X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Czy wy też macie takie parcie na pecherz? W nocy chodzę co godzine siku:(

jaaaa tez tak mam kurde 10x w nocy haha masakra na pół śpiąco czasem ide

• kirys Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! U mnie po wizycie bez rewelacji. Nie dogadałam się z lekarzem, że chcę USG na każdej wizycie i on stwierdził, że tym razem nie zrobi. Przyłożył tylko na chwilę głowicę, zobaczyłam bijące serduszko i w tym momencie Maleństwo podrapało się za główką - to było takie słodkie <3
    Łożysko nadal mam nisko, więc wciąż muszę się oszczędzać i uważać na siebie.
    5 lutego idę na połówkowe, a 12 lutego wizyta kontrolna. Jeszcze 3 tygodnie muszę żyć w niewiedzy co do płci!

kuleczka777, kamenkaa, Repose, Madzik84, fairy_tale lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys dasz radę :) Super że z dzidzią ok i oszczędzaj się. Faktycznie jak ruszają tymi rączkami i coś robią to słodko wygląda :)
    Ciekawe jak u mnie czy się coś podniosło do góry.

kirys lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais tak będziemy mieli córeczkę juz drugi lekarz potwierdził :)

kuleczka777, kamenkaa, Helen lubią tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Magda gratulacje, duży chłopak :)

Dziękuję Kuleczka777 :) Jest cudowny :)

Nelus bardzo mi przykro:(:(

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus tak mi przykro,:( nie ma żadnych słów któe moglby by Cie pocieszyć :(

Trzymaj sie słoneczko dzielnie ... BAdz silna :(

• maria85 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak napisała:
    Czy wy też macie takie parcie na pecherz? W nocy chodzę co godzine siku:(

Oj ja mam straszne parcie na pęcherz, w nocy jest najgorzej bo zrobię siku a ja czuję że jeszcze chce.

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, bardzo mi przykro :(

dqpri09kir2ck4nc.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam jakiś konkretny artykuł na temat mojej dolegliwości i pisze co robić http://jejswiat.pl/1098,poziom-leukocytow-w-ciazy może którejś na przyszłość się przyda czego nie życzę żadnej :)
    I chyba wychodzi na to że jednak za mało pije, poobserwuje jeszcze ten kolor, popije przez tydzień dużo płynów i zobaczę jak nie będzie poprawy to może wtedy tą furaginę żeby przepisał

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Znalazłam jakiś konkretny artykuł na temat mojej dolegliwości i pisze co robić http://jejswiat.pl/1098,poziom-leukocytow-w-ciazy może którejś na przyszłość się przyda czego nie życzę żadnej :)
    I chyba wychodzi na to że jednak za mało pije, poobserwuje jeszcze ten kolor, popije przez tydzień dużo płynów i zobaczę jak nie będzie poprawy to może wtedy tą furaginę żeby przepisał

a no wspominałam Ci kochana pij duzo 2litry na dzien a zobaczysz bedzie dobrze bedziesz wodą wypukiwać to wszystko napewno pomoze mysl pozytywnie

• Joana33 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi przykro Nelus. Popłakałam się jak bóbr.
    To nieludzkie, że kobieta musi w takiej sytuacji rodzić. Przyznam, że zawsze myślałam, ze robią wtedy cc :-/

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jeśli chodzi o pęcherz to ja stosowałam chyba wszystko generalnie zasada jest jedna pić Dużą ilość płynów aby wypłukać wszystko co jest tam nie Potrzebne bakterie i inne ustrojstwo, dodatkowo wspomagać się żurawina w czasie ciąży polecam urosept są to zioła, po których wynik moczu jest bardzo dobry bo wpływa to korzystnie. Niestety jeśli są złe wyniki i nie ma poprawy konieczne jest zabranie antybiotyku gorsze dla Dziecka są rozwijające infekcje i bakterie niż ten antybiotyk. Bardzo ważna sprawa siadamy na deskę tylko w domu!!! Nie zapominamy o tym w pracy u znajomych etc. Bo sporo bakteri przedostaje się ta droga bo zdarzy nam się zapomnieć.

Nelus ;* uściski i współczucie w takiej sytuacji ciężko jest coś napisać.

Ciesze się z Dziewczynami dziś wizytujacycych ja musze poczekać do 20 zaraz oszaleje. szkoda Kirys, że nie poznałaś płci ciekawe jak Będzie u mnie.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, bardzo mi przykro :-( aż mnie dreszcze przeszły, to takie niesprawiedliwe...

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neluś Kochana :( Przytulam Cie z całego serca <3 <3 <3 bardzo mi przykro :( Trzymaj sę dzielnie :*

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus.. Nawet nie wiem, co napisać... To straszne:( aż mi sie wszystkiego odechciało.. Masz dla kogo żyć kochana, tej myśli musisz sie trzymać.. Wiem, że to, co teraz napisze może wydać sie okropne, ale lepiej, że to sie stalo teraz i nie miałaś okazji sie do dziecka przywiązać.. Moja siostra stracila 8 letnia córeczkę, po tym duzo ciężej sie pozbierać.. Badz silna..

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka, ja pisałam o normach w osadzie właśnie! Ty masz tylko liczne, nawet nie bardzo liczne, wiec nie jest chyba tak najgorzej! Ja tam mam w wynikach napisane "nieliczne w polu widzenia", a w tej szczegółowej rozpisce tylko "ujemne".. Nie wiem jaka tam jest norma..

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys, o co chodzi z tym USG? Czemu nie chce robić co wizytę?

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • evus Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, bardzo mi przykro :(

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie wracam od dentysty.. Wyczyścił mi tą ropę i kazał plukać Eludrilem, ale pani w aptece mi tego nie sprzedała , bo pisze na nim, że zakazany kobieta w ciąży.. Któraś z Was pisała o jakimś plynie, który można stosować w ciąży..

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Neluś... tak mi przykro! Smutno mi się zrobiło strasznie, co za dzień!!! Wierzyłam, że będzie dobrze, kibicowałam Tobie i Maleństwu, jak każda z nas... a teraz nawet nie wiem co napisać, jak wyrazić słowami to, co chciałabym Ci przekazać. Wiem, że żadne słowa nie będą teraz dla Ciebie pociechą, musisz przeżyć tą tragedię po swojemu. Mam nadzieję, że masz wsparcie w mężu i wiesz, że dla córeczki musisz być silna. Życie pisze czasem okrutne scenariusze, ale wszystko dzieje się po coś i na pewno jeszcze zaświeci dla Was Słońce, czego z całego serca Ci życzę!
    [*][*] dla Twoich Aniołków

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
‹‹ 655 656 657 658 659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ