X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus pięknie :D teraz tylko do przodu i będzie coraz lepiej :) jeszcze będziesz marudzić po terminie że maluch nie chce wyjść :) a nie potwierdzili Ci plci jeszcze?

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wspaniała wiadomość!!! Oby więcej takich :)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    W końcu jakaś dobra wiadomość. W kilka dni. moja szyjka wydłużyla się z 2.2cm do 3cm i jest zamknieta ☺ na usg znowu widziałam mojego robaczka, kopał mnie bezlitośnie hihi a kręgosłup jednak sprawdza lepiej specjalisci jak pojedziemy do vancouver zrobić badania gebtyczne. Czuje se o wiele lepiej wiedząc że ta szyjka się poprawiła czyli mniejsze szanse na poronienie i większe szanse ze przestanę zupełnie krwawic!!!

ale super!!! :) teraz będzie coraz lepiej! :D

a co do monitorów oddechu to my raczej nie kupimy, planuję takie łóżeczko które podstawia się pod swoje i dziecko praktycznie śpi razem z nami, więc myślę że będzie ok :) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/694d42b0298e.jpg

Dorjana lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Gratulacje Nelus wiedzialam ze bedzie lepiej :)
    Ja mam wyrzuty sumienia bo 10 min temu pochlonelam 5 nalesnikow z czekolada :/
    Haha apetyt ci dopisuje! Ja tez dzisiaj jadlam nalesniki ale zmieściłam tylko dwa bo ze stresu przed usg nie mogłam dużo jesc

Repose lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    ale super!!! :) teraz będzie coraz lepiej! :D

a co do monitorów oddechu to my raczej nie kupimy, planuję takie łóżeczko które podstawia się pod swoje i dziecko praktycznie śpi razem z nami, więc myślę że będzie ok :) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/694d42b0298e.jpg

Świetne to łóżeczko, przydatna rzecz!

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Nelus pięknie :D teraz tylko do przodu i będzie coraz lepiej :) jeszcze będziesz marudzić po terminie że maluch nie chce wyjść :) a nie potwierdzili Ci plci jeszcze?

Niestety nie. Trzymają się twardo zasad ze plec dopiero mówią na badaniu połówkowym a u mnie z pierwszego usg jest dopiero 18 tydzien

201703012752.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze Nelus ja sie boje ze skoncze jak w poprzedniej ciazy z 20 kg na plusie :/
    pilnuje sie pije tylko wode a raz na jakis czas zjem cos takiego i ehh.

a masz termin polowkowego?

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus cudowne wiesci! Oszczedzaj sie nadal mimo to :) Uwielbiam takie informacje! :D
    Ja poki co monitora nie planuje, ale widze ze w tej ciazy jestem duzo wieksza panikara niz poprzednio, wiec nie wiem czy do porodu jednak nie kupie. Ja tez mialam apetyt dzisiaj i zrobilam sobie az dodatkowo salatke warzywna, niestety z majonezem, na obiad zupe zagryzlam jogurtem z platkami bo tez czulam sie glodna. Eh musze uwazac co by sie bardziej nie roztyc.

Repose lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais ja na pewno skoncze jak wieloryb :(

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose ja juz nim jestem :P Nie chce byc wiekszym ;)
    Jeszcze 10 dni (niedlugo 9) do podgladania maluszka :D

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez za 10 niedlugo 9 dni wizytuje i dowiem sie Jaki ze mnie grubas ,ale wazne ze malutka zobacze ^^a tak wgl to ile do 20 tygodnia mozna przybrac?

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin połówkowego za miesiąc

Repose lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez te kilka dni stresu zlecialam z wagi 2kg wiec mam teraz tylko +4kg

201703012752.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OO Nelus to jeszcze troche poczekasz ja jeszcze 9 dni niech to juz zleci odkad jestem w ciazy zyje od wizyty do wizyty ^^

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiąc musze czekać żeby dowiedzieć się jaka plec ale dzidzie widzę ostatnio kilka razy w tygodniu wiec tego mi nie brakuje hihi pewnie znowu spotkam bobka za kilka dni

Trzymam kciuki za twoją wizytę za 9 dni no i żeby Ci czas szybko zlecial

201703012752.png
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus dobrze przeczytać dobre wieści z samego rana :D

Dziewczyny mam prośbę...od jakiegoś czasu w połowie drogi między lędźwiami a prawym pośladkiem doskwiera mi ból...nie jest to ból przeciągły, ale taki pojawiam się i znikam, jest jednak upierdliwy bo taki rwąco-ciągnący. Szczególnie odczuwam go np jak ćwiczę jogę w niektórych pozycjach, albo stanę źle nogą , jakoś krzywo stanę albo naciągnę. Nie wiem na ile jest to ból mięśniowy a na ile od kręgosłupa- mam z nim problemy troszkę. Zastanawiam się nad wizytą u masażysty, ale wcześniej chciałabym może zacząć od wysmarowania tego miejsca jakąś maścią rozgrzewająca....w związku z tym możecie mi jakąś maść poradzić, bo nie wiem czy w ciąży można coś takiego używać.

• Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus super wiadomość czekałam na nią :)

Ja monitor oddechu zakupie napewno. Jestem panikara, czasem jak Damian spi to się mu przyglądam czy oddycha... ehh.. od zawsze tak miałam, boje się strasznie śmierci bliskich :( pamiętam w wieku 6 lat, spałam z babcia jak spędzałam u niej wakacje i tez zawsze musiałam to kontrolować.
    Nie wiem już tak mam ale to aż mnie sama przeraza :O

Lila ja właśnie też odczuwam taki ból tylko mój jak wejdzie w posladek lewy to końca nie ma. Czasem po pracy biorę kąpiel a ponieważ Damian pracuje na nocki to wchodzę mu do łóżka żeby z nim poleżeć, bo w nocy go nie mam i wtedy ten ból przychodzi od razu. Nie mogę się nawet przekręcić, musze się czegoś złapać żeby to zrobić. Próbuje to masować, robię ćwiczenia na ta noge ale nic nie pomaga. W pracy za to tylko bol w ledzwiach, ale to od stania zapewne.

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, cudowna wiadomość! <3 Teraz będzie już tylko lepiej!:)

Ja wizytuje już jutro i zaczynam się stresować... Oby szybko zleciało!

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus super wieści :) nie znam się ile taka szyjka ma normalnie, ale jak jest zamknięta to już bardzo dobra wieść :) odpoczywaj cały czas ile wlezie, musisz dotrwać chociaż do 34 tyg ;) innej opcji nie ma!

My monitora oddechu nie mieliśmy przy pierwszym synku,teraz tez o tym nie myślałam. Za to teraz mam pożyczony detektor tętna płodu i zawsze jak przez dłużyszy czas nie czuje ruchów to tętno mnie uspokaja ;)

A mnie coś bierze choroba. Gardło jakby lekko bolało, nos przytkany. Modlę się, żeby synka nie zarazić. A jeszcze od kilkunastu dni budzi Nas przed 7 wiertarka. Nie wiem kto taki mądry :P w każdym razie wszedzie do okoła stuki i walenia. Ale dopiero oddali Nasz blok do użytku i ludzie się wykończają. Co by nie było hałas, brud i warunki niesprzyjające :P

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi bólami to można zwariować. Mnie też lekko pobolewa kręgosłup, czasami pośladki, czasami biodro, niekiedy coś zakłuje w pochwie... Dziś w nocy wstałam na standardową wizytę w toalecie i poczułam dość silny ból w podbrzuszu, zaczął się po bokach i tam był najsilniejszy. Wzięłam No-Spe, położyłam się i po chwili przeszlo. Mam nadzieję, że to tylko rozciągająca się macica, chociaż chyba za dużo naczytałam się o skracających się szyjkach i odklejaniu lozyska, no i mam lekkiego stresa :/

9ewns65gxjq3gces.png
‹‹ 615 616 617 618 619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ