Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Bomblica wrote:Dziewczyny ja nie spalam prawie całą noc bo taką mam zgagę.. Mleko i migdały pomagają ale na krótką chwilę... Nie mogłam zmrużyć oka aż do 4 rano.. Macie jakieś sprawdzone sposoby?
Wiem, że to może trywialne, ale jak tylko czuję, cokolwiek dziwnego na żołądku, to kładę się na lewym boku. To najbardziej zalecana pozycja w ciąży, podczas odpoczynku i snu.
Tu ładnie widać dlaczego.
http://www.healthylifetricks.com/wp-content/uploads/2015/08/sleeping-on-the-left-side.jpg?bef0f5 -
Uff udalo sie was nadrobic
Odebralam rano wszystkie paczki i bede robila zdjecia wieczorem to wrzuce
Co do cukrzycy kuzynka miala i rodzila natualnie, mala wazyla jakies 3,5 kg. Tyle ze wydaje mi sie, ze ona musiala brac insuline. Mala jest zdrowa i wszystko bylo w porzadku, jedynie porod miala wywolywany w 39 tygodniu bodajze. Oni mieszkaja w Anglii wiec kazdy kraj ma inne sposoby. U mnie na szczescie cukier zawsze niziutki a lasuchem na slodycze zawsze bylam. Teraz troche mniej, ale od dwoch dni mnie niemozliwie ciagnie. Powodzenia dzisiaj na wizytach
Czekam na wiesci, zdjecia i informacje.
Nelus wierze w was, mam nadzieje, ze wszystko sie ustabilizuje a na banadanich specjalistycznych dowiecie sie duzo wiecej. Szkoda tylko ze nie mozesz tam zostac. Jestes pewna ze by Cie tam nie zostawili gdybys powiedziala, ze chcesz u nich zostac?
Niestety okres jest taki ze przeziebienia moga lapac, u nas juz od 2 tygodni temp ok -10 do -20, wiec okres przeziebien minalChociaz synka cos lekko katar trzyma jak raz przemokl w przedszkolu po zabawie w sniegu. Licze ze szybko mu minie.
Na zgage wlasnie wiem tylko o mleku i migdalach ktore srednio pomagaja, mnie lapie tylko jak zjem pozno i ciezkostrawnie. Na przeziebienie to domowe sposoby, malina, miod, czosnek etc. Dobrze jest sie wygrzac i Prenalem w syropie, w tabletkach mi nie pomagal.
A wlasnie witam sie w 20 tygodniuWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 12:03
Repose, Madzik84, cass, kamenkaa, Kourtney lubią tę wiadomość
-
kuleczka777 wrote:Kurde ten zus sobie jaja robi dziś miała być kasa, a listonoszka już była i nic nie przyniosła ;/ a pisze na stronie wypłata 15.01
-
W 2 trymestrze juz mozna furagine, wiec moze Ci to zaleci.. Na wlasna rękę raczej nie bierz.. Nie ma co też czytać w internecie, bo tylko stresu sie mozna najeść!
Pati, jak dopiero dzis uwierzytelnilas to raczej nie znajdziesz jeszcze żadnych info! Potem beda w zakładce swiadczeniobiorca, zasiłkiWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 12:53
-
Pati zakładka chyba zasiłki z tego co kojarzę
Beatas jak byłam w szpitalu ostatnio to przepisał mi furaginę właśnie bo tam mówił że już można i mi podawali. Na własną rękę nie będę brała bo to i tak na receptę. Dobrze że w poniedziałek wizyta.
Trochę nie rozumiem bo pisze norma <10 ale 10 tys czy jak ?
Bo teraz mam 500 /ul czyli wychodzi chyba 50 tys że mam, a jak byłam wtedy na tych badaniach połówkowych to jak zobaczył lekarz że mam 100 czyli chyba 10 tys tak to rozumiem co jest normą to mi kazał brać antybiotyk i teraz się tak waham albo 100 albo 500. Chyba że to co piszą na necie o tych leukocytach to z krwi a nie z moczu.
Już nic nie wiem jestem zielona, ale się ostro przestraszyłam tego co piszą już nie czytam bo się zestresuje do końca -
beatas wrote:Kuleczka, a dobrze oddałaś próbkę moczu, tzn. Podmycie, drugi strumień itd? masz jakies dodatkowe objawy? gorączkę, dreszcze, piecze Cię przy oddawaniu moczu, albo mocz "smierdzi"?
więc może też źle pobrałaś?
-
kuleczka777 wrote:Pati zakładka chyba zasiłki z tego co kojarzę
Beatas jak byłam w szpitalu ostatnio to przepisał mi furaginę właśnie bo tam mówił że już można i mi podawali. Na własną rękę nie będę brała bo to i tak na receptę. Dobrze że w poniedziałek wizyta.
Trochę nie rozumiem bo pisze norma <10 ale 10 tys czy jak ?
Bo teraz mam 500 /ul czyli wychodzi chyba 50 tys że mam, a jak byłam wtedy na tych badaniach połówkowych to jak zobaczył lekarz że mam 100 czyli chyba 10 tys tak to rozumiem co jest normą to mi kazał brać antybiotyk i teraz się tak waham albo 100 albo 500. Chyba że to co piszą na necie o tych leukocytach to z krwi a nie z moczu.
Już nic nie wiem jestem zielona, ale się ostro przestraszyłam tego co piszą już nie czytam bo się zestresuje do końcaRozumiem że chodzi Ci o Twój mocz? Krew też robiłaś?
-
Krew robiłam i właśnie wyczytałam że WBC to tez leukocyty i mam z ostatnigo 9,2 czyli w normie.
Teraz to już nie wiem o których piszą na necie czy o tych z moczu czy o tych z krwi bo wpisuje w google z moczu to i to samo wyskakuje ehh przeklęty internet.
Jakka w moczu pisze że <10 a ja mam 500/ul.
Beatas teraz biorę z środkowego strumienia tak jak kiedyś doczytałam hehe więc próbka napewno dobrze jest.
Raz mi tylko wyszło brak leukocytów w moczu ale to było na początku października czyli początek. -
Cześć . Czy któraś z Was miała w moczu podwyższone i obecne leukocyty? Brałyście jakieś leki?
-
HEJ Wam u mnie cisnienie nie najlepsze wciaz 136/80 ;/
mysle z emusi minąc troche czasu by leki pomogły...
beatas co do smaku no ja wciąż słodkie hehe mogłabym tego jesć tonami mówią ze słodkie to na dziewczynke wiec mi sie sprawdza.
Natomiast w pierwszej ciązy zaś jadłam same ogórki kiszone kapusty hehe i mam chlopczyka wiec u mnie sie zabobony sprawdziły a lekarz mówił że takie niby zabobony są hehe ile w tym prawdy nie wiem..
Joana33 katar mam od 2tyg robie inhalacje z Majeranku rumianku troche pomaga i jest lżej polecama zakrapiam solą fizjologiczną.
-
Beatas miałam robiony posiew z tego samego moczu wtedy jeszcze przed antybiotykiem i wyszło że nic nie mam że jest ok. Wymaz też robił i ok. Więc ja już nie wiem o co chodzi
Kamenkaa piłam sok z żurawiny od świąt aż do środy i nic nie pomogło jak było 500 tak jest 500, nawet do tych 100 nie spadło. Masakra jakaś z tym jest
Liczne w polu widzenia to mi pisze przy osadzie, wcześniej pisało 1 - 3 w polu widzenia, poźniej jeszcze 10 - 20 w polu widzenia a teraz liczne. Przy ogólnym badaniu już właśnie są podane wyniki czego co jest i o to chodziło lekarzowi wtedy
Wy to pewnie macie napisane nieobecne tak jak miałam napisane na samym początku/Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 13:56