X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie badał na fotelu tylko raz, na ostatniej wizycie, ale to pewnie dlatego, ze pobierał też na posiew :) przyznam, ze jak mnie na fotel zaprosił to aż się zdziwiłam :D

Aneczka nie martw się! Też mam łożysko na przedniej ścianie i mam tak samo ;) czuje malucha tylko jak ułoży się nóżkami do lewego boku, tzn chyba nóżkami ;) czuje jego ruchy tylko po bokach, przez pare dni nie czułam nic i była panika podejrzewam, że wtedy schował się za łożyskiem.

aneczka2015 lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciazy chodzilam do lekarza w polsce i tam mi robil to badanie...
    Dais troche mnie pociesza ze ty tez nie mialas moze to norma za granica.. a z drugiej strony tak wielu dziewczynom skraca sie szyjka i mozliwa jest masa innych problemow a skad on moze wiedziec czy wszystko ok skoro nie sprawdza...

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Einin Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Zabije tego idiote i to lekarz tez mnie to wlasnie dziwilo ze nie mialam ani razu takiego badania a tesciowa za kazdym razem ze mna na badaniu i tez nie zwrocila uwagi. a to ona tu francuska jest.
    Dziewczyny w pierwszej ciazy pozniej sie czuje i to normalne ;)

Przeczytałam całą książkę: "Dlaczego dzieci w Paryżu nie grymaszą" (mniej więcej) i w ogóle we Francji ponoć podejście jest mniej panikarskie niż w Polsce do ciąży, porodów, wychowania. Z tego co wywnioskowałam i podejście do dzieci jakieś bliższe moim poglądom - ale znam je tylko z książki, także to jedynie podejrzenia. :)

Repose lubi tę wiadomość

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli za mniej panikarskie uwaza sie krzyki do dziecka na placu zabaw : zamknij morde! co za bachor! to z pewnoscia
    dzieci w paryzu nie grymasza bo wiedza ze na placz matka zareaguje chyba dopiero jak mu noge urwie.
    Nieraz widzialam jak potrafia strzelic dziecko w twarz w miejscu publicznym za to ze grymasi . Ciaza tu jest olewana przez pracodawcow jak z przemeczenia w pracy poronisz to najlepiej zeby z wizyta u lekarza zaczekasz az skonczysz to co mialas do zrobienia na dzis.
    Nie twierdze ze francuzi nie kochaja swoich dzieci ale czasami jak widze co sie tu dzieje to chce do opieki spolecznej zadzwonic.

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wow w szoku jestem, takie rzeczy. U nas to głos na dziecko strach podnieść na ulicy :D

Repose lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Repose Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha no ja pierwszy rok tez bylam w szoku jak slyszalam sasiadke jak sie wydziera ale dra sie tak max pierwsze 4 lata potem dzieci akceptuja smutna rzeczywistosc i te mamusie nawet glosu nie podnosza bo nie trzeba

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    W poprzedniej ciazy chodzilam do lekarza w polsce i tam mi robil to badanie...
    Dais troche mnie pociesza ze ty tez nie mialas moze to norma za granica.. a z drugiej strony tak wielu dziewczynom skraca sie szyjka i mozliwa jest masa innych problemow a skad on moze wiedziec czy wszystko ok skoro nie sprawdza...

Mnie moj bada na fotelu na kazdej wizycie. Nawet jak mialam w prwnym momencie wizyty tydzien po tygodniu. Za to malo usg robi. Prenatalne u innego a moj tylko 3 razy jak dotad normalne usg

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shape usg mam co wizyte..

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose może nie miałaś żadnych problemów typu bakterie itd. i dlatego Cie nie wziął na helikopter :)

Wogóle w innych krajach tak inaczej podchodzą do ciąży niż u nas. U nas to strasznie się Tobą zajmują, może dlatego że u nas jest dużo takich ciąż zagrożonych w ostatnich latach

Repose lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Repose Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko po poronieniu w 15 tygodniu ciazy przy czym to on prowadzil te ciaze to moglby sie bardziej przykladac i interesowac.

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uśmiałam się z tego obrazka http://pozytywna.pl/obrazek/15898/

Repose, Kawokado, evus, Madzik84, xpaulinax, kirys lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Kochane napiszcie mi prosze czy czujecie mocne ruchy? Ja czasami czuje a czasami nie. Dzisiaj w ogole nie czuje. Czy jest to spowodowane tym ze mam lozysko na przedniej scianie? Kurcze martwie sie a wizyta dopiero za tydzien :(

spokojnie ja też czekam/ w 17 tyg czułam bąblowanie, ale od tamtej chwili juz nic. też łożysko na przedniej ścianie. czytałam, że moze to potrwać do 22 tyg. jak minie ten termin, zacznę się martwić

aneczka2015, evus lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka az poszlam z laptopem do gory zeby mezowi pokazac ten obrazek bo my teraz tak podobnie wygladamy :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 16:59

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj Maz tez strasznie wariuje z moja dieta, jak mi zaczyna mowic co to paskudne jedzenie moze zrobic dziecku, to juz mi sie samej odechciewa ;)

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja, poki co, czuje tylko takie jakby smyranie w brzuszku i nie wiem czy to juz Maluszek.. trzeba czekac.. ciaza, to ciagle czekanie, no straszna nauka pokory..:)

cass lubi tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uh pokłóciłam się z koleżanką... chyba zaczynam dziczeć przez to siedzenie w domu :P

Oglądam ceny tych koszy Mojżesza i jestem przerażona! Wcale nie są tańsze niż to łóżeczko next2me... Naprawdę przesadzają z tymi cenami :( na olx nic ciekawego nie znalazłam i teraz nie wiem czy czekać może się coś pojawi czy organizować pieniądze na nowe :p choć w sumie taniej by wyszło wstawić polówkę do dziecięcego ;D

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• dais Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te pierwsze ruchy zazwyczaj są bardzo delikatne, wiec jest nawet szansa pomylenia ich z czymś innym. Może to co czułyście to nie były jeszcze ruchy. Spokojnie ok 25 tygodnia zaczną być coraz mocniejsze, trudne do pomylenia. Pierwszy poród miałam w Polsce i właśnie nie badali szyjki. Jeśli ciąża przebiega prawidłowo i nie było problemów wcześniej to spoko, ale chyba po poronieniu powinni. Repose to tutaj podejście odwrotne, dzieci rodzicom na głowę wchodzą, bo głosu nie można przenieść, ale do ciąży też podchodzą mniej panikując, dla nich to coś naturalnego, większość chyba nie ma problemu z zachodzeniem i donoszeniem ciąży, może to stąd. Mi też położną mówiła, ze gdybym poroniła to przyjść dopiero po ok tygodniu do szpitala, bo organizm zazwyczaj sam się oczyszcza.

Repose, evus lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais wez sobie zobacz ten obrazek co kuleczka wstawila ^^
    Strasznie fajny jest chyba wydrukuje i powiesze dla meza na lodowce ^^
    Ja jak poronilam to moglam jechac tylko do ginekologa kazal mi czekac do poniedzialku az cytuje samo wyleci.. najgorsza noc w moim zyciu

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen, nie że nie wolno gazowanych:) po porostu w coli jest m.in. kofeina, która w za dużej ilości powoduje niską masę urodzeniową dziecka, a to już do roznych komplikacji może prowadzić.. Zresztą na cole mówi się "odrdzewiacz", ogólnie zdrowa nie jest:P

Repose, to mnie zaskoczyłaś z tymi francuzami.. Przez dwa tygodnie opiekowalam się dzieckiem w Francji, zaliczyła m sporo placów zabaw i nigdzie nie słyszałam, żeby rodzice się na dzieci wydzierali.. Może Ty w jakimś niespokojnym regionie mieszkasz, albo ja trafiłam ha nadzwyczaj spokojny:D

Dziewczyny jeszcze tylko godzina do wizyty! Oby wszystko było dobrze...

Kawokado, Madzik84, kamenkaa lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas moze to nie byli rodzice tylko opiekunki ^^
    ty tylko godzina a ja 8 dni :ççç

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
‹‹ 626 627 628 629 630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ