Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Fairy Tale mamy identyczny faworyt na to chwile
Poki co jedyne imie, ktore maz chce, Olaf chce a ja jestem w stanie zaakcpetowac to Aleksander. Tyle, ze mnie ono jeszcze nie powalilo. Kolejne imiona na liscie to : Oskar, Eryk (odpada ze wzgledu ze wszyscy mysla iz moj maz Irek nazywa sie Eryk), Feliks, Rafal, , Piotr, Wiktor, Gabriel (faworyt nr 2), Kornel, Wiliam, Tristan. Dodatkowo ze szwedzkich podoba nam sie Gustaw, ale jest to najpopularniejsze imie, typowo Szwedzkie i nie chcialabym aby nasz synek chodzi z 10 innymi Gustawami do szkoly
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 10:45
fairy_tale lubi tę wiadomość
-
Pati_89 wrote:To Ci wyślemy pocztą tylko podaj adres
zrzucicie sie z Helenucha bo podejrzewam ze wysylka duzo drozsza niz melisa heh :p
Dais moj maz lubi imie Leo , Sylvain, Etienne to tak z francuskichHelenucha Klucha lubi tę wiadomość
-
dais wrote:Fairy Tale mamy identyczny faworyt na to chwile
Poki co jedyne imie, ktore maz chce, Olaf chce a ja jestem w stanie zaakcpetowac to Aleksander. Tyle, ze mnie ono jeszcze nie powalilo. Kolejne imiona na liscie to : Oskar, Eryk (odpada ze wzgledu ze wszyscy mysla iz moj maz Irek nazywa sie Eryk), Feliks, Rafal, , Piotr, Wiktor, Gabriel (faworyt nr 2), Kornel, Wiliam, Tristan. Dodatkowo ze szwedzkich podoba nam sie Gustaw, ale jest to najpopularniejsze imie, typowo Szwedzkie i nie chcialabym aby nasz synek chodzi z 10 innymi Gustawami do szkoly
Gabryś też bardzo ładne imięNo faktycznie, jak teraz napisałaś o Gustawie to od razu mu się ze Skandynawią skojarzyło
-
dais wrote:Fairy Tale mamy identyczny faworyt na to chwile
Bardzo ładne imiona! A Tomasz? Mogliby wymawiać Tomas
Mały Ryś -
Helenucha mezowi sie nie podoba Tomasz, tez bralam pod uwage. Problem w tym, ze przy Olafie mielismy WOW i oboje zmienilismy nasze imie lidera- Feliksa bez zastanowienia na Olafa. Teraz tak nie mamy i caly czas mysle, ze powinnam poczuc wow a nie wybrac imie na zasadzie, ze lepszego nie znalazlam.
Helenucha Klucha lubi tę wiadomość
-
Dais ja doskonale rozumiem dylematy z imieniem, na szczęście mój mąż ( na codzień niezdecydowany) zdecydowanie postawił na Franka a ja w sekundę zaakceptowałam, bo fajnie do nas pasuje
Ja stawiam na Patryka ( Patrika) jak u głównego bohatera w książkach Camilli LackbergWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 11:02
-
Ja to się boję jak to będzie z imieniem jak się okaże chłopczyk, bo żadne mi się nie podoba
Jak Liliankę mamy zaplanowaną już od dwóch lat, to chłopiec-Wojtuś wcale nie jest dla mnie taki "pewny". A chyba przez to, że co piąte dziecko teraz ma to imię. Tomek ładne, ale mojego męża brat to Tomek - odpada. Kornel ładne, ale mąż by się nie zgodził znając jegoZ żeńskich jeszcze ładne jest dla mnie Elżbietka, ale to moja mama, zresztą Lili ładniejsze
Tak więc będziemy myśleć w poniedziałek po połówkowym
Co do snów to chyba żaden nie pobije chorego snu z dzisiejszej nocy :o - śniło mi się, że wyciągnęłam moje dziecko (nie wiem jak, nie pytajcie), bo słyszałam że całkiem dobrze czuje się też w jogurcie naturalnym. I trzymałam go w kubku z jogurtem, gdzie sobie pływał. A potem nie wiedziałam jak go włożyć z powrotem do brzucha i musiałam wzywać ginekologa do tego. HOOOORRRROOORRR :o Nie chcę już tych conocnych koszmarów...
fairy_tale, Kawokado, beatas lubią tę wiadomość
-
Repose wrote:Dziekuje kocham cie
zrzucicie sie z Helenucha bo podejrzewam ze wysylka duzo drozsza niz melisa heh :p
Dais moj maz lubi imie Leo , Sylvain, Etienne to tak z francuskichRepose lubi tę wiadomość
-
JajkoNiepodzianka to brzmi jak jeden z moich snow. Uwielbiam to !!
Z zenskich mielismy wybrane trzy faworyty i oba byly na WOW dlatego cicho liczylismy na dziewczynke. Zenskie to : Sara, Nadia i Izabela. Teraz mamy ciezkie zadanie. Mam nadzieje, ze do porodu sie zdecydujemy, jeszcze troche czasu jest. -
JajkoNiespodzianka wrote:
Co do snów to chyba żaden nie pobije chorego snu z dzisiejszej nocy :o - śniło mi się, że wyciągnęłam moje dziecko (nie wiem jak, nie pytajcie), bo słyszałam że całkiem dobrze czuje się też w jogurcie naturalnym. I trzymałam go w kubku z jogurtem, gdzie sobie pływał. A potem nie wiedziałam jak go włożyć z powrotem do brzucha i musiałam wzywać ginekologa do tego. HOOOORRRROOORRR :o Nie chcę już tych conocnych koszmarów...
DobreUśmiałam się. Z tych snów to by można było książkę ułożyć
A Liliana też mi się podoba, ale mężowi nie za bardzo. Dlatego jak będzie babeczka to pewnie Zuzia.Misia15 lubi tę wiadomość
-
Ogólnie to po tym śnie będę się bała dziś zasnąć
Właśnie co do Lili to nie znam żadnej, więc to jeszcze bardziej przemawia za, choć ostatnio z tego co widzę to faktycznie stało się to imię popularne. Mam wrażenie, że jak sobie coś wymyślę czego nikt nie ma, to potem za jakiś czas to się wszędzie pojawiaByleby tylko w szkole potem nie było 5 Lilianek i byleby tylko najbliżsi nie "odgapiali", a tak to może być sobie nadawane często
A zresztą o czym tu mowa - a jak będzie facet?!
Nie wiem czy poczuję efekt "wow" przy jakimkolwiek męskim imieniu
Mój mąż 1.02. ma 30tkę - zamówiłam mu wędkę taką jak sobie marzył, prosiłam o kontakt kuriera, a ten nie dzwoni, jak przyjdzie z tą wędką jak mąż wróci z pracy to go zabijęPlanuję też zamówić tort ze zdjęciem
mmarzenak, dais, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość
-
JajkoNiespodzianka wrote:Ogólnie to po tym śnie będę się bała dziś zasnąć
Właśnie co do Lili to nie znam żadnej, więc to jeszcze bardziej przemawia za, choć ostatnio z tego co widzę to faktycznie stało się to imię popularne. Mam wrażenie, że jak sobie coś wymyślę czego nikt nie ma, to potem za jakiś czas to się wszędzie pojawiaByleby tylko w szkole potem nie było 5 Lilianek i byleby tylko najbliżsi nie "odgapiali", a tak to może być sobie nadawane często
A zresztą o czym tu mowa - a jak będzie facet?!
Nie wiem czy poczuję efekt "wow" przy jakimkolwiek męskim imieniu
Mój mąż 1.02. ma 30tkę - zamówiłam mu wędkę taką jak sobie marzył, prosiłam o kontakt kuriera, a ten nie dzwoni, jak przyjdzie z tą wędką jak mąż wróci z pracy to go zabijęPlanuję też zamówić tort ze zdjęciem
Widzę, że Twój mąż też wędkarz hehe ja swojemu kołowrotek kupiłam pod choinkę -
mmarzenak wrote:Moja córka też bedzie Liliana- i żadnej nie znam:)
Widzę, że Twój mąż też wędkarz hehe ja swojemu kołowrotek kupiłam pod choinkęNoo, zapalony wędkarz wiślańskich sumów
Nie chcę, żeby myślał, że nie pójdzie już na ryby jak urodzi się dziecko, więc dla niepoznaki i zamaskowania sytuacji kupiłam mu kija
To był bardzo trudny zakup
Liliana przez jedno "n" jest ładniejsze, no nie? -
Ja znam jedna Lilke i wlasnie przez nia i jej mame mam faze na coreczke
Mama ma sklep z rzeczami dla malej i duzej, czyli np takie same sukienki etc i sa takie urocze, ze az mi sie zachcialo coreczki, co by ja stroic
Ceny sa wysokie i chyba bym tyle nie dala za ciuszki, ale mozecie sobie po prostu poogladac o czym mowahttps://lilislittlestore.pl
Ja od zawsze mialam pokopane sny, maz smieje sie ze ksiazki fantasy i horror moglabym z tego pisac. JajkoNiespodzianka widze, ze nasi mezowie ten sam rocznikfairy_tale lubi tę wiadomość
-
dais wrote:Ja znam jedna Lilke i wlasnie przez nia i jej mame mam faze na coreczke
Mama ma sklep z rzeczami dla malej i duzej, czyli np takie same sukienki etc i sa takie urocze, ze az mi sie zachcialo coreczki, co by ja stroic
Ceny sa wysokie i chyba bym tyle nie dala za ciuszki, ale mozecie sobie po prostu poogladac o czym mowahttps://lilislittlestore.pl
Ja od zawsze mialam pokopane sny, maz smieje sie ze ksiazki fantasy i horror moglabym z tego pisac. JajkoNiespodzianka widze, ze nasi mezowie ten sam rocznikPodziwiam, bo sama marzę o własnej firmie i sprzedaży w sieci.