Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Nelus dobrze, że myślisz już bardziej pozytywnie i krwawienie się uspokoiło. Szkoda, że nie możesz zostać dłużej w tym Vancouver, zwłaszcza że nie masz zaufania do lekarzy w szpitalu, w którym jesteś... Tak właśnie myślałam o Twojej sytuacji, że dobrze byłoby to skonsultować z lepszymi lekarzami. Może na tych połówkowych uda Ci się zasięgnąć jakiejś rady.Helenka
Rośnij zdrowo córeczko!
-
Kamenka oj to przykra sytuacja w tej kolejce. Rozumiem, że byłaś zbyt osłabiona, żeby reagować. Dobrze, że są jeszcze ludzie z jakąś wrażliwością i odwagą, żeby stanąć w czyjejś obronie!
Ja ostatnio przepychałam się wręcz z jakimś facetem w Rossmanie, bo wbiłam sobie do głowy, że będę respektować swoje prawa gdzie tylko się da. Normalnie sama byłam zdziwiona swoją reakcją, ale tak jak przypuszczałam doszła do głosu bojowa strona mojego ja seseseLila2703 lubi tę wiadomość
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
Agabtm ja wizytuję, o 11.
Jestem przejęta i mąż też, bo nie możemy doczekać się info o płci. Droczę się z nim, że mu nie powiemOn tak bardzo chce chłopczyka, że potrafił mi powiedzieć, że jak na badaniu okaże się, że dziewczynka, to mam mu nie mówić od razu! To mu nie powiem
Śmieszna sytuacja, mówię mężowi, że obejrzałabym sobie jakiś film katastroficzny w stylu planeta ziemia w niebezpieczeństwie. A on na to, że przed jutrzejszym ważnym dniem nie powinnam oglądać takich filmówAgabtm, Madzik84, dais lubią tę wiadomość
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
kirys wrote:Agabtm ja wizytuję, o 11.
Jestem przejęta i mąż też, bo nie możemy doczekać się info o płci. Droczę się z nim, że mu nie powiemOn tak bardzo chce chłopczyka, że potrafił mi powiedzieć, że jak na badaniu okaże się, że dziewczynka, to mam mu nie mówić od razu! To mu nie powiem
Śmieszna sytuacja, mówię mężowi, że obejrzałabym sobie jakiś film katastroficzny w stylu planeta ziemia w niebezpieczeństwie. A on na to, że przed jutrzejszym ważnym dniem nie powinnam oglądać takich filmówwiec będę czekać na informacje od Ciebie mój mąż też by chciał chłopca:)
kirys lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Kuleczka, ja miałam ostatni okres 29.08. termin w książeczce wpisany na 5 czerwca, a z USG 11-13 wyszedł 31 maja. A z kolei na jednym wydruku z USG termin 4.06., na inny, 6.06., a jak to słusznie zauważyła evus - wyjdą jak będą chciały, o!
Agabtm, evus lubią tę wiadomość
-
smerfetkaa wrote:witam
jestem tu nowa. próbowałam nadrobić zaległości ale nie dałam rady.
termin porodu mam na 14 czerwca
proszę o rade:
glukoza na czczo w wyniku to 94 mg/dl. jestem w 19tc. boje się, że to może oznaczać początek cukrzycy ciążowej. nie miałam jeszcze testu obciążenia glukozą. może niepotrzebnie panikuje ale czy któraś z was ma podobne wyniki z glukozy ?????
Witamy
ja też miałam na poczatku podwyższoną glukozę na cczo i ginekolog od razu wysłał mnie na krzywą. Ta z kolei wyszła bardzo dobrze, okazało się, ze pierwszą glukozę miałam robioną jak byłam przeziębiona i to zafałszowało wynik. Zachowaj spokój i poproś o skierowanie na krzywą. -
Nelus jej jak dobrze że się odezwałaś...już zaczynałam mieć czarne myśli...trzymaj się dziewczyno o walcz!!!!
Kajmanka ja dzisiaj jadąc tramwajem i stojąc w nim zaczęłąm się zastanawiać nad tym ustępowaniem miejsca ciężarnym, zwłaszcza jak zobaczyłam że na miejscu oznaczonym "dla kobiet w ciąży usiadł sobie dziadek z wnuczkiem...miałam ogromną ochotę podejśc tam , rozpiąć kurtkę i wystawić mój brzuszek i czekać na reakcję. Uznałam, jednak że póki brzusio jest jeszcze mały to się powstrzymam, ale jak będzie większy to coś czuję że tak zrobię. Generalnie jestem raczej nieśmiała w obcym środowisku i wycofana , ale jak mnie coś czasami najdzie to bez krępacji potrafię się o swoje upominaćKiedyś tak zrobię na bank...i fakt baby są najgorsze, baba babie wilkiem...facet po stronie faceta stanie , a kobiety sobie jeszcze nogę podstawią...oczywiście nie wszystkie.
-
Już 21 tydzień
Jutro mam usg połówkowe i nie mogę się doczekać, żeby pooglądać moją córunięŚmialabym się, jakby okazało sie, że to chłopak jednak. W zeszłym tygodniu moja gin powiedziała, że na 200 % dziewczynka i jak się okaże, że chłopak to zwróci mi pieniądze za dziewczece ciuszki
Agabtm, kirys, Madzik84, xpaulinax lubią tę wiadomość
-
Kourtney wrote:Kamenka jak się czujesz? Jak teraz twoje ciśnienie?
Oldzi jaka niespodzianka z tą płcią
A dziękuje już troche lepiej ... cisnienie sie Wacha ale do 140 nie dochodzi oby tak dalej..
kirys i bardzo dobrze że Walczyłaś chociaż Ci powiem ze faceci szybciej przepuszcza ustąpią miejsca niż kobieta ktora powinna bardziej zrozumieć bo to przeszła...beatas lubi tę wiadomość
-
Lila2703 wrote:Nelus jej jak dobrze że się odezwałaś...już zaczynałam mieć czarne myśli...trzymaj się dziewczyno o walcz!!!!
Kajmanka ja dzisiaj jadąc tramwajem i stojąc w nim zaczęłąm się zastanawiać nad tym ustępowaniem miejsca ciężarnym, zwłaszcza jak zobaczyłam że na miejscu oznaczonym "dla kobiet w ciąży usiadł sobie dziadek z wnuczkiem...miałam ogromną ochotę podejśc tam , rozpiąć kurtkę i wystawić mój brzuszek i czekać na reakcję. Uznałam, jednak że póki brzusio jest jeszcze mały to się powstrzymam, ale jak będzie większy to coś czuję że tak zrobię. Generalnie jestem raczej nieśmiała w obcym środowisku i wycofana , ale jak mnie coś czasami najdzie to bez krępacji potrafię się o swoje upominaćKiedyś tak zrobię na bank...i fakt baby są najgorsze, baba babie wilkiem...facet po stronie faceta stanie , a kobiety sobie jeszcze nogę podstawią...oczywiście nie wszystkie.
Kajmanka ale mnie ochrzciłaś hahah
Wiesz też bym machłą ręką ale byłam tym masakrycznie wykończona tym szpitalem ciśnieniem jeszcze bolała mnie mega głowa z tego ciśnienia i krzyże ledwo co stałam i sie podpierałam do tego .Pociłam sie jak reks chyba z strachu ... No nie miałam siły zareagowac ,,, a Ciążę widać już u mnie wiec mogła kobieta być bardziej wyrozumiała ale coż może kiedys do niej to wróci ... -
smerfetkaa wrote:witam
jestem tu nowa. próbowałam nadrobić zaległości ale nie dałam rady.
termin porodu mam na 14 czerwca
proszę o rade:
glukoza na czczo w wyniku to 94 mg/dl. jestem w 19tc. boje się, że to może oznaczać początek cukrzycy ciążowej. nie miałam jeszcze testu obciążenia glukozą. może niepotrzebnie panikuje ale czy któraś z was ma podobne wyniki z glukozy ?????
Hej. Pisałam o tym, też mam cukier 100 w 11 tyg, w 14 tyg 98 i teraz 93, robiłam krzywą i dziś dowiedziałam się , że mam cukrzycęWg mam dołka, od dziś pomiary cukru przed i po godz po każdym głównym posiłku, dieta taka że głowa mała, nie wiem z czego obiady będę robić, no i 2 obiady w domu codziennie do końca ciąży
I boję się aby moje dziecko nie było wielkie, nie chcę cc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 21:20
-
Paula222 wrote:Hej. Pisałam o tym, też mam cukier 100 w 11 tyg, w 14 tyg 98 i teraz 93, robiłam krzywą i dziś dowiedziałam się , że mam cukrzycę
Wg mam dołka, od dziś pomiary cukru przed i po godz po każdym głównym posiłku, dieta taka że głowa mała, nie wiem z czego obiady będę robić, no i 2 obiady w domu codziennie do końca ciąży
I boję się aby moje dziecko nie było wielkie, nie chcę cc
Oj Paula, ale lipa...Przykro mi! Zlecili Ci jakieś leki czy "tylko" drakońska dieta i obserwacja cukru?
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)