyne co organizm przyjmował reszta leciała :P teraz już nie wymiotuje i mąż ciągle mi wypomina, ze już nie muszę tyle słodzić

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• ma_rka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys moja przyjaciółka miała w ciąży holtera zakładany. Nosiła cały dzień, potem oddała, jakiś odczyt tego co on tam zapisał i za kilka dni konsultacja. Ona ma chore serce, a w ciąży nasiliły jej się bóle, więc wskazanie było.

wisnia ja też zamierzam się na x lander. Jeden z lepszych w rankingach i cenowo nie szokuje, bo nie wydałabym na wózek 3000zł. Ja napaliłam się na xlander xa antarctica. Fioletowy taki. Ale ten zakup to sobie na kwiecień pewnie odłożę. Na razie nie ma potrzeby się śpieszyć i póki nie wykończymy mieszkania to bez sensu, żeby stał i zabierał miejsce.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te dwa kilo to na pewno przez swieta wiec sie nie przejmuj teraz bedzie wolniej :*

ja nie mam wagi wiec czekam do wizyty i sie boje :p

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jadłam chipsy w sylwestra :) a cole czy pepsi tylko czasami jak muszę jakieś bąbelki wypić. wszystko jest dla ludzi tylko z umiarem. obojętnie czy jesteśmy w ciąży czy nie te produkty są niezdrowe. ale i tak chyba lepiej zjeść kilka chipsów i wypić puszke coli raz na jakiś czas nić codziennie objadać się słodyczami.

Repose, Kawokado, Madzik84, xpaulinax lubią tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciazy tak mialam, ze w 8 miesiacu pilam hektolitry coli, nie moglam bez niej zyc. Minelo po jakis 2-3 tygodniach. Teraz czasem mnie skusi, ale pije nie wiecej niz szklanke wtedy (od poczatku ciazy moze z 5 szklanek w sumie). A chipsow ogolnie nie jadam bo nie przepadam, ale zdarzylo mi sie po nie siegnac kilka razy na imprezach odkad jestem w ciazy. Moj maz sie do odzywania nie wtraca, jakos sama mnie ciagnie bardziej do owocow i warzyw niz przed ciaza, a na slodycze w ogole nie miewam ochoty. Czyli wg zabobonow bedzie drugi chlopak :D

Kawokado lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kuleczka777 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati tak jak duży zakład.

Beatas widzę że Twój to jak mój, nie wolno Ci tego tego, ale pepsi raz piłam tylko. Bardziej chipsy i chrupki mnie ciągną to też się drze jak sobie kupię raz na jakiś czas. I te cholerne słodycze ehhh nie mogę się oprzeć

Repose lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • ma_rka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja piję cole i wszystkie napoje gazowane,rzadko soki. Herbatę tez często pije. Chipsy jem jak mam na to ochotę i słodycze też wcinam. Nie popadajmy w jakieś skrajności. W pierwszej ciąży gazu w ogóle nie piłam, a Mały miał kolki i to długo. Więc trochę łamie te zasady. Czasem do MC donalda pojadę. Wiadomo na co dzień nie jem fastfoodów, chipsów też codziennie nie jem, ale jak raz na kilka dni zjem to nie mam poczucia winy. W pierwszej ciąży bardziej zwracałam uwagę na takie rzeczy, teraz już na luzie.

Repose, wisnia11, Kawokado lubią tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Ja w poprzedniej ciazy tak mialam, ze w 8 miesiacu pilam hektolitry coli, nie moglam bez niej zyc. Minelo po jakis 2-3 tygodniach. Teraz czasem mnie skusi, ale pije nie wiecej niz szklanke wtedy (od poczatku ciazy moze z 5 szklanek w sumie). A chipsow ogolnie nie jadam bo nie przepadam, ale zdarzylo mi sie po nie siegnac kilka razy na imprezach odkad jestem w ciazy. Moj maz sie do odzywania nie wtraca, jakos sama mnie ciagnie bardziej do owocow i warzyw niz przed ciaza, a na slodycze w ogole nie miewam ochoty. Czyli wg zabobonow bedzie drugi chlopak :D

Czyli wg zabobonów ja powinnam mieć babeczkę :P co w ogóle nie przekłada się na obraz z usg :P

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marka ja odwrotnie w pierwszej ciazy nie zwracalam uwagi na takie rzeczy a teraz zwracam bo wygladalam jak hipcio a ze jeszcze niska jestem to po prostu kuleczka ze mnie byla

mam juz dosc spory brzuch w poprzedniej ciazy nie wyskoczyl tak szybko :p

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Einin Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Właśnie zjadłam całą paczkę monster munch:D mąż by mi nie pozwolił, więc musiałam po kryjomu póki go nie ma:D odkad się dowiedziałam, ze w ciazy jestem nie jadłam chipsów!! Wasi mężowi też tacy upierdliwi, jeśli chodzi o odżywianie? Ostatnio w sklepie połowę rzeczy mi wyciągał z ręki, a wkładał jakieś zdrowe obrzydlistwa;/ ciągle też toczymy wojnę o pepsi:D jakoś nigdy nie przepadałam, a w ciąży mógłbym pić cały czas! Wiem, że nie powinnam:(

Zrobiła mi sie ropa na dziąśle... Powinnnam gnac do dentysty? Wizyte umowiona mam dopiero na początek lutego..

My akurat dużo jezdzimy, zresztą mam traume z wypadkami samochodowymi i chociaż wiem, że co ma być to będzie, to na fotelik na pewno nie będę żałować pieniędzy..

Ja dziś byłam u dentystki, która powiedziała mi, że mam jedną plombę nieszczelną, ale jak jestem w ciąży to lepiej się nią zająć. Także wydaje mi się, że taki stan zapalny w jamie ustnej lepiej sprawdzić. A na pewno płukać szałwią. :)

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas ja też słyszałam, że stan zapalny wymaga interwencji w ciązy. W I trymestrze niektórzy dentyści nie chcą leczyć, ale w II spokojnie możesz iść i pokazać to dentyście.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidth wrote:
    Helen super wiesci ! Masz jakieś zdjęcie ? Jestem ciekawa jak teraz wygląda dzidziuś na USG :-)
    U mnie połówkowe w poniedziałek więc jeszcze kilka dni...
    mam ale takie małe, i słabo coś widać, bo skupiliśmy się na badaniu .
    powiem ci ze wyrazniej widac kosci dziecka, wyglądają na rentgenie dorosłego człowieka, są bielutkie i wyraźne, poza tym wszystko mierzą, i widać ze już jest większe nawet na samym usg :)

feegu6l.png
‹‹ 624 625 626 627 628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ