X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kirys Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka dobrze, że się odezwałaś, już się martwiłam jak w tym szpitalu. Super, że Maleństwo przybiera na wadze, jest coraz silniejsze, no i skoro przepływy się polepszają, to chyba dobrze? A co oznaczają za niskie przepływy i czemu to może grozić?

Kamenka no proszę, pięknie Ci się ciśnienie unormowało :-) Ja mam zwykle niskie, więc jak widzę u siebie takie, to mówię, że jest super! Na obiadek miałam rosołek z kaszą jaglaną (tak jem najczęściej, podobno zdrowe!) i wątróbkę drobiową z cebulką, ziemniaczkami i surówką z kiszonej kapusty z marchewką. Zastanawiałam się czy mogę, bo niby podroby niewskazane w ciąży, ale to taka z małej hodowli ekologicznej, więc skusiłam się na trochę.

Beatas o ciśnieniu 80/40 to jeszcze nie słyszałam. Jak się z tym czujesz?

Kuleczka śliczna córcia <3

kamenkaa lubi tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka super, że jest coraz lepiej ;)
    Kamenkaa ja przez Wasze wczorajsze czytanie o jedzeniu zrobiłam obiad delux szwajcary do tego pieczarki i pure :):) było pysznie ;)
    Dziś w sklepie na zakupach źle się poczułam zrobiło mi się słabo byłam akurat na napojach pod ręką miałam drugi i nie mogłam się powstrzymać żeby go nie wypić..
    W pracy miałam dzień na maxa i stres także to chyba za wiele jak dla mnie o mojego Mężczyzny teraz już odpoczywamy ;)
    Zaraz zjemy jakieś ciacho niAch, niAch ;);)

kamenkaa, Helen lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas a no słaby jakis i właśnie myślałam że dlatego cały czas chodzę śpiąca zmeczona a ogolnie jaki powinien byc w normie?

kuleczka777 gratuluje laseczki:) słodka...

kirys mniam dobry obiadek dziś miałaś:) tez sie ciesze co do cisnienia ale czasem mi sie kręci w głowie ..Mam nadzieje ze to minie i juz mnie nic nie spotka..

Agabtm o jaaaaaa ale mialas ful wypas :D

a ciacho same piekłaś ? ja mam serniczek :p

• dais Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj puls sie poprawil. Wyczytalam ze niski puls w ciazy jest spowodowany zbyt mala iloscia picia, faktycznie zdrzemnelam sie i puls taki sam. Zjadlam kolacje, wypilam duzy kubek picia i puls skonczyl do 89. Musze sie bardziej pilnowac z tym piciem, niestety samopoczucie sie nie poprawilo.
    Mnie dzisiaj tchnelo na lody i kupilam mrozony jogurt malinowy, mniam :) Kuleczka slodziak z malej, ona ma raczke przy buzi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 17:50

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Skarby!

Pati_89 - ja też mam teraz fazę codziennych koszmarów. I też wybierzemy się do Zakopanego z Maluszkiem :)

mmarzenak - nasz bobas powstał tuż po wakacjach na Chorwacji (po 2 latach starania, chwała tym, którzy mówią, że warto wyjechać na urlop!) , więc chyba też będę mieć sentyment do tego miejsca :) Byliśmy we wrześniu i było Idealnie, więc polecam :) Tylko samochodem jest troszkę strasznie, więc z Maluchem to raczej okropna męczarnia.

kuleczka777 - gratuluję dziewczynki :) (ja też po cichu liczę na to samo;)

A z tym ciśnieniem to tylko raz miałam 60/40 ale to było po operacji i nie wiedziałam o Bożym świecie wtedy, więc 80/40 też mi się wydaje dziwne.
    A myślicie, że jak miewam puls ok. 102 to bardzo źle?

• dais Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka ja w poprzedniej ciazy mialam miedzy 100 a 110 puls i czulam sie znakomicie. Lekarz mowil mi wtedy ze przy niskim cisniemu taki puls w ciazy nie jest niczym niezwyklym. Widzisz teraz mam niskie cisnienie i niski puls i czuje sie fatalnie.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys, ja się normalnie czuję z takim ciśnieniem, bo przed ciążą miałam takie samo;) mogę Wam zeskanować karte ciazy jak nie wierzycie:D pamiętam jak podczas bilansu w liceum pielęgniarka mi mierzyła i miałam 70/30 to chciała pogotowie wzywać, bo myślała, że umieram:D nie wiem czemu takie mam.. Konsultowałam to z neurochirurgiem przy okazji diagnozowania naczyniaka i powiedział, że żadnych lekarstw mam nie brać, możliwe, że po ciąży się unormuje, a przynajmniej zawału mieć nie będę;) miewałam kiedyś zawroty głowy i omdlenia, ale w sumie nie wiem ani ja ani lekarze czy to od naczyniaka było, tego niskiego cisnienia czy niestabilności kręgów szyjnych.. Teraz w każdym razie nie mam jakichś uciążliwych dolegliwości z tego powodu.. Ale moja mama zawsze jest przerazona tym ciśnieniem - całe szczęście, że osobiście słyszała słowa lekarza, bo inaczej by dalej panikowała;D

Puls nie wiem, jaki być powinien, ale ja mam miedzy 85-95 i lekarz mówi, że jest ok

Kirys, mysle, ze trochę wątróbki Ci nie zaszkodzi;) ja też zjadłaam oscypka z grilla, chociaż nie powinnam:D

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Moj puls sie poprawil. Wyczytalam ze niski puls w ciazy jest spowodowany zbyt mala iloscia picia, faktycznie zdrzemnelam sie i puls taki sam. Zjadlam kolacje, wypilam duzy kubek picia i puls skonczyl do 89. Musze sie bardziej pilnowac z tym piciem, niestety samopoczucie sie nie poprawilo.
    Mnie dzisiaj tchnelo na lody i kupilam mrozony jogurt malinowy, mniam :) Kuleczka slodziak z malej, ona ma raczke przy buzi?

a to nie wiem czy picie ma na to wpływ u mnie bynajmniej bo ja wypije dziennie 1,5 x2 wody niegazowanej wiec dwie butle + jakas herbata czy sok to dośc dużo picia jest ... wiec chyba picie u mnie nie odziałowywuje na to :(

co do lodów hehe przed chwilka porcje zjadłam heheh :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 18:18

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BEatas 70/30 no co Ty az mi sie nie chce wierzyc normalnie az nierealne :P szok pierwszy raz slyszalam o takim cisnieniiu

co do OScypków to można je jeść z ogniska z grilla jak najbardziej :) pytałam o to lekarza bo miałam ochote i jak pozwolił to zjadłam:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 18:22

• beatas Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym zjadła lody, a nie mam;(

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    ja kupilam w sklepie takie 1kg polałam polewą i zjadłam z synem :D

Magda34 lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, ja też właśnie pożarłam lody! :D Co za jedność myśli :D

• beatas Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wchodzę już na to forum, bo zachcianki ciążowe włączają mi się za każdym razem jak Was czytam:D :P

dais, kamenkaa, Magda34 lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais zasłania sie trochę łokciem i ramieniem :)

Mi ostatnio mierzyli cisnienie we wtorek to miałam 100/80 i takie przeważnie mam

Muszę Was nadrobić teraz, czekam na męża i do sklepu trzeba jechać coś kupić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 18:37

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • dais Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Tez nie mialam, dlatego mimo zlego samopoczucia z pracy wracalam przez sklep. Ja mam tak ze jednego dnia potrafie wypic bardzo duzo wody i innych napojow, drugiego znowu wypilam jakies 3 kubki. Beatas mega niskie masz te cisnienia, ale jak sie tak dobrze czujesz to znaczy ze Twoj organizm to dobrze znosi. Ja najnizsze mialam 85/40 w liceum i tez pielegniarka sie mnie zartobliwie zapytala czy ja jeszcze zyje. Jako ze od zawsze mam niskie cisnienia i zdarzaly mi sie omdlenia w zasadzie co lato, nawet kilka na dzien lekarze starali sie znalezc przyczyne, nic nie znalezli i stwierdzili, ze powinno minac z wiekiem. Faktycznie cisnienie nadal takie samo a omdlenia juz sie nie zdarzaja.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais, jak widać starzenie się najlepszym lekarstwem:D

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais no czasem tez tak mam że musze zmuszac sie do tego picia bo ileż to idzie pić i może to jest rzeczywiscie powod tego pulsu bo jelsi bym piła regularnie 2litry to by bylo ok no musze przetestować ;)

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa no właśnie juz dziś nie miałam siły na Pieczenie ciasta i Poszłam na łatwiznę zjadłam kruche ciastka z milki z czekolada ;)
    Ja mam zawsze wysoki puls nawet przed ciążą taka uroda :)

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wcisnęłam w siebie dwa batony czekoladowe, żeby przed usg maluch się trochę rozruszał i zaraz potem zadzwonił lekarz żeby przełożyć wizytę na jutro... Mi niedobrze od słodkiego, a dzidziol szaleje. A tak się nastawiłam, że dziś poznam płeć :(

Agabtm lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli Wy też tak dużo słodyczy jecie? :D Zastanawiam się czy faktycznie jak się tak nie będę pilnować to w ostatnich miesiącach urosnę do rozmiarów wieloryba...

‹‹ 702 703 704 705 706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ