Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kuleczka cos w tym jest, szwedzi maja zawsze na wszystko czas, w pracy jest co najmniej 2 przerwy na kawe + przerwa na lunch, ktora trwa prawie godzine. Duzo spedzaja czas z dziecmi, wychodza na dwor, cwicza i biegaja, sa ogolnie bardziej bezstresowi. Co do termometru bezdotykowego to nie wiem czy ten w Lidlu jest dobry, kupilismy jeden w necie jak synek byl maly i pokazywal magiczne wyniki, zawsze rozne od zwyklego i drugiego elektrycznego (ktory akurat pokazywal to co zwykly). Kupilismy tutaj w aptece i dzialal super az do ktoregos upadku, potem zaczal troche oszukiwac. Teraz jak bylismy na swieta kupilam ponownie w aptece, niezbyt tani bo cos kolo 100 zl i sie sprawdza gorzej niz szwedzki, zdarza sie ze zle sie wyceluje i potrafi pokazac 40 stopni gdy dziecko ma 38. Jakos srednio ufam tym elektronicznym. Radze wybrac taki, ktory ma dobre opinie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 19:39
xpaulinax lubi tę wiadomość
-
Pati_89 wrote:Znalazłam na decoral w miarę męskie fiolety
zaraz dodam zdj
my własnie mamy meble czarne bo odkupiliśmy je za grosze zaraz po śłubie bo kasa była potrzebna na remont za to teraz mam dużo czasu i mam w planie je przemalować na biało
mamy dwa odcienie fioletu teraz i ten jaśniejszy przemaluje na bialo a ciemne na ktorys ze zdj i będzie chłopięco hehe
nie musisz wszystkich scian malowac na jeden kolor, jest fajnei zostawic jedna sciane np w bardzo delikatnym jasnym popielu np na naklejki wzrostu, ramki ze zdjeciami.
dobrzez jest poprosic w salonie o małą próbkę koloru, akurat nie wiem czy ma dekoral, moze np sprzedawca pomalowac ci kawałek kartki w wybranych paru kolorach, pojechac na mieszkanie i zobaczyc jak ci sie odbija kolor. -
beatas wrote:Dzidziuś też się niecierpliwi, smyra mnie cały czas:D na wizycie się upewnię czy to na pewno jego czuję, ale któryś dzień z rzędu to samo uczucie:D
dobrze że u mojego lekarza nie ma takich poślizgów bo bym padła ze stresu
-
beatas wrote:Ja bym nie potrafiła korzystać ze zwykłego przy takim maleństwie:D chociaż mam nadzieję, ze baaardzo długo się w ogóle nie przyda..
ee tam dałam radę z jednym dzieckiem dam i z drugim
Kiedyś wogole nie było nowości i jakoś żyjemy hehe;)
mi tam on pasujeMagda34 lubi tę wiadomość
-
Helen wrote:meble na pewno musisz przemalowac, bierz pod uwage farby nietoksyczne do mebli, antyalergiczne. Na sciany lepiej bedzie wygladał ten jasniejszy odcien fioletu, ten ciemniejszy jest dosc mocny jak na pokoik dzieciecy. Tam jest bardzo ładny tez odcien wrzosowy pastelowy, ale pewnie dla was za jasny. Ogólnie jest zawsze lepiej wybierac jasniejsze odcienie, bo te ciemne beda wyglądały jeszcze ciemniej w danym pomieszczeniu. Na hali jest dosc mocne oswietlenie a w pokoiku za duzo swiatła nie dasz dla noworodka.
nie musisz wszystkich scian malowac na jeden kolor, jest fajnei zostawic jedna sciane np w bardzo delikatnym jasnym popielu np na naklejki wzrostu, ramki ze zdjeciami.
dobrzez jest poprosic w salonie o małą próbkę koloru, akurat nie wiem czy ma dekoral, moze np sprzedawca pomalowac ci kawałek kartki w wybranych paru kolorach, pojechac na mieszkanie i zobaczyc jak ci sie odbija kolor.mamy jasny lawendowy a jedna ścianę i slup z komina na ciemny fiolet
to nie będzie pokój dziecięcy tylko mały kącik w naszej sypialni dlatego nie chce z niego zrobić kolorowego przedszkola hehe
chyba że zmienimy całkowicie koncepcję ale to jeszcze mam czas do wiosny
zajmujesz sie tym zawodowo?
kamenkaa lubi tę wiadomość
-
beatas wrote:U mojego tez nigdy nie było:/ czasem max 15 minut czekałam.. Nie wiem, co dzisiaj się podziało..
w sumie raz czekałam bo najpierw przyszła babka założyć pessar bo czuła że coś dziecko nisko a potem druga sprawdzić czy te bóle to na pewno porodowe ale to tylko raz sie zdarzyło
-
Helen, po fachowej odpowiedzi od razu sie domyslilam:D czeka mnie urządzanie domu, wiec sie wtedy zglosze, jak bede miała wątpliwości:D
Pati, dokladnie, każdy tylko na chwilkę wchodzi.. Jeszcze tylko jedna babka wyjdzie i juz będzie moja kolej..Helen lubi tę wiadomość
-
Co do termometrow to wlasnie dowiedzialam sie, ze zle uzywalam tego aptecznego
To wyjasnia czemu kilka razy wyszly mi inne wyniki. Tak wiec polecam termometr Novama, a nie polecam Microlife NC100 bo byl malo dokladny. Mielismy tez w smoczku i to byla najwieksza porazka, ten model mierzyl temp 3 minuty co wymagalo aktywnego ssania przez 3 minuty. Nasz synek nie byl smoczkowy i nawet jak ja testowalam to nie bylam w stanie tak mocno ssac 3 min. Zwykly tez uwywalismy kilka razy, ale przy takim dziecku najlepiej w odbycie co czesto przy goraczce konczylo sie placzem i wiekszym rozdraznieniem maluszka mimo uzywania oliwki.
Tez kiedys myslalam o fiolecie i zielonym, potem zdecydowalismy sie na fiolet i szarosc, ostatecznie pokoju nigdy nie przemalowalismy bo sie przeprowadzilismy
Beatas jak tam, ile osob przed Toba jeszcze? -
nick nieaktualnymiluszka ja posiadam właśnie taki termometr, z tego co pamiętam kosztował 100 zł i z mojego doświadczenia ci mogę powiedzieć że jest to zwykły kicz ;/ w ogóle mi się nie sprawdził, w każdym miejscu z każdym kolejnym pomiarem wychodzi inna temperatura. Dlatego ja już wolę mierzyć zwykłym rtęciowym
-
Właśnie wróciłam w USG połówkowego. Moja mała rośnie książkowo, waży już ok.310 gram. Lekarz mówił same dobre rzeczy:) (a po moich przejściach i czekaniu na wynik amnio to ja już naprawdę wszystkiego się boję).
Nie wiem czy uda mi się wkleić zdjęcia, bo jestem taka podekscytowana, hehe.
Tutaj pozdrowienia dla forumowych cioć:
I jeszcze wierna kopia mojego 9latka:
Repose, beatas, Pati_89, mmarzenak, AnnieLov, kamenkaa, Kawokado, Madzik84, Paula222, Misia15, Paula1991, wisnia11, dais, xpaulinax, Magda34, evus, kirys lubią tę wiadomość
-
Pati, podoba mi się ten lawendowy kolor
do tego biel ...ładnie będzie
Annielov, dzięki za konkretną odpowiedźco tam słychać?
Beatas czekamy na relacjęWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 20:07
AnnieLov lubi tę wiadomość