X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • dais Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka wrote:
    Rewelacyjny ma ten sklep, co za kobieta! Jak jej się udało do tego dojść? :) Podziwiam, bo sama marzę o własnej firmie i sprzedaży w sieci.
    Odkad ma coreczke wpadla wlasnie na pomysl ubranek dla mamy i malej i na poczatku starala sie o dofinansowanie, udalo jej sie wiec teraz ma zatrudniona krawcowa, ktora szyje, ale projekty sa chyba jej.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha :D Noo, zapalony wędkarz wiślańskich sumów :D Nie chcę, żeby myślał, że nie pójdzie już na ryby jak urodzi się dziecko, więc dla niepoznaki i zamaskowania sytuacji kupiłam mu kija :P To był bardzo trudny zakup :D
    Liliana przez jedno "n" jest ładniejsze, no nie?:)
    tak Liliana przez jedno "n" obowiązkowo, przez dwa "n" mi się nie podoba:)
    mój mąż też zapalony wędkarz, właśnie mi zapowiedział że jutro na ryby jedzie:) on to już ma nawet plany że małej Lilce kupi wędkę aby z nim jezdziła na ryby :):)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tata byl zapalonym wedkarzem, dzieki czemu ja tez lubilam na ryby jezdzic jako dziecko. Moj maz niestety nigdy nie lowil, jedynie tyle co ja mu pokazalam, ale go to nie podjaralo. Za to marzy mu sie kiedys myslistwo, poki co na szczescie w Szwecji nic nie zalatwi bez tutejszego obywatelstwa :P

Kawokado lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż to mega zapalony wędkarz- to jego już uzależnienie:) on już nawet nie zaśnie jak nie leci w tle filmik wędkarski:P:P ciągle tylko ryby i ryby:) ale ciesze się że ma takie hobby:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę robic sernik na zimno:)mniam mniam:)

dais, Kourtney lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ostatnio mąż oglądał kolejny program motoryzacyjny to mu zapowiedziałam że zaraz jak będziemy mogli to od razu robimy córeczkę bo ja z nimi o samochodach tematów nie będę miała a jak będzie drugi chłopak to próbujemy dalej :D zaczął tylko się śmiać i stwierdził że się poświęci i zrobi tą dziewczynkę hehe :D mi się zawsze marzyła trójka dzieci i mam nadzieję że po pierwszym nie zmienię zdania :D

mmarzenak, Paula222, Madzik84 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    idę robic sernik na zimno:)mniam mniam:)
    Ja jutro piekę dla babci na urodziny ciasto Fiona z malinowym Kubusiem :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Liliana- śliczne imię :) Przyjaciółka mojej Mai z klasy to właśnie Lili i śliczna i mądra z niej dziewczynka :)

Super są fotki tych kołysek- ja się jeszcze nie mogę zdecydować łóżeczko czy kołyska :( Za to w kolejną środę poszaleje z zakupami bo jadę na usg połówkowe do Szczecina, a tam jest mimo wszystko większy wybór niż w moim mieście.

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Utwierdzacie mnie więc, że Lili to byłby dobry wybór :)

dais - niesamowite, mam nadzieję, że po ciąży też mi się będzie chciało podejmować nowe inicjatywy i że dziecko będzie olbrzymią motywacją :) Ja równiez mam taką znajomą o podobnej historii, ona szyje sama :) Jej sklep: http://ekoubranka.pl/pl/

Dzwoniłam zapisać się na te warsztaty zdrowego żywienia i super mam wrażenie - Pani położna zaproponowała, że nawet wygodnie jest jej podjechać do mnie do domu i umówiłam się na środę :D Mam też dostać jakieś "materiały od organizatora" :) Są to dwa spotkania, drugie miesiąc po pierwszym.

Niezdarność ma osiągnęła zenit - wylałam dziś na podłogę całą wodę z pralki i rozbiłam już 3 talerz w tym miesiącu (+2 szklanki).

Też chcę sernik! chrum, chrum.

fairy_tale lubi tę wiadomość

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Ja jutro piekę dla babci na urodziny ciasto Fiona z malinowym Kubusiem :D
    mniam brzmi smacznie:)a co to za ciasto?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piszecie o ciastach i mi się zachciało szarlotki na gorąco z lodami ;)

beatas lubi tę wiadomość

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzwoniłam zapisać się na te warsztaty zdrowego żywienia i super mam wrażenie - Pani położna zaproponowała, że nawet wygodnie jest jej podjechać do mnie do domu i umówiłam się na środę :D Mam też dostać jakieś "materiały od organizatora" :) Są to dwa spotkania, drugie miesiąc po pierwszym.

Mnie też jeszcze czeka drugie :) Tam, gdzie się zapisałam prowadzi to dietetyczka. Na pierwszym spotkaniu omawiałyśmy odżywianie w ciąży ogólnie ze szczególnym uwzględnieniem II trymestru. Na kolejny spotkaniu będzie III trymestr i okres laktacji.

9ewns65gxjq3gces.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Fotor_145340074631023_jpg_300x300_q85.jpg

W ogóle u mnie brzuchal dopiero co zaczyna być widać ;-) a u Was to pewnie sporawe :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 20:39

dais, fairy_tale, oldżi, beatas, Madzik84, Kourtney, kirys lubią tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    mniam brzmi smacznie:)a co to za ciasto?
    http://gotowaniecieszy.blox.pl/2014/10/Ciasto-Fiona-przepis.html

Szwagierka robi takie samo tylko z zielonym Kubusiem :) bardzo dobre i orzeźwiające :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo mozecie potem cos opisac na forum, moze mi sie przyda :D
    Przez was zamarzyl mi sie sernik na zimno, ale u mnie nikt inny nie je, wiec musialabym zrobic tylko dla siebie i zjesc caly co jest bardziej przerazajace dla mojej wagi :P
    JajkoNiespodzianke mnie nigdy nie ciaglo do robotek recznych i szycia a odkad mam Olafka nauczylam sie szydelkowac i zrobilam mu 3 czapki na szydelku, uszylam kolderke, kocyk etc. Teraz mysle, ze dla drugiego maluszka zrobie ten kocyk minky :D Jak jest dla kogo to bardziej sie chce, sama tez zyskalam bo uszylam sobie spodnice, czapke, komin i inne bajery. Raz nawet zrobila Mai Tei aby nosic Olafa, niestety wybralam zle materialy i sie nie sprawdzal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:44

Dorjana, Repose, fairy_tale, Kawokado, Melissa84, evus, Madzik84, kamenkaa, Kourtney, kirys, Abra, magdalenka789 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais śliczne te czapeczki:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais ten kominek jest super !!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 20:40

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    http://gotowaniecieszy.blox.pl/2014/10/Ciasto-Fiona-przepis.html

Szwagierka robi takie samo tylko z zielonym Kubusiem :) bardzo dobre i orzeźwiające :D
    ooo wow ale fajne ciasto, musze kiedyś takie zrobic:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais masz talent :D

Dorjana fajna niespodzianka :) jeszcze parę tygodni i już będziesz miała pewność. ;)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati to raczej nie talent tylko cierpliwosc ktorej nie wiem skad nauczylam sie przy dziecku. Na youtubie znajdziesz tutoriale i po prostu robisz krok po kroku.

Dorjana jesli dobrze pamietam uzylam welny brazowej, mieszanka welna akryl szerokosc na szydelko 7.0. Jak synek byl mniejszy uzywalam welny 100%, jakiejs hypoalergicznej specjalnej dla dzieci. A w ogole jak tam u was oprocz tego ze chyba bedzie dziewczynka? A kiedy Ci powiedzieli ze to bedzie chlopak, ktory to byl tydzien? Zastanawiam sie czy jest jeszcze szansa pomylki na polowkowym :P Bo chcialabym jednak juz wiedziec na 100% i skupic sie na imieniu i wyprawce w pelni.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

‹‹ 707 708 709 710 711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ