X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe szczęście, że my takich przygód sąsiedzkich nie mamy :) wręcz przeciwnie bardzo, bardzo się lubimy i często spotykamy! Na pietrze mamy 3 mieszkania i wszyscy się wczoraj widzieliśmy u sąsiadów ze środka , jest pięknie!

Agabtm lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • MADZIA 87 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oldżi widze ze mamy identyczny czas ciazy :)

oldżi lubi tę wiadomość

nasze początki starań ( od listopada 2013)
    3jgxdqk3m228f53m.png
  • mylola Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIA 87 ja też 17t5d i żadnych ruchów jeszcze nie czuję. A w dodatku łożysko na przedniej ścianie umiejscowione. Lekarz na wizycie mi powiedział, że pewnie koło 20 tygodnia zacznę coś czuć i żeby się na razie nie przejmować. A na USG połówkowe zarejestrowali mnie dopiero na termin po skończonym 20 tygodniu.

MADZIA 87 lubi tę wiadomość

8p3o3e3kdmy2lofu.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi coś zaczyna bulgotac ale nie wiem czy to juz te ruchy bo to tak jakby jelita pożyjemy zobaczymy czy To było to ;);) a dziś w pracy tak się wq, się rozplakalam normalnie przez to, że ludzie są tacy chamscy ze mi by przez myśl nie przeszło naskoczyc na ciężarna w taki sposób jak mnie się oberwalo właśnie dlatego, że jestem w ciąży. Okazało się, że przez to ze jestem w ciąży to nie mam serca, i nawet nie wypada mi pogratulować tylko jeszcze zrobić wywód na temat bycia w ciąży co jest nie odpowiedzialne.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • MADZIA 87 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o mylola ty tez super :) pewnie lekarka potraktuje to jako zwykla wizyte usg tylko ze szkoda ze bede musiala po dwoch tyg znow zaplacic 250 zl bo tyle place u niej, ale ciekawosc mnie zzera co tam u malego :)

Agabtm lubi tę wiadomość

3jgxdqk3m228f53m.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIA 87 wrote:
    Oldżi widze ze mamy identyczny czas ciazy :)
    Fajnie! I muszę Ci powiedzieć, że ja tez ruchów nie czuje ( chyba?) mam w brzuchu rewolucje, ale obawiam się, że to tylko jelita a to pierwsza ciąża i nawet nie wiadomo czego się spodziewać ;)

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia to gdzie ty mieszkasz ze tyle płacisz, masakra ja myślałam ze dużo płace a ty tyle.

Milla to pewnie nie otwiera okien jak pali.

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • MADZIA 87 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie to samo, tez 1 ciaza po in vitro , nowe nastroje i objawy ;P a dzis mam tak pekaty brzuch ze szok, moj maz sie smieje ze co chwile sie drapie po brzuchu, a faktycznie swedzi mnie troche skora, chyba wiec sie rozciaga hehhe dzis tone olejku wetrę

3jgxdqk3m228f53m.png
  • MADZIA 87 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Madzia to gdzie ty mieszkasz ze tyle płacisz, masakra ja myślałam ze dużo płace a ty tyle.

Milla to pewnie nie otwiera okien jak pali.

pod Poznaniem, a lekarkę mam z Poznania, ma klinikę leczenia nieplodnosci, no i to moja ciaza 1 z in vitro takze czasem sie zastanawiam czy po tych kosztach ktore ponieslismy w zwiazku z zabiegiem i cholernie drogimi lekami ktore nadal jem, czy cena wizyty nie moze byc lagodniejsza ale jak widzicie nikt sie tym az tak nie przejmuje bo wiedza ze pacjenci i tak beda. Fakt dzieki tej klinice mielismy szczescie w koncu zajsc w ciaze :)

Pati_89 lubi tę wiadomość

3jgxdqk3m228f53m.png
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po drugich połówkowych, tym razem na Nfz, a o dziwo dłuższych i dokladniejszych niż prywatnie za 300 zł. . Z małym wszystko dobrze,waży już 445g i wyprzedza termin wg pomiarow o 3 dni. Zdjęcie wrzucę jutro.

munequita, Helenucha Klucha, SShape, beatas, Pati_89, Angela85, Misia15, kirys, evus, Einin, Kourtney, Lila2703, mmarzenak, fairy_tale, dais lubią tę wiadomość

Adaś ur. 07.05.2016
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia no to faktycznie mogliby cos spuscic z ceny przy takich kosztach

Ansad super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 21:48

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIA 87 wrote:
    pod Poznaniem, a lekarkę mam z Poznania, ma klinikę leczenia nieplodnosci, no i to moja ciaza 1 z in vitro takze czasem sie zastanawiam czy po tych kosztach ktore ponieslismy w zwiazku z zabiegiem i cholernie drogimi lekami ktore nadal jem, czy cena wizyty nie moze byc lagodniejsza ale jak widzicie nikt sie tym az tak nie przejmuje bo wiedza ze pacjenci i tak beda. Fakt dzieki tej klinice mielismy szczescie w koncu zajsc w ciaze :)

Ja jestem z Poznania :) jak się nazywa Twoja lekarka?

MADZIA 87 lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - mam pytanie o laktator - jeśli się na tym znacie, to napiszcie proszę Wasze opinie (czy ręczny, czy elektryk, jaka marka, czym się różnią, czy warto kupić droższy itd.). Bardzo chcę karmić piersią i zamierzam go zabrać już do szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 22:02

• MADZIA 87 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Ja jestem z Poznania :) jak się nazywa Twoja lekarka?

Helenucha lekarka to Beata Kubiaczyk Paluch

3jgxdqk3m228f53m.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ansad gratulacje :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajkoniespodzianka ja nie mam doświadczenia ale czytałam gdzieś że lepszy elektryczny, że z recznym czasem się trzeba mocno nameczyc. Jakaś dziewczyna miała najpierw ręczny i była masakra a jak się przezucila na elektryczny to niebo a ziemia.

Adaś ur. 07.05.2016
  • beatas Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie mogę leżeć, bo mnie brzuch boli w kazdej pozycji:/ do tego jest twardy.. Przez dzień nic się nie dzieje, a wieczorem masakra..

w57vpc0zwhxsxpfc.png

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektryczny, najlepiej z kilkustopniową opcją ssania. Mi kuzynka poleciła avent. Ja się chyba skuszę na tommee tippee bo lubię ich butelki. Będzie kompatybilny :)

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Dziewczyny, nie mogę leżeć, bo mnie brzuch boli w kazdej pozycji:/ do tego jest twardy.. Przez dzień nic się nie dzieje, a wieczorem masakra..

ja też teraz tak mam, chyba bardzo się rozciąga wszystko bo i skóra zaczęła swędzieć.

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wez nospe na rozluznienie

f2w3skjoxrbw67ni.png

‹‹ 778 779 780 781 782 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ