Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Repose a artykuły są tez poprzeceniane w tym sklepie
https://www.allobebe.fr/poubelle-a-couches-tec-sangenic-aSG095100500.html
tu akurat kosz,
moze ty mi odpowiesz na te pytanie?
czy ten kosz ma worki w zestawie?
czy ja musze koniecznie kupic ten zestaw workow za ponad 30euro?
i czy sie orientujesz ile dziecko zuzywa takich worków?
-
beatas wrote:Pati, odnośnie powyginania dziecka w lezaczku! Widziałam dziś wypowiedź neonatologa, rodzice panikowali, ze dziecko w foteliku jest powyginane, a on powiedział, że tak ma być, bo dziecko przyjmuje pozycję embrionalna
i bądź tu potem rodzicu mądry hehe
-
Ciekawe mebelki, my wybralismy biale z kolorowymi akcentami (kazda szuflada innego koloru) i kolorowe. Calych bialych bym nie chciala bo jakos tak malo dziecieco mi sie kojarzy.
Co do lezaczka, fotelika wydaje mi sie, ze jesli ma byc to krotki czas jakies max 1-2 godzinki dziennie to nie widze przeciwskazan. Co innego gdy ktos chce tego uzywac zamiast lozeczka etc.
Co do wagi wozkow, mialam 18 kg i pamietam to jako katorge (ale mialam do wtaszczenia po ok 50 schodach), wiec teraz wybralam 9,5 kg. Duzo zalezy tez od tego gdzie sie mieszka, w moim miescie rodzinnym nie bylo super bezpiecznie, wiec obawialabym sie np wniesc sama gondolke z dzieckiem a potem wrocic po rame. Zapewne ramy by juz nie bylo po powrocieDobrze ze da sie obracac w obie strony, jesli waga jest dla Ciebie okay to wozek wydaje sie wygodny i poreczny. Najlepiej nim sobie pojezdzic po sklepie i potestowac.
Nie umiem sie skupic na pracy dzisiaj, co chwile patrze na drugi komputer, sprawdzam forum. Normalnie produktywnosc bliska 0... -
Pojemnosc tego kosza to 28 pieluszek
Z tego co zrozumialam nie ma w zestawie woreczkow dolaczono za to ostrzezenie ze te oddzielnie sprzedawane wklady sa kompatybilne tylko do tego kosza i inne pasowac nie beda
Ceny paczek z tymi woreczkami zaczynaja sie od 11 euro a te o ktorych piszesz to trojpak po prostu i dlatego cena jest wyzsza
Nowa generacja zapewnia skuteczna ochrone od bakteri i zarazkow
pisze ze jest latwy do czyszczenia ze instalacja tez jest latwa
Kazda pieluszka zostaje indywidualnie zapakowana w pachnaca antybakteryjna folie
Jak czegos zapomnialam to napisz i powiem -
Helen fajne rzeczy tam maja z tego co widze i nie jest drogo
spojrz sobie jeszcze tu http://www.conforama.fr/enfant-bebe/c/06
my praktycznie cale mieszkanie w tym sklepie robilismy i pokoik dla pierwszego synka -
wejdz tam w Chambre bebe to znaczy pokoj dziecka
http://www.conforama.fr/les-pieces-de-la-maison/chambre-bebe/toutes-les-ambiances/s/0
tu w tym linku konkretnie pokazane cale pokoiki ktore mozna kupicWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 14:12
Blondi... lubi tę wiadomość
-
Quatriona wrote:Ja tez mam 16 miesieczne
ale przesypia noce od 2 miesiaca życia:-) no ale budzi sie okolo 8 a chodzi spac o 20.30
Repose, mloda1995, Quatriona lubią tę wiadomość
-
Moj Olafek tez szybko przesypial noce, ale nie az tak szybko jak Twoj Quatriona. Jak mial jakies 6-7 miesiecy to zaczal spac cale nocki, ale od tego czasu nie budzi sie w nocy. Kladziemy go o 20 (zasypia zazwyczaj ok 21) i budzi sie o 8 lub 7.30. Tyle, ze odkad skonczyl 8 miesiecy przestal spac w dzien w ogole, a jak mial jakies 5 to dzienna drzemka skrocila sie do jednej 40min do 1,5 h. Jak widze jak mojej szwagierki mala spi w dzien to az zazdroszcze ile ona moze zrobic. Ja wtedy zaczelam uzywac chusty w domu aby moc funkcjonowac
-
nick nieaktualny
-
myszaaa wrote:Dziewczyny jaki macie sluz ? Mój od kilku dni jest jakiś rozciagliwy taki podobny jak w dni płodne hmm martwi mnie to
-
Repose wrote:Pojemnosc tego kosza to 28 pieluszek
Z tego co zrozumialam nie ma w zestawie woreczkow dolaczono za to ostrzezenie ze te oddzielnie sprzedawane wklady sa kompatybilne tylko do tego kosza i inne pasowac nie beda
Ceny paczek z tymi woreczkami zaczynaja sie od 11 euro a te o ktorych piszesz to trojpak po prostu i dlatego cena jest wyzsza
Nowa generacja zapewnia skuteczna ochrone od bakteri i zarazkow
pisze ze jest latwy do czyszczenia ze instalacja tez jest latwa
Kazda pieluszka zostaje indywidualnie zapakowana w pachnaca antybakteryjna folie
Jak czegos zapomnialam to napisz i powiem
od no tylko nie wiem ile bym musiała miec takich paczek i własnie wydaje mi sie ze koszt z tymi specjalnymi woreczkami byłby dość duży.
Repose lubi tę wiadomość
-
Region Lorraine we francji przy granicy z niemcami i do belgi mam kolo 200 km a do Niemiec kolo 70
A we Francji najblizsze miasto to Nancy
a mieszkam w wiosce bo w wioskach spokoj i maja mieszkania z ogrodami ^^ a twoja siostra skad?
lorraine to lotaryngia na polskiWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 16:07