X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais, widzę, że też rozglądacie się za imieniem międzynarodowym. Nie orientuję się, jakie męskie imiona są popularne w Szwecji, ale nasze opcje na imię dla faceta to: Aleksander (faworyt), Filip, Adam, Sebastian.

9ewns65gxjq3gces.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Dais to macie ciężki orzech do zgryzienia :D a może nie myśl nad tym a samo przyjdzie :) czasem się gdzieś coś usłyszy i człowiek dostaje olśnienia :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej to rzeczywiście trudny wybór! :P a może takie polskie które ma odpowiednik angielski?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 10:41

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • dais Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairy Tale mamy identyczny faworyt na to chwile :P Poki co jedyne imie, ktore maz chce, Olaf chce a ja jestem w stanie zaakcpetowac to Aleksander. Tyle, ze mnie ono jeszcze nie powalilo. Kolejne imiona na liscie to : Oskar, Eryk (odpada ze wzgledu ze wszyscy mysla iz moj maz Irek nazywa sie Eryk), Feliks, Rafal, , Piotr, Wiktor, Gabriel (faworyt nr 2), Kornel, Wiliam, Tristan. Dodatkowo ze szwedzkich podoba nam sie Gustaw, ale jest to najpopularniejsze imie, typowo Szwedzkie i nie chcialabym aby nasz synek chodzi z 10 innymi Gustawami do szkoly :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 10:45

fairy_tale lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    To Ci wyślemy pocztą tylko podaj adres :D
    Dziekuje kocham cie <3 zrzucicie sie z Helenucha bo podejrzewam ze wysylka duzo drozsza niz melisa heh :p

Dais moj maz lubi imie Leo , Sylvain, Etienne to tak z francuskich

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Fairy Tale mamy identyczny faworyt na to chwile :P Poki co jedyne imie, ktore maz chce, Olaf chce a ja jestem w stanie zaakcpetowac to Aleksander. Tyle, ze mnie ono jeszcze nie powalilo. Kolejne imiona na liscie to : Oskar, Eryk (odpada ze wzgledu ze wszyscy mysla iz moj maz Irek nazywa sie Eryk), Feliks, Rafal, , Piotr, Wiktor, Gabriel (faworyt nr 2), Kornel, Wiliam, Tristan. Dodatkowo ze szwedzkich podoba nam sie Gustaw, ale jest to najpopularniejsze imie, typowo Szwedzkie i nie chcialabym aby nasz synek chodzi z 10 innymi Gustawami do szkoly :)

Gabryś też bardzo ładne imię :) No faktycznie, jak teraz napisałaś o Gustawie to od razu mu się ze Skandynawią skojarzyło :)

9ewns65gxjq3gces.png

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:

Bardzo ładne imiona! A Tomasz? Mogliby wymawiać Tomas :)

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • dais Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha mezowi sie nie podoba Tomasz, tez bralam pod uwage. Problem w tym, ze przy Olafie mielismy WOW i oboje zmienilismy nasze imie lidera- Feliksa bez zastanowienia na Olafa. Teraz tak nie mamy i caly czas mysle, ze powinnam poczuc wow a nie wybrac imie na zasadzie, ze lepszego nie znalazlam.

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• oldżi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais ja doskonale rozumiem dylematy z imieniem, na szczęście mój mąż ( na codzień niezdecydowany) zdecydowanie postawił na Franka a ja w sekundę zaakceptowałam, bo fajnie do nas pasuje :)
    Ja stawiam na Patryka ( Patrika) jak u głównego bohatera w książkach Camilli Lackberg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 11:02

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się boję jak to będzie z imieniem jak się okaże chłopczyk, bo żadne mi się nie podoba :D
    Jak Liliankę mamy zaplanowaną już od dwóch lat, to chłopiec-Wojtuś wcale nie jest dla mnie taki "pewny". A chyba przez to, że co piąte dziecko teraz ma to imię. Tomek ładne, ale mojego męża brat to Tomek - odpada. Kornel ładne, ale mąż by się nie zgodził znając jego :D Z żeńskich jeszcze ładne jest dla mnie Elżbietka, ale to moja mama, zresztą Lili ładniejsze :D
    Tak więc będziemy myśleć w poniedziałek po połówkowym :)

Co do snów to chyba żaden nie pobije chorego snu z dzisiejszej nocy :o - śniło mi się, że wyciągnęłam moje dziecko (nie wiem jak, nie pytajcie), bo słyszałam że całkiem dobrze czuje się też w jogurcie naturalnym. I trzymałam go w kubku z jogurtem, gdzie sobie pływał. A potem nie wiedziałam jak go włożyć z powrotem do brzucha i musiałam wzywać ginekologa do tego. HOOOORRRROOORRR :o Nie chcę już tych conocnych koszmarów...

fairy_tale, Kawokado, beatas lubią tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Dziekuje kocham cie <3 zrzucicie sie z Helenucha bo podejrzewam ze wysylka duzo drozsza niz melisa heh :p

Dais moj maz lubi imie Leo , Sylvain, Etienne to tak z francuskich
    Mój teść jeździ autobusem do Niemiec a tam wysłać list to parę centów nie to co u nas :)

Repose lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiepodzianka to brzmi jak jeden z moich snow. Uwielbiam to !!
    Z zenskich mielismy wybrane trzy faworyty i oba byly na WOW dlatego cicho liczylismy na dziewczynke. Zenskie to : Sara, Nadia i Izabela. Teraz mamy ciezkie zadanie. Mam nadzieje, ze do porodu sie zdecydujemy, jeszcze troche czasu jest.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka wrote:

Co do snów to chyba żaden nie pobije chorego snu z dzisiejszej nocy :o - śniło mi się, że wyciągnęłam moje dziecko (nie wiem jak, nie pytajcie), bo słyszałam że całkiem dobrze czuje się też w jogurcie naturalnym. I trzymałam go w kubku z jogurtem, gdzie sobie pływał. A potem nie wiedziałam jak go włożyć z powrotem do brzucha i musiałam wzywać ginekologa do tego. HOOOORRRROOORRR :o Nie chcę już tych conocnych koszmarów...

Dobre :D Uśmiałam się. Z tych snów to by można było książkę ułożyć :P

A Liliana też mi się podoba, ale mężowi nie za bardzo. Dlatego jak będzie babeczka to pewnie Zuzia.

Misia15 lubi tę wiadomość

9ewns65gxjq3gces.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliana ładnie tylko u nas tu co druga Liliana Lena Amelia czy Julia :)

A macie odpowiednik imienia Mateusz? Mathias chyba :)

kamenkaa lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow! Co za sen! :) też czasami mam takie, aż się potem budzę zmęczona.
    My wybraliśmy imiona zanim zaszłam w ciążę i to dla całej czwórki łącznie z drugimi :P

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to po tym śnie będę się bała dziś zasnąć :D
    Właśnie co do Lili to nie znam żadnej, więc to jeszcze bardziej przemawia za, choć ostatnio z tego co widzę to faktycznie stało się to imię popularne. Mam wrażenie, że jak sobie coś wymyślę czego nikt nie ma, to potem za jakiś czas to się wszędzie pojawia :D Byleby tylko w szkole potem nie było 5 Lilianek i byleby tylko najbliżsi nie "odgapiali", a tak to może być sobie nadawane często :)
    A zresztą o czym tu mowa - a jak będzie facet?! :D
    Nie wiem czy poczuję efekt "wow" przy jakimkolwiek męskim imieniu :D
    Mój mąż 1.02. ma 30tkę - zamówiłam mu wędkę taką jak sobie marzył, prosiłam o kontakt kuriera, a ten nie dzwoni, jak przyjdzie z tą wędką jak mąż wróci z pracy to go zabiję :P Planuję też zamówić tort ze zdjęciem :)

mmarzenak, dais, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka wrote:
    Ogólnie to po tym śnie będę się bała dziś zasnąć :D
    Właśnie co do Lili to nie znam żadnej, więc to jeszcze bardziej przemawia za, choć ostatnio z tego co widzę to faktycznie stało się to imię popularne. Mam wrażenie, że jak sobie coś wymyślę czego nikt nie ma, to potem za jakiś czas to się wszędzie pojawia :D Byleby tylko w szkole potem nie było 5 Lilianek i byleby tylko najbliżsi nie "odgapiali", a tak to może być sobie nadawane często :)
    A zresztą o czym tu mowa - a jak będzie facet?! :D
    Nie wiem czy poczuję efekt "wow" przy jakimkolwiek męskim imieniu :D
    Mój mąż 1.02. ma 30tkę - zamówiłam mu wędkę taką jak sobie marzył, prosiłam o kontakt kuriera, a ten nie dzwoni, jak przyjdzie z tą wędką jak mąż wróci z pracy to go zabiję :P Planuję też zamówić tort ze zdjęciem :)
    Moja córka też bedzie Liliana- i żadnej nie znam:)
    Widzę, że Twój mąż też wędkarz hehe ja swojemu kołowrotek kupiłam pod choinkę:)

lprkuay3dehqwb0g.png

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Moja córka też bedzie Liliana- i żadnej nie znam:)
    Widzę, że Twój mąż też wędkarz hehe ja swojemu kołowrotek kupiłam pod choinkę:)
    Hahahaha :D Noo, zapalony wędkarz wiślańskich sumów :D Nie chcę, żeby myślał, że nie pójdzie już na ryby jak urodzi się dziecko, więc dla niepoznaki i zamaskowania sytuacji kupiłam mu kija :P To był bardzo trudny zakup :D
    Liliana przez jedno "n" jest ładniejsze, no nie?:)

• dais Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znam jedna Lilke i wlasnie przez nia i jej mame mam faze na coreczke :P Mama ma sklep z rzeczami dla malej i duzej, czyli np takie same sukienki etc i sa takie urocze, ze az mi sie zachcialo coreczki, co by ja stroic :P
    Ceny sa wysokie i chyba bym tyle nie dala za ciuszki, ale mozecie sobie po prostu poogladac o czym mowa :P https://lilislittlestore.pl :)

Ja od zawsze mialam pokopane sny, maz smieje sie ze ksiazki fantasy i horror moglabym z tego pisac. JajkoNiespodzianka widze, ze nasi mezowie ten sam rocznik :)

fairy_tale lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Ja znam jedna Lilke i wlasnie przez nia i jej mame mam faze na coreczke :P Mama ma sklep z rzeczami dla malej i duzej, czyli np takie same sukienki etc i sa takie urocze, ze az mi sie zachcialo coreczki, co by ja stroic :P
    Ceny sa wysokie i chyba bym tyle nie dala za ciuszki, ale mozecie sobie po prostu poogladac o czym mowa :P https://lilislittlestore.pl :)

Ja od zawsze mialam pokopane sny, maz smieje sie ze ksiazki fantasy i horror moglabym z tego pisac. JajkoNiespodzianka widze, ze nasi mezowie ten sam rocznik :)
    Rewelacyjny ma ten sklep, co za kobieta! Jak jej się udało do tego dojść? :) Podziwiam, bo sama marzę o własnej firmie i sprzedaży w sieci.

‹‹ 706 707 708 709 710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ