X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Helen Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa84 wrote:
    Helen- jesteś może ze Szczecina??? Słyszałaś może jakieś opinie o tej prywatnej klinice MAMMA???

A ja dzisiaj miałam ochotę na krokiety ze szpinakiem i chrzan.... jak zwykle :)

PS. Wyprawiłam rodzinkę na sanki a sama sprzątam bo wieczorem przychodzą znajomi. Ehhh wolałabym poszaleć na śniegu ;)
    tak, jestem. Wiesz może fajnie po poród prywatny, ale jak będzie się działo coś z dzieciaczkiem to muszą go przewieźć, dlatego też wybrałam Police, bo tam jest oddział neonatologiczny i szybka pomoc jest bardzo ważna dla noworodków no i sale naprawdę dobrze wyglądają i jest dobra opieka :)

nie dawno wróciliśmy ze spaceru, chodziliśmy po zamarzniętym jeziorze :)

feegu6l.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wyslalam meza po szpinak na jutrzejsza zupe krem i po warzywka na poniedzialkowe leczo :D

Cos dzisiaj sie kiepsko czuje, mozliwe ze przez nocne pobudki.
    Przepis na paczki ktory stosuje: http://www.mojewypieki.com/post/paczki-przepis-i tyle ze my nie dajemy lukru tylko cukier puder, ten mi sie zawsze udaje :D, czasem jak mam kiepska make to musze troche proporcje zmienic, i ostatnio robilam bez spirytusu, nie mialam w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 16:32

SShape lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa84 tu masz trochę info o tym szpitalu i w komentarzach pod spodem, większość jest pozytywnych :)
    http://www.gdzierodzic.info/placowka/930

Melissa84 lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jak tam na dziś?
    Ja wypoczywam i jeszcze kompletnie wyprawkę przez internet

kamenkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Której miałam wpisać synka Rysia? Bo nie znajdę tego za nic

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen nie balas sie ? Jestemmpod wrażeniem

Kourtney Ty masz chyba juz wszystko gotowe ;)

Ja czekam az sie pranie zrobi i pije kawkę. W koncu sie doprala wszystkiego bo juzmsie pietrzylo

Kourtney HelenuchaKlucha Rysio, a mi mozesz wpisać dziewczynkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 17:07

Kourtney, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Helen Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney zmien mi date prosze porodu z 1.06 na 30.05

Kourtney lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Helen nie balas sie ? Jestemmpod wrażeniem

Kourtney Ty masz chyba juz wszystko gotowe ;)

Ja czekam az sie pranie zrobi i pije kawkę. W koncu sie doprala wszystkiego bo juzmsie pietrzylo
    Prawie. Jeszcze różne kosmetyki do pielęgnacji mi zostały, pampersy i takie drobne rzeczy. Jeszcze podgrzewacz muszę zamówić

Helen lubi tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka nie bałam sie, bardzo dużo osób było na jeziorze, a te na którym byliśmy jest niewielkie :) ale frajda :)

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney to ty pierwsza będziesz gotowa :)
    a bedziesz mogła później udostepnic co zakupiliscie?bo ja jakoś nie mam sił swojej listy ogarnać i zdecydować się na coś konkretnego, jakiś ten miesiąc mam leniwy

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    Kourtney to ty pierwsza będziesz gotowa :)
    a bedziesz mogła później udostepnic co zakupiliscie?bo ja jakoś nie mam sił swojej listy ogarnać i zdecydować się na coś konkretnego, jakiś ten miesiąc mam leniwy
    Mhm ale chodzi ci o te pielęgnacyjne kosmetyki, tak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czemu ale czuję że urodze w maju.
    I u nas chyba jednak będzie Abigail a na drugie Sara ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 17:13

• Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen- mi przede wszystkim chodzi o cesarkę. Poród naturalny u mnie odpada, bo z córą było ciężko i boję się ryzykować. Więc jak u mnie w mieście nie uda mi się zorganizować wszystkiego to chyba właśnie mi ta MAMMA zostaje. Ps. Dzięki za linka zaraz sobie poczytam dokładniej :)

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabrałam sie w końcu za choinkę ;)

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w końcu posprzatalam, poprasowalam sterte prania:) ☺ zrobiłam ciasto na jutro a teraz w końcu czas na odpoczynek

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Nie wiem czemu ale czuję że urodze w maju.
    I u nas chyba jednak będzie Abigail a na drugie Sara ;)
    wiesz co bardzo mozliwe, a kiedy wg usg ci wykazuje termin bo mi na 27maja, lekarz mówił ze dziecko moze przyjsc na swiat tydzien przed terminem lub po.
    Ja tez mam przeczucie ze maj na 100%
    Abigail ładne imię, u nas chyba Natalia, ale jeszcze nie podejmujemy decyzji.
    co do rzeczy z wyprawki to bardziej mi chodzi o te opcjonalne dodatki, co do pielęgnacji podstawowej nie mam problemów.czy stelizatory, podgrzewacze do butelek, odciągacze pokarmu, karmienie dziecka. Chyba muszę bardziej się tym zająć, bo ilości pieluszek, ubranek są podane na necie.
    Ale tez bym chciała miec już to wszystko gotowe

beatas lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa84 wrote:
    Helen- mi przede wszystkim chodzi o cesarkę. Poród naturalny u mnie odpada, bo z córą było ciężko i boję się ryzykować. Więc jak u mnie w mieście nie uda mi się zorganizować wszystkiego to chyba właśnie mi ta MAMMA zostaje. Ps. Dzięki za linka zaraz sobie poczytam dokładniej :)
    no ja nie wiem czy jest sens wydawac tyle pieniedzy, jesli bedziesz miała skierowanie, to własnie w Policach bardzo dobrze robią cesarki, a kasę lepiej wydać na wyjazd.
    Powiem ci ze z moich znajomych nikt nie rodził w Mammie, ale jesli jest ona zaplanowana, to nie ma się czego obawiać. Ja sama ciągle myślę o tym jaki poród wybrać, kiedyś myślałam ze cesarka teraz się waham ale moja kruszynka nie jest taką kruszynką, więc jak będzie za duża i jej głowka też bedzie duzych rozmiarów to raczej poród przez cesarkę, ale to trudna decyzja, pewnie będę się bardziej zastanawiać w 8miesiącu.

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi według usg wychodzi na 2.06

kamenkaa lubi tę wiadomość

• oldżi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney Ty to jesteś optymistka! Ja juz zakładam, że się bede kulać dwa tygodnie po terminie ;)

Repose lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moim pechem pewnie tez z 2 tygodnie po terminie :p

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
‹‹ 727 728 729 730 731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ