WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Helen Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Znalazłam jakiś konkretny artykuł na temat mojej dolegliwości i pisze co robić http://jejswiat.pl/1098,poziom-leukocytow-w-ciazy może którejś na przyszłość się przyda czego nie życzę żadnej :)
    I chyba wychodzi na to że jednak za mało pije, poobserwuje jeszcze ten kolor, popije przez tydzień dużo płynów i zobaczę jak nie będzie poprawy to może wtedy tą furaginę żeby przepisał
    jak jest problem z pęcherzem moczowym to warto ograniczyć cukier do minimum i pić rumianek, pić bardzo dużo płynów aby wypłukiwać bakterie i co również jest ważne ograniczyć nabiał mleczny...mozesz kupic sobei naturalną wit.c z zurawiny lub z innej rosliny.
    Na pewno to ze zaczniesz pic duzo ci da, moze ustaw sobie alarm na komorce co godzine do picia wody, na niektorych to dobrze działa :)

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Dziewczyny, właśnie wracam od dentysty.. Wyczyścił mi tą ropę i kazał plukać Eludrilem, ale pani w aptece mi tego nie sprzedała , bo pisze na nim, że zakazany kobieta w ciąży.. Któraś z Was pisała o jakimś plynie, który można stosować w ciąży..
    ja go stosowałam, poleciła mi go dentystka, później tez się doczytałam ze nie można, pewnie to przez alkohol w składzie, ale i tak płukałam i teraz stosuję już do czasu do czasu na krwawiące dziąsła. Jest to bardzo dobry płyn i wydaje mi się ze warto go stosowac przy infekcji, musisz sama zadecydowac, nam nic nie jest po nim.

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neluś bardzo ci współczuję tego co teraz przechodzisz..trzymaj się mocno

feegu6l.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z Tesco i jest seria ubranek ze 101 Dalmatyńczyków! Zakochałam się! zwłaszcza, że to bajka mojego dzieciństwa :) jest bardzo fajny śpiworek ale nie wiem czy na lato nie będzie za gruby. Pod czym będą spały Wasze maluszki? ja się poję kocyków więc planuję kupić właśnie taki śpiworek.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc688e492da7.jpg

ten jest z zalando ale trochę za drogi i też gruby jak na lato.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 18:31

Madzik84 lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Madzik powodzenia przy pichceniu ^^
    A co robisz dobrego ? ^^
    U nas wczoraj pierwszy raz spadl snieg a dzisiaj juz znika :)

A dziękuję, ale u nas mąż głównie gotuje, ja tylko pomagam z doskoku ;) Podobno umiem smacznie gotować, ale nie lubię tego, więc w kuchni jestem od wielkiego dzwonu, albo jak trzeba ugotować coś, czego mąż jeszcze nie robił i potrzebuje łopatologicznej instrukcji :P
    Zrobiliśmy domowe tortille z kurczakiem. Wyszły boskie, tak się obżarliśmy, że goście wychodząc mieli problem, żeby schylić się i założyć buty xD
    Ja się za to urobiłam przy sprzątaniu, mam wieczny syndrom wicia gniazda i nie mogę patrzeć na pierdolnik w mieszkaniu, mogłabym co drugi dzień sprzątać ;) Przesadzić mi ciężko, bo teraz szybko się męczę, mam zawroty głowy i zadyszkę. ale i tak trzeba na siebie uważać.
    W sklepie też dramat - najpierw trzeba tam dojść i nie wybić sobie zębów, a już na miejscu dzikie tłumy i ludzie się snują, jakby zapanowała apokalipsa zombie...
    Ale generalnie mega udany dzień :D

Dais, jak imprezka u Was? :)

Kawokado, mi lekarz na upierdliwe bóle głowy (też po tydzień z rzędu) zalecił więcej pić i kontrolować ciśnienie krwi... To chyba taki objaw drugiego trymestru :/ Ale wzrok w ciąży też może się popsuć, więc okulistę również warto odwiedzić.

Kawokado lubi tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Was tez boli brzuch jak jesteście głodne tzn. jak dzidziol jest głodny ?

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jest niedobrze z głodu

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica wrote:
    Mi jest niedobrze z głodu

Mam tak samo ...

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedobrze to mi bylo w I trymestrze, teraz tez czuje ze jest mi niedobrze ale nie ma porównania ze strasznym bólem brzucha jaki przy tym mam.

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Repose Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jestem glodna to mnie nie boli ale jak wchodze po schodach albo jezdze na rowerku to wtedy zaczyna bolec

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Niedobrze to mi bylo w I trymestrze, teraz tez czuje ze jest mi niedobrze ale nie ma porównania ze strasznym bólem brzucha jaki przy tym mam.

Kurcze , myślałam, że tylko ja mam bóle brzucha...moze nie mocne, ale mam i już zaczęłam się nawet zastanawiać czy to nie coś z wątrobą, a widzę ze nie tylko ja...ciekawe co to moze być, bo nie znalazłąm nigdzie wzmianki ze tak mzoę być w ciąży.

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie dawno wróciłam z podróży od teściów... U nich kuchnia na tłusto, więc na obiad jadłam suche ziemniaki i kanapkę z szynką ( dobrze że swoją bułkę ciemną wzięłam), ale wróciłam do domu myślałam że zemdleję z głodu, coś strasznego :/ Ale już kolacje zjadłam i jest ok :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Właśnie wróciłam z Tesco i jest seria ubranek ze 101 Dalmatyńczyków! Zakochałam się! zwłaszcza, że to bajka mojego dzieciństwa :) jest bardzo fajny śpiworek ale nie wiem czy na lato nie będzie za gruby. Pod czym będą spały Wasze maluszki? ja się poję kocyków więc planuję kupić właśnie taki śpiworek.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc688e492da7.jpg

ten jest z zalando ale trochę za drogi i też gruby jak na lato.

Przepraszam, że się wtrącę, trafiłam przypadkiem i się zainteresowałam. Taki śpiworek na lato na pewno za gruby - zresztą on ma rękawki, więc już w ogóle za dużo. Ale np. moje dziecko dopiero po skończeniu 3 miesięcy zaczęło spać w śpiworku - wcześniej wszystkie były za duże, poza tym spało w otulaczu woombie (genialna sprawa-polecam).

Tutaj są fajne porady odnośnie ubierania dziecka do spania:

http://www.bialymotylek.pl/bezpieczny-sen-dziecka-spiworki-grobag-pm-28.html

kamenkaa, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Przepraszam, że się wtrącę, trafiłam przypadkiem i się zainteresowałam. Taki śpiworek na lato na pewno za gruby - zresztą on ma rękawki, więc już w ogóle za dużo. Ale np. moje dziecko dopiero po skończeniu 3 miesięcy zaczęło spać w śpiworku - wcześniej wszystkie były za duże, poza tym spało w otulaczu woombie (genialna sprawa-polecam).

Tutaj są fajne porady odnośnie ubierania dziecka do spania:

http://www.bialymotylek.pl/bezpieczny-sen-dziecka-spiworki-grobag-pm-28.html

To i ja dodam, że mój wcale nie spał :) Mamy w ogóle nieużywany śpiworek ;) I pewnie przy Janku też się nie przyda heh

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Długo mnie nie było bo miałam awarie internetu kilka dni :-( ech ale w końcu udało się Was nadrobić :-)

Nelus brak słów które mogłyby cię pocieszyć :-( popłakalam się strasznie... Nelus pamiętaj że masz piekna córeczkę która potrzebuje bardzo matki więc trzymaj się i myśl o niej, musisz być dzielna dla swojego dziecka! Cały czas jesteśmy z Tobą myślami :-) Masz dla kogo żyć i nie poddawaj się! Całym serduchem jesteśmy z Tobą <3 <3 <3

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt :-) zazdroszcze Wam że znacie już płeć maleństwa :-) my jeszcze nie znamy :-(

Mam nadzieję że teraz już będę na bieżąco bo uzależniłam się od Was i naszego forum :-)

A tak wogole witam się z Wami w 21 tygodniu :-)
    Ja już odliczam dni do wizyty z naszym maluszkiem i już nie mogę się doczekac... A jakoś te dni tak wolna płyną :-(

Za tydzień też robię badania z krwi i mam nadzieję że cukier mi wyjdzie OK, ale ostatnio niepokoi mnie trochę moje ciśnienie bo wynosi ok 90/146 więc zobaczymy co mi lekarz powie :-(

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    To i ja dodam, że mój wcale nie spał :) Mamy w ogóle nieużywany śpiworek ;) I pewnie przy Janku też się nie przyda heh
    Właśnie nie mam pojęcia w co pakować dziecko w rożek śpiwór czy jeszcze co innego :)
    Szefostwo mojego męża zaoferowało się że kupią nam łóżeczko :D mam wybrać jakie i im wysłać :D ale się ucieszyłam hehe :)

Helen, Madzik84, Agabtm, Lila2703 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati pewnie jest tak, że każda mama ma inaczej, ale ja urodziłam synka 31 maja ( czyli prawie czerwiec) na początku przykrywaliśmy go kocykiem bo było za ciepło na kołderkę,późnej były takie upały że w dzień spał w samej pieluszce, a później i tak do tej pory pod kołderką. Śpiworek przyda się tylko póki dziecko nie jest zbyt ruchliwe ( nie przemieszcza się ) więc wydaje mi się że to zbędny wydatek. Ale nie które mamy lubią wkładać w śpiworki nie bojąc się że dziecko się odkryje, albo nakryje buźkę.

Wow miło , że chcą kupić łóżeczko :)

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli trzeba czekać a dziecko samo wybierze :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie zastanawiałam się nad śpiworkiem ale póki co odpuszczam; zobaczymy czy będzie potrzebny,
    Pati, bardzo miły gest ze strony szefostwa męża, pozazdrościć ich podejścia!
    U mnie zanosi się na kolejną nieprzespaną noc:-/
    Kawokado ja Ci współczuję tych migren, przeżywam to samo, od kilku dni z ice bagiem na głowie leżę i do tego paraceramol, za 4 dni wizyta u neurologa a to jeszcze tyle czasu :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 22:39

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w srode wizytuje i strasznie mi sie ten czas dluzy :/
    Paula to bedziesz wyprawiac urodzinki dla maluchow w niezbyt dlugim odstepie czasu skoro pierwszy 31 maja a teraz termin podobny ^^
    Miluszka u mnie tak samo zawsze razem razniej :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 22:40

miluszka lubi tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
‹‹ 661 662 663 664 665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ