Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
mnie badał na fotelu tylko raz, na ostatniej wizycie, ale to pewnie dlatego, ze pobierał też na posiew
przyznam, ze jak mnie na fotel zaprosił to aż się zdziwiłam
Aneczka nie martw się! Też mam łożysko na przedniej ścianie i mam tak samoczuje malucha tylko jak ułoży się nóżkami do lewego boku, tzn chyba nóżkami
czuje jego ruchy tylko po bokach, przez pare dni nie czułam nic i była panika podejrzewam, że wtedy schował się za łożyskiem.
aneczka2015 lubi tę wiadomość
-
W poprzedniej ciazy chodzilam do lekarza w polsce i tam mi robil to badanie...
Dais troche mnie pociesza ze ty tez nie mialas moze to norma za granica.. a z drugiej strony tak wielu dziewczynom skraca sie szyjka i mozliwa jest masa innych problemow a skad on moze wiedziec czy wszystko ok skoro nie sprawdza... -
Repose wrote:Zabije tego idiote i to lekarz tez mnie to wlasnie dziwilo ze nie mialam ani razu takiego badania a tesciowa za kazdym razem ze mna na badaniu i tez nie zwrocila uwagi. a to ona tu francuska jest.
Dziewczyny w pierwszej ciazy pozniej sie czuje i to normalne
Przeczytałam całą książkę: "Dlaczego dzieci w Paryżu nie grymaszą" (mniej więcej) i w ogóle we Francji ponoć podejście jest mniej panikarskie niż w Polsce do ciąży, porodów, wychowania. Z tego co wywnioskowałam i podejście do dzieci jakieś bliższe moim poglądom - ale znam je tylko z książki, także to jedynie podejrzenia.Repose lubi tę wiadomość
-
Jezeli za mniej panikarskie uwaza sie krzyki do dziecka na placu zabaw : zamknij morde! co za bachor! to z pewnoscia
dzieci w paryzu nie grymasza bo wiedza ze na placz matka zareaguje chyba dopiero jak mu noge urwie.
Nieraz widzialam jak potrafia strzelic dziecko w twarz w miejscu publicznym za to ze grymasi . Ciaza tu jest olewana przez pracodawcow jak z przemeczenia w pracy poronisz to najlepiej zeby z wizyta u lekarza zaczekasz az skonczysz to co mialas do zrobienia na dzis.
Nie twierdze ze francuzi nie kochaja swoich dzieci ale czasami jak widze co sie tu dzieje to chce do opieki spolecznej zadzwonic. -
ha no ja pierwszy rok tez bylam w szoku jak slyszalam sasiadke jak sie wydziera ale dra sie tak max pierwsze 4 lata potem dzieci akceptuja smutna rzeczywistosc i te mamusie nawet glosu nie podnosza bo nie trzeba
-
Repose wrote:W poprzedniej ciazy chodzilam do lekarza w polsce i tam mi robil to badanie...
Dais troche mnie pociesza ze ty tez nie mialas moze to norma za granica.. a z drugiej strony tak wielu dziewczynom skraca sie szyjka i mozliwa jest masa innych problemow a skad on moze wiedziec czy wszystko ok skoro nie sprawdza...
Mnie moj bada na fotelu na kazdej wizycie. Nawet jak mialam w prwnym momencie wizyty tydzien po tygodniu. Za to malo usg robi. Prenatalne u innego a moj tylko 3 razy jak dotad normalne usg
-
Repose może nie miałaś żadnych problemów typu bakterie itd. i dlatego Cie nie wziął na helikopter
Wogóle w innych krajach tak inaczej podchodzą do ciąży niż u nas. U nas to strasznie się Tobą zajmują, może dlatego że u nas jest dużo takich ciąż zagrożonych w ostatnich latachRepose lubi tę wiadomość
-
aneczka2015 wrote:Kochane napiszcie mi prosze czy czujecie mocne ruchy? Ja czasami czuje a czasami nie. Dzisiaj w ogole nie czuje. Czy jest to spowodowane tym ze mam lozysko na przedniej scianie? Kurcze martwie sie a wizyta dopiero za tydzien
spokojnie ja też czekam/ w 17 tyg czułam bąblowanie, ale od tamtej chwili juz nic. też łożysko na przedniej ścianie. czytałam, że moze to potrwać do 22 tyg. jak minie ten termin, zacznę się martwićaneczka2015, evus lubią tę wiadomość
-
uh pokłóciłam się z koleżanką... chyba zaczynam dziczeć przez to siedzenie w domu
Oglądam ceny tych koszy Mojżesza i jestem przerażona! Wcale nie są tańsze niż to łóżeczko next2me... Naprawdę przesadzają z tymi cenamina olx nic ciekawego nie znalazłam i teraz nie wiem czy czekać może się coś pojawi czy organizować pieniądze na nowe :p choć w sumie taniej by wyszło wstawić polówkę do dziecięcego
-
Te pierwsze ruchy zazwyczaj są bardzo delikatne, wiec jest nawet szansa pomylenia ich z czymś innym. Może to co czułyście to nie były jeszcze ruchy. Spokojnie ok 25 tygodnia zaczną być coraz mocniejsze, trudne do pomylenia. Pierwszy poród miałam w Polsce i właśnie nie badali szyjki. Jeśli ciąża przebiega prawidłowo i nie było problemów wcześniej to spoko, ale chyba po poronieniu powinni. Repose to tutaj podejście odwrotne, dzieci rodzicom na głowę wchodzą, bo głosu nie można przenieść, ale do ciąży też podchodzą mniej panikując, dla nich to coś naturalnego, większość chyba nie ma problemu z zachodzeniem i donoszeniem ciąży, może to stąd. Mi też położną mówiła, ze gdybym poroniła to przyjść dopiero po ok tygodniu do szpitala, bo organizm zazwyczaj sam się oczyszcza.
Repose, evus lubią tę wiadomość
-
Dais wez sobie zobacz ten obrazek co kuleczka wstawila ^^
Strasznie fajny jest chyba wydrukuje i powiesze dla meza na lodowce ^^
Ja jak poronilam to moglam jechac tylko do ginekologa kazal mi czekac do poniedzialku az cytuje samo wyleci.. najgorsza noc w moim zyciu -
Helen, nie że nie wolno gazowanych:) po porostu w coli jest m.in. kofeina, która w za dużej ilości powoduje niską masę urodzeniową dziecka, a to już do roznych komplikacji może prowadzić.. Zresztą na cole mówi się "odrdzewiacz", ogólnie zdrowa nie jest:P
Repose, to mnie zaskoczyłaś z tymi francuzami.. Przez dwa tygodnie opiekowalam się dzieckiem w Francji, zaliczyła m sporo placów zabaw i nigdzie nie słyszałam, żeby rodzice się na dzieci wydzierali.. Może Ty w jakimś niespokojnym regionie mieszkasz, albo ja trafiłam ha nadzwyczaj spokojny:D
Dziewczyny jeszcze tylko godzina do wizyty! Oby wszystko było dobrze...Kawokado, Madzik84, kamenkaa lubią tę wiadomość