X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2.02 niby mam zapis ale lekarz powiedział, że na spokojnie możemy poczekać do 1.03 na polowkowe.
    Taaaak, mój grubas jest silny <3

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam zaraz grubas :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello beatas Pati kirys dais Helenucha Klucha kuleczka777 nooooooo i reszta nie bedę Wymieniac bo mi braknie "kartki" hehe
    Jak się czujecie ?
    u mnie jako tako dziś cisnienie u mnie w normie .. zastanawiam się nad tym drugim bo jesli jest np 120/60 czy te drugie 60 nie jest za niskie?

Co dzis na obiadek robicie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 14:07

dais, kirys lubią tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Munequita super fotki :-) śliczny Maluszek :-)
    Aguś gratulacje :-)
    Pati hehe jeszczenie nie szyję ale już prawie ;-) super te materiały, wypełnienia też w porządku, piszę z tel jak mi sie uda to wkleję foto tkanin :-)

Ja miałam dziś gofry na kolację, mniam :-)
    2a4tn6a.jpg
    mozesz podac linka do tego sprzedawcy bo po nicku mi go nie wyszukało :)

kamenkaa lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    A tam zaraz grubas :D
    No morma na nasz tydzień to 140g a my wazylismy 2 dni temu 145g :-D a ja się ostatnio martwiłam że ona jest taka malutka ledwo co wchodzi w crl w dany tydzień! :-P

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia SM wrote:
    Witajcie :) Ostatnio czasu na wszystko brakuje :( Wczoraj wizytowaliśmy :) Nasz Maluszek ma 10 cm, rozwija się dobrze, brzuszek lekarz pochwalił ze już ładny się robi lekko zaokrąglony :) Serduszko biło jak powinno :)No i okazało się że będziemy mieć Córeczkę, więc prawdopodobnie będzie Zuzia <3 Suwaczek pokazuje 16 tydz 4 dzień a u lekarza wyszło 17.2 :)

Wzięłam już l4 więc od dziś siedze na wolny :) Aż dziwnie się czuję, ale czas pomysleć o sobie i Malutkiej :) Miłego dnia wszystskim życzę :-*

Andzia gratki !! Super Nastepna dziewczyneczka :) i prosze również Zuzia -uwielbiam te imię :)

Andzia SM lubi tę wiadomość

• dais Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam grubas, dobrze ze przybiera na wadze, powinnas sie cieszyc :)
    Kamenkaa bardzo sie ciesze, ze cisnienie w normie. To drugie nawet lepiej jak jest nizsze, bo najbardziej niebezpieczne jest jak jest za mala roznica miedzy nimi.

Czuje sie dzisiaj dosyc kiepsko, glowa mi nawala i ogolnie bardzo slabo. Przenioslam sie z pracy do domu i staram pracowac zdalnie, ale chyba zaraz sprobuje sie zdrzemnac i zobacze jak bedzie. Zazdroszcze wam tych L4, ja najwczesniej moge pojsc w kwietniu.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola7 wrote:
    Nie jesteś jedyna. Też wybrałam szary quinny ze względu na dwa koty :)
    Pola ja tez chce własnie szary z białą ramą, bo czarny wydaje mi się bardziej chłopięcy a u nas dziewczynka, myślałam też o różowym,ale wolę jednak coś bardziej klasycznego i boję sie ze wypłowieje, a tak może drugie powożę w nim, i nie będzie problemu z płcią :)
    daj znać jak go namierzysz :)

feegu6l.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Kamenkaa bardzo sie ciesze, ze cisnienie w normie. To drugie nawet lepiej jak jest nizsze, bo najbardziej niebezpieczne jest jak jest za mala roznica miedzy nimi.

o to fajnie dzieki dobrze wiedzieć bo zawsze sie nad tym zastanawiałam ;-)
    tylko wiesz jak mam je niższe to kreci mi się w głowie heheh normalnie wiruje :)
    a bol glowy to juz chyba standard juz sie do niego przyzwyczaiłam .. Z bolem dam rade choć to nie miłe ale byle do czerwca:)

OJ Dais to wspolczucia że musisz jeszcze pracować ale wiesz co z drugiej strony lepiej iśc do pracy niż siedzieć w domu i sie zamartwiać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 14:19

• beatas Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka, niskie cisnienie jest w ciazy norma i to nawet lepiej! Ja mam zazwyczaj 80/40 i lekarz sie smieje, ze "ciążowe";)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Kamenka, niskie cisnienie jest w ciazy norma i to nawet lepiej! Ja mam zazwyczaj 80/40 i lekarz sie smieje, ze "ciążowe";)

ooooooooooo Beaaa szok ... :) to mnie pocieszyłaś i maxymalnie uspokoiłaś :)

Dostałam Dziś sernik od babci Za odwiedziny hehe :) Aż cała blachę kto chętny :p
    babcine najlepsze ;p

Helen lubi tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam się położyć bo jakoś mnie boli w kroku aż ciężko mi zdefiniować miejsce. Taki ucisk czuję gdzieś w okolicy warg sromowych albo cewki moczowej sama nie wiem :/

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Musiałam się położyć bo jakoś mnie boli w kroku aż ciężko mi zdefiniować miejsce. Taki ucisk czuję gdzieś w okolicy warg sromowych albo cewki moczowej sama nie wiem :/
    Ojej Pati :( leż i odpocznij i uważaj na siebie ...
    Spokojnie będzie wszystko dobrze...

• dais Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati odpoczywaj, pewnie cos sie naciaga jak to w ciazy. Ja tez mam raczej niskie cisnienia, nie az takie jak Ty Beatas, ale u mnie norma to jakies 104/60 i puls ostatnio 70. Jak zwykle mialam puls 86 to czulam sie dobrze, przy tych 70 glowa nawala i przemeczona ciagle chodze.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Pati odpoczywaj, pewnie cos sie naciaga jak to w ciazy. Ja tez mam raczej niskie cisnienia, nie az takie jak Ty Beatas, ale u mnie norma to jakies 104/60 i puls ostatnio 70. Jak zwykle mialam puls 86 to czulam sie dobrze, przy tych 70 glowa nawala i przemeczona ciagle chodze.

hm moze to jest przyczyną u mnie bólu głowy ten puls po jest okolo 65 .....niski bardzo
    i bym tylko spała..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 15:07

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje jakby mi ktoś wciskał pięte w krocze ale nie od środka tylko pd zewnątrz :/ teraz leżę i przeszło :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    Pola ja tez chce własnie szary z białą ramą, bo czarny wydaje mi się bardziej chłopięcy a u nas dziewczynka, myślałam też o różowym,ale wolę jednak coś bardziej klasycznego i boję sie ze wypłowieje, a tak może drugie powożę w nim, i nie będzie problemu z płcią :)
    daj znać jak go namierzysz :)

Mnie się czarny z białą rama bardzo podoba, ale właśnie przez moje biało-czarne koty sobie go daruje. Zostaje szary z białym stelażem i już nawet nie chce oglądać innych. Oczywiście dam znać jak namierzę :)

Helen lubi tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • Helen Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super, dzięki Pola :) zastanawia się mnie czy dodatkowo trezba czekać na dany kolor?

Pati89 spróbuj pocwiczyc miesnie Kegla, mi tez pomaga jak rozłoże nogi na żabkę.
    To jest ból związany z rozszerzaniem sie macicy, ale mozesz też oczywiście porozmawiać z lekarzem.

feegu6l.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Pati, może coś tam się rozciąga?

Patutka, cieszę się, że z dzidzią coraz lepiej! Musi być dobrze! Wszystkie forumowe ciocie trzymają za nią kciuki;)

Dais, Kamenka, strasznie słaby puls macie! W ciąży to się jeszcze podwyższa, żeby serce było w stanie pompowac wiecej krwi, wiec moze faktycznie stad to Wasze gorsze samopoczucie...

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja już wróciłam, miałam na 12 weszłam przed 14. Wszystko w normie :) Jednak dziewczynka zostaje. Jaka druga lekarka powiedziała że dziewczynka to już chyba siusiak nie wyrośnie ;)

Kourtney proszę dopisz do mnie dziewuszkę :)

To moja mała smerfetka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:15

fairy_tale, cass, mmarzenak, Helen, dais, munequita, beatas, Helenucha Klucha, evus, Kiki97, kirys, Agabtm, Misia15, kamenkaa, Pati_89, Lila2703, Madzik84, Kawokado, Magda34, Kourtney, ansad lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
‹‹ 701 702 703 704 705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ