X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 nie liczyłabym na to ha ha ha mężczyźni po wypiciu i ich obietnice ;) przynajmniej dzisiejszego dnia będzie dla Ciebie tak miły, że aż będzie Cię w tyłku szczypiec ;);) hi hi hi wykorzystaj to...
    Szyjkę mierzy poprzez badano palcami i usg dopochwowe mi bada na każdej wizycie.

beatas lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • SShape Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Ja od Christie na razie jeden tytuł pochłonęłam i ma pewno na jednym się nie skończy :)
    Muszę ta "dziewczyne"..." wypożyczyć albo kupić bo już któraś osoba poleca.
    Ja się zdecydowałam w tym roku na wyzwanie. Przeczytać 52ksiazki.
    A czytałaś ksiażki Katarzyny Bondy?
    Albo seria Viveca Sten(byly juz dwa sezony polskiego mini serialu na podstawie jej ksiazek na ale kino albo hbo)

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 23:30

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)

Kourtney ją też mam takie dziwne skurcze\bole nie wiem jak to określić ale brzuch mi twardnieje na chwilę a potem spokój, mi lekarz powiedział że to normalne :-)

Jakka wracaj szybko do zdrowia :-) a twój maluszek to naprawdę wstydzioszek <3

JajkoNiespodzianka ale super zakupy :-) ją już też chce coś kupić :-) poza tym w poniedziałek razem wizytujemy :-) tylko ty rano ale ci zazdroszcze :-) bo ją dopiero wieczorem i zaczynam się adresować powoli :-(

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Pati_89 u mnie tak dobrze nie będzie... Obudzi się pewnie o 15:00 głodny, skacowany i wykręci się tym, że przecież opijał zdrowie Rysia...

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Właśnie co do szyjki? Ona jest badana też wziernikiem?
    Boże znów ide dziś do szpitala.... ja mam jakies fatum....
    Standardowe badanie szyjki to zwykłe badanie ginekologiczne na fotelu i badanie usg dopochwowym. W ten sposób można ocenić zewnętrzne cechy szyjki, tzn. czy jest twarda czy miękka, jaka jest jej długość, czy jest rozwarcie itp.

Co do wziernika, to pewnie masz na myśli pobranie próbki do cytologii. To z kolei jest ocena "zdrowia" szyjki, czyli np. czy są jakieś infekcje.

Ja mam na każdej wizycie zwykłe badanie na fotelu, cytologię miałam pobieraną w ciąży jak do tej pory raz.

A dlaczego idziesz do szpitala, coś się dzieje? Trzymaj się!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 11:32

9ewns65gxjq3gces.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, co się stało??

Helenuchna, teraz faceci mają wymówkę:P

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney ją również miewam takie twardnienia bezbolesne. Trwają chwilę i same przechodzą. Mnie lekarka powiedziała że to normalne kazała tylko magnes zażywać :-)

f2w343r8930pqaay.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ku uciesze wszystkich - dojechałam. Strasznie mało mają we mnie i moje zdolności wiary :> Teraz pokrzywka i jabłecznik, bo niestety, nie zjadłam wczoraj całego ;)

jajko ja mam rano taki ciężki brzuch, ale wg mnie to pełny pęcherz, który tam się ledwo mieści, ale nie jest przez małą uciskany (bo w nocy czasem tylko zdarza mi się raz wstać). Więc może to to, albo np. gazy? O ile oczywiście nie czujesz wyraźnie, że to macica ;) No i ubranka super! Naprawdę, second handy rulez!

Macie dziewczyny siłę do swoich chłopów - ja specjalnie mojego zostawiłam na weekend, żeby NIC nie widzieć ;) Jak teraz wróciłam to obudziłam go i już jak młody bóg jest ;)

No. A ze spaniem to na szczęście kłopotów żadnych nie mam - tylko płakać się chce, bo na plecach spać nie mogę, a zawsze pół nocy tak spędzałam. Ciąża to jedno wielkie przyzwyczajanie się do nowych rzeczy...

Helenucha Klucha, Einin lubią tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Helenuchna, teraz faceci mają wymówkę:P

tak... i nawet nie możesz być wtedy zła! :P

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • cass Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik z tymi ruchami to też na początku tyg schizę miałam, bo nie czułam przez dłuższy czas. Ale pewna jestem, że to dlatego, że się inaczej dzidzia ułożyła - pupą do brzucha, więc waliła w łożysko. Szukałam info na ten temat i do 24 tyg. to niektóre dziewczyny w ogóle nie czują jeszcze nic. A liczyć mamy zacząć później, chyba po 26 lub 30 (różne szkoły).

A. No i wczoraj zaczęłam 22 tydzień, w ogóle z głowy mi wypadło, że to sobota przecież ;) ALE LECI!

Madzik84, Dorjana lubią tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poważnie u was karzą liczyć ruchy ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 20:41

kirys lubi tę wiadomość

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cass wrote:
    Madzik z tymi ruchami to też na początku tyg schizę miałam, bo nie czułam przez dłuższy czas. Ale pewna jestem, że to dlatego, że się inaczej dzidzia ułożyła - pupą do brzucha, więc waliła w łożysko. Szukałam info na ten temat i do 24 tyg. to niektóre dziewczyny w ogóle nie czują jeszcze nic. A liczyć mamy zacząć później, chyba po 26 lub 30 (różne szkoły).

A. No i wczoraj zaczęłam 22 tydzień, w ogóle z głowy mi wypadło, że to sobota przecież ;) ALE LECI!

Ufff, czyli jeszcze mam trochę czasu, żeby kopniaczki stały się regularne i na razie nie powinnam się tym zamartwiać? :)
    Dzisiaj do śniadania dostałam kolejnego pączka i teraz mam rewolucję w brzuchu, chyba miałam zbyt aktywny tydzień i małe spało, teraz jakoś jakby lepiej od rana :) Cosik się rozpycha :D
    Ja w ogóle witam się w 19 tygodniu :D

Helen, cass lubią tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w niedzielę :) Ja dziś juz po Kościele, a za chwilę wybieram się z bratową do Mamy na hernatkę ;) więc zleci niedziela :)

Miłego odpoczywania :-*

Helen lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy to ma_rka miała mieć dodatkowe badanie z powodu przepływów? Ma_rka, odezwij się! Martwię się, mam nadzieję, ze wszystko jest dobrze.

9ewns65gxjq3gces.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 23:31

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Cześć Joana :D uwierzyłaś już w swoje szczęście i zdrowego bobasa :D

Pati :-) Tak, teraz jestem wreszcie uśmiechnięta. Na więcej stresu czarnymi myślami nie będę już narażać maluszka.

beatas, Pati_89, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

m3sxdqk36px9niv0.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ktorej stronie zdjecia ciuszków Helenuchy ?

Przeczytalam pierwsze 3 miesiące życia dziecka. I sobie teraz uświadomiłam jak to bedzie i znowu mnie ogarnęło jakieś przerażenie jak tu damy radę, zeby krzywdy nie zrobić malenstwu i w ogóle.
    I juz chyba wiem w ktorym miejscu będzie kącik maleństwa tak zeby było dobrze

Patutka moze Tobie powinni dawac zastrzyki jakies rozluzniajace. A jaka dostalas nospe forte ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 12:16

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dzisiaj jakaś głodna, caly czas bym jadła.

Moja mała cos sie przestawila i puka mi zaraz pod pepkiem i to daje nieźle popalić teraz ;)

Czemu na belly pisze ze 22 tydz. to 6 miesiac ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 12:25

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie myślę, że chyba Was dokładnie bada gin, że wiecie co z tą szyjką. Ja byłam w pt na wizycie, powiedziałam, że bóle podbrzusza odczuwam dalej, kłucie i ból jakby w pochwie. Moja pani doktor zbadała mnie i w sumie nie powiedziała nic, tzn nic, że coś jest nie tak. Ale badanie oj szybciutkie było, parę sekund wziernikiem i dotykowo.
    Co do tych bóli to ja cały czas biorę duże dawki Mg+wit B6. To bardzo pomaga zauważyłam. Tylko nie jedną dawkę dużą dziennie, a dwie do trzech dziennie tabletek.
    Natomiast zastanawia mnie czemu nie czuję ruchów, to już 20 tydzień jutro. Na usg małego nie szło dokładnie zobaczyć, bo łożysko zasłaniało mu bużkę, tak się ustawił. Może właśnie łożysko amortyzuje ruchy i ich nie czuję. Nie umiem się już ich doczekać :-)

m3sxdqk36px9niv0.png
‹‹ 735 736 737 738 739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ