Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Patutka dobrze, że się odezwałaś, już się martwiłam jak w tym szpitalu. Super, że Maleństwo przybiera na wadze, jest coraz silniejsze, no i skoro przepływy się polepszają, to chyba dobrze? A co oznaczają za niskie przepływy i czemu to może grozić?
Kamenka no proszę, pięknie Ci się ciśnienie unormowałoJa mam zwykle niskie, więc jak widzę u siebie takie, to mówię, że jest super! Na obiadek miałam rosołek z kaszą jaglaną (tak jem najczęściej, podobno zdrowe!) i wątróbkę drobiową z cebulką, ziemniaczkami i surówką z kiszonej kapusty z marchewką. Zastanawiałam się czy mogę, bo niby podroby niewskazane w ciąży, ale to taka z małej hodowli ekologicznej, więc skusiłam się na trochę.
Beatas o ciśnieniu 80/40 to jeszcze nie słyszałam. Jak się z tym czujesz?
Kuleczka śliczna córciakamenkaa lubi tę wiadomość
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
Patutka super, że jest coraz lepiej
Kamenkaa ja przez Wasze wczorajsze czytanie o jedzeniu zrobiłam obiad delux szwajcary do tego pieczarki i purebyło pysznie
Dziś w sklepie na zakupach źle się poczułam zrobiło mi się słabo byłam akurat na napojach pod ręką miałam drugi i nie mogłam się powstrzymać żeby go nie wypić..
W pracy miałam dzień na maxa i stres także to chyba za wiele jak dla mnie o mojego Mężczyzny teraz już odpoczywamy
Zaraz zjemy jakieś ciacho niAch, niAchkamenkaa, Helen lubią tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
beatas a no słaby jakis i właśnie myślałam że dlatego cały czas chodzę śpiąca zmeczona a ogolnie jaki powinien byc w normie?
kuleczka777 gratuluje laseczki:) słodka...
kirys mniam dobry obiadek dziś miałaśtez sie ciesze co do cisnienia ale czasem mi sie kręci w głowie ..Mam nadzieje ze to minie i juz mnie nic nie spotka..
Agabtm o jaaaaaa ale mialas ful wypas
a ciacho same piekłaś ? ja mam serniczek :p
-
Moj puls sie poprawil. Wyczytalam ze niski puls w ciazy jest spowodowany zbyt mala iloscia picia, faktycznie zdrzemnelam sie i puls taki sam. Zjadlam kolacje, wypilam duzy kubek picia i puls skonczyl do 89. Musze sie bardziej pilnowac z tym piciem, niestety samopoczucie sie nie poprawilo.
Mnie dzisiaj tchnelo na lody i kupilam mrozony jogurt malinowy, mniamKuleczka slodziak z malej, ona ma raczke przy buzi?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 17:50
kamenkaa lubi tę wiadomość
-
Cześć Skarby!
Pati_89 - ja też mam teraz fazę codziennych koszmarów. I też wybierzemy się do Zakopanego z Maluszkiem
mmarzenak - nasz bobas powstał tuż po wakacjach na Chorwacji (po 2 latach starania, chwała tym, którzy mówią, że warto wyjechać na urlop!) , więc chyba też będę mieć sentyment do tego miejscaByliśmy we wrześniu i było Idealnie, więc polecam
Tylko samochodem jest troszkę strasznie, więc z Maluchem to raczej okropna męczarnia.
kuleczka777 - gratuluję dziewczynki(ja też po cichu liczę na to samo;)
A z tym ciśnieniem to tylko raz miałam 60/40 ale to było po operacji i nie wiedziałam o Bożym świecie wtedy, więc 80/40 też mi się wydaje dziwne.
A myślicie, że jak miewam puls ok. 102 to bardzo źle?
-
JajkoNiespodzianka ja w poprzedniej ciazy mialam miedzy 100 a 110 puls i czulam sie znakomicie. Lekarz mowil mi wtedy ze przy niskim cisniemu taki puls w ciazy nie jest niczym niezwyklym. Widzisz teraz mam niskie cisnienie i niski puls i czuje sie fatalnie.
-
Kirys, ja się normalnie czuję z takim ciśnieniem, bo przed ciążą miałam takie samo;) mogę Wam zeskanować karte ciazy jak nie wierzycie:D pamiętam jak podczas bilansu w liceum pielęgniarka mi mierzyła i miałam 70/30 to chciała pogotowie wzywać, bo myślała, że umieram:D nie wiem czemu takie mam.. Konsultowałam to z neurochirurgiem przy okazji diagnozowania naczyniaka i powiedział, że żadnych lekarstw mam nie brać, możliwe, że po ciąży się unormuje, a przynajmniej zawału mieć nie będę
miewałam kiedyś zawroty głowy i omdlenia, ale w sumie nie wiem ani ja ani lekarze czy to od naczyniaka było, tego niskiego cisnienia czy niestabilności kręgów szyjnych.. Teraz w każdym razie nie mam jakichś uciążliwych dolegliwości z tego powodu.. Ale moja mama zawsze jest przerazona tym ciśnieniem - całe szczęście, że osobiście słyszała słowa lekarza, bo inaczej by dalej panikowała;D
Puls nie wiem, jaki być powinien, ale ja mam miedzy 85-95 i lekarz mówi, że jest ok
Kirys, mysle, ze trochę wątróbki Ci nie zaszkodzi;) ja też zjadłaam oscypka z grilla, chociaż nie powinnam:D -
dais wrote:Moj puls sie poprawil. Wyczytalam ze niski puls w ciazy jest spowodowany zbyt mala iloscia picia, faktycznie zdrzemnelam sie i puls taki sam. Zjadlam kolacje, wypilam duzy kubek picia i puls skonczyl do 89. Musze sie bardziej pilnowac z tym piciem, niestety samopoczucie sie nie poprawilo.
Mnie dzisiaj tchnelo na lody i kupilam mrozony jogurt malinowy, mniamKuleczka slodziak z malej, ona ma raczke przy buzi?
a to nie wiem czy picie ma na to wpływ u mnie bynajmniej bo ja wypije dziennie 1,5 x2 wody niegazowanej wiec dwie butle + jakas herbata czy sok to dośc dużo picia jest ... wiec chyba picie u mnie nie odziałowywuje na to
co do lodów hehe przed chwilka porcje zjadłam hehehWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 18:18
-
BEatas 70/30 no co Ty az mi sie nie chce wierzyc normalnie az nierealne
szok pierwszy raz slyszalam o takim cisnieniiu
co do OScypków to można je jeść z ogniska z grilla jak najbardziejpytałam o to lekarza bo miałam ochote i jak pozwolił to zjadłam:))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 18:22
-
Dais zasłania sie trochę łokciem i ramieniem
Mi ostatnio mierzyli cisnienie we wtorek to miałam 100/80 i takie przeważnie mam
Muszę Was nadrobić teraz, czekam na męża i do sklepu trzeba jechać coś kupićWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 18:37
-
beatas wrote:Też bym zjadła lody, a nie mam;(
-
A ja właśnie wcisnęłam w siebie dwa batony czekoladowe, żeby przed usg maluch się trochę rozruszał i zaraz potem zadzwonił lekarz żeby przełożyć wizytę na jutro... Mi niedobrze od słodkiego, a dzidziol szaleje. A tak się nastawiłam, że dziś poznam płeć
Agabtm lubi tę wiadomość
Mały Ryś