Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
cass wrote:kirys, o co chodzi z tym USG? Czemu nie chce robić co wizytę?
No cóż, na następny raz będę od drzwi wołać, że chcę z USG.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 09:31
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
mmarzenak wrote:Czy wy też macie takie parcie na pęcherz? W nocy chodzę co godzinę siku:(
Taak, ja dziś w nocy po którymś z kolei wstawaniu do toalety wzięłam ze sobą kołdrę i poduszkę i położyłam się na dole żeby nie chodzić w tą i z powrotem po schodach. A tak to wygląda u nas od środka:
beatas wrote:Dziewczyny, właśnie wracam od dentysty.. Wyczyścił mi tą ropę i kazał plukać Eludrilem, ale pani w aptece mi tego nie sprzedała , bo pisze na nim, że zakazany kobieta w ciąży.. Któraś z Was pisała o jakimś plynie, który można stosować w ciąży..
Jedyne co mi przychodzi na myśl a czym sama płukałam po usunięciu ósemek to szałwia, to na pewno możemy bo i przy bólu gardła lekarz kazał mi ostatnio płukać właśnie szałwią, póki nie znajdziesz nic z gotowych płukanek może szałwią właśnie spróbuj?
kirys, Agabtm, mmarzenak, kuleczka777 lubią tę wiadomość
-
kuleczka777 wrote:Agabtm ja tylko swój kibelek akceptuje
No nic bedziemy wiecej pic i sie zobaczy
Moj maz zrobil obiad ziemniaki z sznyclamicałe szczęście ze tylko ze swojego ale czasem Zdarza się najlepszym.
Syn Filip 28 czerwiec -
nick nieaktualny
-
Maria i Wiśnia urocze DIdziusie
Mnie na razie nie mecza nocne chodzenia do ubikacji:) raz na noc się zdarzy i wcześnie nad ranem:)
Na razie choroby mnie mijają (byle nie zapeszyc) a ze pracuje w przedszkolu to narażona jestem bardziej ale myślę wytrzymam jeszcze te kilka dni:) bo w środy do lekarza i planuje isc na l4 ☺ -
nick nieaktualny
-
Niestety jest taka procedura, że tego typu porody przedwczesne muszą być przeprowadzone siłami natury, a nie przez cc. Też uważam, że to okrutne, ale podobno bezpieczniejsze dla matki. Nie znam się na kwestiach medycznych, ale chyba chodzi możliwość zakażenia przy cc. Niestety taka procedura potęguje tragedię...
-
Fairy, mojej przyjaciółce lekarz dał wybór.. Zdecydowała się na poród siłami natury, żeby jak najszybciej móc zajść w drugą ciążę...
Miluszka, spróbuje tej szałwii, skoro piszesz, że płukałaś, chociaż na opakowaniu też pisze, że w ciąży nie wolno.. -
Ja też nie umiem sie otrząsnąć
to jest strasznie niesprawiedliwe
Moja ciocia tak niestety straciła i dziecko i macice i nie mogli mieć więcej dzieciważne teraz by wyrządzić jak najmniej szkód fizycznych. Może miała wybór i podjęła taką decyzję? Ach nawet nie umiem sobie wyobrazić jak ona się czuje skoro nas to tak przygnębiło
Nawet wiadomość od męża mnie nie cieszy -
Beatas a jaką masz szałwię? w formie herbaty do zaparzania czy roztworu na spirytusie?
Ja mam taką i taką, lekarz mówił że jak będę płukać z roztworu to w stosunku 2:5 i żeby nie połknąć czasem a tak to że można!
Ja też nie mogę przestać myśleć o Nelus i o tym co musi przeżywać.
Moja mama straciła pierwszą ciążę na przełomie 5/6 miesiąca, dostała silnego krwotoku. Nie przeszkodziło to jednak w tym żeby mieć jeszcze dzieci, kilka miesięcy później była ze mną w ciąży, 6 lat później urodził się mój brat. Także trzeba być dobrej myśli i myśleć o tym, że może już się udać więcej.
Brak słów na niesprawiedliwość jaka spotkała Nelus, bardzo przykre
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 19:28
-
Okay wrocilam do domu, rozpakowalam rzeczy i poki co hustawka robi furore u synka, ktory spiewa melodie i husta misia.
A o to zakupy:
Jestesmy z Toba Nelus, odpoczywaj i wracaj do zdrowia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:13
Repose, Pati_89, kirys, miluszka, Madzik84, fairy_tale, Paula222, maria85, Helen lubią tę wiadomość
-
Nelus nie wiem co powiedzieć....łzy same napływają mi do oczu
nie wyobrazam sobie jak musi Ci być teraz ciężko
tule Cię mocno :-*
Nie potrafię się nawet cieszyć swoją dzisiejsza wizyta po tej wiadomości...
U nas wszystko idealnie. Mały waży prawie 300 gram. Teraz czekam na poniedziałek na połówkowe.
A może rzeczywiście nelus sama wybrała poród SN...po cc trzeba czekać co najmniej rok ze staraniem sie żeby wszystko się zagoilo...