X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wakacje za granicą to my na pewno nie w tym roku...w tym roku albo właśnie góry albo nad morze :-) plus taki że nie trzeba jedzonka dla dziecka brać jak karmi się piersia... Zawsze ma się je przy sobie ;-)

kamenkaa lubi tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, mnie też się wydaje, że na początek wojaży po ciepłych krajach trzeba uważać, żeby nie wybrać się w zbyt gorące miejsce. Dobra byłaby np. Grecja lub Chorwacja i to nie w sezonie, tylko powiedzmy w maju lub wrześniu, gdy temperatura wynosi ok. 25-30 stopni. Egipt, Turcja czy Kanary raczej odpadają ;)

Pati_89 lubi tę wiadomość

9ewns65gxjq3gces.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wakacje <3
    Ahhh też się nie mogę ich doczekać, ciepełko a my po parku idziemy z naszymi skarbami .. w tym roku odpuszczamy wakacje, pojedziemy za rok. A póki co na razie zwiedziliśmy Włochy, Grecja, Malediwy, Indie, Paryż, Hiszpania, Turcja, Kenia i Tajlandia. Teraz mieliśmy lecieć na Dominikane ale się nie udało a miesięcznego dziecka w podróż samolotem nie będę brać :) Polskie morze również jest super, zwiedziliśmy już 12 miejsc i na razie nam starczy - jesteście ciekawe jak może zwiedzić tyle miejsc w ciągu 4 lat? A no jeździliśmy 3 miesiące wakacji w zagranice i nad Polskie morze, czasami też wyjeżdżaliśmy na 3 tygodnie w zimę i tak jakoś się uzbierało

Helenucha Klucha, kirys, Pati_89, kamenkaa lubią tę wiadomość

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Wysyłam trochę słoneczka!

WOW!!! przepięknie! :)
    Ja mam znajomych, którzy z rocznymi bliźniakami pojechali na Kubę! Super wakacje i nic nie płacili za dzieciaki.
    My planujemy Grecję, Chorwację albo Bułgarię właśnie we wrześniu. Nie będzie już tak gorąco a i odległość jest spoko.

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidth ja na Sycylii często bywałam, mieszkała tam moja szwagierka prawie 7 lat, czasami lecieliśmy tam 3 razy w roku, pomieszkaliśmy miesiąc w wracaliśmy - ale to prawda miejsce przeurocze.

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

• oldżi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba też w tym roku odpuścimy wakacje, ale myśle o wyspach kanaryjskich w przyszłym roku tylko w okresie zimowym :)

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wybralismy sie w zeszlym roku do mojego kraju marzenia i regionu ze snow- Toskanii. Bylo przesudnie, wybralismy lipiec wiec tez bylo goooorrraaaacooo. Jechalismy bez synka, zostal z dziadkami. Na pierwsze dluzsze wakacje z synkiem wybralismy sie jak mial 11 miesiecy i poszalelismy troche bo nocowalismy na polu namiotowym w przyczepie :) Teraz nie wiem gdzie sie wybierzemy, ale z dwojka dzieci pewnie wybierzemy cos przyjemnego i cieplego, byle nie zbyt goracego.

Kourtney tez mam bugaboo i poki co jestem zachwycona, wybralismy cameleona :D Mamy z nim breezy sun canopy i to jest chyba najlepszy daszek jaki widzialam, problem ze jest rozowy i teraz zastanawiam sie nad dokupieniem innego koloru, ale zaden mi sie nie podoba :P
    Mam dylemat z imieniem, bo mamy jedno akceptowalne dla chlopca, ale to chyba nie jest to. Nie czuje aby mnie powalalo, przejrzalam juz ksiege imion polskich i szwedzkich i nic mi sie nie podoba. Czemu to jest takie ciezkie tym razem. Ostatnio bylo duuuzo latwiej :D

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my w tym roku też odpuszczamy ;) może uda się gdzieś wyjechać w przyszłym. Na plażę mamy 15 minut piechotą, więc jak pogoda dopisze będziemy sobie tam spacerować i wdychać jod ;)

Helenucha Klucha, kirys lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• SShape Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się na progu 22 tygodnia:)

c481cab5c9efec94med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 10:39

dais, Pati_89, Andzia SM, Helenucha Klucha, fairy_tale, kirys, Madzik84, Misia15, myszaaa, kamenkaa, mmarzenak, Helen, evus, Paula1991, Kourtney lubią tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shape ale ekstra brzuszek :) jak jakiejś modelki fitness :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki! Ja dziś zaserwowałam sobie słodkie śniadanie zainspirowane pytaniem na śniadanie TVP - tosty na maśle z jabłkami http://pytanienasniadanie.tvp.pl/23651112/slodkie-sniadania-z-calego-swiata-cz-1
    i teraz Bąbelek wierci się w brzuszku <3

Kawokado na południu też posypało, ale śniegu jest umiarkowana ilość, za to krajobrazy przepiękne! To rzadkość, żeby w jednym czasie i na pomorzu i w górach była podobna pogoda. Nadal sypie i zawsze mi się to kojarzy z takimi szklanymi kulami, w których jest miasto w środku i jak odwrócisz to pada śnieg :-)

mmarzenak, Pati_89 piękne te opowieści o poczęciu :-) Pati koniecznie wybierzcie się w góry z Michałkiem w nosidełku, w górach jest bliżej do Boga, jak to mówił św. Jan Paweł II.

Oldżi Seszele przecudne, no marzenie po prostu! Zapisuję sobie Twoje zdjęcia na tapetę telefonu ;-)

My w tym roku raczej odpuścimy wyjazd wakacyjny, ale mieszkamy w turystycznym rejonie, więc wystarczy niewiele się ruszyć i są cudowne miejsca. Polska też jest piękna :-)

Helenucha Klucha, oldżi, Kawokado lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Ostatnio czasu na wszystko brakuje :( Wczoraj wizytowaliśmy :) Nasz Maluszek ma 10 cm, rozwija się dobrze, brzuszek lekarz pochwalił ze już ładny się robi lekko zaokrąglony :) Serduszko biło jak powinno :)No i okazało się że będziemy mieć Córeczkę, więc prawdopodobnie będzie Zuzia <3 Suwaczek pokazuje 16 tydz 4 dzień a u lekarza wyszło 17.2 :)

Wzięłam już l4 więc od dziś siedze na wolny :) Aż dziwnie się czuję, ale czas pomysleć o sobie i Malutkiej :) Miłego dnia wszystskim życzę :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 10:42

Pati_89, Lila2703, dais, fairy_tale, Helenucha Klucha, kirys, Madzik84, oldżi, Misia15, eidth, Kawokado, beatas, mmarzenak, evus, kuleczka777, Magda34, Kourtney lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Andzia kolejna ślicznotka będzie na forum :)

Andzia SM lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    my w tym roku też odpuszczamy ;) może uda się gdzieś wyjechać w przyszłym. Na plażę mamy 15 minut piechotą, więc jak pogoda dopisze będziemy sobie tam spacerować i wdychać jod ;)
    Jak ja Ci zazdroszczę tej plaży i jodu! ;-)

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w tym roku we wrześnie wybierzemy się do naszego domku na wsi, cisza, spokój więc z maluszkiem idealne miejsce a i większość mojej rodziny tam jest więc trzeba przedstawić nowego członka rodziny :)
    Na śląsku od rana sypie sypie i chyba dziś nie przestanie! Ale jest pięknie biało :)

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Shape ale ekstra brzuszek :) jak jakiejś modelki fitness :)

Dziękuję za miłe słowa, ja jakoś się nie czuję jak modelka;)
    mam wrażenie, że już zaczynam się toczyć niczym kulka śniegu;)

klz9cwa198k5jqr7.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Andzia :) My pewnie we wrzesniu odwiedzimy Polske co by ochrzcic malenstwo, to moze i sie wybierzemy w gory. Ciezko bedzie zabrac 4 latka w gory, bo poki co wszystkie proby konczyly sie fiaskiem, maly za szybko sie meczyl. Duzo latwiej wziac w nosidelku lub chuscie takie malenstwo. U mnie glownie zwiedzone wiele krajow dzieki pracy: Chile, Argentyna, Los Angeles, Izrael, Austria, Anglia, Estonia + wakacyjnie: Wlochy i Grecja.

U nas snieg juz lezy ponad 2 tygodnie :) zdarzylam sie przyzwyczaic nawet. Od tygodnia maly daje o sobie znac i kopie dosyc czesto, szczegolnie jak siedze lub leze, a ze praca siedzaca to daje popalic :P Snil mi sie w nocy i nie wiem czemu byl bardzo jasnym blondaskiem tak w wieku ok 2 latek :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 11:01

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kirys Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia super, że z córeczką wszystko ok i dobrze, że znasz już płeć. Ja może poznam na połówkowych 5 lutego, a jak nie, to będę chodziła na USG co tydzień, póki się nie dowiem :-P Szybko przestawisz się na inny tryb na L4 i nie będziesz sobie wyobrażała powrotu do pracy! Teraz możesz się zająć głównie córcią i sobą :-)

Andzia SM lubi tę wiadomość

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Dziękuję za miłe słowa, ja jakoś się nie czuję jak modelka;)
    mam wrażenie, że już zaczynam się toczyć niczym kulka śniegu;)
    Nie ma za co :) piszę co widzę hehe :) bo mój brzuszek to taki sflaczały trochę :D

Jak byliśmy we wrześniu w górach to na Kasprowym spadł pierwszy śnieg. Schodząc na dół mijaliśmy małżeństwo z max. 4letnia dziewczynka. Ślisko w cholerę non stop w dół po kamieniach ja miałam strach w oczach. Ta dziewczynka płakała ze strachu i zmęczenia a oni uparcie szli w dół. Byłam załamana widząc to dziecko i rozczarowana pomysłem rodziców żeby tam iść. Jej już na pewno góry nie będą się kojarzyć z pięknymi widokami bo był deszcz śnieg a mgła taka że ledwo męża przede mną widziałam :/

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do wakacji to właśnie ja się nie mogę zdecydować. Chcieliśmy jak co roku jechać nad morze w PL. Myślałam o 2 ostatnich tyg. sierpnia, żebym mała była jak największa. Mamy w planach bardzo dobry hotel i tego się nie boje, ale droga 10h mnie przeraza. Ostatnio byliśmy już zdecydowani zrezygnować. Strasznie mi żal, szczególnie mojego syna.
    Co myślicie? To rzeczywiście szaleństwo, żeby jechać na drugi koniec Polski z 2 miesięcznym maluchem?
    Musze się zdecydować do końca stycznia i zrobić przedpłatę..

klz9cwa198k5jqr7.png
‹‹ 699 700 701 702 703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ