X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati89 ale przystojniak Ci rośnie :)

Pati_89 lubi tę wiadomość

iv09e6ydepibuaxd.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciliśmy z basenu :D mąż nie chciał mi nadjechać po lody do maka to ma teraz ciążowego focha :D

munequita, Mili_Vanilli, dais, Helenucha Klucha, kuleczka777, Einin, SShape lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Angela85 Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita wrote:
    Nie pamiętam, ale chyba podczas rejestracji zaznaczało się coś żeby otrzymać ten zestaw.

DZIĘKUJĘ

Angela85 42803b1db54a726d494ef2f5f0986917.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojego też wysłalam po lody :) hihi

Pati - cudny Michaś <3

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i witam się w 23 tygodniu :)

W suwaczku mam napisane, ze moje dziecko słyszy .. to właśnie usłyszało jak mammusia nawrzeszczała na sasiąda ;) Ale należało mu sie, tzn sąsiadowi of course. A jaką skruche okazał, przestraszył się cięzarówki hehe , aż mi głupio się zrobiło, że się tak wydarłam, ale wiedziałam, że inni sąsiedzi zwracali mu uwagę i miał to gdzieś.

Zobaczymy jaką mam siłę przekonywania ;)

Helenucha Klucha, Misia15, Kourtney lubią tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych szczawianow To ja miałam ponieważ choruje na dne moczanowa to choroba w której odkładają się kryształki szczawianow w stawach. I żeby się ich pozbyć to trzeba brać leki ja brałam MIlurit i odpowiednią dietę miałam zero kawy kakao warzyw strączkowych często pić. Generalnie nie zdążyło mi się jeszcze w ciąży choruje na to od 3 lat generalnie jak miałam mieć atak choroby to kilka dni przed juz czułam to w dużym palcu u stopy bo mi atakowalo akurat stawy w stopie

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_Vanilli wrote:

W suwaczku mam napisane, ze moje dziecko słyszy .. to właśnie usłyszało jak mammusia nawrzeszczała na sasiąda ;) Ale należało mu sie, tzn sąsiadowi of course. A jaką skruche okazał, przestraszył się cięzarówki hehe , aż mi głupio się zrobiło, że się tak wydarłam, ale wiedziałam, że inni sąsiedzi zwracali mu uwagę i miał to gdzieś.

Hahaha a co przeskrobał? :)

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_Vanilli wrote:

A co Ci sąsiad zrobił?

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati 89 ja uwielbiam flery z maca:-)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sąsiad przeginał od dłuzszego czasu .. Mieszka w kawalerce obok, bez balkonu, jak pali w domu to cały smród na klatkę idzie, dyskotęke sobie w domu urządzał, no i drzwiami zawsze trzaska, dzisiaj nas obudził o 4 rano, muzyka dudniła prawie cały dzień, wróciłam wcześniej z pracy bo zmeczona byłam z tego niewyspania, a ten dym papierosowy zaczęłam czuć u siebie w mieszkaniu.... i to już było przegięcie...

Była taki przestraszony jak mu nawrzucałam, mówił tylko cichutko, że ok, wystarczy powiedzieć, muzykę już ścisza, nie bedzie zasmradzał klatki i do piątku ma naprawić klamkę w drzwiach.

Nieźle wkurzona byłam, aż się we mnie gotowało, a teraz siedzę i się śmieje z tego. mam nadzieję, że się koleś uspokoi bo naprawdę działał mi na nerwy ten gówniarz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 20:49

Helenucha Klucha, Bomblica, Andzia SM lubią tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i bardzo dobrze, że przywołałaś go do porządku! :)

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • MADZIA 87 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny kiedy poczulyscie i czy juz macie za soba pierwsze ruchy maluszka??? troche ale tylko troche sie martwie ze nic nie czuje, zadnych takich bulgotek, laskotek itp. jestem w 17+5 dniu ciazy, jutro wizyta usg niby jako juz polowkowe ale chyba cos szybko... no nic czekam na wasze odp

nasze początki starań ( od listopada 2013)
    3jgxdqk3m228f53m.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadłam właśnie krokiety, ale cholernie ostre były, trochę przypalilam ale co tam.

Milli a to on okien nie ma ze az wychodzi na korytarz ?

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja czuje tak ze dwa tygodnie czyli ok 18 ale jestem bardzo szczupła i sam lekarz mi dziś powiedzial że pewnie już czuje ruchy bo jestem szczupła :)
    Na pewno lada dzień poczujesz i nie pomyślisz ich z niczym innym :)

My właśnie oglądamy mecz i kołysze brzuchem i pukam żeby tylko mały się obudził i nic a tatuś odezwał się dwa razy i już czuje tak ucisk i dupa wypięta :D

MADZIA 87 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIA 87 wrote:
    hej dziewczyny kiedy poczulyscie i czy juz macie za soba pierwsze ruchy maluszka??? troche ale tylko troche sie martwie ze nic nie czuje, zadnych takich bulgotek, laskotek itp. jestem w 17+5 dniu ciazy, jutro wizyta usg niby jako juz polowkowe ale chyba cos szybko... no nic czekam na wasze odp

Madzia, to bardzo szybko masz te połówkowe, Maluszek może byc zbyt mały, żeby wszystko dobrze obejrzeć. Mi lekarka powiedziała, że najlepiej iść w 22 tygodniu. No ale mam nadzieję, że sie uda wszystko ocenić.

Co do ruchów, to ja zaczełam czuć ok 20 tyg, ale to różnie bywa, także nie przejmuj się, jeszcze masz czas.

Powodzenia jutro na wizycie :)

MADZIA 87 lubi tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili i tak dobrze że mu nie przywaliłaś hehe :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    zjadłam właśnie krokiety, ale cholernie ostre były, trochę przypalilam ale co tam.

Milli a to on okien nie ma ze az wychodzi na korytarz ?

No niby ma okna ;) na klatce nie pali, zabiłabym chyba :) Po prostu z mieszkania idzie przez drzwi ten dym.

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Mili i tak dobrze że mu nie przywaliłaś hehe :)

Hahaha Pati, mało brakowało :D

km5s20mm65zq3gk8.png
  • MADZIA 87 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny :) bede cierpliwie czekac :D a poki co nie umiem tego suwaczka jakos zamiescic kaze mi linka wkleic i dupa. troche sie zrobilam w tej ciazy gapowata ;P

3jgxdqk3m228f53m.png
  • MADZIA 87 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIA 87 wrote:
    dzieki dziewczyny :) bede cierpliwie czekac :D a poki co nie umiem tego suwaczka jakos zamiescic kaze mi linka wkleic i dupa. troche sie zrobilam w tej ciazy gapowata ;P
    oj a moze jednak umiem hehehe

3jgxdqk3m228f53m.png
‹‹ 777 778 779 780 781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ