X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Angela85 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam napisane le 12-20 wpw

Angela85 42803b1db54a726d494ef2f5f0986917.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela85 wrote:
    ja mam napisane le 12-20 wpw

ale to masz z osadu, a przy ogólnym badaniu ( wynikach ) ? Jak masz tak napisane to nie masz się czym martwić na zapas

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Kamenkaa piłam sok z żurawiny od świąt aż do środy i nic nie pomogło jak było 500 tak jest 500, nawet do tych 100 nie spadło. Masakra jakaś z tym jest

Ojej biedna to ja zaś tak duzo tego nie miałam mialam duuuuuuuuuuuuuzo mniej moze dlatego i nie dał nic poza sokiem i mineło samo.
    Tobie tez tego życzę . Pij wiecej niż piłaś by to wszystko wypukiwać a może pomoze

trzymam kciuki !

• Angela85 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w analizie moczu: biala,glukozy to nic nie ma tylko pod spodem napisane
    er 2-4 i te le 15-20 i nic wiecej nie mam

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba będę musiała zacząć pić więcej bo może to jest przyczyna tego wszystkiego. No nic muszę powiedzieć mężowi żeby kupił mi zgrzewkę wody do pracy i mam duży kubek to będę do niego nalewać plus jeszcze herbata i może uzbiera się z 1,5 l w ciągu dnia wypite

kamenkaa, jakka lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Joana33 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za porady w sprawie kataru.
    Robię rosół, mam też ból gardła. Wiem, że jak pójdę do lekarza to pewnie antybiotyk, bo węzły chłonne na szyi powiększone, Niech to szlak, ciągle coś, w sumie nie ma tygodnia spokojnego takiego bez chorób i problemów ;-/
    Mój mąż ma zapalenie oskrzeli, kale jak gruźlik, cały czas jestem w innym pokoju gdzie zabroniłam mu wejść, bo tak się boję zarażenia, a pewnie i tak coś mnie zaraził.
    Wyślę zaraz kogoś po spray do gardła, w aptece będą pewnie wiedzieć co mi dać.
    Zrobię mieszkankę miodu z cytryną, jak któraś z Was radziła. A tak się cieszyłam, że póki co zdrowa jestem. Niestety zawsze od października do kwietnia chorowałam, co roku jestem w tym okresie jesienno-zimowo-wiosennym na antybiotykach, w tamtym roku to chyba brałam nawet 5 czy szesc w ciągu kilku m-cy. Ale ja to łapię od dzieci, pracuję w szkole, więc...szczególnie maluchy zakatarzone a z takimi mam kontakt, więc mnie pewnie zarażały.

Idę doglądać rosołu, może też pomoze.

m3sxdqk36px9niv0.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    No chyba będę musiała zacząć pić więcej bo może to jest przyczyna tego wszystkiego. No nic muszę powiedzieć mężowi żeby kupił mi zgrzewkę wody do pracy i mam duży kubek to będę do niego nalewać plus jeszcze herbata i może uzbiera się z 1,5 l w ciągu dnia wypite

no koniecznie ja zawsze wypijam 2butle wody niegazowanej . wciskam to w siebie na chamca po łyczku co chwile .. Wcześniej piłam bardzo malutko nawet litra na dzien :( może to tez mi dużo pomogło w tym.
    Wiec może i Tobie tez pomoże nie zaszkodzi a możesz spróbować :*

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela to u mnie tak to wygląda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:14

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Angela85 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna33 prenalen tabletki na gardlo sa i podobno mozna uzywac tantum werde w ciazy. dobre jest plukanie woda z sola i gargarin do plukania:)

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana33 ojej ale mi smaka narobiłaś tym rosołkiem mniam mniam :D

• Angela85 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Angela to u mnie tak to wygląda

d7da1c2e8f7d9a53med.jpg

to ja mam teraz inny opis:/ jakby skrocony

• Angela85 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa faktycznie to jest w osadzie dopiero zobaczylam bo mam cienki swistek

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś makaron z jabłkami :)

cass, kamenkaa lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

• jakka Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Krew robiłam i właśnie wyczytałam że WBC to tez leukocyty i mam z ostatnigo 9,2 czyli w normie.
    Teraz to już nie wiem o których piszą na necie czy o tych z moczu czy o tych z krwi bo wpisuje w google z moczu to i to samo wyskakuje ehh przeklęty internet.

Jakka w moczu pisze że <10 a ja mam 500/ul.

Beatas teraz biorę z środkowego strumienia tak jak kiedyś doczytałam hehe więc próbka napewno dobrze jest.

Raz mi tylko wyszło brak leukocytów w moczu ale to było na początku października czyli początek.
    Nie sugeruje się tym co piszą w necie. Tak we krwi leukocytów czyli tych WBC może być do 10 tys., czyli masz super wynik:-) w moczu zależy czy osad czy badanie ogólne. Jeśli tak pisze że w moczu <10 to pewnie chodzi im o osad. Powyżej 10 rozpoznaje się już tzw. Leukocyturię. Jeśli leukocyty są w moczu i w osadzie podwyższone to główna ich przyczyną jest zakażenie układu moczowego. Jeśli robiłaś prawidłowo posiew moczu i wyszedł ujemny to bakterii tam najprawdopodobniej nie ma. Inna przyczyną takich wyników mogą być różne zapalenia nerek, czasem nie związane z bakteriami, niewydolność krążenia, duży wysiłek fizyczny czy gorączka. Dużo też zależy co konkretnie jest w osadzie moczu. Pamiętasz jaki bralas antybiotyk? Przypomnij mi proszę czy to Ty miałaś przeszczep moczowodu, czy coś pomyliłam ? Jak chcesz to mogę coś pomóc na priv żeby dziewczyn nie zanudzac.

zud33e3kf02ij2v9.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana33 wrote:
    Dziewczyny dzięki za porady w sprawie kataru.
    Robię rosół, mam też ból gardła. Wiem, że jak pójdę do lekarza to pewnie antybiotyk, bo węzły chłonne na szyi powiększone, Niech to szlak, ciągle coś, w sumie nie ma tygodnia spokojnego takiego bez chorób i problemów ;-/
    Mój mąż ma zapalenie oskrzeli, kale jak gruźlik, cały czas jestem w innym pokoju gdzie zabroniłam mu wejść, bo tak się boję zarażenia, a pewnie i tak coś mnie zaraził.
    Wyślę zaraz kogoś po spray do gardła, w aptece będą pewnie wiedzieć co mi dać.
    Zrobię mieszkankę miodu z cytryną, jak któraś z Was radziła. A tak się cieszyłam, że póki co zdrowa jestem. Niestety zawsze od października do kwietnia chorowałam, co roku jestem w tym okresie jesienno-zimowo-wiosennym na antybiotykach, w tamtym roku to chyba brałam nawet 5 czy szesc w ciągu kilku m-cy. Ale ja to łapię od dzieci, pracuję w szkole, więc...szczególnie maluchy zakatarzone a z takimi mam kontakt, więc mnie pewnie zarażały.

Idę doglądać rosołu, może też pomoze.

Joana, nie ma co się wzbraniać przed lekami, jeśli są potrzebne. Pomyśl o tym, że może takie przeziębienie przemienić się w coś groźniejszego. Dziecku krzywdy nie zrobisz, a jak nie wyleczysz, to może być kicha. Więc może warto do lekarza iść?

A jak jesteś podatna, to ja polecam tran. Piję od dwóch miesięcy i jest bezbłędny - wszyscy dookoła chorzy, mnie uchroniło. Zawsze w sezonie przeziębienie się przypałętało, teraz nie, a jedyne co się zmieniło to to, że piję tran :) I liczę, że tak zostanie.

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakka wstawiłam powyżej zdjęcie :) to luknij. Jak masz dobrą radę to chętnie skorzystam :)
    Nie nie ja nie miałam żadnych przeszczepów na szczęście :) za to miałam często zapalenie pęcherza i jedyne co mi pomogło po ostatnim to nasiadówka na słomie i od tamtej pory już się nie przyplątało nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 14:48

f2w3skjoxrbw67ni.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy też macie takie parcie na pecherz? W nocy chodzę co godzine siku:(

lprkuay3dehqwb0g.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak, na szczęście jeszcze nie, mała mnie oszczędza - chodzę w nocy, ale tylko raz, bo zawsze opita kładę się spać

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak ja teraz latam co chwilę w nocy jeszcze wytrzymuję czasami zależy kiedy ostatni raz się napiję

f2w3skjoxrbw67ni.png

• jakka Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka a masz coś więcej na temat osadu?bo reszta jest ok poza tymi leukocytami ;-) pamiętasz antybiotyk który teraz bralas w ciąży?

zud33e3kf02ij2v9.png
‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ