X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • dais Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Dziś u fryzjerki dowiedziałam się, że szampon przeciwłupieżowy wyżera kolor farby! więc jak chcę następnym razem zrobić sobie odcień jaśniejszy to mam od teraz myć przeciwłupieżowym. Ciekawe czy zadziała :)
    Prawda w tym jest, dlatego np przy rudosciach powinno sie go unikac, bo czerwony pigment wyplukuje sie z wlosow najszybciej, a przy szamponie przeciwlupiezowym jeszcze szybciej. Jesli probujesz pozbyc sie ciemnej farby warto tez dodac troche cytryny do wody i natrzec wlosy, delikatnie je rozjasni.

Repose super, ze wreszcie troche odpoczelas. Ide robic ryz dla malucha, bo biegunka dalej trzyma, a nie mam smecty, zapomnialam kupic jak bylam w PL i tylko wegiel, a juz dostal dawke jedna niedawno,

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:

Dziś u fryzjerki dowiedziałam się, że szampon przeciwłupieżowy wyżera kolor farby! więc jak chcę następnym razem zrobić sobie odcień jaśniejszy to mam od teraz myć przeciwłupieżowym. Ciekawe czy zadziała :)
    Dobrze wiedzieć ;) Ja rzadko farbuję włosy, ale jak już to robię, to celuję w ciemniejsze odcienie. Więc powinnam unikać przeciwłupieżowych :P

9ewns65gxjq3gces.png
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisała Melissa u nas pada śnieg ;) Tak wiec lece ogarnąć jakiez zakupy, a potem na pewno nie ominą mnie sanki z dzieciakami (wykorzystałabym Do tych sanek męża ale jest w pracy).
    Milego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 11:25

Melissa84 lubi tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Ja do Bielska mam jakieś 100 km jeszcze a do Siemianowic 70 tylko w inną stronę:) mieszkamy tuż przy czeskiej granicy :D na przykład połowę drogi mniej mam do Ikei do Ostravy niż do Katowic :D
    HEjka a no proszę mieszkałam kiedys w Siemcach i to od urodzenia do czasu jak wyszłąm za mąż :) ;-)
    Jaki świat jest mały ..
    dais być może się znamy z jakiej dzielnicy byłaś Michały czy Powstańców? :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 11:30

kuleczka777 lubi tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Crimson Peak - z jednej strony taki sobie, a z drugiej mimo wszystko wciągnęłam się i nie chciałam przerywać w trakcie :P

Zaczęłam głównie dla aktorów, których uwielbiam - Mia Wasikowska i Tom Hiddleston :D

Wczoraj dostałam też od szwagierki sporo ciuszków ciążowych, naprawdę fajnych! Nawet letnią kurtkę :)

o nie widziałam Filmiku Wiec dziekuje za polecenie na dzisiejszy wieczór mam co robic:)

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa jak Twoje ciśnienie ??

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • dais Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    HEjka a no proszę mieszkałam kiedys w Siemcach i to od urodzenia do czasu jak wyszłąm za mąż :) ;-)
    Jaki świat jest mały ..
    dais być może się znamy z jakiej dzielnicy byłaś Michały czy Powstańców? :p
    Z Bytkowa, a dokladnie Chemik, a ty jaka dzielnica? Ja mieszkalam tam do studiow, potem Opole, Wroclaw a teraz Szwecja. Jednak nadal tam bywam bo moja mama tam mieszka :D

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• cass Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha - no film taki sobie, ale Tom... ten Tom to całkiem niezły ;)

kuleczka pełnia jak ta lala na niebie już jest :) zimno jak cholera, u mnie też, rano było z dobre -10. Samochód w każdym razie był upiększony mroźnymi wzorkami i z 15 minut drapał i nagrzewałam.

U mnie poranek zaczyna się dopiero po 30 minutach od wzięcia tabletki, więc śniadanie tak od razu nie jest... Ale podobnie jak Einin zaczynam dzień od ciepłej wody z cytryną, potem najczęściej płatki owsiane (placek lub owsianka) lub jajecznica. Nudy :) Nic innego mi na śniadanie nie smakuje ;)

Ale teraz właśnie u rodziców jestem, weekend bez męża, bez psa, za to z pełną lodówką i pachnącym jedzeniem! Czego i Wam życzę!

Helenucha Klucha, Helen lubią tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Kamenkaa jak Twoje ciśnienie ??

hejka Kuleczko a dziekuje że pytasz ,,, ciśnienie nie dobija do 130 czasem mam nawet 110/60 wiec po lekach sie wynormowało oby tak do czerwca.. ;-)

Helen, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Z Bytkowa, a dokladnie Chemik, a ty jaka dzielnica? Ja mieszkalam tam do studiow, potem Opole, Wroclaw a teraz Szwecja. Jednak nadal tam bywam bo moja mama tam mieszka :D
    Moja koleżanka mieszka na Wróbleskiego tam:) a
    ja Michały -Fabud :)-zapewne sie orientujesz kaj to :) NO tez tam bywam bo rodzice tam mieszkają i rodzeństwo:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 11:45

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cass a widzisz tak mi się zdawało że chyba coś za jasno za oknem wczoraj było, ale nie chciało mi się wychylać do okna za bardzo, to już wiem dlaczego też taka pobudzona jestem dość.

Chyba się zapiszę już na paznokcie, nie będę już czekać aż mi jeden odrośnie porządniej bo już myślę że ujdzie. Jak będę znowu czekać to mi się połamią wszystkie

To już spoko ciśnienie masz :) tak trzymać. Właśnie sobie przypomniałam że zdjęcie wrzucałaś bucików i lecę szukać bo mi wczoraj nie wyświetliło na tablecie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 11:45

cass, kamenkaa lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

• evus Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Dziewczynki, ale aferka sie zrobila ;) szkoda nerow, kazdy niech robi jak uwaza i wszyscy beda zadowoleni :)

gratuluje udanych wizyt :)

my wlasnie z mezem i pieskiem wrocilismy z zimowego spacerku :) super pogoda, uwielbiam zime :)

z zachcianek, to wczoraj pieklam pasztet z soczewicy- chyba najzdrowsza zachcianka od poczatku ciazy :)

milego dnia :)

kamenkaa, dais, Helen, Agabtm, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Repose cieszę się, ze się wyspałaś! :D
    Ja dziś zrobiłam głupotę i wypiłam przed snem 0,5 litra wody - całą noc sikałam jak wariatka :P Jak w końcu udało mi się zasnąć to Kuba mnie budził, jakiś wyjątkowo ruchliwy był dziś :P

Jeżeli chodzi o szpital to ja wybrałam prywatną klinikę, do której w sumie mam najblizej, bo jakieś 30-40 minut jazdy samochodem. Pozostałe szpitale są w odległości około godziny jazdy od naszego mieszkanka ;)

Zaraz jadę do dziadków, a później na koncert :D ciekawe ile będę miała jutro nadrabiania ;)

kamenkaa, Repose, HoniKa89, Madzik84 lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evus ooo prosty przepis na ten pasztet ??

Nigdzie nie uciekamy haha :P

kamenkaa, evus lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 a no buciki fajne mi się spodobały nie wiem jak Wam ale ogolnie ja kupiłam bo mi wpadły w oko :)

Evus przepis na pasztecik mmmm tez bym chętnie skorzystała :)

Kawokado hehe to podobnie jak ja Też wydoiłam tyle i latałam sikać co 5min masakra ...

evus lubi tę wiadomość

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa buciki śliczne :)

kamenkaa lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

• dais Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, ze wiem gdzie Michaly :D Sporo znajomych tam mialam za czasow liceum, teraz mniej :)
    Evus tez poprosze paszetet :D ja znam z cukinii, dawno nie robilam i teraz mysle co by dzisiaj nie zrobic :D
    Kawokado ja mialam pierwsza noc w ktorej wstawalam tylko jakies 4 razy, wczesniej bylo ok 7-8. Maluch chyba sie troche podniosl bo kopniaki dostaje tez wyzej troche i maz mogl juz je poczuc :D

kamenkaa, evus, Kawokado lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Jasne, ze wiem gdzie Michaly :D Sporo znajomych tam mialam za czasow liceum, teraz mniej :)
    Evus tez poprosze paszetet :D ja znam z cukinii, dawno nie robilam i teraz mysle co by dzisiaj nie zrobic :D
    Kawokado ja mialam pierwsza noc w ktorej wstawalam tylko jakies 4 razy, wczesniej bylo ok 7-8. Maluch chyba sie troche podniosl bo kopniaki dostaje tez wyzej troche i maz mogl juz je poczuc :D

no prosze jaki świat jest mały hehe ;-) ja tam mieszkałam dość długo potem już się przeprowadziłam po ślubie wiec znam te rejony jak włąsną kieszeen zapewne jak TY :)

kuleczka777 ciesze się że Ci sie również podobają

Ide w końcu coś zrobić w domu musze poodkurzać a mi sie tak nie chce hahah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 12:12

• evus Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten przepis,
    http://durszlak.pl/przepis/pasztet-z-czerwonej-soczewicy-13dbef35-4793-4807-b159-0967df20d61f?c=tag&t=pasztet-z-soczewicy-czerwonej

lekko tylko modyfikowalam i zamiast papryki dodalam odrobinke curry :)

kamenkaa lubi tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://durszlak.pl/przepis/pasztet-z-czerwonej-soczewicy-93c524d3-2688-4b85-9264-16f6e4ae64fa?c=tag&position=5&t=pasztet-z-soczewicy-czerwonej

ten przepis, poprzedni musze dopiero wyprobowac :)

strasznie roztrzepana jestem w tej ciazy ;) w zeszlym tygodniu odcedzilam zupe warzywna :D ech ;)

Helen, Lila2703 lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
‹‹ 725 726 727 728 729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ