Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Maria super ciuszki
Gdzie kupowałaś?
Te linki do zdjęć działają, a jakbyś chciała mieć zdjęcie od razu widoczne w poście, to po dodaniu zdjęcia na fotosik.pl trzeba wybrać "na forum" czy jakoś tak i dopiero taki link skopiować.HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
O, my dziś też trochę zakupów - ale to już póki co ostatnie, teraz czekamy na wizytę i ewentualnie jakieś internetowe podboje
Poza tym okazało się, że w innym Smyku u nas w mieście są też wystawione wózki - no i mieliśmy okazję pojeździć tym Amelisem Pro (w dodatku kolory robione tylko dla Smyka, więc niedostępne w necie - najbardziej nam się spodobały). Pojedziemy jeszcze w jedno miejsce i zobaczymy, czy nie mają większego wyboru i już kupimy - będzie z głowy.
Bujaczek tiny love też dziś w smyku widziałam - naprawdę zachęcający jest. Obawiam się tylko, że do karmienie to ona za bardzo się nie nada dla dziecka starszego (w końcu piszą, że jest do 18 kg). Nie mogę znaleźć nigdzie zdj. z większym dzieckiem - a nie wiem, czy w sklepie będą chętni złożyćmmarzenak, Helenucha Klucha, Repose, Madzik84, Nelus, kirys, maria85, Kawokado, Pati_89 lubią tę wiadomość
-
Ciezko powiedziec, moje ruchy nie sa az tak mocne, wiec jak sie skupie i np nic nie robie to czesto czuje. Jak leze to tez, ale ostatnio biegam cale dnie a potem padam spac o 21, wiec nie mam zbyt okazji sie nacieszyc kopniakami.
Moja szwagierka ma taki do 18 kg i bardzo sobie chwali, mala ma juz ponad rok i nadal z niego korzysta.
Ja mialam do 9 kg i tez byl okay, maluchowi szczegolnie podobaly sie melodie i czasem (ale nie zawsze) wibracje. Ten Bright starts mial bardzo korzystna cene bo kupilismy nowy ponizej 100 zl. Pralo sie go bardzo dobrze, bo nam sluzyl tez jako krzeselko do kamiernia do momentu kiedy maly sam siadal i nieraz bylo ubrudzone buraczkami czy marchewka. Wszystko schodzilo po przetarciu szmatka i ew. praniu.
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 17:34
Repose lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, szukam książki o pielęgnacji i rozwoju noworodka (karmienie, mycie, zdrowie), ale w miarę świeżo wydanej, bez jakichś starych zabobonów i nieaktualnych informacji. Co polecicie?
Co do porodu, to u mnie cc, ale to mąż musiałby mnie namawiać, gdyby chciał być przy porodzie, ale przy cc chyba nie ma takiej reguły?
Dobrze, że już macie tyle zakupów zrobionych, będę miała kogo się radzić jak sama zacznę zakupy. -
fairy_tale wrote:Paula, a tak z ciekawości jaki kupiłaś detektor? Widzę, że ich rozpiętość cenowa jest porażająca
Zastanawiam się, czy te droższe sprzęty są o wiele lepsze, czy do użytku domowego wystarczy tańszy detektor za powiedzmy 130-200 zł.
Ja mieszkam za granicą wiec kupowałam stąd za £25. Są jego dokładne odpowiedniki w Polsce, widziałam na allegro
http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-zel-baterie-sonoline-b-i5655883744.html .
Działał juz od 12 tygodnia mimo oponki
Teraz bez największego problemu go używam
Ja jeszcxe ruchów nie czuje, a mam prace fizyczna wiec raz na jakiś czas sobie sprawdzam czy napewno wszystko dobrze z dzidzia
Paula222 pięknie to napisałaś, ja w autobusie siedzę i płacze
Co do wspólnego porodu to Damian tez odrazu zadeklarował, że przy porodzie będzie bo to jego a nie moje dzieckoja je tylko rodze a on sobie potem zabiera
Głupek. Potem jednak powiedział ze przez to co przeszłam z mdłościami to się ze mną podzieliWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 17:49
Misia15, Repose, fairy_tale lubią tę wiadomość
-
mmarzenak wrote:ile razy dziennie czujecie ruchy dziecka?
Ja po słodkim często czuje i zazwyczaj wieczorem mnie puka ☺
Ostatnio tak ze dwa razy dziennieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 18:08
kirys, xpaulinax lubią tę wiadomość
-
Cass, fajowe ciuszki
Mmarzenak, ja czuję 1-2 dziennie, jeszcze dość sporadycznie, ale coraz częściej)) Tak w ogóle witam się w 17 tygodniu
Poszłam dziś z mężem do sklepu po butelkę wody...
http://iv.pl/images/43236295788222320399_thumb.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 18:13
Repose, Angela85, cass, kirys, Paula1991, Lila2703, mmarzenak, Kawokado, Agabtm, Pati_89, xpaulinax lubią tę wiadomość
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
A ja bym chciala kicie ale jestem alergikiem i po kontakcie z kotem dochodze do siebie dwa dni
Fajne ciuszki, ciekawy zakup wody. Ogladalam sobie lezaczki o ktorych pisalyscie, maz popatrzyl na monitor i ze strachem w glosie powiedzial 'Co jeszcze chcesz kupowac'. Peklam ze smiechu -
Einin wrote:Dziewczyny, szukam książki o pielęgnacji i rozwoju noworodka (karmienie, mycie, zdrowie), ale w miarę świeżo wydanej, bez jakichś starych zabobonów i nieaktualnych informacji. Co polecicie?
Einin, my dzis w empiku oglądaliśmy polecaną nam prze koleżankę, ktora ma 8-mc brzdąca, książkę Pierwszy rok życia dziecka. Bardzo dużo informacji, jak przeglądałam to mi sie spodobała Wlasnie mąż zamawia:)
Ale widziałam tez Kaz Cooke - o dziecku (chyba do 5 roku zycia). Do mnie ona nie przemawia, ale dziewczyny ogólnie chwalą jej styl, moze warto zerknąćEinin, mloda1995 lubią tę wiadomość
-
Repose wrote:Madzik jaka kicia slodkaaaa ^^ tez bym chciala taka a mam tylko fretke ludojada.
i urocze ciuszki kupilas
Repose, dziękiKot Borys ma parcie na szkło i ciężko zrobić fotę bez jego udziału
Dais, mój mąż też jest alergikiem, ale uparł się, że koty z nami będą i są, ale codziennie bierze leki. Ja też ostatnimi czasy mam podejrzany katar i sporo kicham, ale koty niewinneRepose, Kawokado lubią tę wiadomość
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
Niestety mi leki srednio pomagaja. Mialam testowane juz sporo roznych i na kurz daja w miare rade a na koty niestety nie pomagaja. Mialam w zyciu kilka kociakow jako dziecko i bylo okay, potem na studiach wzielismy do mieszkania studenckiego jednego i sie zaczelo. Na testach wyszla alergia na koty na koncu skali niestety. A bardzo lubie te stworzenia.