X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka, kochana nie biorę tą zwykła ale mam końską dawkę luteiny :-(

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie witam niedzielnie ;)
    U mnie na śniadanie dzisiaj były naleśniki zrobione przez córcię i męża mniam :) tylko teraz ciezko sie ruszać ;)
    A w planach na dzisiaj kino (w koncu nie bajka z dziećmi, bo idziemy sami ;)
    Jutro rano lecę do lab zrobic wyniki a wieczorem wizyta u gina - stresik jest nie powiem,że nie ;)

Co do brzucha to mnie tez czasem cos zaboli, pociągnie albo zakłuje, ale martwi mnie to ze w nocy nie musze wstawać na siusiu, w poprzednich ciążach latałam po kilka razy :/ oj durna ja, zawsze znajdę sobie jakis powód zeby sie pomartwić :/

Melissa ja jakos kilka dni temu zajadałam sie truskawkami, bo mi mamusia przyniosła :) Powiem Ci że smakowały jak prawdziwe ;)

cass, Melissa84 lubią tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka ale luteina jest na podtrzymanie, a nospa działa rozkurczowo. Ja dostawałam w szpitalu forte i taka mi też przepisywal mój gin od początku. Powinni Ci jeszcze magnez przepisać. Ja biorę 6 tab. dziennie tego magnezu i juz luteine mam odstawiona jak narazie.

Joanna pewnie to przez łożysko nie czujesz jeszcze, ja tez mam na przedniej i tez jakos w tym okresie co ty jestes mniej wiecej staly sie odczuwalne mocno dopiero

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 12:32

Ollaala lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łożysko na tylnej ścianie a też nie czuje ruchow jeszcze to moja pierwsza ciąża może dlatego ale nie martwię się tym bo ruchy można czuć tez później nawet dopiero około 23 tygodnia ciąży dopiero.
    Co do lekarzy moja lekarka bada zawsze wszystko dokładnie i starannie przez brzuch na fotelu szyjkę usg dopochwowym.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Miłego dnia
    Jakie plany macie na dziś?

Oldzi dziekuje za tytuły. Ja już przeczytałam wszystkie od moich ulubionych pisarzy i szukam jakiś nowych.

Jakka dużo zdrówka. Wracaj szybko do domku

Jajko ale się obkupilas ;) super te ciuszki

Kamenka jak twoje ciśnienie?

Hej ciśnienie nie za fajne jesli nie spadnie szpital i to wszystko przez takie Awantury brak słów.

Nie będe wymieniac nicków ale Napisze ogolnie ja dostałam Scriny tzw zrzuty ekranu co było pisane na mnie i na =Kourtney wiec jest zdjecie nazwisko i wszystko widac kto pisał .. wiec sama sobie kopiów nie wymysliłam.
    Patutka prosze dziewczynko nie pisz do mnie bo ja Do Ciebie też nie pisze i Ci nie ubliżam możesz podyskutować równie wiekowo z kimś w Twym wieku a tak to siegasz poziomu mego syna ;-)

=Kourtney wspomniała że jej toś pisał to napewno nie ja bo ja z Nasza =Kourtney kontaktu osobistego nie mam .

Pozdrawiam Was wszystkich bez wyjątku i życze Wam spokojnych Zdrowych Ciąż :)

Ps przyjmijcie to do wiadomosci i nie poruszajcie juz tematu nie ma sensu ...
    Lepiej przemilczeć trzymac bol w sercu i przykrość jaka zaznałą tez =Kourtney niż wywalać to na forum a to szkodzi naszym Dzieciątka mi cisnienie skoczyło Max w góre a nie chciałąbym by sie to skączyło przez to w szpitalu!

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa skarbie nie denerwuj się i nie przejmuj takim głupim pisaniem o kimś kto Cię zupełnie nie zna to jest forum najwidoczniej niektóre dziewczyny są takie, że lubią obgadywac nie denerwuj się kochana bo Dzieciątko jest teraz najważniejsze a głupoty, które ktoś wypisuje są żałosne i chore bo to jest forum ciążowe a zrobiło się bardzo nie miło ostatnim czasem tutaj.

kamenkaa, Ollaala lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Repose Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka nie denerwuj sie mysl o dziecku jemu to napewno nie jest potrzebne.

Agabtm, kamenkaa, Ollaala lubią tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Mnie martwią twardnieje brzucha. Twardnieje tak na minutę może ale jest twardy jak kamień. Potem wszystko wraca do normy. I tak kilka razy dziennie

Kourtney, mam dokładnie to samo od tygodnia, chociaż od jakiś 2 dni spokój. Jutro mam wizytę więc podpytam o to panią doktor. Jeśli to skurcze braxtona -Hicka, to czytałam, że to normalny objaw zdrowej ciaży, tylko uczucie takie niekomfortowe. Mnie też to niepokoi. Niby pojawiają się po 20 tygodniu ciązy. Suwaczki mamy identyczne, więc pewnie to samo na nęka ;)

km5s20mm65zq3gk8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kamenka najważniejsze żebyś się uspokoiła. Ciśnienie musi spaść. Zrelaksuj się czymś :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 13:29

kamenkaa, Pati_89, Ollaala lubią tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 23:31

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde z tym twardnieniem macicy.. Ja rano jak się budze to czuje twarda kulkę i dokladnie widzę położenie macicy ale nie jest to bolesne .. Jak wstane to mija. Pełny pęcherz tez mam to wydawało mi się ze z tego bardziej taki objaw. A teraz to juz sama nie wiem :/

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_Vanilli wrote:
    Kourtney, mam dokładnie to samo od tygodnia, chociaż od jakiś 2 dni spokój. Jutro mam wizytę więc podpytam o to panią doktor. Jeśli to skurcze braxtona -Hicka, to czytałam, że to normalny objaw zdrowej ciaży, tylko uczucie takie niekomfortowe. Mnie też to niepokoi. Niby pojawiają się po 20 tygodniu ciązy. Suwaczki mamy identyczne, więc pewnie to samo na nęka ;)
    Hmm może to już rzeczywiście te przepowiadajace

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Kamenka najważniejsze żebyś się uspokoiła. Ciśnienie musi spaść. Zrelaksuj się czymś :*

Będę się starać dzwoniłąm do lekarza kazał wziąść jeszcze jeden lek myśle że pomoże.
    Czemu edytowałaś to co napisałąś że również od Anonima dostałaś info ? ?
    Nie potrzebnie bo każdy myśli że tylko mi ktoś coś wysłał a wychodzi na to że nie ....

Dziekuje Agabtm,Repose bedę sie starac
    Trzymajcie się Ciepło.

Repose, Agabtm, Ollaala lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się czuję taka jakaś zmęczona dziś :( Franek tak daje mi do wiwatu, że głowa mi pęka. Teraz położyłam go spać, no i sama się chyba położę...

Najlepsze było wczoraj jak szłam z nim przez pasy, nie dość że nie chciał dać ręki to jeszcze położył się na środku przejścia, a ja oczywiście tego klocka musiałam podnosić, pod pachę i zejść z ulicy. Nie wiem co się dzieje z moim dzieckiem , ale stał się strasznie nieznośny :(

Przepraszam za żale ale ciężko mi jakoś..

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cass - na pewno to duża zasługa pełnego pęcherza, nie wiem już jak sobie z tym radzić, bo przed zaśnięciem wstaję z łóżka jakieś 3-4 na siku, a potem o 5:00 budzę się z okropnym bólem i tak :/ Może będę sobie nastawiać budzik co dwie godziny na sikanie? :D

Misia15 - ja też się ekscytuję jutrem i pewnie zaraz przed usg dostanę nerwicy, ale nie myślmy o tym dziś, relaks! :) Mam nadzieję, że jutro będę mogła Cię uspokoić po mojej wizycie - a Ty o której masz?

Agabtm, Misia15, cass lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Będę się starać dzwoniłąm do lekarza kazał wziąść jeszcze jeden lek myśle że pomoże.
    Czemu edytowałaś to co napisałąś że również od Anonima dostałaś info ? ?
    Nie potrzebnie bo każdy myśli że tylko mi ktoś coś wysłał a wychodzi na to że nie ....

Dziekuje Agabtm,Repose bedę sie starac
    Trzymajcie się Ciepło.
    Bi chce juz zamknąć ten temat.
    Ale to prawda dostałam dzisiaj screeny tego co dziewczyny piszą na fb. Uważam że to żałosne bo ta osoba założyła specjalnie konto żeby mi to wysłać. ..pusty profil, 0 postów.. Także jakiś troll. Przecież pisałam że nie chce tam być na fb więc nie wiem po co mi to. Nie wiem dlaczego nam wysłano te screeny. Ktoś chce narobić szumu i tyle

Ollaala, kamenkaa lubią tę wiadomość

• Repose Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula kazdy ma taki dzien ze chce sie pozalic od tego tu jestesmy zeby sluchac :*

Paula222 lubi tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka wrote:
    cass - na pewno to duża zasługa pełnego pęcherza, nie wiem już jak sobie z tym radzić, bo przed zaśnięciem wstaję z łóżka jakieś 3-4 na siku, a potem o 5:00 budzę się z okropnym bólem i tak :/ Może będę sobie nastawiać budzik co dwie godziny na sikanie? :D

Misia15 - ja też się ekscytuję jutrem i pewnie zaraz przed usg dostanę nerwicy, ale nie myślmy o tym dziś, relaks! :) Mam nadzieję, że jutro będę mogła Cię uspokoić po mojej wizycie - a Ty o której masz?

Ja właśnie mam budzik na 3 w nocy specjalnie na siku! :D bo później mam tak pełny pęcherz i obolaly ze nie mogę wstać z łóżka...

JajkoNiespodzianka lubi tę wiadomość

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Bi chce juz zamknąć ten temat.
    Ale to prawda dostałam dzisiaj screeny tego co dziewczyny piszą na fb. Uważam że to żałosne bo ta osoba założyła specjalnie konto żeby mi to wysłać. ..pusty profil, 0 postów.. Także jakiś troll. Przecież pisałam że nie chce tam być na fb więc nie wiem po co mi to. Nie wiem dlaczego nam wysłano te screeny. Ktoś chce narobić szumu i tyle

Uważam, że cały ten temat z FB jest żałosny i lepiej go zakończyć. Nie wiem o jakie wpisy chodzi i o jakie screeny, ale zaczynam się czuć jak w serialu szpiegowskim ehh a serio ten fb to żaden problem i w ogóle ten temat, dziewczyny skończcie ten temat i tak jak prosiło już kilka osób piszcie na priv o tym bo mi się odechciewa tu zaglądać ( serio). POwiedziałam co miałam, zamykam ten temat ;)

Kourtney, Agabtm, kamenkaa, Bomblica, kirys, Kawa z mlekiem lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • SShape Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    A ja się czuję taka jakaś zmęczona dziś :( Franek tak daje mi do wiwatu, że głowa mi pęka. Teraz położyłam go spać, no i sama się chyba położę...

Najlepsze było wczoraj jak szłam z nim przez pasy, nie dość że nie chciał dać ręki to jeszcze położył się na środku przejścia, a ja oczywiście tego klocka musiałam podnosić, pod pachę i zejść z ulicy. Nie wiem co się dzieje z moim dzieckiem , ale stał się strasznie nieznośny :(

Przepraszam za żale ale ciężko mi jakoś..

Będzie dobrze:)
    Może to po prostu trochę wcześniejszy bunt dwulatka;)

Paula222, Ollaala lubią tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
‹‹ 736 737 738 739 740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ