Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do serduszkowania, to my odpuściliśmy. Wg ostatniego badania ginekologicznego mam zbyt miękką szyjkę macicy jak na ten etap. Co prawda ani w tym badaniu, ani w usg nie widać było objawów skracania, ale dla mnie oczywiste jest, że lepiej trochę odczekać i zobaczyć, jak się sytuacja rozwinie.
-
Powodzenia dzisiaj na wizytach. Helenucha ja mimo ze widzialam dyndolka wciaz nie wierze
I problem w wybraniu imienia mi nie pomaga, przejrzalam wszystkie mozliwe imienniki i nic, jest jedno ktore podoba sie mezowi i Olafowi, mi nawet tez ale to jeszcze nie to. Nie wiem co jest ze mna, ale nie umiem znalezc imienia meskiego i ciezko mi uwierzyc ze to chlopczyk, dziwna jestem. Bardzo sie ciesze i zarazem nie wierze.
Co do serduszkowania to my tez serduszkujemy, ale czasem jest tak ze ja wpadam w panike w polowie, ze maz uciska brzuch i maluszka i wtedy konczy sie na niczym. Czy wy tez tak macie ze dlugie serduszkowanie was meczy, od poczatku drugiego trymestru jak za dlugo to trwa bo maz stara sie abym jak najwiecej zyskala to zaczynam miec dosyc i odechciewa mi sie na calego bo czuje sie zmeczona. Moze jakas dziwna jestem
Koncowka 20 tygodnia powitala mnie porannymi mdlosciami, juz drugi dzien sciskalam rano porcelanke... -
Swietna ta kołyska i spokojnie starczy na pół roku
Powodzenia na dzisiejszych wizytach ! :-*
Co do mięsa to w pierwszym trymestrze nie miałam ma niego ochoty, czasem tylko coś zjadlam a od drugiego trymestru wszytsko wróciło do normy
Narobilyscie mi wczoraj smaka i w efekcie dzisiaj na obiad robię racuchy z jabłkami i do tego bita smietana
My z zakupami tak na całego ruszały od marca...teraz zaczynamy remont salonu i sypialni więc nie mielibyśmy gdzie tych wszystkich rzeczy dla synka trzymać. A u teściowej już czeka jakieś 10 worków w ubrankami po moim chrzesniaku -
Powodzenia na wizytach
Ja miałam taką sobie noc bo jak wstałam ok 4 do toalety to mi się zrobiło niedobrze i tak piłam miętę i próbowałam zasnąćteraz jem śniadanie w łóżku bo jakos nie umiem się pozbierać
Ale miałam piękny sen urodziłam dziecko i próbowałam przystawić je do piersi aż się udało tylko tyle pamiętam a trwał może parę sekund -
Ja nie miewam takich ładnych snów o ciąży i dzieciach
Za to ostatnio śniło mi się, że odwiedziłam koleżankę, która ma kotka, złapałam toksoplazmozę i musiałam mieć z tego tytułu operację pod narkozą (tak, wiem, to nie ma sensu
) I przez cały sen myślałam o tym, że to najgorszy moment na złapanie tokso, bo w II trymestrze przechodzi przez łożysko i może zrobić krzywdę maluszkowi. Ech, te ciążowe koszmarki...
-
Repoae odpoczywaj
My dowiedzieliśmy się wczoraj że kuzynka męża jest w ciąży a mieszka w tej samej wiosce co mywięc Misiek będzie chodził z kuzynką lub z kuzynem do klasy:D
Repose, Helenucha Klucha, Melissa84, Kawokado, Madzik84 lubią tę wiadomość
-
Wiesz Dais kiedys mowilam wam ze dlugo nie moge zasnac teraz jest duzo gorzej wcale nie spie moze 3 godziny przea to kreci mi sie w glowie i wymiotuje a lekarz twierdzi ze ze wzgledu na ciaze nie moze mi przepisac niczego na sen i ze przeciez w koncu musze zasnac.
-
Hej
Ja wczoraj byłam w odwiedzinach u kumpeli, pierwszy poród, a spędziła na porodówce 1,5 godz
Nawet nie zdążyli jej znieczulenia za proponować
Mały przesłodki, już zapomniałam jakie te dzieci są maleńkie
Mój to już wielkolud
Wczoraj miałam wizytę u diabetologa, dieta bardzo dobrze działa, cukry w normieMam tak trzymać ( z przyzwoleniem na eksperymenty) następna wizyta ca miesiąc
Magda34 kciuki za połówkowe !
Zazdroszcze Wam tego połówkowegoJa czekam na 4 lutego
Repose zdrówka :* :*
dais, Repose, mmarzenak, Kawokado, kamenkaa lubią tę wiadomość
-
Mi też często śni się dziecko, dziś np. że przyciskało rączki do brzucha i było je widać jak w gumowej rękawiczce, taką miałam cienką powłokę brzucha...
Dais jestem bardzo ciekawa na jakie imię się w końcu zdecydujeciechcecie Polskie, Norweskie czy jakieś uniwersalne?
Mały Ryś -
fairy_tale wrote:Dziewczyny, tak jeszcze w temacie odżywiania - jest program dla kobiet w ciąży, w ramach którego można skorzystać z bezpłatnych porad dietetyka, dostaje się materiały itp. Strona:
www.zachowajrownowage.pl
Jak się wejdzie w zakładkę o ciąży i w aktualności to jest tam lista ośrodków, które prowadzą konsultacje w ramach programu. Tylko trzeba się spieszyć, bo teoretycznie zapisy są dla kobiet do 20 tc. Ja zapisałam się w tym tygodniu i przyjęli mnie bez problemu
Bardzo fajna sprawa, niestety u mnie tylko jeden szpital bierze w tym udział i to nie w moim mieście
Chciałam tylko zwrócić uwagę na ćwiczenia, które są tam prezentowane - po pierwsze szkoda, że nie wzięli jakiejś pani w ciąży. Po drugie, ćwiczenia z leżeniem na plecach bez podparcia w postaci, np. wysoko ułożonych poduszek zupełnie odpadają. I na pewno pani ćwicząca, gdyby była w ciąży to by to wiedziała - jeśli nie z podręczników, to z samopoczucia(Nie wiem, czy ona o tym wspomina, bo oglądałam z wyciszonym dźwiękiem).
fairy_tale lubi tę wiadomość
-
cass wrote:Bardzo fajna sprawa, niestety u mnie tylko jeden szpital bierze w tym udział i to nie w moim mieście
Chciałam tylko zwrócić uwagę na ćwiczenia, które są tam prezentowane - po pierwsze szkoda, że nie wzięli jakiejś pani w ciąży. Po drugie, ćwiczenia z leżeniem na plecach bez podparcia w postaci, np. wysoko ułożonych poduszek zupełnie odpadają. I na pewno pani ćwicząca, gdyby była w ciąży to by to wiedziała - jeśli nie z podręczników, to z samopoczucia(Nie wiem, czy ona o tym wspomina, bo oglądałam z wyciszonym dźwiękiem).
A widzisz, słuszne spostrzeżenie, ja tam do ćwiczeń nawet nie zajrzałam, bo u mnie póki co temat wstrzymany -
Szukamy imienia, ktore bedzie polskie lub skandynawskie ale zeby bylo latwe do wymowienia i dla polakow i dla szwedow. Bez znakow typu 'sz' i 'rz', wystarczy ze mamy 'sz' w nazwisku i czytaja to jak 'sie'. Juz mi sie nie chce ich poprawiac
Najwiekszy problem jest z tym, ze ja lubie imiona malo tradycyjne, lub malo uzywane a maz woli takie typowe jak Kazimierz czy Zbigniew. Cokolwiek wybiore on odrzuca a co on wybierze ja odrzucam