Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurujcie sie, i moze lepiej bez antybiotykow sprobowac. W Polsce uwielbiaja je przepisywac i dopoki tam mieszkalam to antybiotyk za antybiotykiem, przynajmniej 2-3 w roku, a jako dziecko to juz co 2-3 miesiace. Odkad mieszkam w Szwecji nie bralam ani razu, a bylam chora wielokrotnie. Tutaj staraja sie unikac antybiotykow jak ognia i faktycznie zazwyczaj kazali mi sie kurowac po prostu, ssac tabletki i dopiero jak bedzie bardzo wysoka goraczka (powyzej 38,5) lub dluzej niz 3 tygodnie zgloscic sie ponownie. Nie powiem, ze jest to super bo meczyc sie 3 tygodnie z przeziebieniem to katorga, z drugiej strony nie musze przemeczac antybiotykami organizmu. Prawda jest taka ze najczesciej chorujemy wlasnie na wirusowe zakazenia, a czesto i te bakteryjne sa na tyle slabe ze obeda sie bez antybiotyku. Mozna brac tamtum verde w sprayu, chociaz w niektorych aptekach Ci powiedza ze nie mozna. Lekarze zazwyczaj go przepisuja w ciazy i ja bralam i wszystko jest w porzadku. Prenalen w syropie mi tez pomogl, dodatkowo duuuzo miodu, cytryny, owocow, warzyw, plukanka z roztworu soli na gardlo, nawilzanie powietrza i nosa, oraz czosnek. Te rzeczy powinny zlagodzic.
Joanna w Twoim wypadku lepiej odwiedz lekarza bo jak masz powiekszone wezly chlonne i chorego meza to moze byc faktycznie niebezpieczne dla dzidziusia.jakka, Joana33, kamenkaa lubią tę wiadomość
-
Niestety mam spore parcie na pecherz, ganiam co chwile w nocy (tak co godzine lub poltora) w dzien tez dosyc czesto. Mialam spokoj przez 3 dni i juz myslalam, ze moze malenstwo sie podnioslo troche do gory, ale wrocilo z powrotem. Czuje kopniaki tez na dole i czasem wlasnie po takim wierceniu w brzuszku musze szybko leciec siku a dopiero co nic mi sie nie chcialo. Podejrzewam ze mala/y buszuje kolo pecherza
-
dais wrote:Niestety mam spore parcie na pecherz, ganiam co chwile w nocy (tak co godzine lub poltora) w dzien tez dosyc czesto. Mialam spokoj przez 3 dni i juz myslalam, ze moze malenstwo sie podnioslo troche do gory, ale wrocilo z powrotem. Czuje kopniaki tez na dole i czasem wlasnie po takim wierceniu w brzuszku musze szybko leciec siku a dopiero co nic mi sie nie chcialo. Podejrzewam ze mala/y buszuje kolo pecherza
-
kuleczka777 wrote:Jakka chyba to był duomox. Poza tymi wynikami nic więcej z osadu
-
Neluś trzymaj się :* mam nadzieję że dadzą Ci tam odpowiednie wsparcie psychologa. Pamiętaj po każdej burzy przychodzi tęcza. Masz cudowną córeczkę i pamiętaj że jej też jesteś bardzo potrzebna. Czasami niestety tak musi być i na to nic nie poradzimy
Jakka tak z osadu tylko te wartości. Nie byłam nigdy u nefrologa. Robiłam na samym początku badanie w październiku i wtedy było wszystko w porządku. Po pobycie w szpitalu zaczęły mi iść do góry i skaczą właśnie do dnia dzisiejszego że raz jest 100 raz 500. Mam nadzieję że to nic strasznego dla dziecka. Przed braniem antybiotyku miałam 100 i wtedy lekarz przepisał antybiotyk i przed braniem zrobiłam jeszcze raz badania i posiew i wtedy wyszło 500 /ul a z posiewu czysto i wtedy po antybiotyku mi wróciło do 100, a teraz znowu mam 500