X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Angela85 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam napisane le 12-20 wpw

Angela85 42803b1db54a726d494ef2f5f0986917.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela85 wrote:
    ja mam napisane le 12-20 wpw

ale to masz z osadu, a przy ogólnym badaniu ( wynikach ) ? Jak masz tak napisane to nie masz się czym martwić na zapas

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Kamenkaa piłam sok z żurawiny od świąt aż do środy i nic nie pomogło jak było 500 tak jest 500, nawet do tych 100 nie spadło. Masakra jakaś z tym jest

Ojej biedna to ja zaś tak duzo tego nie miałam mialam duuuuuuuuuuuuuzo mniej moze dlatego i nie dał nic poza sokiem i mineło samo.
    Tobie tez tego życzę . Pij wiecej niż piłaś by to wszystko wypukiwać a może pomoze

trzymam kciuki !

• Angela85 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w analizie moczu: biala,glukozy to nic nie ma tylko pod spodem napisane
    er 2-4 i te le 15-20 i nic wiecej nie mam

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba będę musiała zacząć pić więcej bo może to jest przyczyna tego wszystkiego. No nic muszę powiedzieć mężowi żeby kupił mi zgrzewkę wody do pracy i mam duży kubek to będę do niego nalewać plus jeszcze herbata i może uzbiera się z 1,5 l w ciągu dnia wypite

kamenkaa, jakka lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Joana33 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za porady w sprawie kataru.
    Robię rosół, mam też ból gardła. Wiem, że jak pójdę do lekarza to pewnie antybiotyk, bo węzły chłonne na szyi powiększone, Niech to szlak, ciągle coś, w sumie nie ma tygodnia spokojnego takiego bez chorób i problemów ;-/
    Mój mąż ma zapalenie oskrzeli, kale jak gruźlik, cały czas jestem w innym pokoju gdzie zabroniłam mu wejść, bo tak się boję zarażenia, a pewnie i tak coś mnie zaraził.
    Wyślę zaraz kogoś po spray do gardła, w aptece będą pewnie wiedzieć co mi dać.
    Zrobię mieszkankę miodu z cytryną, jak któraś z Was radziła. A tak się cieszyłam, że póki co zdrowa jestem. Niestety zawsze od października do kwietnia chorowałam, co roku jestem w tym okresie jesienno-zimowo-wiosennym na antybiotykach, w tamtym roku to chyba brałam nawet 5 czy szesc w ciągu kilku m-cy. Ale ja to łapię od dzieci, pracuję w szkole, więc...szczególnie maluchy zakatarzone a z takimi mam kontakt, więc mnie pewnie zarażały.

Idę doglądać rosołu, może też pomoze.

m3sxdqk36px9niv0.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    No chyba będę musiała zacząć pić więcej bo może to jest przyczyna tego wszystkiego. No nic muszę powiedzieć mężowi żeby kupił mi zgrzewkę wody do pracy i mam duży kubek to będę do niego nalewać plus jeszcze herbata i może uzbiera się z 1,5 l w ciągu dnia wypite

no koniecznie ja zawsze wypijam 2butle wody niegazowanej . wciskam to w siebie na chamca po łyczku co chwile .. Wcześniej piłam bardzo malutko nawet litra na dzien :( może to tez mi dużo pomogło w tym.
    Wiec może i Tobie tez pomoże nie zaszkodzi a możesz spróbować :*

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela to u mnie tak to wygląda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:14

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Angela85 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna33 prenalen tabletki na gardlo sa i podobno mozna uzywac tantum werde w ciazy. dobre jest plukanie woda z sola i gargarin do plukania:)

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana33 ojej ale mi smaka narobiłaś tym rosołkiem mniam mniam :D

• Angela85 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Angela to u mnie tak to wygląda

d7da1c2e8f7d9a53med.jpg

to ja mam teraz inny opis:/ jakby skrocony

• Angela85 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa faktycznie to jest w osadzie dopiero zobaczylam bo mam cienki swistek

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś makaron z jabłkami :)

cass, kamenkaa lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

• jakka Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Krew robiłam i właśnie wyczytałam że WBC to tez leukocyty i mam z ostatnigo 9,2 czyli w normie.
    Teraz to już nie wiem o których piszą na necie czy o tych z moczu czy o tych z krwi bo wpisuje w google z moczu to i to samo wyskakuje ehh przeklęty internet.

Jakka w moczu pisze że <10 a ja mam 500/ul.

Beatas teraz biorę z środkowego strumienia tak jak kiedyś doczytałam hehe więc próbka napewno dobrze jest.

Raz mi tylko wyszło brak leukocytów w moczu ale to było na początku października czyli początek.
    Nie sugeruje się tym co piszą w necie. Tak we krwi leukocytów czyli tych WBC może być do 10 tys., czyli masz super wynik:-) w moczu zależy czy osad czy badanie ogólne. Jeśli tak pisze że w moczu <10 to pewnie chodzi im o osad. Powyżej 10 rozpoznaje się już tzw. Leukocyturię. Jeśli leukocyty są w moczu i w osadzie podwyższone to główna ich przyczyną jest zakażenie układu moczowego. Jeśli robiłaś prawidłowo posiew moczu i wyszedł ujemny to bakterii tam najprawdopodobniej nie ma. Inna przyczyną takich wyników mogą być różne zapalenia nerek, czasem nie związane z bakteriami, niewydolność krążenia, duży wysiłek fizyczny czy gorączka. Dużo też zależy co konkretnie jest w osadzie moczu. Pamiętasz jaki bralas antybiotyk? Przypomnij mi proszę czy to Ty miałaś przeszczep moczowodu, czy coś pomyliłam ? Jak chcesz to mogę coś pomóc na priv żeby dziewczyn nie zanudzac.

zud33e3kf02ij2v9.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana33 wrote:
    Dziewczyny dzięki za porady w sprawie kataru.
    Robię rosół, mam też ból gardła. Wiem, że jak pójdę do lekarza to pewnie antybiotyk, bo węzły chłonne na szyi powiększone, Niech to szlak, ciągle coś, w sumie nie ma tygodnia spokojnego takiego bez chorób i problemów ;-/
    Mój mąż ma zapalenie oskrzeli, kale jak gruźlik, cały czas jestem w innym pokoju gdzie zabroniłam mu wejść, bo tak się boję zarażenia, a pewnie i tak coś mnie zaraził.
    Wyślę zaraz kogoś po spray do gardła, w aptece będą pewnie wiedzieć co mi dać.
    Zrobię mieszkankę miodu z cytryną, jak któraś z Was radziła. A tak się cieszyłam, że póki co zdrowa jestem. Niestety zawsze od października do kwietnia chorowałam, co roku jestem w tym okresie jesienno-zimowo-wiosennym na antybiotykach, w tamtym roku to chyba brałam nawet 5 czy szesc w ciągu kilku m-cy. Ale ja to łapię od dzieci, pracuję w szkole, więc...szczególnie maluchy zakatarzone a z takimi mam kontakt, więc mnie pewnie zarażały.

Idę doglądać rosołu, może też pomoze.

Joana, nie ma co się wzbraniać przed lekami, jeśli są potrzebne. Pomyśl o tym, że może takie przeziębienie przemienić się w coś groźniejszego. Dziecku krzywdy nie zrobisz, a jak nie wyleczysz, to może być kicha. Więc może warto do lekarza iść?

A jak jesteś podatna, to ja polecam tran. Piję od dwóch miesięcy i jest bezbłędny - wszyscy dookoła chorzy, mnie uchroniło. Zawsze w sezonie przeziębienie się przypałętało, teraz nie, a jedyne co się zmieniło to to, że piję tran :) I liczę, że tak zostanie.

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakka wstawiłam powyżej zdjęcie :) to luknij. Jak masz dobrą radę to chętnie skorzystam :)
    Nie nie ja nie miałam żadnych przeszczepów na szczęście :) za to miałam często zapalenie pęcherza i jedyne co mi pomogło po ostatnim to nasiadówka na słomie i od tamtej pory już się nie przyplątało nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 14:48

f2w3skjoxrbw67ni.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy też macie takie parcie na pecherz? W nocy chodzę co godzine siku:(

lprkuay3dehqwb0g.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak, na szczęście jeszcze nie, mała mnie oszczędza - chodzę w nocy, ale tylko raz, bo zawsze opita kładę się spać

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak ja teraz latam co chwilę w nocy jeszcze wytrzymuję czasami zależy kiedy ostatni raz się napiję

f2w3skjoxrbw67ni.png

• jakka Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka a masz coś więcej na temat osadu?bo reszta jest ok poza tymi leukocytami ;-) pamiętasz antybiotyk który teraz bralas w ciąży?

zud33e3kf02ij2v9.png
‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ