Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Patulka ja nie mogę jeść kurczaka, którego noramlnie jem
Minus duży bo ani kotletów, ani sałatek zkurczakiem:P ale już przywykłam
Mięso na spagetti jeść mogę ale jak je smaże to śmierdzi mi prze okrponie
Wózka jeszcze nie mamy, ale tak wstępnie się rozglądamy narazie internetowo. Raczej będzie biało szary, biało szaro granatowyZobaczymy co z tego wyjdzie:)
A co do lodów to ja w ciąży bym mogła je jeść i jeść właśnie skońćzyłam porcję z Mężulkiem -
fairy_tale wrote:Kochana, ja mięsa praktycznie nie jadłam i nie jem. Po prostu większość produktów mięsnych mi nie smakuje. Mogę skubnąć jakąś wędlinkę (najchętniej drobiową), ewentualnie filet z kurczaka, ale to rzadko. No i kiełbaskę z grilla zjem
I to by było na tyle
Nauczyłam się jeść tak, żeby zwracać większą uwagę na składniki, których mi może brakować z tytułu unikania mięsa. Generalnie jeżeli jesz nabiał pochodzenia zwierzęcego to spoko, staraj się też od czasu do czasu zjeść potrawę np. z soczewicą, która zawiera dużo białka. Warto też zbadać sobie poziom żelaza we krwi. U mnie jest ok, ale i tak suplementuję, bo w ciąży zapotrzebowanie wzrasta, a mięcho, którego nie jemy jest niestety jednym z ważnych źródeł żelaza. Ale z tym też można sobie radzić jedząc np. orzechy nerkowca czy buraczki
Czasem mogę skubnąć jakąś wędlinę ale rzadko....
Ale masz rację, może zacznę jeść więcej buraków!2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Patutka wrote:Naprawdę?
a to też Twoja 1 ciążą?
Ja z mięsem mam różnie.. Są dni, że zjem, ale są też takie, gdy nie przełknę.. Generalnie nigdy nie jadłam za dużo mięsa i tylko drobiowe, teraz to się nie zmieniło za bardzo:) tylko do szynek mam straszne obrzydzenie, ale od czasu do czasu zjem jakąś drobiową..
Chce gofra;((((Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 21:13
Kiki97 lubi tę wiadomość
-
u mnie wczesniej musiały byc obowiazkowo pomarancze, po paru miesiacach przyszedl etap bananów i kiwi też chętnie jem.
bardzo dobry szejk jest z tego przepisu:
http://potreningu.pl/kitchen/frame-blog/3279/omlet-warzywny-z-bomba-witaminowa-koktajl
jak jem zdrowo i dużo owoców to mnie nie ciągnie do słodkiego, ale po waszych wczorajszych postach powędrowałam do pączkarni po pączka z nutellą i dla męża drugi.
dziś wciągnęłam 3śliwki w czekoladzie, ale poszłam ćwiczyć
powoli wracam do formy i zaczyna mi znikać cellulit na nogach, robią się ładniejsze.
Co do diety staram się nie folgować za mocno, raz na jakiś czas i tyle ze słodkiego, to dzieciom nie służy, wystarczy przeczytać skład i go czytać za każdym razem przed kupieniem, szczególnie tabelę tłuszczy i cukrów. Wiadomo od czasu do czasu nic nam się nie stanie..ale później się popłaczemy jak zejdzie brzuch ciążowy a zostanie
brzuszek"Zachcianka"...więc ciążą ciążą a życie się potem toczy kochane obżartuszki :*Helenucha Klucha, cass lubią tę wiadomość
-
aby zastąpić mięso to dużo zielonego też można jeść, szpinak-liście, są pyszne do sałatek , buraki we wszelkiej postaci, orzechy włoskie,cieciorka też jest pyszna.no i soczewicę jak napisała Faire
to wszystko jest pyszne, warto poszukac fajnych przepisóww koncu mamy jeść zdrowo:)
wogole jest pyszna sałatka z pieczonymi burakami
Helenucha Klucha lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, co myslicie o takiej kołysce? Wystarczy chociaż na pół roku? Potrzebuję coś na pierwsze miesiące do sypialni, bo nie zostawie maleństwa samego w pokoiku.. Ale czegoś na miesiąc też nie chce kupować;/
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/15e56dc5296e.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/717a1f2aff09.jpg
Helenucha Klucha, Melissa84 lubią tę wiadomość
-
Dais, żeby to łóżeczko było jeszcze ładne za tą cenę:p zupełnie mi się nie podoba i moim zdaniem nie jest warte swojej ceny.. potrzebuję czegoś niewielkiego i mobilnego..
Wysokość tej kołyski: max 77 cm, min 60 cm długość 83 cm, szerokość 40 cmWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 22:51
-
Spokojnie Ci taką starczy na pierwsze pół roku
są fajne na kółkach łatwo można sobie z nimi przejechać do innego pomieszczenia niektóre mają funkcje wibracji i melodyjek ;)ja w pierwszym trymestrze nie potrafiłam jeść mięsa teraz już ok
chociaż spaghetti to jakoś nie bardzo... Słodycze o zmoro dlaczego mnie od nich nie odrzuca nigdy
Syn Filip 28 czerwiec -
beatas wrote:Dziewczyny, co myslicie o takiej kołysce? Wystarczy chociaż na pół roku? Potrzebuję coś na pierwsze miesiące do sypialni, bo nie zostawie maleństwa samego w pokoiku.. Ale czegoś na miesiąc też nie chce kupować;/
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/15e56dc5296e.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/717a1f2aff09.jpg
o jak dawno nie bylo dodanych tu tak pieknych zdjećmi sie mega podoba
Melissa84 lubi tę wiadomość
-
Ojej jak ja się dziś wyspałam! Budziłam sie 3 razy na siku ale jak tylko głowa dotykała poduszki to zasypiałam, dawno nie miałam tak dobrej nocy! Dzisiaj jadę na cały dzień do mamusi, bedzie siostra z dzieciakami
a później zakupy z mężem, bo jutro jego urodziny więc trzeba coś przygotować
Miłego dnia :-*Magda34, Helenucha Klucha, dais lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny
AGUS3004 zazdroszczę super nocy, ja koleją się budziłam kilka razy i nie umiałąm zasnąć.
Trzymajcie kciuku poszę, bo o 9:40 dziś mam usg połówkoweoldżi, Helenucha Klucha, cass, fairy_tale, kirys, dais, Pati_89, Madzik84, Lila2703, mmarzenak, evus, beatas, kamenkaa, Andzia SM lubią tę wiadomość
Magda34
-
Witam sie w ten mrozny poranek. Co u was? Kto wizytuje dzis? Ja pol nocy nie spalam. Serduszkowalam z moim mezem i mialam troszke twardy brzuch pozniej. Wy serduszkujecie? My rzadko ale czasami sie chce. Tylko czy malemu nic nie jest?
Czekamy na Mikołaja ❤ -
aneczka2015 wrote:Witam sie w ten mrozny poranek. Co u was? Kto wizytuje dzis? Ja pol nocy nie spalam. Serduszkowalam z moim mezem i mialam troszke twardy brzuch pozniej. Wy serduszkujecie? My rzadko ale czasami sie chce. Tylko czy malemu nic nie jest?
Ja dziś wizytuje na 45 min, mam połówkowe i mega stresa. Co do serduszkowania to tak
Jak gin nie zabronił to możnaHelenucha Klucha, kamenkaa lubią tę wiadomość
Magda34
-
ja też dziś mam wizytę ale dopiero o 18:00. Ostatnio jedna z Was pokazała zdjęcia synka i dydolek był tak widoczny, że mnie naszły wątpliwości i spodziewam się dziś zobaczyć dziewczynkę! Schowek w smyku jest już pełen słodziarskich dziewczęcych ubranek
trzymam kciuki za wszystkie wizytujące!
my też się normalnie kochamy, nic mi się potem nie dzieje. Ale wiadomo, że jakby lekarz zabronił to trzeba by się było wstrzymać.
Mały Ryś -
Dziewczyny, tak jeszcze w temacie odżywiania - jest program dla kobiet w ciąży, w ramach którego można skorzystać z bezpłatnych porad dietetyka, dostaje się materiały itp. Strona:
www.zachowajrownowage.pl
Jak się wejdzie w zakładkę o ciąży i w aktualności to jest tam lista ośrodków, które prowadzą konsultacje w ramach programu. Tylko trzeba się spieszyć, bo teoretycznie zapisy są dla kobiet do 20 tc. Ja zapisałam się w tym tygodniu i przyjęli mnie bez problemucass lubi tę wiadomość