Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja nie spalam prawie całą noc bo taką mam zgagę.. Mleko i migdały pomagają ale na krótką chwilę... Nie mogłam zmrużyć oka aż do 4 rano.. Macie jakieś sprawdzone sposoby?córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
Gabrysia ur.27.06.2016
Hipotrofia, bezwodzie -
Doczytałam już wasze wpisy na temat tej krzywej
Moja od wczoraj rana to normalnie chyba sobie jakieś wyścigi wodne zrobiła
Mi nos się zatyka czasami w nocy, a już nie wspomnę o uszach ehh.
Też mam nisko łożysko na przodzie i mam kłucia po lewej stronie od 2 dni ostatnio czasami pokłuje, ale to już wyczaiłam że po tej stronie chyba mała się rozpycha i siedzi tam sobieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 10:42
-
Bomblica wrote:Dziewczyny ja nie spalam prawie całą noc bo taką mam zgagę.. Mleko i migdały pomagają ale na krótką chwilę... Nie mogłam zmrużyć oka aż do 4 rano.. Macie jakieś sprawdzone sposoby?
Pisałam wcześniej. Mi w pierwszej ciąży sok z cytryny pomagał. Brzmi drastycznie, ale cytryna zmienia w żołądku odczyn na zasadowy. Działała cudownie. Po prostu wyciskałam sobie na łyżkę i piłam. -
Lila2703 wrote:Ja też czytałam, że w pewnym momencie może się pojawić uczucie zapchanego nosa i jest to normalne w ciązy
Zapchany nos to pikuś laski. Ja mam tak zawalony nos, taki kaszel i ból gardla, że ledwo dycham. A jutro echo serca płodu. Więc 120 km jazdy, stres i oby okazało się, że dzidzia ma zdrowe serduszko.
-
beatas wrote:Madziak, robisz smaka!
Marka, mi na bol gardla, suchy kaszel i katar pomógł syrop prenalen (okropny) i domowa "mikstura" (pyszna): dwie łyżki miodu i wycisniete do tego pół cytryny!
Jestem już tak zdesperowana, że jem czosnek, pije lipę i na gardło sok z imbira. Zaraz jeszcze siostra przyniesie mi ten syrop. Mi on akurat smakuje -
Bomblica wrote:Dziewczyny ja nie spalam prawie całą noc bo taką mam zgagę.. Mleko i migdały pomagają ale na krótką chwilę... Nie mogłam zmrużyć oka aż do 4 rano.. Macie jakieś sprawdzone sposoby?
Mi zawsze pomagała zwykła miętowa guma do żucia
Kciuki za dzisiejsze wizyty!
Też od kilku tygodni mam katar, ba, leje mi się z nosa!W nocy niemiłosiernie się zatyka, a w dzień ciągle kicham i wodnisty smark... Na zatkane zatoki tyle o ile pomaga Prenalen spray.
Drugi trymestr przywitał mnie też bólem głowy i częściej boli niż nie. Czasem kilka dni z rzędu, nie jest to jakaś koszmarna migrena, ale raz na jakiś czas muszę łyknąć paracetamol, bo nie daję rady. Btw, też biorę pregnę plus, jeśli faktycznie ma to jakieś znaczenie...
Tak więc z upierdliwych objawów ciążowych mam aktualnie katar, bóle głowy, wzdęcia i zaparciaA na mrozie też mnie bolą cycki
Zachcianek specjalnych nie mam, apetyt dopisuje i w końcu waga ruszyła z miejsca - nadrobiłam 1,5 kg z utraconych 4 w wyniku wymiotów
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
Heh Bomblica tez tak mialam na poczatku ale tak sie opijalam wody ze nic wiecej by nie weszlo i szybko do lozeczka ^^
teraz juz nie jestem glodna ale zdarza mi sie ze mnie jakas czekoladka skusi
a i nie lez plasko wiecej poduszek pod plecy i glowe to soki nie beda cofac sie do przelykuWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 11:47
-
Witajcie. My sie meczymy z przeziebieniem. Hanka strasznie kaszle i leje jej sie z nosa jak z kranu... Caly czas by sie przytulala do mnie i sama nie wie czego chce taka jest marudna. Oczywiscie mnie tez wzięło. Ratuje sie czosnkiem i naparem z imbiru cytryny i miodu. Na razie z marnym skutkiem. Prenalen tez mam na gardlo ale nic nie daje eh
W srode bylam na wizycie. Bobas sobie kical i zacisnal nogi jak ktos komu sie bardzo chce siku i lekarz za żadne skarby nie mogl okreslic płci. Eh