X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Joana :D uwierzyłaś już w swoje szczęście i zdrowego bobasa :D

Joana33 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny padam na pysk dzisiaj :)
    Milej niedzieli wszystkim zycze ;*

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose jak noc spałaś? :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose czemu podasz na pysk zero snu ciężka noc??

Zwady i spory wyjasniajcie sobie najlepiej na priv bo to zaśmieca forum i czyta się to wszystko źle a do porozumienia nie dojdziecie, baby mają ciężkie charaktery .

HoniKa89, Helenucha Klucha, cass, Kawa z mlekiem, evus, Bomblica, Ollaala, kirys lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaka zdrówka dla Was ;*
    Jajko niespodzianka kusisz tymi ciuszki jak juz zabiorę l4 to tez zacznę odwiedzać szmateksy ;);)
    Ja dziś wybieram się do teściów na kawkę i babci z okazji jej ostatniego święta ;) pewnie znowu najem się jak świnka

JajkoNiespodzianka lubi tę wiadomość

• Repose Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najsmieszniejsze jest to ze tak ale malo po prostu bo kolo 12 poszlam spac ale wiecie jak to w ciazy to siusiu to pic to jakis koszmar a jak sie przebudzilam to bylam ciekawa co na forum a jeszcze taki serial w internecie sobie ogladam i wiecie emocje ^^

A wam jak nocka minela.
    I jak sie czujecie tak ogolnie?

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie martwią twardnieje brzucha. Twardnieje tak na minutę może ale jest twardy jak kamień. Potem wszystko wraca do normy. I tak kilka razy dziennie

• oldżi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Mnie martwią twardnieje brzucha. Twardnieje tak na minutę może ale jest twardy jak kamień. Potem wszystko wraca do normy. I tak kilka razy dziennie

Moze to już skurcze Braxtona-Hicksa? A są bolesne ?

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Moze to już skurcze Braxtona-Hicksa? A są bolesne ?
    Nie bolą wcale

• Repose Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak takie skurcze wygladaja co sie dzieje wtedy? Ja chyba nie mialam w pierwszej ciazy albo nie zauwazylam :p

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Miłej niedzieli :)

Pati_89 u mnie ta sama sytuacja!!! Mąż popił ze znajomymi, ja musiałam wracać a teraz on chrapie na kanapie... no skaranie Boskie :P

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:

Teoretycznie na tym etapie już mogą się pojawić skurcze B-H, ale wiesz, ja bym o to dopytała gina przy najbliższej okazji. Też myślałam, że te twardnienia to raczej nic złego, ale najwyraźniej w połączeniu z miękką szyjką nie jest to dobra kombinacja.

9ewns65gxjq3gces.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na ostatniej wizycie lekarka dała luteine bo tak mnie kulo w brzuchu i powiedziała że macica jeszcze nisko to dała lutke dla bezpieczeństwa i teraz rano i wieczorem ja biorę. Najlepiej o wszystkim informować lekarza

• oldżi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney prawdopodobnie Twoja macica już zaczęła trening :) dobrze, ze skurcze nie są bolesne, ale zapytaj o nie przy wizycie

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam z rana :)

Widzę, że z tym Facebookiem dalej zamieszanie- kochane nie nakręcajcie się, bo tak jak dziewczyny we wcześniejszych postach napisały nic tam takiego jeszcze nie ma i wszystkie tak samo udzielają się na forum.

Co do położnej- ja nie chcę brać. Bardziej mnie interesuje żeby mieć cesarkę i żeby mój lekarz prowadzący był przy porodzie bo ufam mu jako lekarzowi.

Wiecie na co dzisiaj mam ochotę- na truskawki :D

Maggi-P lubi tę wiadomość

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Cześć dziewczyny! Miłej niedzieli :)

Pati_89 u mnie ta sama sytuacja!!! Mąż popił ze znajomymi, ja musiałam wracać a teraz on chrapie na kanapie... no skaranie Boskie :P
    Mój już wstał z miną biednego pieska :D i złożył postanowienie że do czerwca nie pije wódki :) zobaczymy :D

Repose, beatas, Helenucha Klucha, Maggi-P, HoniKa89 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cass, u mnie jest to samo z rodzicami:D czasem już nawet nie mówię, że przyjadę, bo zaraz byłby alarm, że ślisko i oni po mnie przyjadą:D

Jakka, to Ci jelitówka napędziła stracha... Całe szczęście, że już wszystko w porządku;)

My poszlismy spać koło 2, a mieliśmy wczesną pobudkę, bo rodzice u nad zawitali: D ale nawet spoko się czuję:) mała kopie jak szalona! Cieszę się, bo wreszcie nie czekam ze strachem na kolejne wizyty:)

Kourtney, te skurcze to chyba bolesne są z tego, co czytałam.. A może się przemęczyłaś? Ja mam takie twardnienia, jak za późno się położe..

W ogóle to wszystkie piszecie o szyjce, a mój gin nie badał mnie ginekologicznie odkąd mam usg przez brzuch;/ tego się chyba przez usg zobaczyć nie da?

cass lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa ja tez a tu tylko mrozone i drooooogie truskawki jak do ciasta kupowalam to chyba 7 euro placilam za taki woreczek

Ollaala, Melissa84 lubią tę wiadomość

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:

W ogóle to wszystkie piszecie o szyjce, a mój gin nie badał mnie ginekologicznie odkąd mam usg przez brzuch;/ tego się chyba przez usg zobaczyć nie da?

Da się, tylko przez usg dopochwowe. Mnie lekarz powiedział, żebym mu się na połówkowym przypomniała z tą szyjką, to przełączy się z głowicy brzusznej na dowcipną.

9ewns65gxjq3gces.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:

A która z nas miała czekać na ,,niespodziankę'' ? Nie chciała znać płci ? Czy coś mi się pomyliło ;)

To ja, przyznaję się ;)

Dziewczyny, na jak długo maksymalnie miałyście przerwy w ruchach dziecka? Moje nie odzywało się wyraźnymi kopniaczkami przez ostatnie 3-4 dni i już bardzo się martwiłam, ale najadłam się pączków (to Wasza sprawka! :P) i coś się ruszyło. Na tym etapie, jak jeszcze ruchy nie są regularne, po jakim czasie powinno się panikować i lecieć na IP?

Czy Wy też macie problemy z pamięcią? Ja przed ciążą miałam pamięć fotograficzną, wręcz ciężko mi było cokolwiek zapomnieć, a teraz jednym uchem wpadnie, drugim od razu wypada. Ostatnio mało się udzielam, bo zwyczajnie po nadrobieniu kilku ekranów postów nie pamiętam już kto co napisał ;)

Miłej niedzieli kochane, ja dzisiaj odpoczynek i relaks. Wczoraj po lekturze całej tej kłótni (kolejnej już i zupełnie niepotrzebnej nawiasem mówiąc) rozbolał mnie brzuch. Za bardzo biorę do siebie negatywne emocje i chyba powinnam zrobić sobie długi urlop od forum... :(

Agabtm, Paula222 lubią tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
‹‹ 734 735 736 737 738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ