Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Minelo mu, poszlismy do sklepu po karuzele i zobaczyl postaci z jego ulubionej kreskowki- Psiego Patrolu i zapomnial o karuzeli. Jak mu pokazalam karuzele to stwierdzil ze nie chce
Dzieci i ich ciagle zmiany zdania
Coraz bardziej przekonuje sie do tej Tiny Love rosnij z muzyka, ale chyba poczekam az bedzie w PL na kilka dni i ja kupie, bo tutaj tylko jeden sklep online ja ma i cena mnie dosyc przeraza
-
Dziewczyny może któraś będę zainteresowana
Warsztaty odbywają się w całej Polsce
http://bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty
Dziewczyny na forum "mamy z warszawy" pisały ze bardzo fajne te warsztaty i polecają
Ja zapisałam się na lutyHelen lubi tę wiadomość
Misia15
Naszą Księżniczka - Oliwka -
Hej dziewczyny
Wczoraj byłam na usg połówkowym i wszystko jest w porządkuMój synuś waży 374 g, serducho prawidłowe, reszta zresztą też
Jedyne co to mam słabe zdjęcia w 3d-4d bo zbytnio nie chciał pozować, ale udało się zrobić jedno jego buźki (chyba będzie miał jak córa nosek po mnie
).
Quatriona- u mnie też będzie Tymek- Tymoteusz
Dziewczyny pisałyście też wcześniej o laktatorach- ja w pierwszej ciąży miałam ręczny Avent i byłam bardzo zadowolonaZ elektrycznego nie korzystałam to nie mam porównania, ale stosowanie ręcznego w ogóle nie sprawiało mi problemów. Chyba teraz też zacznę od takiego
Misia15, oldżi, Pati_89, kuleczka777, Kaja, Quatriona, Helenucha Klucha, beatas, evus, fairy_tale, Maggi-P, dais, Magda34, ansad, Helen, kirys, Kourtney lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny.
Gratuluję udanych wizyt!!
Produkty Palmers są też w promocyjnej cenie w drogerii Natura.Ja osobiście wolę ten balsam z dyfuzorem/aplikatorem. Krem w mniejszej tubce jest bardzo mało wydajny.Ale to moje zdanie!
Miłego dnia! -
I po wizycie. Niestety miałam racje, że nie ma dziś szans na usg. Następne dopiero w 30 tyg:( Wszystko wygląda ok, szyjka tez super. Posłuchałam sobie jedynie serduszka u położnej.
Za 2 tyg mam się stawić na glukozę. Mogę sobie kupić cytrynową, ale cytryny zwykłej nie można używać. No zobaczymy jak to zniosęmmarzenak, Pati_89, Kaja, Melissa84 lubią tę wiadomość
-
Co do palmersa, używałam na początku, ale po jakimś czasie zaczął mnie drażnić zapach:/ także połowy nie zużyłam i chyba już nie zużyje.. Za to biooil pokochałam
delikatny zapach, ekspresowo się wchłania mimo że typ oliwka.. Dla mnie rewelacja!
Sshape, serduszko też fajnie usłyszećPati_89, SShape lubią tę wiadomość
-
SShape wrote:Za 2 tyg mam się stawić na glukozę. Mogę sobie kupić cytrynową, ale cytryny zwykłej nie można używać. No zobaczymy jak to zniosę
Z tą cytryną to każdy co innego. Mi gin powiedział że nie powinnam jeść dzień wcześniej obiadu, kolacji i śniadania. Oddać krew rano. Kupić 75g glukozy i rozpuścić w 500ml wodywypić w ciągu 4-6minut i oddać po godzinie krew, i znów za godzinę. W między czasie mam nigdzie nie chodzić, tylko siedzieć i czekać.
Chcę tę cytrynę dodać bo nie wiem czy dam radę na taki głód wypić takie słodkie, ale właśnie różnie z tym piszą. Jedni zalecają, drudzy zabraniają
Blanka -
munequita wrote:Z tą cytryną to każdy co innego. Mi gin powiedział że nie powinnam jeść dzień wcześniej obiadu, kolacji i śniadania. Oddać krew rano. Kupić 75g glukozy i rozpuścić w 500ml wody
wypić w ciągu 4-6minut i oddać po godzinie krew, i znów za godzinę. W między czasie mam nigdzie nie chodzić, tylko siedzieć i czekać.
Chcę tę cytrynę dodać bo nie wiem czy dam radę na taki głód wypić takie słodkie, ale właśnie różnie z tym piszą. Jedni zalecają, drudzy zabraniajądziwne że każą ciężarnej się głodzić nigdy takiej opinii nie słyszałam
-
Zmasowane ataki na kobiete w ciazy sa karalne wy trolle
U mnie wszystko dobrze dzisiaj kosmetyczka zdjela mi moje pazurki i mi jakos dziwnie bez nich takie dziwne uczucie nawet pisze sie inaczej :p
Gratuluje udanych wizyt i slicznych maluszkow
Witam wszystkie nowe panie :*
Beatas ja tez uzywam biooil choc slyszalam sporo negatywnych opini o nim ale zobaczymy u mnie jest ten minus ze mam sporo rozstepow z poprzedniej ciazy i w 3 tygodnie zuzywam ta srednia buteleczke wiec troche go idzie. Ja tez lubie zapach chociaz moj maz twierdzi ze strasznie smierdzi :pdais, beatas, kuleczka777, ansad, Helen, Agabtm, kirys, Kourtney lubią tę wiadomość
-
Uwierz ze na kazdego by zadzialalo jakby mial do wyboru wejsc na 10 profili i odpisywac kazdemu po kolei lub wejsc na forum i jedna wspolna odpowiedz :p
Ja nawet nie wiem czy beda mi tu robic glukoze ginekolog nic nie mowil jeszcze to sie nie wyrywalam :p
Ja nawet nie umiem wejsc na kogos profil jak go nie mam w ,,przyjaciolkach,,Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 13:33
Pati_89, Helen lubią tę wiadomość
-
Była u mnie położna z tego programu Równowaga w ciąży
Dostałam kalendarz żywienia, notes, magnesy na lodówkę i jakieś tam ulotki.
Rozmawiałyśmy głownie o żywieniu, ale też o ćwiczeniach w ciąży, laktacji, porodzie i wszelkich rzeczach co mi przyszły do głowy w trakcie rozmowy - na wszystkie pytania wyczerpująco odpowiadała.
Pytałam się jej czy to nie jest głupie że jem słodycze, no i że do końca nie wiem ile to jest "rozsądnie", to powiedziała ze skoro do tej pory przytyłam tylko 2 kg to na pewno jem rozsądnie;)
Spotkanie niby miało trwać 20 min, a była 1,5 h także super
No i od 21 tyg ciąży macie prawo do jednej wizyty położnej środowiskowej w tygodniu, a od 31 tyg nawet do dwóch w tygodniu. Po porodzie 4-6 wizyt.kuleczka777, Helenucha Klucha, fairy_tale lubią tę wiadomość
-
munequita wrote:Z tą cytryną to każdy co innego. Mi gin powiedział że nie powinnam jeść dzień wcześniej obiadu, kolacji i śniadania. Oddać krew rano. Kupić 75g glukozy i rozpuścić w 500ml wody
wypić w ciągu 4-6minut i oddać po godzinie krew, i znów za godzinę. W między czasie mam nigdzie nie chodzić, tylko siedzieć i czekać.
Chcę tę cytrynę dodać bo nie wiem czy dam radę na taki głód wypić takie słodkie, ale właśnie różnie z tym piszą. Jedni zalecają, drudzy zabraniają
Położna powiedziała, że laboratorium nie przyjmuje krwi do badania jeśli jest wciśnięta cytryna;) ale cytrynowa glukoza może być.
Lekarz się tylko zaśmiał, że niezły wymysł, bo skoro sztuczne substancje imitujące cytrynę nie zaburzają wyniku w laboratorium a cytryna tak to jakieś dziwne jest...munequita lubi tę wiadomość