X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Helen Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Właśnie zjadłam całą paczkę monster munch:D mąż by mi nie pozwolił, więc musiałam po kryjomu póki go nie ma:D odkad się dowiedziałam, ze w ciazy jestem nie jadłam chipsów!! Wasi mężowi też tacy upierdliwi, jeśli chodzi o odżywianie? Ostatnio w sklepie połowę rzeczy mi wyciągał z ręki, a wkładał jakieś zdrowe obrzydlistwa;/ ciągle też toczymy wojnę o pepsi:D jakoś nigdy nie przepadałam, a w ciąży mógłbym pić cały czas! Wiem, że nie powinnam:(

Zrobiła mi sie ropa na dziąśle... Powinnnam gnac do dentysty? Wizyte umowiona mam dopiero na początek lutego..

My akurat dużo jezdzimy, zresztą mam traume z wypadkami samochodowymi i chociaż wiem, że co ma być to będzie, to na fotelik na pewno nie będę żałować pieniędzy..
    kup sobie płyn eludril do płukania jamy us. powinna zejsc, poobserwuj, a jak nie zejdzie to wtedy idz do lekarza. Moze to przez jakies bakterie w jedzeniu.

słuchajcie a czemu w ciąży nie można gazowanego?
    o co z tym chodzi?

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati89 a jaki fiolet planujesz ?
    co do kolorów to lepiej nastawic sie na pastele, delikatne lilie przy białych mebelkach będą wyglądać bardzo ładnie i spokojnie, a jak dasz jeszcze zieleń to moze się zrobić zbyt kolorowo...ale moze sprobuj z poduszkami w wiosennej zieleni.Blizej swiąt wielkanocnych bedzie wiecej takich kolorów, pewnie Home you wypusci taką serię z kolorami poszewek.
    za ciemny fiolet ci przytłoczy pokój albo za jaskrawy to również będzie męczyło oczy.
    Jak coś to podaj przykład a spróbuję coś ci doradzić :) mozesz tez dac zdjecie pokoju i złap podłogę jaką masz :) bo nie kazdy odcien pasuje do kazdej powierzchni.

feegu6l.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam kanałowe w I trymestrze bo miałam zapalenie i wszystko ok jest :)

My mamy fotelik po synku,. kupiony był nowy więc jest ok bo bezwypadkowy ;)

Właśnie zjadłam obiad, najchętniej poszłabym spać...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Repose Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej paula :* a ja juz rowerek zaliczylam i robie zupke :)
    Ej dziewczyny a kiedy gineolog robi to takie padanie dopochwowe no wiecie na fotelu i wgl?
    Bo mnie ani razu tak nie zbadal a to juz polowa ciazy

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose robi mniej wiecej co drugą, trzecią wizytę. Powinien cię w tym czasie ze 2x zbadać, aby sprawdzić szyjkę.

Repose lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    Pati89 a jaki fiolet planujesz ?
    co do kolorów to lepiej nastawic sie na pastele, delikatne lilie przy białych mebelkach będą wyglądać bardzo ładnie i spokojnie, a jak dasz jeszcze zieleń to moze się zrobić zbyt kolorowo...ale moze sprobuj z poduszkami w wiosennej zieleni.Blizej swiąt wielkanocnych bedzie wiecej takich kolorów, pewnie Home you wypusci taką serię z kolorami poszewek.
    za ciemny fiolet ci przytłoczy pokój albo za jaskrawy to również będzie męczyło oczy.
    Jak coś to podaj przykład a spróbuję coś ci doradzić :) mozesz tez dac zdjecie pokoju i złap podłogę jaką masz :) bo nie kazdy odcien pasuje do kazdej powierzchni.
    Znalazłam na decoral w miarę męskie fiolety :D zaraz dodam zdj :) my własnie mamy meble czarne bo odkupiliśmy je za grosze zaraz po śłubie bo kasa była potrzebna na remont za to teraz mam dużo czasu i mam w planie je przemalować na biało :) mamy dwa odcienie fioletu teraz i ten jaśniejszy przemaluje na bialo a ciemne na ktorys ze zdj i będzie chłopięco hehe
    19ed950ae862e007med.png

8a935f823282fbcbmed.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 15:24

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Ej dziewczyny a kiedy gineolog robi to takie padanie dopochwowe no wiecie na fotelu i wgl?

Ja na każdej wizycie mam badanie, usg dopochwowe zeby sprawdzić szyjkę i dodatkowo usg przez brzuch, także wyobraca mną zawsze na wszystkie strony ;)

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen to zupelnie nie rozumiem czemu tego nie robi i zdenerwowalam sie troszke..

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Mój lekarz też nie robi dopochwowo od samego początku ciązy. Wytłumaczył mi że nie powinno się takiego usg wykonywać. To samo usłyszałam od koleżanki a chodziła do innego lekarza i urodziła dwójkę dzieci. Widocznie co lakarz to opinia jak z wszystkim. Mam badanie na fotelu sprawdza jak macica rośnie gdzie się znajduje i wszystko ale nie usg.

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie mi tego badania na fotelu nie robil ....

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    wlasnie mi tego badania na fotelu nie robil ....
    Ale nawet recznie?

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet recznie nic nawet nie siedzialam w tym fotelu

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Nawet recznie nic nawet nie siedzialam w tym fotelu
    Może we Francji mają takie praktyki? Zapytaj przy następnej wizycie :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Respose ja też chyba co wizytę mam badanie na fotelu ;) a później usg przez brzuch

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose ja mam badanie na fotelu na każdej wizycie plus USG dopochwowe lub przez brzuch... Wg mnie powinno się badać na fotelu na każdej wizycie bo przeciez trzeba zbadać szyjkę, zobaczyć czy nie ma żadnych infekcji czy czegoś niepokojącego....

f2w343r8930pqaay.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane napiszcie mi prosze czy czujecie mocne ruchy? Ja czasami czuje a czasami nie. Dzisiaj w ogole nie czuje. Czy jest to spowodowane tym ze mam lozysko na przedniej scianie? Kurcze martwie sie a wizyta dopiero za tydzien :(

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka ja nie wiem czy czuję może to być to a może nie. Też mam na przedniej ścianie

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam sie niepokoic. Bo kilka dni temu niby czulam jakies ruchy a teraz nic... Jestem juz spanikowana...

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Repose Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabije tego idiote i to lekarz tez mnie to wlasnie dziwilo ze nie mialam ani razu takiego badania a tesciowa za kazdym razem ze mna na badaniu i tez nie zwrocila uwagi. a to ona tu francuska jest.
    Dziewczyny w pierwszej ciazy pozniej sie czuje i to normalne ;)

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose ja tez nie mialam takiego badania robionego ani teraz ani w poprzedniej ciazy. W poprzedniej ciazy szyjke badali mi dopiero pod sam koniec i z tego co wiem teraz tez tak bedzie ze pod koniec ciazy jak bede miala wizyty u poloznej to bedzie sprawdzala szyjke. Jesli nie masz boli ani krawienia to nie ma wskazan do sprawdzania szyjki. Zawsze mozesz sie lekarza zapytac, ale mysle, ze takie badanie nie jest niezbedne.

Repose lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

‹‹ 625 626 627 628 629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ