X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2.02 niby mam zapis ale lekarz powiedział, że na spokojnie możemy poczekać do 1.03 na polowkowe.
    Taaaak, mój grubas jest silny <3

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam zaraz grubas :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello beatas Pati kirys dais Helenucha Klucha kuleczka777 nooooooo i reszta nie bedę Wymieniac bo mi braknie "kartki" hehe
    Jak się czujecie ?
    u mnie jako tako dziś cisnienie u mnie w normie .. zastanawiam się nad tym drugim bo jesli jest np 120/60 czy te drugie 60 nie jest za niskie?

Co dzis na obiadek robicie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 14:07

dais, kirys lubią tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Munequita super fotki :-) śliczny Maluszek :-)
    Aguś gratulacje :-)
    Pati hehe jeszczenie nie szyję ale już prawie ;-) super te materiały, wypełnienia też w porządku, piszę z tel jak mi sie uda to wkleję foto tkanin :-)

Ja miałam dziś gofry na kolację, mniam :-)
    2a4tn6a.jpg
    mozesz podac linka do tego sprzedawcy bo po nicku mi go nie wyszukało :)

kamenkaa lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    A tam zaraz grubas :D
    No morma na nasz tydzień to 140g a my wazylismy 2 dni temu 145g :-D a ja się ostatnio martwiłam że ona jest taka malutka ledwo co wchodzi w crl w dany tydzień! :-P

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia SM wrote:
    Witajcie :) Ostatnio czasu na wszystko brakuje :( Wczoraj wizytowaliśmy :) Nasz Maluszek ma 10 cm, rozwija się dobrze, brzuszek lekarz pochwalił ze już ładny się robi lekko zaokrąglony :) Serduszko biło jak powinno :)No i okazało się że będziemy mieć Córeczkę, więc prawdopodobnie będzie Zuzia <3 Suwaczek pokazuje 16 tydz 4 dzień a u lekarza wyszło 17.2 :)

Wzięłam już l4 więc od dziś siedze na wolny :) Aż dziwnie się czuję, ale czas pomysleć o sobie i Malutkiej :) Miłego dnia wszystskim życzę :-*

Andzia gratki !! Super Nastepna dziewczyneczka :) i prosze również Zuzia -uwielbiam te imię :)

Andzia SM lubi tę wiadomość

• dais Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam grubas, dobrze ze przybiera na wadze, powinnas sie cieszyc :)
    Kamenkaa bardzo sie ciesze, ze cisnienie w normie. To drugie nawet lepiej jak jest nizsze, bo najbardziej niebezpieczne jest jak jest za mala roznica miedzy nimi.

Czuje sie dzisiaj dosyc kiepsko, glowa mi nawala i ogolnie bardzo slabo. Przenioslam sie z pracy do domu i staram pracowac zdalnie, ale chyba zaraz sprobuje sie zdrzemnac i zobacze jak bedzie. Zazdroszcze wam tych L4, ja najwczesniej moge pojsc w kwietniu.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola7 wrote:
    Nie jesteś jedyna. Też wybrałam szary quinny ze względu na dwa koty :)
    Pola ja tez chce własnie szary z białą ramą, bo czarny wydaje mi się bardziej chłopięcy a u nas dziewczynka, myślałam też o różowym,ale wolę jednak coś bardziej klasycznego i boję sie ze wypłowieje, a tak może drugie powożę w nim, i nie będzie problemu z płcią :)
    daj znać jak go namierzysz :)

feegu6l.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Kamenkaa bardzo sie ciesze, ze cisnienie w normie. To drugie nawet lepiej jak jest nizsze, bo najbardziej niebezpieczne jest jak jest za mala roznica miedzy nimi.

o to fajnie dzieki dobrze wiedzieć bo zawsze sie nad tym zastanawiałam ;-)
    tylko wiesz jak mam je niższe to kreci mi się w głowie heheh normalnie wiruje :)
    a bol glowy to juz chyba standard juz sie do niego przyzwyczaiłam .. Z bolem dam rade choć to nie miłe ale byle do czerwca:)

OJ Dais to wspolczucia że musisz jeszcze pracować ale wiesz co z drugiej strony lepiej iśc do pracy niż siedzieć w domu i sie zamartwiać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 14:19

• beatas Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka, niskie cisnienie jest w ciazy norma i to nawet lepiej! Ja mam zazwyczaj 80/40 i lekarz sie smieje, ze "ciążowe";)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Kamenka, niskie cisnienie jest w ciazy norma i to nawet lepiej! Ja mam zazwyczaj 80/40 i lekarz sie smieje, ze "ciążowe";)

ooooooooooo Beaaa szok ... :) to mnie pocieszyłaś i maxymalnie uspokoiłaś :)

Dostałam Dziś sernik od babci Za odwiedziny hehe :) Aż cała blachę kto chętny :p
    babcine najlepsze ;p

Helen lubi tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam się położyć bo jakoś mnie boli w kroku aż ciężko mi zdefiniować miejsce. Taki ucisk czuję gdzieś w okolicy warg sromowych albo cewki moczowej sama nie wiem :/

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Musiałam się położyć bo jakoś mnie boli w kroku aż ciężko mi zdefiniować miejsce. Taki ucisk czuję gdzieś w okolicy warg sromowych albo cewki moczowej sama nie wiem :/
    Ojej Pati :( leż i odpocznij i uważaj na siebie ...
    Spokojnie będzie wszystko dobrze...

• dais Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati odpoczywaj, pewnie cos sie naciaga jak to w ciazy. Ja tez mam raczej niskie cisnienia, nie az takie jak Ty Beatas, ale u mnie norma to jakies 104/60 i puls ostatnio 70. Jak zwykle mialam puls 86 to czulam sie dobrze, przy tych 70 glowa nawala i przemeczona ciagle chodze.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Pati odpoczywaj, pewnie cos sie naciaga jak to w ciazy. Ja tez mam raczej niskie cisnienia, nie az takie jak Ty Beatas, ale u mnie norma to jakies 104/60 i puls ostatnio 70. Jak zwykle mialam puls 86 to czulam sie dobrze, przy tych 70 glowa nawala i przemeczona ciagle chodze.

hm moze to jest przyczyną u mnie bólu głowy ten puls po jest okolo 65 .....niski bardzo
    i bym tylko spała..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 15:07

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje jakby mi ktoś wciskał pięte w krocze ale nie od środka tylko pd zewnątrz :/ teraz leżę i przeszło :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    Pola ja tez chce własnie szary z białą ramą, bo czarny wydaje mi się bardziej chłopięcy a u nas dziewczynka, myślałam też o różowym,ale wolę jednak coś bardziej klasycznego i boję sie ze wypłowieje, a tak może drugie powożę w nim, i nie będzie problemu z płcią :)
    daj znać jak go namierzysz :)

Mnie się czarny z białą rama bardzo podoba, ale właśnie przez moje biało-czarne koty sobie go daruje. Zostaje szary z białym stelażem i już nawet nie chce oglądać innych. Oczywiście dam znać jak namierzę :)

Helen lubi tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • Helen Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super, dzięki Pola :) zastanawia się mnie czy dodatkowo trezba czekać na dany kolor?

Pati89 spróbuj pocwiczyc miesnie Kegla, mi tez pomaga jak rozłoże nogi na żabkę.
    To jest ból związany z rozszerzaniem sie macicy, ale mozesz też oczywiście porozmawiać z lekarzem.

feegu6l.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Pati, może coś tam się rozciąga?

Patutka, cieszę się, że z dzidzią coraz lepiej! Musi być dobrze! Wszystkie forumowe ciocie trzymają za nią kciuki;)

Dais, Kamenka, strasznie słaby puls macie! W ciąży to się jeszcze podwyższa, żeby serce było w stanie pompowac wiecej krwi, wiec moze faktycznie stad to Wasze gorsze samopoczucie...

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja już wróciłam, miałam na 12 weszłam przed 14. Wszystko w normie :) Jednak dziewczynka zostaje. Jaka druga lekarka powiedziała że dziewczynka to już chyba siusiak nie wyrośnie ;)

Kourtney proszę dopisz do mnie dziewuszkę :)

To moja mała smerfetka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:15

fairy_tale, cass, mmarzenak, Helen, dais, munequita, beatas, Helenucha Klucha, evus, Kiki97, kirys, Agabtm, Misia15, kamenkaa, Pati_89, Lila2703, Madzik84, Kawokado, Magda34, Kourtney, ansad lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
‹‹ 701 702 703 704 705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ