Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kuleczka777 wrote:Znalazłam jakiś konkretny artykuł na temat mojej dolegliwości i pisze co robić http://jejswiat.pl/1098,poziom-leukocytow-w-ciazy może którejś na przyszłość się przyda czego nie życzę żadnej
I chyba wychodzi na to że jednak za mało pije, poobserwuje jeszcze ten kolor, popije przez tydzień dużo płynów i zobaczę jak nie będzie poprawy to może wtedy tą furaginę żeby przepisał
Na pewno to ze zaczniesz pic duzo ci da, moze ustaw sobie alarm na komorce co godzine do picia wody, na niektorych to dobrze działa -
beatas wrote:Dziewczyny, właśnie wracam od dentysty.. Wyczyścił mi tą ropę i kazał plukać Eludrilem, ale pani w aptece mi tego nie sprzedała , bo pisze na nim, że zakazany kobieta w ciąży.. Któraś z Was pisała o jakimś plynie, który można stosować w ciąży..
-
Właśnie wróciłam z Tesco i jest seria ubranek ze 101 Dalmatyńczyków! Zakochałam się! zwłaszcza, że to bajka mojego dzieciństwa
jest bardzo fajny śpiworek ale nie wiem czy na lato nie będzie za gruby. Pod czym będą spały Wasze maluszki? ja się poję kocyków więc planuję kupić właśnie taki śpiworek.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc688e492da7.jpg
ten jest z zalando ale trochę za drogi i też gruby jak na lato.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 18:31
Madzik84 lubi tę wiadomość
Mały Ryś -
Repose wrote:Madzik powodzenia przy pichceniu ^^
A co robisz dobrego ? ^^
U nas wczoraj pierwszy raz spadl snieg a dzisiaj juz znika
A dziękuję, ale u nas mąż głównie gotuje, ja tylko pomagam z doskokuPodobno umiem smacznie gotować, ale nie lubię tego, więc w kuchni jestem od wielkiego dzwonu, albo jak trzeba ugotować coś, czego mąż jeszcze nie robił i potrzebuje łopatologicznej instrukcji
Zrobiliśmy domowe tortille z kurczakiem. Wyszły boskie, tak się obżarliśmy, że goście wychodząc mieli problem, żeby schylić się i założyć buty xD
Ja się za to urobiłam przy sprzątaniu, mam wieczny syndrom wicia gniazda i nie mogę patrzeć na pierdolnik w mieszkaniu, mogłabym co drugi dzień sprzątaćPrzesadzić mi ciężko, bo teraz szybko się męczę, mam zawroty głowy i zadyszkę. ale i tak trzeba na siebie uważać.
W sklepie też dramat - najpierw trzeba tam dojść i nie wybić sobie zębów, a już na miejscu dzikie tłumy i ludzie się snują, jakby zapanowała apokalipsa zombie...
Ale generalnie mega udany dzień
Dais, jak imprezka u Was?
Kawokado, mi lekarz na upierdliwe bóle głowy (też po tydzień z rzędu) zalecił więcej pić i kontrolować ciśnienie krwi... To chyba taki objaw drugiego trymestruAle wzrok w ciąży też może się popsuć, więc okulistę również warto odwiedzić.
Kawokado lubi tę wiadomość
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
kuleczka777 wrote:Niedobrze to mi bylo w I trymestrze, teraz tez czuje ze jest mi niedobrze ale nie ma porównania ze strasznym bólem brzucha jaki przy tym mam.
Kurcze , myślałam, że tylko ja mam bóle brzucha...moze nie mocne, ale mam i już zaczęłam się nawet zastanawiać czy to nie coś z wątrobą, a widzę ze nie tylko ja...ciekawe co to moze być, bo nie znalazłąm nigdzie wzmianki ze tak mzoę być w ciąży. -
Ja nie dawno wróciłam z podróży od teściów... U nich kuchnia na tłusto, więc na obiad jadłam suche ziemniaki i kanapkę z szynką ( dobrze że swoją bułkę ciemną wzięłam), ale wróciłam do domu myślałam że zemdleję z głodu, coś strasznego
Ale już kolacje zjadłam i jest ok
-
Helenucha Klucha wrote:Właśnie wróciłam z Tesco i jest seria ubranek ze 101 Dalmatyńczyków! Zakochałam się! zwłaszcza, że to bajka mojego dzieciństwa
jest bardzo fajny śpiworek ale nie wiem czy na lato nie będzie za gruby. Pod czym będą spały Wasze maluszki? ja się poję kocyków więc planuję kupić właśnie taki śpiworek.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc688e492da7.jpg
ten jest z zalando ale trochę za drogi i też gruby jak na lato.
Przepraszam, że się wtrącę, trafiłam przypadkiem i się zainteresowałam. Taki śpiworek na lato na pewno za gruby - zresztą on ma rękawki, więc już w ogóle za dużo. Ale np. moje dziecko dopiero po skończeniu 3 miesięcy zaczęło spać w śpiworku - wcześniej wszystkie były za duże, poza tym spało w otulaczu woombie (genialna sprawa-polecam).
Tutaj są fajne porady odnośnie ubierania dziecka do spania:
http://www.bialymotylek.pl/bezpieczny-sen-dziecka-spiworki-grobag-pm-28.html
kamenkaa, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Przepraszam, że się wtrącę, trafiłam przypadkiem i się zainteresowałam. Taki śpiworek na lato na pewno za gruby - zresztą on ma rękawki, więc już w ogóle za dużo. Ale np. moje dziecko dopiero po skończeniu 3 miesięcy zaczęło spać w śpiworku - wcześniej wszystkie były za duże, poza tym spało w otulaczu woombie (genialna sprawa-polecam).
Tutaj są fajne porady odnośnie ubierania dziecka do spania:
http://www.bialymotylek.pl/bezpieczny-sen-dziecka-spiworki-grobag-pm-28.html
To i ja dodam, że mój wcale nie spałMamy w ogóle nieużywany śpiworek
I pewnie przy Janku też się nie przyda heh
-
Hej dziewczyny!
Długo mnie nie było bo miałam awarie internetu kilka dniech ale w końcu udało się Was nadrobić
Nelus brak słów które mogłyby cię pocieszyćpopłakalam się strasznie... Nelus pamiętaj że masz piekna córeczkę która potrzebuje bardzo matki więc trzymaj się i myśl o niej, musisz być dzielna dla swojego dziecka! Cały czas jesteśmy z Tobą myślami
Masz dla kogo żyć i nie poddawaj się! Całym serduchem jesteśmy z Tobą
Dziewczyny gratuluje udanych wizytzazdroszcze Wam że znacie już płeć maleństwa
my jeszcze nie znamy
Mam nadzieję że teraz już będę na bieżąco bo uzależniłam się od Was i naszego forum
A tak wogole witam się z Wami w 21 tygodniu
Ja już odliczam dni do wizyty z naszym maluszkiem i już nie mogę się doczekac... A jakoś te dni tak wolna płyną
Za tydzień też robię badania z krwi i mam nadzieję że cukier mi wyjdzie OK, ale ostatnio niepokoi mnie trochę moje ciśnienie bo wynosi ok 90/146 więc zobaczymy co mi lekarz powieMisia15
Naszą Księżniczka - Oliwka -
Paula222 wrote:To i ja dodam, że mój wcale nie spał
Mamy w ogóle nieużywany śpiworek
I pewnie przy Janku też się nie przyda heh
Szefostwo mojego męża zaoferowało się że kupią nam łóżeczkomam wybrać jakie i im wysłać
ale się ucieszyłam hehe
Helen, Madzik84, Agabtm, Lila2703 lubią tę wiadomość
-
Pati pewnie jest tak, że każda mama ma inaczej, ale ja urodziłam synka 31 maja ( czyli prawie czerwiec) na początku przykrywaliśmy go kocykiem bo było za ciepło na kołderkę,późnej były takie upały że w dzień spał w samej pieluszce, a później i tak do tej pory pod kołderką. Śpiworek przyda się tylko póki dziecko nie jest zbyt ruchliwe ( nie przemieszcza się ) więc wydaje mi się że to zbędny wydatek. Ale nie które mamy lubią wkładać w śpiworki nie bojąc się że dziecko się odkryje, albo nakryje buźkę.
Wow miło , że chcą kupić łóżeczko -
Ja też właśnie zastanawiałam się nad śpiworkiem ale póki co odpuszczam; zobaczymy czy będzie potrzebny,
Pati, bardzo miły gest ze strony szefostwa męża, pozazdrościć ich podejścia!
U mnie zanosi się na kolejną nieprzespaną noc:-/
Kawokado ja Ci współczuję tych migren, przeżywam to samo, od kilku dni z ice bagiem na głowie leżę i do tego paraceramol, za 4 dni wizyta u neurologa a to jeszcze tyle czasuWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 22:39
-
Ja w srode wizytuje i strasznie mi sie ten czas dluzy
Paula to bedziesz wyprawiac urodzinki dla maluchow w niezbyt dlugim odstepie czasu skoro pierwszy 31 maja a teraz termin podobny ^^
Miluszka u mnie tak samo zawsze razem razniej :pWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 22:40
miluszka lubi tę wiadomość