Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Milli Vanilli, w 19 tygodniu to na pewno się nie pomylił
w 16 tygodniu już raczej można powiedzieć na 100%
Strasznie duzo jutro tych wizyt! Powodzenia
Kirys, moj tez chcial chłopca i juz sie calkowicie na niego nastawilismy, ale po poczatkowym szoku teraz cieszymy się z córeczki! Zamowilam w endo cudne bodziaki z napisem "córunia tatunia"
Agabtm, ja też miałam ostatnią miesiączke 14 wrzesnia, ale przy bardzo nieregularnych cyklach..kamenkaa, kirys, Agabtm lubią tę wiadomość
-
Nie mogę jeść białego chleba , makaronów, ziemniaków, owoców ( ograniczone ilości i tylko do 16 godz) , oczywiście zero słodyczy, kawy, mleka, jogurtów ( tylko naturalny, kefiry i maślanki), jasny ryż zastąpić ciemnym,nic smażonego, zero tłustych ryb, ogórków konserwowych, śledzi, majonezu, ketchupu, bananów ... takie tam. Dużo tego.
Za tydzień wizyta i się dowiem czy dieta pomaga, jak nie zostanie wprowadzona insulina
A ja się dziwię czemu już mam + 6 na wadze pomimo ruchu, może to coś pomoże ehh -
Paula222 wrote:Nie mogę jeść białego chleba , makaronów, ziemniaków, owoców ( ograniczone ilości i tylko do 16 godz) , oczywiście zero słodyczy, kawy, mleka, jogurtów ( tylko naturalny, kefiry i maślanki), jasny ryż zastąpić ciemnym,nic smażonego, zero tłustych ryb, ogórków konserwowych, śledzi, majonezu, ketchupu, bananów ... takie tam. Dużo tego.
Za tydzień wizyta i się dowiem czy dieta pomaga, jak nie zostanie wprowadzona insulina
A ja się dziwię czemu już mam + 6 na wadze pomimo ruchu, może to coś pomoże ehh -
Paula222 wrote:Nie mogę jeść białego chleba , makaronów, ziemniaków, owoców ( ograniczone ilości i tylko do 16 godz) , oczywiście zero słodyczy, kawy, mleka, jogurtów ( tylko naturalny, kefiry i maślanki), jasny ryż zastąpić ciemnym,nic smażonego, zero tłustych ryb, ogórków konserwowych, śledzi, majonezu, ketchupu, bananów ... takie tam. Dużo tego.
A ja się dziwię czemu już mam + 6 na wadze pomimo ruchu, może to coś pomoże ehh
ojej masakraWspółczuje
NIe poddawaj się kochana...
-
Mmarzenak, ja miałam krwawienie po aplikacji luteiny. coś tam sobie naruszyłam aplikatorem. Byłam na ip i okazało się, że wszystko jest dobrze. Krew po niedługim czasie zamieniła się w brunatna wydzielinę. Następnego dnia miałam już tylko brązowe plamienia. Od tamtego czasu aplikuje lutkę palcem.
-
beatas gadałam z diabetologiem o tym cc bo bym baaardzo chciała rodzić sn, mówi , że jak dieta przyniesie dobry efekt i będę trzymać a dzidzia nie urośnie za bardzo to mogę rodzić naturalnie , więc będę się starać
Jakoś dam radę hehh ale mam wyrzuty sumienia , że wiedząc jak jest jadłam wszystko co popadnie
Od dziś samo zdrowiePostaram się męża zarazić, a nóż widelec może i jemu na zdrowie to wyjdzie
Tylko zastanawiam się, jak ja sobie poradzę bez mąkiMoże posmakuje razowa
-
A ja się dziwię czemu już mam + 6 na wadze pomimo ruchu, może to coś pomoże ehhu mnie na szczęście nie ma jeszcze cukrzycy ale muszę się pilnować bo czasem cukier na czczo mam powyżej 90. Też muszę pilnować diety, może nie tak rygorystycznie. Masz glukometr? Jakie miałaś wartości w krzywej po godzinie i 2 godz.? Też podwyższone? Czy tylko na czczo?
-
smerfetkaa wrote:witam
jestem tu nowa. próbowałam nadrobić zaległości ale nie dałam rady.
termin porodu mam na 14 czerwca
proszę o rade:
glukoza na czczo w wyniku to 94 mg/dl. jestem w 19tc. boje się, że to może oznaczać początek cukrzycy ciążowej. nie miałam jeszcze testu obciążenia glukozą. może niepotrzebnie panikuje ale czy któraś z was ma podobne wyniki z glukozy ?????
Koniecznie musisz wykonać test obciążenia glukoza. Dopiero po nim można będzie cokolwiek powiedzieć. -
Kourtney wizytę mam dopiero 29.01 ale powtórze jeszcze badanie i będę kontrolować glukometrem w domu. jeżeli cukier będzie na takim samym poziomie to pewnie odrazu dostane skierowanie na test obciążenia glukozą.
Lila2703 też mam nadzieję, że jak zmienię trochę swoje zwyczaje żywieniowe i zwiększę swoja aktywność fizyczna to wynik okażę się niemiarodajny. wyniki po krzywej wyjaśnia sprawę ale i tak się trochę stresuję.
Paula222 współczuję cija dziś przez pół dnia czytałam różne artykuły na temat cukrzycy ciążowej. teraz zadzwoniłam do męża bo wyjechał na miesiąc za granice na szkolenie to na mnie nakrzyczał że nie powinnam tego czytać i się zamartwiać niepotrzebnie, tylko wyjść na spacer i dotlenić dziecko. wolałabym żeby był tu teraz ze mną <płacz>
-
jakka wrote:Witaj:-)
Koniecznie musisz wykonać test obciążenia glukoza. Dopiero po nim można będzie cokolwiek powiedzieć.
będę kontrolowac przez kilka dni cukier glukometrem w domu jeżeli przed najbliższą wizyta czyli 29.01 cukier będzie wysoki to zgłosze się wcześniej do gin po skierowanie na krzywą. -
Paula222 skorzystam na początek z twoich zaleceń od lekarza i zmienie trochę swoją dietę. mam nadzieję, że to wystarczy. chciałabym więcej czasu spędzać na spacerach bo w tym przypadku ruch jest bardzo ważny, ale u mnie przed domem i na drodze jest ślizgawka więc strach sie przemieszczać. -
Paula222 wrote:Tylko zastanawiam się, jak ja sobie poradzę bez mąki
Może posmakuje razowa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 22:40
Paula222 lubi tę wiadomość
-
smerfetkaa wrote:będę kontrolowac przez kilka dni cukier glukometrem w domu jeżeli przed najbliższą wizyta czyli 29.01 cukier będzie wysoki to zgłosze się wcześniej do gin po skierowanie na krzywą.
smerfetkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej ja też dziś wizytuje po 15.
Tak bardzo się boje tych pomiarów itp.
Od dwóch dni słabiej czuję malucha i już wyobraźnia działa.
Niby wiem że na tym etapie ruchy nieregularne no ale...
Poza tym nie mogę spać, w przeciągu 10 min kichnelam chyba ze20 razy
Trzymam kciuki za wizytujace dziś
Nelus trzymaj sięMagda34, kirys, Agabtm, Madzik84, kamenkaa lubią tę wiadomość
-
kamenkaa wrote:Kajmanka ale mnie ochrzciłaś hahah
Wiesz też bym machłą ręką ale byłam tym masakrycznie wykończona tym szpitalem ciśnieniem jeszcze bolała mnie mega głowa z tego ciśnienia i krzyże ledwo co stałam i sie podpierałam do tego .Pociłam sie jak reks chyba z strachu ... No nie miałam siły zareagowac ,,, a Ciążę widać już u mnie wiec mogła kobieta być bardziej wyrozumiała ale coż może kiedys do niej to wróci ...
Oj sorki niechcącyMacie wymyślne loginy i czasami nie ogarniam
Rozumiem, ale wiesz ponoć karma zawsze wracakamenkaa lubi tę wiadomość
-
Ojej no to nie do pozazdroszczenia, ale na pewno dasz radę !!! Przyszłe mamy to twardzielki