X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais Twój Olafek dalej ma fazę na karuzelę ?

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • dais Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minelo mu, poszlismy do sklepu po karuzele i zobaczyl postaci z jego ulubionej kreskowki- Psiego Patrolu i zapomnial o karuzeli. Jak mu pokazalam karuzele to stwierdzil ze nie chce :) Dzieci i ich ciagle zmiany zdania :) Coraz bardziej przekonuje sie do tej Tiny Love rosnij z muzyka, ale chyba poczekam az bedzie w PL na kilka dni i ja kupie, bo tutaj tylko jeden sklep online ja ma i cena mnie dosyc przeraza :)

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Misia15 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może któraś będę zainteresowana :-)
    Warsztaty odbywają się w całej Polsce :-)
    http://bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty

Dziewczyny na forum "mamy z warszawy" pisały ze bardzo fajne te warsztaty i polecają :-)

Ja zapisałam się na luty :-)

Helen lubi tę wiadomość

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Wczoraj byłam na usg połówkowym i wszystko jest w porządku :) Mój synuś waży 374 g, serducho prawidłowe, reszta zresztą też :) Jedyne co to mam słabe zdjęcia w 3d-4d bo zbytnio nie chciał pozować, ale udało się zrobić jedno jego buźki (chyba będzie miał jak córa nosek po mnie ;) ).

Quatriona- u mnie też będzie Tymek- Tymoteusz :D :D :D

Dziewczyny pisałyście też wcześniej o laktatorach- ja w pierwszej ciąży miałam ręczny Avent i byłam bardzo zadowolona :) Z elektrycznego nie korzystałam to nie mam porównania, ale stosowanie ręcznego w ogóle nie sprawiało mi problemów. Chyba teraz też zacznę od takiego :)

Misia15, oldżi, Pati_89, kuleczka777, Kaja, Quatriona, Helenucha Klucha, beatas, evus, fairy_tale, Maggi-P, dais, Magda34, ansad, Helen, kirys, Kourtney lubią tę wiadomość

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais, ja chcę właśnie tą z misiami:) na allegro jest ich pełno!

No niestety dużo dziewczyn odeszło z forum.. Szkoda.. Można przecież ignorować te kłótnie i się nie angażować..

Melissa, super,!

Paula222 lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.
    Gratuluję udanych wizyt!! :)

Produkty Palmers są też w promocyjnej cenie w drogerii Natura.Ja osobiście wolę ten balsam z dyfuzorem/aplikatorem. Krem w mniejszej tubce jest bardzo mało wydajny.Ale to moje zdanie!

Miłego dnia! :)

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• SShape Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po wizycie. Niestety miałam racje, że nie ma dziś szans na usg. Następne dopiero w 30 tyg:( Wszystko wygląda ok, szyjka tez super. Posłuchałam sobie jedynie serduszka u położnej.

Za 2 tyg mam się stawić na glukozę. Mogę sobie kupić cytrynową, ale cytryny zwykłej nie można używać. No zobaczymy jak to zniosę;)

mmarzenak, Pati_89, Kaja, Melissa84 lubią tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do palmersa, używałam na początku, ale po jakimś czasie zaczął mnie drażnić zapach:/ także połowy nie zużyłam i chyba już nie zużyje.. Za to biooil pokochałam <3 delikatny zapach, ekspresowo się wchłania mimo że typ oliwka.. Dla mnie rewelacja!

Sshape, serduszko też fajnie usłyszeć:)

Pati_89, SShape lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Za 2 tyg mam się stawić na glukozę. Mogę sobie kupić cytrynową, ale cytryny zwykłej nie można używać. No zobaczymy jak to zniosę;)

Z tą cytryną to każdy co innego. Mi gin powiedział że nie powinnam jeść dzień wcześniej obiadu, kolacji i śniadania. Oddać krew rano. Kupić 75g glukozy i rozpuścić w 500ml wody :/ wypić w ciągu 4-6minut i oddać po godzinie krew, i znów za godzinę. W między czasie mam nigdzie nie chodzić, tylko siedzieć i czekać.

Chcę tę cytrynę dodać bo nie wiem czy dam radę na taki głód wypić takie słodkie, ale właśnie różnie z tym piszą. Jedni zalecają, drudzy zabraniają :/

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita wrote:
    Z tą cytryną to każdy co innego. Mi gin powiedział że nie powinnam jeść dzień wcześniej obiadu, kolacji i śniadania. Oddać krew rano. Kupić 75g glukozy i rozpuścić w 500ml wody :/ wypić w ciągu 4-6minut i oddać po godzinie krew, i znów za godzinę. W między czasie mam nigdzie nie chodzić, tylko siedzieć i czekać.

Chcę tę cytrynę dodać bo nie wiem czy dam radę na taki głód wypić takie słodkie, ale właśnie różnie z tym piszą. Jedni zalecają, drudzy zabraniają :/
    Ty żartujesz? Jak nic nie jeść?! Ja bym z głodu umarła :D dziwne że każą ciężarnej się głodzić nigdy takiej opinii nie słyszałam :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio, powiedział że jak nie wytrzymam to najpóźniej o 15 dzień przed badaniem mogę zjeść aż PÓŁ obiadu...

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mama powiedziała że do 18 mogę jeść po 18 tylko woda :( ehhh

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co lekarz, to co innego.. I bądź tu mądry..

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmasowane ataki na kobiete w ciazy sa karalne wy trolle <3

U mnie wszystko dobrze dzisiaj kosmetyczka zdjela mi moje pazurki i mi jakos dziwnie bez nich takie dziwne uczucie nawet pisze sie inaczej :p

Gratuluje udanych wizyt i slicznych maluszkow <3

Witam wszystkie nowe panie :*

Beatas ja tez uzywam biooil choc slyszalam sporo negatywnych opini o nim ale zobaczymy u mnie jest ten minus ze mam sporo rozstepow z poprzedniej ciazy i w 3 tygodnie zuzywam ta srednia buteleczke wiec troche go idzie. Ja tez lubie zapach chociaz moj maz twierdzi ze strasznie smierdzi :p

dais, beatas, kuleczka777, ansad, Helen, Agabtm, kirys, Kourtney lubią tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nie przeżyję tej gluzkozy ze względu na głodówkę a nie samo jej wypicie hehe :)

W smyku jest już nowa kolekcja i takie cudeńka :)

kuleczka777, Kaja lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Repose ważne że zadziałało :P cieszę się że wróciłaś :)

dais lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwierz ze na kazdego by zadzialalo jakby mial do wyboru wejsc na 10 profili i odpisywac kazdemu po kolei lub wejsc na forum i jedna wspolna odpowiedz :p

Ja nawet nie wiem czy beda mi tu robic glukoze ginekolog nic nie mowil jeszcze to sie nie wyrywalam :p

Ja nawet nie umiem wejsc na kogos profil jak go nie mam w ,,przyjaciolkach,,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 13:33

Pati_89, Helen lubią tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była u mnie położna z tego programu Równowaga w ciąży :)
    Dostałam kalendarz żywienia, notes, magnesy na lodówkę i jakieś tam ulotki.
    Rozmawiałyśmy głownie o żywieniu, ale też o ćwiczeniach w ciąży, laktacji, porodzie i wszelkich rzeczach co mi przyszły do głowy w trakcie rozmowy - na wszystkie pytania wyczerpująco odpowiadała.
    Pytałam się jej czy to nie jest głupie że jem słodycze, no i że do końca nie wiem ile to jest "rozsądnie", to powiedziała ze skoro do tej pory przytyłam tylko 2 kg to na pewno jem rozsądnie;)
    Spotkanie niby miało trwać 20 min, a była 1,5 h także super :)
    No i od 21 tyg ciąży macie prawo do jednej wizyty położnej środowiskowej w tygodniu, a od 31 tyg nawet do dwóch w tygodniu. Po porodzie 4-6 wizyt.

kuleczka777, Helenucha Klucha, fairy_tale lubią tę wiadomość

• SShape Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita wrote:

Położna powiedziała, że laboratorium nie przyjmuje krwi do badania jeśli jest wciśnięta cytryna;) ale cytrynowa glukoza może być.
    Lekarz się tylko zaśmiał, że niezły wymysł, bo skoro sztuczne substancje imitujące cytrynę nie zaburzają wyniku w laboratorium a cytryna tak to jakieś dziwne jest...

munequita lubi tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie Repose ze wrocilas :) Jajko fajnie ze cos takiego organizuja :)
    Przemyslalam i raczej kupie ta karuzelke z tiny love.

Repose, Pati_89 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

‹‹ 782 783 784 785 786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ