Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
dais wrote:Edith dla mnie wada jest ze nie ma mozliwosci montazu spacerowki w obie strony i troche za ciezki, ale jestem nadwrazliwa troche na tym punkcie.
na dole jest wypunktowane w Pozostałe funkcje:
"wpięcie gondoli i spacerówki przodem i tyłem do kierunku jazdy"
tez na to patrzę
a w tabeli nie.
http://www.babyland.pl/pl/product/44409,tako-exist-wozek-wielofunkcyjny
a ile wazy?
-
Helen wrote:własnie tego nie rozumiem u nich
na dole jest wypunktowane w Pozostałe funkcje:
"wpięcie gondoli i spacerówki przodem i tyłem do kierunku jazdy"
tez na to patrzę
a w tabeli nie.
http://www.babyland.pl/pl/product/44409,tako-exist-wozek-wielofunkcyjny
a ile wazy?
- waga gondoli: 5,6kg
- waga stelaża: 8,9kg
Uhm widzialam tylko tabele i na zadnym zdjeciu nie widze aby spacerowka byla w kierunku rodzica. Ale tak jak pisalas najlepiej wozek poczuc, sprawdzic, bo czasem to co wyglada super na obrazku moze okazac sie niefajne w rzeczywistosci. -
Jesu dziewczyny ja chyba musze zaczac wczesniej wstawac ^^
Bo zeby was nadrobic to jest masakra.
Paula my wgl podobne jestesmy pospac lubimy zjesc tez a potem cwiczenia hah
Edith ladny ten wozekPaula222 lubi tę wiadomość
-
ma_rka wrote:Paula222 nastawiałaś się jakoś na babeczkę? Ja miałam cichą nadzieję, ale chlopak też jest fajny. Ciuszki są, zabawki są, starszy brat jest i na pewno łatwiej w opiece będzie, bo wiem już co i jak. A dziewczynka- marzenie. U Nas produkcja zamknięta. Na dwójce konczymy. Może gdybym była pewna, że będzie dziewczynka. Ale wystarczy mi 3 facetów w domu
xpaulinax każda zdrowo myśląca osoba nastawia się na normalny bieg wydarzeń i na to, że jej dziecko będzie zdrowe, szczęśliwe i kiedyś założy własną rodzinę i nie należy zakładać, że dziecko będzie innej orientacji albo zostanie księdzem. Oczywiście, że życie samo zweryfikuje i będzie co będzie. Jeśli Tobie łatwiej ze świadomością różnych wypadków to proszę bardzo. Ja mam zamiar żyć w przekonaniu, że będę miała dwie synowe.
A co do wagi- moja stoi w miejscu. 50,5 kg.
Ja jednak myślę, że lepiej dla mojego syna, jeśli będę tą NIEZDROWO myślącą matką i będę tolerować ten NIENORMALNY bieg wydarzeń. Nie rozumiem tylko tego ataku na mnie, bo napisałam dokładnie to, co Ty - czyli będzie co ma być, po co te nerwy? Piszesz, że to nie temat do dyskusji na forum, a przemycasz te wszystkie homofobiczne teksty. Po co?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 13:03
-
Moj za to jak skowronek, jeszcze ciemno a on 8.00 wstaje kazdego dnia. Nawet jak zabaluje wieczorem i zasnie 22...
Repose chcialabym tak, chociaz w sumie w tygodniu nie robi mi to roznicy bo pracuje, ale chociaz kilka weekendow kiedy moglabym pospac sobie dluzej :)XPaulinax mysle, ze to jakies nieporozumienie tego co napisalas, nie przejmuj sie tym. Na forach czesto zdarzaja sie takie sytuacje a nikt na pewno nie chcial sie urazic.Repose, xpaulinax lubią tę wiadomość
-
eidth wrote:Nelus cudowna wiadomość ! Teraz już musi być dobrze kochana ! :-*
Co do detektorów i monitora oddechu ją nic takiego nie kupuje. Niepotrzebnie bym się dodatkowo stresowala...maluch będzie spał u nas w sypialni więc będę miała go blisko.
Mnie też często bolą ledzwie...wcześniej pomagało jak zwijalam sobie poduszkę i wkladalam pod nie leżąc na plecach ale teraz z brzuszkiem to nie wygodne.
Dziewczyny a macie czasem takie dziwne spinanie brzucha ? I twardnienia ? Od kilku dni tak mam popołudniu i wieczorem głównie jak leże na plecach...
W piątek wizyta więc o to zapytam ale to nie są te skurcze BH ?
Zdecydowanie za wcześnie na ten rodzaj skurczy. Jesli czesto będzie twardniał to nospa i dużo leżenia. Ja w pierwszej ciąży miałam twardnienie koło 27 tyg i do konca ciąży na fenoterolu na skurcze, nospie i nawet w szpitalu leżałam przez ten twardniejący brzuch. Ale mi spinał się często i gęsto. Te skurcze to takie uczucie jakby na brzuchu był pas ściągający. I lepiej tego nie bagatelizować. -
Dais ja za to ci zazdroszcze bo chcialabym chociaz raz wstac rano o 8 wszystko szybko posprzatac a nie godzina 12:30 o kur..! to juz tak pozno! i gazem sprzatac :p
jak pracowalam to musialam o 3 wstawac bo na 4 rano do pracy to teraz na l4 dzika radosc hah i codziennie jak mnie maz do pracy budzil to mowilam w dupie mam ta prace nigdzie nie ide wgl mnie nie kochasz! :p -
madziak2202 wrote:czekam i czekam na ruchy i nic
w 17 tyg czułam bulgotanie, ale od tamtego momentu już nic mi się takiego nie przytrafiło. może to przez łożysko na przedniej ścianie.SShape wrote:Wczoraj widzialam u kolezanki taki lezaczek
http://www.tinylove.pl/index.php?p2359,wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-tiny-love-18kg
Bardzo mi sie spodobal. Macie jakies doswiadczenia?Helenucha Klucha wrote:ale super!!!teraz będzie coraz lepiej!
a co do monitorów oddechu to my raczej nie kupimy, planuję takie łóżeczko które podstawia się pod swoje i dziecko praktycznie śpi razem z nami, więc myślę że będzie okhttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/694d42b0298e.jpg
eidth wrote:Czyli nie jestem sama z tymi skurczami brzucha. Trochę mi ulzylo.
Kilka dni mało co czulam ruchy małego ale dzisiaj od rana szaleje i jestem spokojna
Myślę że to że nie czulam ruchów to po czesci wina zaparć które mi doskwieraly kilka dni a dziś wszystko puscilo.
Dziewczyny co myslicie o tym wózku ? Bo bardzo mi się podoba ale nie widziałam go jeszcze na żywo...
http://www.babyland.pl/pl/product/44409,tako-exist-wozek-wielofunkcyjnydla mnie wyglądał na duży a gondola w środku jakaś mała. Chłopczyk ma dopiero 6 tygodni położony był w rożku jeszcze ze 2 miesiące i się nie będzie mieścił takie wrażenie odniosłyśmy
Paula222 też chcę mieć takie właśnie wspomnienia z poroduMąż spisał się na medal
Andzia SM witamy po przerwiepewnie jak poznasz płeć to wpadniesz w wir zakupów i stracisz czasami zdrowy rozsądek hehe
U nas monitor oddechu będzie na pewno bo nie stoi się przy łóżeczku non stop a bezdech u takiego maluszka to chwila i już jest za późno. Wolę żeby mi piszczał alarm co pół godziny niż by było potem za późno. Te nowoczesne monitorują właśnie oddech a nie obecność dziecka w łóżeczku i nie trzeba ich za każdym razem wyłączać a i jej lampka która delikatnie pokazuje czy działa. Koleżanka ma ten Baby Sense 5 i ją przepytałam a za dwa tygodnie idziemy w odwiedziny więc sprawdzę na własnej skórze.
Za to detektora nie kupuję bo chyba mnie na niego nie stać. Znaczy się wolałabym kupić coś innego. Pięknie jest usłyszeć serduszko nie ma lepszych dźwięków na świecie ale jeżeli nie daj Boże coś się stanie to i tak nic nie zaradzę
Czekam jak na szpilkach na pocztę i wynik z amniopunkcjichce to na własne oczy zobaczyć a i do lekarza mam go zabrać.
Do tego non stop kicham i od wczoraj jakoś mi nie dobrzeA Michał urządził sobie dziś balangę jeżeli nie mylę ruchów z czymś innym
non stop mnie coś pika szczypie ciśnie albo to jakiś inny mój narząd albo sobie miejsce robi. Zauważyłam że długo nie chce mi się iść do toalety a nagle jak przyciśnie to o mało co się nie posikam
Amen. Nadrobiłam Was wreszcie przy okazji robiąc sobie budyń czekoladowy do którego zapomniałam dać cukrusuper teraz go muszę zjeść
Madzik84, Andzia SM lubią tę wiadomość
-
Znalazłam dziś na fb:
https://www.facebook.com/FizjoRoom/photos/ms.c.eJw1zFEOQDEERNEdvWDUsP~_NvbbqR3LClTSm6Z4VS~;jltSHUKuHPq8oDCm2DOBbl~_PbwcaI998nzLyjPuz4OjLu31~;vqveAHQU8g0Q~-~-.bps.a.872782149463176.1073741829.840183589389699/872782172796507/?type=3&theaterHelen lubi tę wiadomość
-
dais wrote:- waga siedziska spacerowego: 6kg
- waga gondoli: 5,6kg
- waga stelaża: 8,9kg
Uhm widzialam tylko tabele i na zadnym zdjeciu nie widze aby spacerowka byla w kierunku rodzica. Ale tak jak pisalas najlepiej wozek poczuc, sprawdzic, bo czasem to co wyglada super na obrazku moze okazac sie niefajne w rzeczywistosci.
My się pewnie zdecydujemy na Quinny Mooda, choc ten wychodzi połowę taniej.
Ale za to mam nadzieje, ze uda nam sie tanio zamówić mebelki.
Moja siostra mieszka we Francji i mają super przecenę na cały komplet mebli za ok.400euro sosnowe malowane na białonie jakas płyta badziewna.
Drewniane meble ma tez firma Pinio, w ofercie tez z płyty mdf.
http://www.pinio.com.pl/
ale cena jest dosc duza, miałam na oku serię MooN, Parole tez jest piękna. Ale poki się nie przeprowadzamy to jestem w stanie poswiecic swoj idealny design z 1200 na 400euro ale miec lepszy wozek, wygląd juz troszkę inny, ale nadal do przyjęcia
.
Jesli wybieracie meble to warto zobaczyc czy "rosną "razem z dzieckiem i czy są wyjmowane barierki aby obnizyc materac i dziecku moga słuzyc do 3roku zycia. Najczesciej serie mają łożka ktore mozna potem zmienic, dokupic biurko. A nie ma potrzeby wymiany wszystkich mebli.
Co do spania to jakas masakra, najwczesniej wstaje o 10.30, raz mi sie zdarzyło w tygodniu wstac o 9ej...ALE korzystam póki można.
Dzisiaj idę w końcu ćwiczyć, już nie mogę się doczekać.