X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skąd dokladnie jesteś? My jechaliśmy ze śląska w 6 godzin w nocy do Koszalina a potem godzinę w korkach do Mielna masakra :)
    A może jakiś przystanek po drodze? Jeden nocleg i dalej w trasę? :)

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Dziewczyny co do wakacji to właśnie ja się nie mogę zdecydować. Chcieliśmy jak co roku jechać nad morze w PL. Myślałam o 2 ostatnich tyg. sierpnia, żebym mała była jak największa. Mamy w planach bardzo dobry hotel i tego się nie boje, ale droga 10h mnie przeraza. Ostatnio byliśmy już zdecydowani zrezygnować. Strasznie mi żal, szczególnie mojego syna.
    Co myślicie? To rzeczywiście szaleństwo, żeby jechać na drugi koniec Polski z 2 miesięcznym maluchem?
    Musze się zdecydować do końca stycznia i zrobić przedpłatę..

A może zaplanujcie sobie drogę tak, żeby zatrzymać się w połowie drogi na nocleg? Dla malucha 10h w samochodzie może być za długo, ja też bym nie wytrzymała :)

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • dais Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla maluszka 10 h w samochodzie to rzeczywiscie dlugo. Nam ze slaska podroz z synkiem (mial wtedy 1,5 roku) zajela az 13 h bo robilismy duzo postojow, dodatkowo ja dostalam choroby lokomocyjnej a synek tez wymiotowal. Wspominam to strasznie! Najlepiej jechac noca, aby dziecko moglo spac, ale mimo wszystko Olafa budzily latarnie wszelkie, dodatkowo pomylscie o noclegu gdzies w polowie drogi. Na pewno bedzie wam latwiej. Poki co lepiej znosimy podroze pociagiem, bo maly ma miejsce aby rozprostowac kosci, przy takim malenstwu to akurat niewielka roznica, ale zawsze mozna dziecko ponosic, czego nie zrobicie w samochodzie.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Jak ja Ci zazdroszczę tej plaży i jodu! ;-)
    jest co zazdrości jeżeli będzie pogoda ;) w zeszłym roku nas nie rozpieszczała niestety

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sshape a może samolotem? Jeżeli zarezerwujecie odpowiednio wcześnie to można dorwac super oferty :) kuzyn na mój ślub przyleciał z Wawy do Gdańska za 12zł :D

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam w kolejce. Myslalam ze wpadne szybko pomierzy i wyjde. Kurcze trzymajcie kciuki zeby sie dalo pomierzyc bo jak nie to bede tu siedzieć i siedzieć

Pati_89, Helenucha Klucha, Helen lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale samolotem to za dużo nie zabierzesz :) ze śląska najbliższe lotnisko to chyba tylko Katowice z czego do Katowic mam godzinę jazdy samochodem autostradą :) nie wiem jak Shape bo jak ktos ma blisko na lotnisko to może i by się zdecydował :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalone z Was dziewczyny, ja to w ogóle o wakacjach nie myślę :) Znaczy myślę w kontekście: jeju, jakbym chciała. Chcieliśmy coś zaplanować, ale zrezygnowaliśmy - wakacje będą dla nas tak nowym (pewnie i przytłaczającym) doświadczeniem, że wyjazd gdzieś dalej byłby chyba dla nas dodatkowym stresem. Niemniej jednak wypad nad morze w planach, ale taki krótki :) A jak będzie wszystko ok, to się pomyśli.

Kawokado, tak, ja też zazdroszczę tych 15 minut spacerkiem nad morze... Naprawdę lubię jeździć nad ten zimny i okrutny Bałtyk - zawsze świetnie spędzałam tam czas. Od dwóch lat odwiedzamy Wyspę Sobieszewską, jest przepięknie, cicho i spokojnie :)

Kawokado lubi tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • SShape Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Ale samolotem to za dużo nie zabierzesz :) ze śląska najbliższe lotnisko to chyba tylko Katowice z czego do Katowic mam godzinę jazdy samochodem autostradą :) nie wiem jak Shape bo jak ktos ma blisko na lotnisko to może i by się zdecydował :)

No ja mam na Pyrzowice jakieś 30 min, ale o samolocie nawet nie myślę. Z takim maluchem trzeba zabrać sporo rzeczy:) Mogłabym zrobić nocleg w Wa-wie u mojej mamy, ale w drodze do Kołobrzegu to raczej średnia oszczędność czasu. Tam się po prostu nie da dojechać szybko;)

klz9cwa198k5jqr7.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sshape jesli bierzecie lozeczko turystyczne to mozna zatrzymac sie w jakims hosteliku. Nie wybulicie majatku na pokoj dwuosobowy a bedzie chwila na odpoczynek.
    Ja sie obawiam marca, bo musimy przyjechac do Polski aby zrobic przeglad techniczny auta, to oznacza 18 godzin promem do Gdanska + 1,5 h jazdy na prom. Nie wiem jak dam rade w ciazy i na promie przy tak dlugiej podrozy, z drugiej strony samego meza nie chce puszczac bo bym chyba umarla ze stresu, a ten jeszcze mniej wskazany w ciazy. Az caly czas mysle jak to rozwiazac.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się tu ciepło i egzotycznie na forum zrobiło;) nam maluszek zrobił niespodziankę, bo nie liczylismy, że tak szybko się uda i musieliśmy odwołać naszą podroż poślubną do Kenii.. Balam sie leciec w 1 trymestrze tyle godzin.. A i na miejscu strach, czy aby coś mnie nie ugryzie, itp..
    Z greckich wysp polecam jeszcze Kefalonie <3
    My na pewno wybieramy sie na wakacje we wrzesniu, gdzieś w miarę blisko, tzn. Bułgaria lub Chorwacja..

Nam lekarz powiedział, że będzie chłopczyk, a mi uparcie się śniła dziewczynka... I co? Będzie córcia;)

Pati_89, cass, Helenucha Klucha, Helen lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sshape, my tą pierwszą podróż, jeśli padnie na Chorwacje, raczej też planujemy samochodem, tylko bedziemy robić postoje i spać w jakichś hotelach po drodze, żeby to było jak najmniej stresujące dla małej;)

SShape lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) Na polowkowym mam nadzieję to.lekarz potwierdzi i nie będzie niespodzianki:) u Nas też sypie i biało. Może Może Mężem na jakiś spacerek się wybierzemy:) i pewnie racja ze szybko się przestawie na tryb l4:)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, na pewno.. Zaczniesz spędzać duzo czasu na forum i spac do 11:D hahaha

U nas też sypie i ziiiiimno:(

Dais, współczuje Ci, ja się boje wody i 2 godziny na promie w Grecji były dla mnie dramatem.. Zwłaszcza,że raz zerwał sie wiatr straszny i padało.. Już widziałam jak toniemy..

Andzia SM lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do podróży to ja w te wakacje też odpuszczam. Mały urodzi się w czerwcu więc muszę najpierw przywyknąć do nowej sytuacji :) Ale z córą to co wakacje, gdzieś do tej pory jeździliśmy tzn. lataliśmy i do tej pory najmilej wspominam Wyspy Kanaryjskie ;) A co do polskiego morza- ja je mam na co dzień, więc na promenadę będę śmigać na spacerki :)

Widziałam też, że piszecie o wózkach- ja na razie nie mam jeszcze żadnego upatrzonego, muszę się zacząć za czymś rozglądać. Jedno wiem ma być 3 w 1 i nie jakiś jasny kolor bo z czyszczeniem to bym zwariowała :)

cass lubi tę wiadomość

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melisa, chyba właśnie tak będę argumentować mój wybór czarnego wózka: D powiem mężowi, że nie może być szary, bo kto będzie go prał:D

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas- hihihi dokładne :D I biedaczek nie będzie miał arugemntów ;)

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na początku też podobał się szary wózek ale jak w sklepie zobaczyłam granatowy to się zakochałam <3

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    t

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 23:23

Madzik84, cass, Helenucha Klucha, evus, kirys, Kawokado lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka musisz tak właśnie myśleć że dzieciątko jest silne <3 skoro już się na tym świecie pojawiło to chce na nim pozostać :) odpoczywaj <3
    Kiedy macie następna kontrolę?

f2w3dqk3ob7fxh99.png
‹‹ 700 701 702 703 704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ