Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
JajkoNiespodzianka wrote:
Dziewczyny, Was też tak boli brzuch w nocy jak się przebudzicie, albo po nocy? Szczególnie w dole. Ja ledwo dochodzę do sikania, tak boliJakbym kamienie nosiła w nim. W dzień jak się ruszam to nie. Coraz gorzej mi się śpi...
Czasami zaboli mnie brzuch jak na okres i wtedy obserwuję. Zwykle przechodzi po krótkiej chwili, ale raz mnie bolało kilkanaście minut, wzięłam nadprogramową Nospe (normalnie biorę 2 x dziennie), położyłam się i przeszło.
I ze spaniem też u mnie coraz gorzejW listopadzie mogłam przespać pól doby, teraz nie mogę zasnąć, często się budzę, pobolewa mnie kręgosłup i w ogóle czuję się jak ofiara
-
Jajko Niespodzianka wow ale super zdobycze
Ehh nawet nie będę się odnosić do kłótni która tutaj powstała szkoda nerwów.
Ale narzekalyscie że mało się dzieje wczoraj a ledwo Was nadrobilam tyle postów naskrobalyscie
Ja dzisiaj miałam kiepską noc...kręgosłup mnie boli chyba wczoraj się przeforsowalam przy ogarnianiem remontu. Dzisiaj na szczęście troszkę luzniejszy dzień. -
oldżi wrote:Edith a czy Ty się wybierasz moze do szkoły rodzenia w naszym pięknym mieście ?
Chyba, że znasz jakieś inne ? -
Jakka trzymaj się i nawadniaj
dobrze że szybko zareagowałaś i jechałaś do szpitala
Jajko tylko mnie uświadczyłaś w przekonaniu że sezon hand to najlepszy sklepczasami jak cos widzę w zwykłym czy na necie to przeliczam że za jeden komplet miałabym dwa kg ubranek w lumpie
Dziewczyny wyjaśnijcie to sobie prywatnie bo wydaje mi się że ktoś tu chce namącić i nas skłócić a to przykre że wpadamy w ta pułapkę
Noc spędziłam na kanapie bo chrapanie męża doprowadzało mnie do białej gorączki cisza cisza cisza chrappppp cicha obłędspałam tylko 6 godzin i boli mnie głowa
Jak już pisałam mnie tak jakby w kroku boli a wczoraj pd siedzenia bolała mnie kość ogonowa i pierwszy raz żebraWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 09:36
jakka, Agabtm lubią tę wiadomość
-
eidth wrote:Chciałabym ale znalazłam tylko jedna szkole rodzenia koło brojana...i chyba tam będę chodzić tylko muszę jeszcze zadzwonić co i jak.
Chyba, że znasz jakieś inne ?
Mam koleżankę, która chodziła gdzieś w okolicach gigantu i położna zmieniła jej nastawienie o 180 stopni, była bardzo zadowolona, muszę zapytać o namiarya jak nie to moze się spotkamy w tej koło brojana !
-
oldżi wrote:Mam koleżankę, która chodziła gdzieś w okolicach gigantu i położna zmieniła jej nastawienie o 180 stopni, była bardzo zadowolona, muszę zapytać o namiary
a jak nie to moze się spotkamy w tej koło brojana !
Kasju tak a dlaczego pytasz ? -
Hej. Witamy sie po sniadaniu w 22 tyg.
Dziewczyny wczoraj wrzucilam tylko pdf. te co wysylalam i tak samo wrzucalam tego hipcia zeby nie zaginął w akcji.
Nikt nic o Was nie pisał więc sie nie przejmować i wyluzować i nie kwasic. Nikt zamiaru stad raczej nie ma odchodzić.
Kamenkaa poczekaj az wszystkie zaczną wrzucać zdjęcia to nie nadazy sie przewracac stron.Repose, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość
-
Dzięki kobietki
trzymam się
powoli wraca mi nawet apetyt
Co do położnej prywatnej to ja takiej nie planuje. To jest ich praca i nie za bardzo rozumiem dlaczego w publicznym szpitalu mam jeszcze dodatkowo płacić za opiekę. Tym bardziej że w Warszawie ceny są zawrotne... 2000zl za opiekę okoloporodowa...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 13:44
eidth, kasju, fairy_tale, Kourtney, Paula222, Pati_89, oldżi, Agabtm, Helenucha Klucha, beatas, Madzik84, Misia15, cass, evus, JajkoNiespodzianka, Helen, kirys, ansad lubią tę wiadomość
-
aneczka2015 wrote:Mnie tez brzuch pobolewa, widze ze nie jestem sama. Mnie tak ciagnie, kluje sama nie wiem jak to okreslic. Ja wczoraj nasz znajomy mnie zaskoczyl i mowi do mnie tak: a z twoja szyjka macicy wszystko om? Bo jakos nisko masz ten brzuszek.... No i zaczelo sie. Mam stresa ze cos jest nie tak?! We wtorek mam wizyte to sie diwiem. Poradzcie mi co z ta szyjka? Jak to u was wyglada?
Kochana, przede wszystkim nie stresuj się dlatego, że ktoś stawia diagnozę na podstawie wyglądu brzuszka. Tylko niepotrzebnie się denerwujesz. Jak masz wątpliwości, to zadzwoń do swojego ginekologa lub umów się na wcześniejszą wizytę.
Z szyjką faktycznie trzeba uważać. U mnie ten temat jest na tapecie gdzieś od 1,5 tygodnia. Generalnie od początku ciąży moja doktor przy badaniu ginekologicznym mówiła, że mam szyjkę "ładną, miękką", ale ostatnio usłyszałam, że jest zbyt miękka jak na ten etap ciąży, co może - ale nie musi - być jednym z objawów niewydolności i przedwczesnego skracania. Dodatkowo kilka razy poczułam dziwne skurcze, jakby lekkie twardnienie brzucha, co na tym etapie też jest niewskazane i może prowadzić do skracania szyjki. Byłam też na usg szyjki, na szczeście wyszło w porządku, tzn. jest długa i zamknięta. Lekarz powiedział, że jest idealna jak na ten etap ciąży. Jutro mam kolejne usg, więc będę w stanie porównać, czy na przestrzeni 10 dni długość szyjki się zmieniła. Jeśli nie, to wszystko ok. Jeśli się skraca (tfu tfu, odpukać), prawdopodobnie czeka mnie założenie szwu.
Póki co mam brać Luteinę dopochwowo i Nospę (bardziej z tytułu twardnień brzucha - na szczęście ostatnio ich nie czułam). Nie dostałam żadnych szczególnych zaleceń dotyczących mocnego oszczędzania się, ale i tak przeszłam bardziej na tryb kanapowy, dużo leżę, nie dźwigam powyżej 3 kg itp.
P.S. Teraz doczytałam, że masz wizytę we wtorekW takim razie spokojnie, poczekaj do wizyty i zapytaj. No chyba, że coś Cię bardzo niepokoi, to dzwoń do gina jeśli masz taką możliwość
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 09:55
-
Hej
Jakka śliczna dzidzia , ciekawe czy chłopczyk czy dziewczynkaWidać, że wstydzioch
A która z nas miała czekać na ,,niespodziankę'' ? Nie chciała znać płci ? Czy coś mi się pomyliłoRepose, Madzik84 lubią tę wiadomość
-
Witajcie, dawno nie pisałam, ale podczytuję Was prawie codziennie.
Ja też mam problem ze spaniem, budzę się w nocy z bólem podbrzusza, bioder, już myślałam, że mamy materac w sypialni za twardy, ale piszecie, że też tak macieco mnie uspokoiło. W zasadzie od początku ciąży przytyłam prawie 5 g ( jutro zaczynam 20 tydzień) i może stąd te bóle, bo wysoka nie jestem, a brzuch idzie do przodu i to baaardzo.Aż się boję co będzie za 3m-ce, już w żartach usłyszałam od koleżanek czy ja nie urodzę niedługo
Ale co tam, ważne, że mały się dobrze rozwija.
Jak tak piszecie o zakupach to stwierdziłam, że muszę zacząć wreszcie kupować wyprawkę, bo nie mam nic. Mam plan w okolicach marca/kwietnia hurtem kupić wszystko, jechać do sklepów i kupić. Teraz tylko oglądam ubranka,ale póki co to mam tylko body. Ale od lutego zacznę coś już myszkować.
W pobliżu mnie nie ma fajnych, dużych ciucholandów, gdzie mogłabym znaleźć takie cudeńka, jakie udaje Wam się upolować.
Miłej niedzieli dziewczyny!
Ps. A propo spraw ostatnich dni, ja tu zostaję na tym forum, bo się od niego uzależniłamMoże często się nie udzielam, ale na bieżąco śledzę wszystkie wpisy.
ansad lubi tę wiadomość