X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka ja nie mogę jeść kurczaka, którego noramlnie jem :) Minus duży bo ani kotletów, ani sałatek zkurczakiem:P ale już przywykłam :) Mięso na spagetti jeść mogę ale jak je smaże to śmierdzi mi prze okrponie :)

Wózka jeszcze nie mamy, ale tak wstępnie się rozglądamy narazie internetowo. Raczej będzie biało szary, biało szaro granatowy :) Zobaczymy co z tego wyjdzie:)

A co do lodów to ja w ciąży bym mogła je jeść i jeść właśnie skońćzyłam porcję z Mężulkiem :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 23:25

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fairy_tale wrote:
    Kochana, ja mięsa praktycznie nie jadłam i nie jem. Po prostu większość produktów mięsnych mi nie smakuje. Mogę skubnąć jakąś wędlinkę (najchętniej drobiową), ewentualnie filet z kurczaka, ale to rzadko. No i kiełbaskę z grilla zjem :) I to by było na tyle :)

Nauczyłam się jeść tak, żeby zwracać większą uwagę na składniki, których mi może brakować z tytułu unikania mięsa. Generalnie jeżeli jesz nabiał pochodzenia zwierzęcego to spoko, staraj się też od czasu do czasu zjeść potrawę np. z soczewicą, która zawiera dużo białka. Warto też zbadać sobie poziom żelaza we krwi. U mnie jest ok, ale i tak suplementuję, bo w ciąży zapotrzebowanie wzrasta, a mięcho, którego nie jemy jest niestety jednym z ważnych źródeł żelaza. Ale z tym też można sobie radzić jedząc np. orzechy nerkowca czy buraczki :)
    Mi tak samo właśnie. Jedynie jadałam kurczaka i kiełbaskę z grilla, teraz nie mogę ulubionego kurczaka...
    Czasem mogę skubnąć jakąś wędlinę ale rzadko....
    Ale masz rację, może zacznę jeść więcej buraków!

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • beatas Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Naprawdę? :-P a to też Twoja 1 ciążą? :-P
    Tak, też pierwsza:)

Ja z mięsem mam różnie.. Są dni, że zjem, ale są też takie, gdy nie przełknę.. Generalnie nigdy nie jadłam za dużo mięsa i tylko drobiowe, teraz to się nie zmieniło za bardzo:) tylko do szynek mam straszne obrzydzenie, ale od czasu do czasu zjem jakąś drobiową..

Chce gofra;((((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 21:13

Kiki97 lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas przestań :P

Babany i winogrono maja duzo cukru, ja za to jadę na mandarynkach, pomarańczach i jabłko od czasu do czasu jak jest w domu.
    Mięso roznie, ale nie ciagnie mnie do niego, czasami to patrzeć nie mogę.

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Helen Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wczesniej musiały byc obowiazkowo pomarancze, po paru miesiacach przyszedl etap bananów i kiwi też chętnie jem.
    bardzo dobry szejk jest z tego przepisu:
    http://potreningu.pl/kitchen/frame-blog/3279/omlet-warzywny-z-bomba-witaminowa-koktajl
    jak jem zdrowo i dużo owoców to mnie nie ciągnie do słodkiego, ale po waszych wczorajszych postach powędrowałam do pączkarni po pączka z nutellą i dla męża drugi.

dziś wciągnęłam 3śliwki w czekoladzie, ale poszłam ćwiczyć :)
    powoli wracam do formy i zaczyna mi znikać cellulit na nogach, robią się ładniejsze.
    Co do diety staram się nie folgować za mocno, raz na jakiś czas i tyle ze słodkiego, to dzieciom nie służy, wystarczy przeczytać skład i go czytać za każdym razem przed kupieniem, szczególnie tabelę tłuszczy i cukrów. Wiadomo od czasu do czasu nic nam się nie stanie..ale później się popłaczemy jak zejdzie brzuch ciążowy a zostanie
    brzuszek"Zachcianka"...więc ciążą ciążą a życie się potem toczy kochane obżartuszki :*

Helenucha Klucha, cass lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aby zastąpić mięso to dużo zielonego też można jeść, szpinak-liście, są pyszne do sałatek , buraki we wszelkiej postaci, orzechy włoskie,cieciorka też jest pyszna.no i soczewicę jak napisała Faire
    to wszystko jest pyszne, warto poszukac fajnych przepisów :) w koncu mamy jeść zdrowo:)
    wogole jest pyszna sałatka z pieczonymi burakami :)

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co myslicie o takiej kołysce? Wystarczy chociaż na pół roku? Potrzebuję coś na pierwsze miesiące do sypialni, bo nie zostawie maleństwa samego w pokoiku.. Ale czegoś na miesiąc też nie chce kupować;/

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/15e56dc5296e.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/717a1f2aff09.jpg

Helenucha Klucha, Melissa84 lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas a jakie wymiary? Na zdjeciach wydaje sie, ze starczy. Slyszalas o lozeczku stokke, nie jest tanie ale rosnie z dzieckiem. Moze cos takiego uniwersalnego by was zadowolilo?

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais, żeby to łóżeczko było jeszcze ładne za tą cenę:p zupełnie mi się nie podoba i moim zdaniem nie jest warte swojej ceny.. potrzebuję czegoś niewielkiego i mobilnego..

Wysokość tej kołyski: max 77 cm, min 60 cm długość 83 cm, szerokość 40 cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 22:51

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Ci taką starczy na pierwsze pół roku ;) są fajne na kółkach łatwo można sobie z nimi przejechać do innego pomieszczenia niektóre mają funkcje wibracji i melodyjek ;)ja w pierwszym trymestrze nie potrafiłam jeść mięsa teraz już ok ;) chociaż spaghetti to jakoś nie bardzo... Słodycze o zmoro dlaczego mnie od nich nie odrzuca nigdy

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • dais Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlugosc 83 i szerokosc 40 starcza na min pol roku. Mi tez nie bardzo stokke powala, zaproponowalam ze wzgledu na to wlasnie ze rosnie, ale cena jest totalnie nie miarodajna, z kosmosu ja urwali :P

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Dziewczyny, co myslicie o takiej kołysce? Wystarczy chociaż na pół roku? Potrzebuję coś na pierwsze miesiące do sypialni, bo nie zostawie maleństwa samego w pokoiku.. Ale czegoś na miesiąc też nie chce kupować;/

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/15e56dc5296e.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/717a1f2aff09.jpg

o jak dawno nie bylo dodanych tu tak pieknych zdjeć :) mi sie mega podoba :)

Melissa84 lubi tę wiadomość

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej jak ja się dziś wyspałam! Budziłam sie 3 razy na siku ale jak tylko głowa dotykała poduszki to zasypiałam, dawno nie miałam tak dobrej nocy! Dzisiaj jadę na cały dzień do mamusi, bedzie siostra z dzieciakami :-) a później zakupy z mężem, bo jutro jego urodziny więc trzeba coś przygotować ;-)
    Miłego dnia :-*

Magda34, Helenucha Klucha, dais lubią tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś tu mnie pytał o kołyskę którą kupiłam dla synka

To jest Kołyska Maja Bellamy

http://www.ekomaluch.pl/kolyska-maja-bellamy?gclid=CJWy4p_wvMoCFWEDcwodSVkN7Q

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    AGUS3004 zazdroszczę super nocy, ja koleją się budziłam kilka razy i nie umiałąm zasnąć.
    Trzymajcie kciuku poszę, bo o 9:40 dziś mam usg połówkowe :/

oldżi, Helenucha Klucha, cass, fairy_tale, kirys, dais, Pati_89, Madzik84, Lila2703, mmarzenak, evus, beatas, kamenkaa, Andzia SM lubią tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w ten mrozny poranek. Co u was? Kto wizytuje dzis? Ja pol nocy nie spalam. Serduszkowalam z moim mezem i mialam troszke twardy brzuch pozniej. Wy serduszkujecie? My rzadko ale czasami sie chce. Tylko czy malemu nic nie jest?

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Witam sie w ten mrozny poranek. Co u was? Kto wizytuje dzis? Ja pol nocy nie spalam. Serduszkowalam z moim mezem i mialam troszke twardy brzuch pozniej. Wy serduszkujecie? My rzadko ale czasami sie chce. Tylko czy malemu nic nie jest?

Ja dziś wizytuje na 45 min, mam połówkowe i mega stresa. Co do serduszkowania to tak :)
    Jak gin nie zabronił to można :)

Helenucha Klucha, kamenkaa lubią tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dziś mam wizytę ale dopiero o 18:00. Ostatnio jedna z Was pokazała zdjęcia synka i dydolek był tak widoczny, że mnie naszły wątpliwości i spodziewam się dziś zobaczyć dziewczynkę! Schowek w smyku jest już pełen słodziarskich dziewczęcych ubranek :P trzymam kciuki za wszystkie wizytujące! :D

my też się normalnie kochamy, nic mi się potem nie dzieje. Ale wiadomo, że jakby lekarz zabronił to trzeba by się było wstrzymać.

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak jeszcze w temacie odżywiania - jest program dla kobiet w ciąży, w ramach którego można skorzystać z bezpłatnych porad dietetyka, dostaje się materiały itp. Strona:

www.zachowajrownowage.pl

Jak się wejdzie w zakładkę o ciąży i w aktualności to jest tam lista ośrodków, które prowadzą konsultacje w ramach programu. Tylko trzeba się spieszyć, bo teoretycznie zapisy są dla kobiet do 20 tc. Ja zapisałam się w tym tygodniu i przyjęli mnie bez problemu :)

cass lubi tę wiadomość

9ewns65gxjq3gces.png
‹‹ 704 705 706 707 708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ