Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
oldżi wrote:ostatnio nawet się zastanawiałam nad taką formą karmienia zeby odciągać pokarm i dawać go z butli, wymaga to dyscypliny ale jakos mnie przeraża myśl o tym, że dziecko moze wisieć większa część dnia na cycku...
Polecam książkę Język niemowląt, dopiero zaczęłam ją czytać, ale z tego co widzę, to fajnie jest wyjaśnione jak wprowadzać dziecku stały rytm dnia, jak odróżniać (po płaczu, grymasach, ruchach) czy go coś boli, czy jest głodne, czy co. Myślę, że da się uniknąć tego, żeby wisiało cały dzień na cycku, jeśli nie będzie się dawało piersi na uspokojenie. Ale zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce
Quatriona gratulacje! Tymoteusz to piękne imię. A miś przecudny, zakochałam się w tym szarymMożna takiego u Ciebie kupić?
Helenucha Klucha, Astrate, Quatriona, Melissa84, evus lubią tę wiadomość
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
Lila2703 wrote:Madzia87 ja jestem w 19t3d i nie czuję jeszcze, co mnie niepokoi już mocno, Ty masz jeszcze czas tak mi się wydaje
Madzia87 ja wczoraj po wizycie poczułam. Może potrzebowałam posłuchać bicia serduszkaMam też łożysko na przedniej ściance więc trochę amortyzuje. Ale bądź cierpliwa
Ja też długo czekałam.
Lila2703, MADZIA 87 lubią tę wiadomość
Blanka -
hej dziewczyny
Ja też dawno nie pisałam ale czytam Was regularnie
Co do książki to również bardzo mocno polecam język niemowląt, to była wręcz moja biblia przy córce
Dziewczyny gdzie kupujecie odzież ciążową? Macie jakieś sprawdzone sklepy internetowe?
Kourtney, proszę o dopisanie imienia Filip. Reszta zostaje ta sama
W ogóle zaczęłam ostatnio mocno stresować się porodem SN i kombinuje co tu zrobić żeby załapać się na CC...po ciuchu liczę, że synek będzie ułożony pośladkowoKourtney lubi tę wiadomość
-
Gratuluję udanych wizyt! I witam się w 21 tygodniu
Quatriona, bardzo fajne misie na Twoim FB
Co do Nospy, to ja ją od dwóch tygodni biorę 2 x dziennie z uwagi na skurcze. Faktem jest, że drotaweryna zawarta w Nospie przechodzi przez łożysko. Czytałam, że w skrajnych przypadkach może mieć negatywny wpływ na płód (zaburzenia napięcia mięśniowego), ale z wypowiedzi różnych osób na forach wynika, że nic takiego im się nie przytrafiło. Moja dobra koleżanka brała Nospę przez całą ciążę, od I trymestru, i jej dziecko też nie ma żadnych problemów. Natomiast zbyt częste skurcze mogą powodować skracanie się szyjki macicy i poród przedwczesny. Ja też miałam swoje obawy, ale po przeanalizowaniu za i przeciw zdecydowałam, że posłucham lekarzy i będę brać Nospę.
Kourtney lubi tę wiadomość
-
Lila2703 wrote:Madzia87 ja jestem w 19t3d i nie czuję jeszcze, co mnie niepokoi już mocno, Ty masz jeszcze czas tak mi się wydaje
[/QUOT
To co ją mam powiedzieć 21 tydzień i nie czujewytrwale czekam. Co prawda łożysko na przedniej ścianie, to wiem że będę później czuła i mniej intensywnie, ale tak bardzo bym już chciała
MADZIA 87 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny Repose odeszła z forum z wiadomych przyczyn. Ale mam taki pomyśl żeby zbojkotować jej wykres i tak długo wpisywać komentarze aż wróci
Szkoda że przez nasze kłótnie odchodzą bardzo fajne osoby z którymi było nam dobrze
Więc kto chętny do pomocy to atakujciebeatas, JajkoNiespodzianka lubią tę wiadomość
-
Właśnie przed chwilą, jak nadrabiałam posty z wczoraj to pomyślałam o Repose, że długo już się nie odzywała. Szkoda, że stałe użytkowniczki forum się zniechęcają przez takie nieprzyjemne sprawy
Repose, wracaj do nas! Nie przejmuj się głupimi kłótniami, zrzućmy winę za to na ciążę i hormonyansad lubi tę wiadomość
-
kuleczka777 wrote:Pati legginsy super chociaż mi trochę prześwitują na udach
Myslałam że będą przydługie jak zawsze bo ja niska ale nie spoko na długość są i w końcu wygodnie mamAngela85 lubi tę wiadomość
-
Aaaa, no cóż, toksyczne czasem są takie wypowiedzi.
Rozumiem.
A ja dzisiaj zaczynam 20 tydzień. Mikołaj kopie, stres przed jutrem (połówkowe) narasta.
Tylko ten suwak coś nie nadąża.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 10:31
Pati_89, kuleczka777 lubią tę wiadomość