X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati u mnie tak zdeczka widać tylko na czarnych bo narazie te ubrałam jak siedzę . Może wzięłam za mały jednak rozmiar "L" i są przyległe za bardzo ale bałam się że jak wezmę większe to znowu będzie jak z rajtkami że będą lecieć z t....

Ja nie wiem jak to się robi co pisałaś o tym wykresie

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • kirys Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja też właśnie nie wiem jak dopisać komentarz pod czyimś wykresem...

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://bellybestfriend.pl/wykres,4446d8a4d14bcb072ac02179e76d4c73.html

To jest link do jej wykresu myślę że jak zobaczy tyle komentarzy to jej przejdzie i wróci :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już wyniki z krzywej cukrowej;/
    Na czczo- 67
    Po 1h- 60
    Po 2h- 86

Wyczytałam w internecie że moge miec hipoglikemie:(

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Mam już wyniki z krzywej cukrowej;/
    Na czczo- 67
    Po 1h- 60
    Po 2h- 86

Wyczytałam w internecie że moge miec hipoglikemie:(
    Ja nawet nie wiem jakie są prawidłowe ale chyba nie wyglądają źle? Masz podane normy?

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Helenucha, ja też nie biorę nospy na skurcze, bo pytałam lekarza i się zbulwersował... Więc staram się przeczekać.. Mam nadzieję, że tym nie szkodze małej..
    Co do medeli to electric mini jest tani na allegro,!

Lila, podobno przy pierwszej ciąży można poczuć ruchy dopiero nawet w 24t... Ja myślałam, że mnie to czeka, z racji łożyska na przodzie, ale na szczęście moja kruszyna kopie od 17t:D

Angela, może masz rację z tym zmęczeniem, bo miałam bardzo intensywny dzień, dużo zalatwień i padałam na twarz wieczorem.. Więc może stąd ten twardy brzuch..

Quatriona, gratuluje synusia Tymusia ! (Ach to imię <3) misie piękne!

Repose, wracaj do nas! Natychmiast!!!!

Mmarzenak, nie czytaj na necie, tylko czekaj na wizyte! Ja sie nie znam, wiec nie pomoge:(

Helenucha Klucha, Lila2703, Quatriona lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Ja nawet nie wiem jakie są prawidłowe ale chyba nie wyglądają źle? Masz podane normy?
    Nie mam norm, ale bede dzwonic do laboratorium po 12, ale mam za niski cukier.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Się trochę czuję wywołana do tablicy przez sprawę z Repose. Uważam ze niepotrzebnie sie uniosla po mojej krytycznej wypowiedzi - nie zrzucę winy na hormony, po prostu uważam ze podejmowanie dyskusji o uchodźcach jest niepotrzebne i miałam zupełnie inne zdanie niż dziewczyny. Niemniej jednak nikogo nie uraziłam i nadal uważam, ze opuszczenie forum z tego powodu jest co najmniej teatralno-dramatyczne. Mysle, ze trzeba nauczyc sie tego, ze nie zawsze to, co powiemy jest zgodne ze zdaniem innych. Tyle.
    Pozdrowienia :)

mmarzenak, Pati_89, Maggi-P, Einin lubią tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Ja już wykąpana, wydepilowana :P zaraz będę dzwoniła do lekarza na którą mam przyjechać na wizytę. Igorek kopie od rana, też się nie może doczekać aż mamusia go obejrzy :D
    Wykres Repose zaatakowany :)
    mmarzenak nie czytamy neta w ciąży! Do lekarza zadzwoń z wynikami
    Miłego dnia :*

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszalam ze najlepszy laktator to medela swing, ale cena mnie przeraza. Ja mam jakis tani Snow Bear i dawal rade, ma kilka stopni i guzik do popuszczania aby przypominalo ssanie dziecka. Podejrzewam, ze sa lepsze ale szkoda mi kupowac nowego jak ten dal rade :)
    Gratuluje Quatriona i czekam na zdjecie misia :d
    Repose wracaj!
    Lila ja w pierwszej ciazy czulam jakos sporo po 20 tygodniu, moze 22 lub 23 tydzien.
    Ja bralam nospe na razie 3 razy w ciazy, dwa razy przy ataku woreczke zolciowego -wtedy nie mam wyboru i ostatnio bo sie bardzo wystraszylam tego bolu brzucha.
    Slyszalam gdzies, ze niektore szpitale wypozyczaja medele na sprawdzenie, moze ktoras taka opcja interesuje. Tutaj maja tez takie dziwne laktatory na dwie piersi na raz, wyglada to jak osprzet do dojenia krowy ... :/
    U mnie dalej z bolem brzucha, tylko juz mniejszym ale od wczoraj trzyma tak samo, nie wiem czy sie powinnam niepokoic czy nie. Napisze dzisiaj maila do poloznej zobaczymy co powie,

Lila2703 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cass nie wywołujmy następnej afery :) myślę że to nie był główny powód tylko na dużo wtedy było afer i się przejęła :) pytałam co u niej i dlaczego odeszła i nie wskazała niczyjego postu ani żadnej z nas po prostu miała dość tej atmosfery która się pojawiła :) w sumie był moment że sama miałam dość :) ale jak mówisz trzeba odłożyć hormony na bok hehe :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak takie coś znalazłam więc chyba masz ok te wyniki
    Od 70 do 99 mg/dL (od 3.9 do 5.5 mmol/L) Prawidłowy poziom glukozy

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Helen Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIA 87 wrote:
    u mnie to samo, tez 1 ciaza po in vitro , nowe nastroje i objawy ;P a dzis mam tak pekaty brzuch ze szok, moj maz sie smieje ze co chwile sie drapie po brzuchu, a faktycznie swedzi mnie troche skora, chyba wiec sie rozciaga hehhe dzis tone olejku wetrę
    na swędzenie wypróbuj sobie balsam z Ziaji na zmianę z olejkiem, a dokładnie jest to balsam ktory stoi na stoiskach Ziaji z serii na skóre atopową, jest super, mi żadne olejki nie pomogły jak on i jest własnie na świąd skóry :P

Ansad gratulacje :)

feegu6l.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, gra :)

Tez się zastanawiam nad ta krzywa. Juz wczesniej pisałam, ze mam wątpliwości i nie wiem czy będę ja wykonywać. Wczoraj rozmawialam o tym z moja endo. Mam jeszcze troche czasu, bo wizyta dopiero 16.02., wiec caly czas myślę.

No i powiem Wam, ze mam ostatnio spadek formy. Czuje się jakbym miała kamienie w brzuchu, staram sie dużo ruszać. Moze trochę za dużo? Echhh, prawdą jest ze w ciąży organizm jest obciążony i starzeje sie na ten czas. Bo serio czuje sie jak 70-latka. Mam nadzieje, ze to chwilowe :)

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) Wczoraj zamówiłam dla synka łóżeczko przejściowe, więc jak przyjdzie to składam te dla Jasia a rozłożymy nowe dla Franka, więc czeka nas małe przemeblowanie ;)

Ja w ogóle zauważyłam , że dużo dziewczyn przestało się tu udzielać, też pewnie przez kłótnie ale i nie raz za dużo nas jest każda da po 1 wpisie i już strona...

Pati_89 lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • dais Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety przez chwile byla bardzo nie mila atmosfera. Nie ma co rozpamietywac bo hormony wszystkim buzuja. Trzeba wrocic do normalnosci i cieszyc sie zdjeciami bobasow i rzeczy dla nich :)
    Jestem zaskoczona bo poki co nie czuje swedzenia brzucha, smaruje Palmersem i nie mialam chyba nigdy wczesniej tak dobrego balsamu, zamowilam sobie na ebayu wiecej :) nawet te na AZS tak dobrze nie dzialaly. No moze jest jeden ktory tutaj kupilam dla synka, ale jego cena to kilka Palmersow :P

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais i mi przypomniałaś co miałam napisać parę dni temu :/ w Rossmanie była promocja z palmersa że drugi produkt za pół ceny ale teraz nie wiem czy jeszcze trwa :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    32bdff9a1f8c9beamed.png
    Do 29.01

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati super promocja, szkoda ze nie mam jak sie zalapac :)
    Ktoras wspominala o lidlu, tak jak pisalam kilka dni temu u nas juz te ciuszki byly i sa fajne, polecam.
    Co do karuzelki ogladalam ta z fisher price z projektorem, ale bardzo nie podobaja mi sie te zabawki, ktore sa w pakiecie, wiec chyba jej nie kupie. Byla tylko taka w sklepie: http://www.smyk.com/fisher-price-gwiezdna-karuzela-ze-swiatelkiem-i-proejktorem,p1067001658,zabawki-gry-dla-dzieci-p Sama nie wiem co wybrac teraz, ta z misiami i projektorem http://www.smyk.com/fisher-price-karuzela-z-misiami,p1050044594,zabawki-gry-dla-dzieci-p jest calkiem ladna ale nie moge jej nigdzie znalezc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 11:24

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Zimri Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Dais i mi przypomniałaś co miałam napisać parę dni temu :/ w Rossmanie była promocja z palmersa że drugi produkt za pół ceny ale teraz nie wiem czy jeszcze trwa :)

W gazetce rossmana ważnej do 29 stycznia jest informacja,że oferta ważną do wyczerpania zapasów :) cena 23,99 drugi za 50% ceny. Może i ją się skusze bo czekanie, aż oliwka się wchłonie to trochę trwa.

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
‹‹ 781 782 783 784 785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ