X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • dais Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas powodzenia, wszystko będzie dobrze. Wrzuć potem zdjęcie maluszka.
    Repose aż boje się to wyobrażać, to musiało być traumatyczne, szczególnie ze był to już 15 tydzień. Ciesz się ta ciąża i staraj jak najmniej myśleć o tym co było.
    Obrazek trafia w sedno, mojemu został brzuszek jak mój w 8 miesiącu.
    My dziś przed praca poszliśmy do sklepu i ja wyszłam z owocami i sokiem świeżym a mój luby z colą, chipsami i bułka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 17:52

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas trzymam kciuki! :D i koniecznie wrzuć nam zdjęcie :D Mój mąż to szczypior i niestety ciąża spożywcza mu nie grozi ;)

Repose lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais Mojemu tez ^^ ale nie przeszkadza mi to :)
    Ciesze i staram sie nie miec wyrzutow sumienia wiesz czasem sa takie glupie mysli ze teraz jestem w ciazy ze bede miala inne dziecko jak bym zapomniala o tamtym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 17:59

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Kochane napiszcie mi prosze czy czujecie mocne ruchy? Ja czasami czuje a czasami nie. Dzisiaj w ogole nie czuje. Czy jest to spowodowane tym ze mam lozysko na przedniej scianie? Kurcze martwie sie a wizyta dopiero za tydzien :(

Ja mam na przedniej i tez np. dziś nic nie czuję ;) także spoko, luzik.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen co do gazowanych to podobno jak się pije dużo napoi gazowanych to dziecko potem ma kolki.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Wisnia, zakupy pełną parą:)

Magda, też bym poszła sie skontaktować z zus, bo moze z jakiegos powodu wstrzymali Ci świadczenie.. Lepiej sie upewnic nim będzie za późno..

Księgowa tam była dziś i powiedzieli jej, że jeszcze nie ma decyzji :/ Że były święta i urlopy i dlatego tak długo. Ponoć w ciągu kilku dni ma zapaść decyzja :/
    Mam swoją działalność i jestem zatrudniona oprócz tego

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno nawet woda gazowana jest niewskazana, bo zwyczajnie powoduje wzdęcia ;) Ale nie ma co popadać w przesadę, raz na jakiś czas małe grzeszki żywieniowe krzywdy nie zrobią, oby tylko na co dzień zdrowo się odżywiać :)

Hmmm, mi też kiedyś wyszła niedomykalność, ale zastawki trójdzielnej. Przed ciążą byłam u kardiologa i powiedział, że na wystarczająco czułym sprzęcie większości ludzi wyjdzie ta wada, dziwne... Mi się to objawia częstym kołataniem serca, ale nie miałam żadnych nakazów czy zakazów od lekarza.

Co do kolorów w mieszkaniu, to my pokój mamy pomalowany na groszkowy zielony, do tego fioletowe detale i meble wenge, więc łóżeczko też będzie raczej z ciemniejszego drewna :)

Jutro wizyta i mam stracha, że ubzdurałam sobie te ruchy i to wcale nie dziecko... :( W ogóle mam wrażenie, że przez ostatnie 3 tygodnie brzuch mi nie urósł, nawet chwilami że jest nieco mniejszy... Oby do jutra, to czekanie jest najgorsze...
    Za to waga w końcu ruszyła i nadrobiłam 1,5 kilo z utraconych 4 po wymiotach.

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w 17tyg ;-)

Przedstawiam Wam Moja Amelkę :)

2i8e1h.jpg

Repose, Pati_89, beatas, evus, dais, Misia15, Helen, mmarzenak, Blair, Paula222, Paula1991, xpaulinax, Magda34, kirys lubią tę wiadomość

• beatas Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka, widzę, że wybrałaś imię! Piękna dzidzia:) a ja czekam... Jest godzina poślizgu.. Nie wiem, co ta baba w rejestracji robi, zamiast dzwonić, że się wizyta opóźni... Mąż ledwo zdążył towar odebrać, bo tak się spieszyliśmy.. A teraz z godzinę muszę się tu jeszcze denerwować:/:(

kamenkaa lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Kamenka, widzę, że wybrałaś imię! Piękna dzidzia:) a ja czekam... Jest godzina poślizgu.. Nie wiem, co ta baba w rejestracji robi, zamiast dzwonić, że się wizyta opóźni... Mąż ledwo zdążył towar odebrać, bo tak się spieszyliśmy.. A teraz z godzinę muszę się tu jeszcze denerwować:/:(
    a no wybrałam ;-)
    Trzymam kciuki Badź cierpliwa i czekam na fotke TWoja...

a o imienu pisałam już duzo
    wcześniej najwdoczniej nie doczytałaś mnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 19:20

beatas lubi tę wiadomość

• beatas Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Księgowa tam była dziś i powiedzieli jej, że jeszcze nie ma decyzji :/ Że były święta i urlopy i dlatego tak długo. Ponoć w ciągu kilku dni ma zapaść decyzja :/
    Mam swoją działalność i jestem zatrudniona oprócz tego
    Szykuj się na kontrol, skoro tak długo nie było odpowiedzi.. Ja tak właśnie miałam!

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od 16.01 w lidlu mają być termometry elektroniczne bezdotykowe za 49,99. Ja właśnie zastanawiam się czy nie kupić, koleżanka ma i sobie chwali, w sumie cena atrakcyjna. Czy któraś z Was ma może taki termometr lidlowski i może go polecić?

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra cena! Też jestem ciekawa opinii!

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas, kciuki za wizytę!

beatas lubi tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie koleżanka polecała bo przy córci używa, jest zadowolona i chyba go kupię :-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Dziewczyny od 16.01 w lidlu mają być termometry elektroniczne bezdotykowe za 49,99. Ja właśnie zastanawiam się czy nie kupić, koleżanka ma i sobie chwali, w sumie cena atrakcyjna. Czy któraś z Was ma może taki termometr lidlowski i może go polecić?

ja tam od poczatku mam ten staromodny standardowy i mi się sprawdzą zawsze ;-)

• beatas Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka, ale nam w ciąży chyba nie wolno iść na promocję w lidlu:D obawiam się, że byłybyśmy staranowane:D moja szwagierka ostatnio pojechała po zwykłe zakupy, za wcześnie wyjechała z domu, przyjeżdża sklep zamknięty, a kolejka juz ogromna:D jak otworzyli sklep to wszyscy zaczęli biec i ona mówi, że też przyspieszyła kroku, taka presja:D haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 19:25

miluszka, Kawokado, Paula1991 lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahah no racja, chyba teściową poproszę niech idzie walczyć ;-)

beatas lubi tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    ja tam od poczatku mam ten staromodny standardowy i mi się sprawdzą zawsze ;-)
    Ja bym nie potrafiła korzystać ze zwykłego przy takim maleństwie:D chociaż mam nadzieję, ze baaardzo długo się w ogóle nie przyda..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 19:30

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas powodzenia :)

Kamenkaa gratulacje :)

Dais moze maja inne podejście bo wydaje mi sie ze my Polacy to żyjemy w zabojczym tempie i bardzo stresowym.

beatas, kamenkaa lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ