X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais Twój Olafek dalej ma fazę na karuzelę ?

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • dais Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minelo mu, poszlismy do sklepu po karuzele i zobaczyl postaci z jego ulubionej kreskowki- Psiego Patrolu i zapomnial o karuzeli. Jak mu pokazalam karuzele to stwierdzil ze nie chce :) Dzieci i ich ciagle zmiany zdania :) Coraz bardziej przekonuje sie do tej Tiny Love rosnij z muzyka, ale chyba poczekam az bedzie w PL na kilka dni i ja kupie, bo tutaj tylko jeden sklep online ja ma i cena mnie dosyc przeraza :)

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Misia15 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może któraś będę zainteresowana :-)
    Warsztaty odbywają się w całej Polsce :-)
    http://bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty

Dziewczyny na forum "mamy z warszawy" pisały ze bardzo fajne te warsztaty i polecają :-)

Ja zapisałam się na luty :-)

Helen lubi tę wiadomość

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Wczoraj byłam na usg połówkowym i wszystko jest w porządku :) Mój synuś waży 374 g, serducho prawidłowe, reszta zresztą też :) Jedyne co to mam słabe zdjęcia w 3d-4d bo zbytnio nie chciał pozować, ale udało się zrobić jedno jego buźki (chyba będzie miał jak córa nosek po mnie ;) ).

Quatriona- u mnie też będzie Tymek- Tymoteusz :D :D :D

Dziewczyny pisałyście też wcześniej o laktatorach- ja w pierwszej ciąży miałam ręczny Avent i byłam bardzo zadowolona :) Z elektrycznego nie korzystałam to nie mam porównania, ale stosowanie ręcznego w ogóle nie sprawiało mi problemów. Chyba teraz też zacznę od takiego :)

Misia15, oldżi, Pati_89, kuleczka777, Kaja, Quatriona, Helenucha Klucha, beatas, evus, fairy_tale, Maggi-P, dais, Magda34, ansad, Helen, kirys, Kourtney lubią tę wiadomość

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais, ja chcę właśnie tą z misiami:) na allegro jest ich pełno!

No niestety dużo dziewczyn odeszło z forum.. Szkoda.. Można przecież ignorować te kłótnie i się nie angażować..

Melissa, super,!

Paula222 lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.
    Gratuluję udanych wizyt!! :)

Produkty Palmers są też w promocyjnej cenie w drogerii Natura.Ja osobiście wolę ten balsam z dyfuzorem/aplikatorem. Krem w mniejszej tubce jest bardzo mało wydajny.Ale to moje zdanie!

Miłego dnia! :)

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• SShape Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po wizycie. Niestety miałam racje, że nie ma dziś szans na usg. Następne dopiero w 30 tyg:( Wszystko wygląda ok, szyjka tez super. Posłuchałam sobie jedynie serduszka u położnej.

Za 2 tyg mam się stawić na glukozę. Mogę sobie kupić cytrynową, ale cytryny zwykłej nie można używać. No zobaczymy jak to zniosę;)

mmarzenak, Pati_89, Kaja, Melissa84 lubią tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do palmersa, używałam na początku, ale po jakimś czasie zaczął mnie drażnić zapach:/ także połowy nie zużyłam i chyba już nie zużyje.. Za to biooil pokochałam <3 delikatny zapach, ekspresowo się wchłania mimo że typ oliwka.. Dla mnie rewelacja!

Sshape, serduszko też fajnie usłyszeć:)

Pati_89, SShape lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Za 2 tyg mam się stawić na glukozę. Mogę sobie kupić cytrynową, ale cytryny zwykłej nie można używać. No zobaczymy jak to zniosę;)

Z tą cytryną to każdy co innego. Mi gin powiedział że nie powinnam jeść dzień wcześniej obiadu, kolacji i śniadania. Oddać krew rano. Kupić 75g glukozy i rozpuścić w 500ml wody :/ wypić w ciągu 4-6minut i oddać po godzinie krew, i znów za godzinę. W między czasie mam nigdzie nie chodzić, tylko siedzieć i czekać.

Chcę tę cytrynę dodać bo nie wiem czy dam radę na taki głód wypić takie słodkie, ale właśnie różnie z tym piszą. Jedni zalecają, drudzy zabraniają :/

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita wrote:
    Z tą cytryną to każdy co innego. Mi gin powiedział że nie powinnam jeść dzień wcześniej obiadu, kolacji i śniadania. Oddać krew rano. Kupić 75g glukozy i rozpuścić w 500ml wody :/ wypić w ciągu 4-6minut i oddać po godzinie krew, i znów za godzinę. W między czasie mam nigdzie nie chodzić, tylko siedzieć i czekać.

Chcę tę cytrynę dodać bo nie wiem czy dam radę na taki głód wypić takie słodkie, ale właśnie różnie z tym piszą. Jedni zalecają, drudzy zabraniają :/
    Ty żartujesz? Jak nic nie jeść?! Ja bym z głodu umarła :D dziwne że każą ciężarnej się głodzić nigdy takiej opinii nie słyszałam :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio, powiedział że jak nie wytrzymam to najpóźniej o 15 dzień przed badaniem mogę zjeść aż PÓŁ obiadu...

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mama powiedziała że do 18 mogę jeść po 18 tylko woda :( ehhh

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co lekarz, to co innego.. I bądź tu mądry..

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmasowane ataki na kobiete w ciazy sa karalne wy trolle <3

U mnie wszystko dobrze dzisiaj kosmetyczka zdjela mi moje pazurki i mi jakos dziwnie bez nich takie dziwne uczucie nawet pisze sie inaczej :p

Gratuluje udanych wizyt i slicznych maluszkow <3

Witam wszystkie nowe panie :*

Beatas ja tez uzywam biooil choc slyszalam sporo negatywnych opini o nim ale zobaczymy u mnie jest ten minus ze mam sporo rozstepow z poprzedniej ciazy i w 3 tygodnie zuzywam ta srednia buteleczke wiec troche go idzie. Ja tez lubie zapach chociaz moj maz twierdzi ze strasznie smierdzi :p

dais, beatas, kuleczka777, ansad, Helen, Agabtm, kirys, Kourtney lubią tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nie przeżyję tej gluzkozy ze względu na głodówkę a nie samo jej wypicie hehe :)

W smyku jest już nowa kolekcja i takie cudeńka :)

kuleczka777, Kaja lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Repose ważne że zadziałało :P cieszę się że wróciłaś :)

dais lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwierz ze na kazdego by zadzialalo jakby mial do wyboru wejsc na 10 profili i odpisywac kazdemu po kolei lub wejsc na forum i jedna wspolna odpowiedz :p

Ja nawet nie wiem czy beda mi tu robic glukoze ginekolog nic nie mowil jeszcze to sie nie wyrywalam :p

Ja nawet nie umiem wejsc na kogos profil jak go nie mam w ,,przyjaciolkach,,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 13:33

Pati_89, Helen lubią tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była u mnie położna z tego programu Równowaga w ciąży :)
    Dostałam kalendarz żywienia, notes, magnesy na lodówkę i jakieś tam ulotki.
    Rozmawiałyśmy głownie o żywieniu, ale też o ćwiczeniach w ciąży, laktacji, porodzie i wszelkich rzeczach co mi przyszły do głowy w trakcie rozmowy - na wszystkie pytania wyczerpująco odpowiadała.
    Pytałam się jej czy to nie jest głupie że jem słodycze, no i że do końca nie wiem ile to jest "rozsądnie", to powiedziała ze skoro do tej pory przytyłam tylko 2 kg to na pewno jem rozsądnie;)
    Spotkanie niby miało trwać 20 min, a była 1,5 h także super :)
    No i od 21 tyg ciąży macie prawo do jednej wizyty położnej środowiskowej w tygodniu, a od 31 tyg nawet do dwóch w tygodniu. Po porodzie 4-6 wizyt.

kuleczka777, Helenucha Klucha, fairy_tale lubią tę wiadomość

• SShape Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita wrote:

Położna powiedziała, że laboratorium nie przyjmuje krwi do badania jeśli jest wciśnięta cytryna;) ale cytrynowa glukoza może być.
    Lekarz się tylko zaśmiał, że niezły wymysł, bo skoro sztuczne substancje imitujące cytrynę nie zaburzają wyniku w laboratorium a cytryna tak to jakieś dziwne jest...

munequita lubi tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie Repose ze wrocilas :) Jajko fajnie ze cos takiego organizuja :)
    Przemyslalam i raczej kupie ta karuzelke z tiny love.

Repose, Pati_89 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

‹‹ 782 783 784 785 786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ