X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka mi się wydaje że taki właśnie jest zamysł damy rodzicowi kupon i on kupi choć potem tego nie zużyje :) jak dobrze poszukasz to znajdziesz taniej pełno promocji się pojawia :) nie wiem ile schodzi takich pampersów na miesiąc :) chyba że miałabyś komu je potem podarować :P

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka ja bym zaryzykowała bo te pieluszki wydają sie naprawdę dobrej jakości, są takie mięciutkie i miłe nawet w porównaniu do klasycznych pampersow :)

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Oldżi no właśnie jakbym kupiła to te "dwójki" a jedynki to myślałam o takich co mają wycięcie na pępuszek, takie też są wymagane w szpitalu w którym będę rodzić, ale jedynek (jeszcze nie wiem których, póki co czytam ;-) ) kupię małe opakowanie, tylko właśnie trafił się ten kupon i tak mnie korci żeby skorzystać z niego i zamówić te dwójki Baby Care ;-) tylko nie wiem czy zamówić 160 szt tak od razu czy najpierw próbować z małymi opakowaniami, ah te dylematy ;-)

Mi się wydaje że nie ma co kupować tych z wycięciem. One i tak nachodzą na kikut... Wystarczy normalne i potem zawija się tę falbankę. Rozmiaru 1 wystarczą pewnie z dwie paczki do szpitala i z cztery do domu, bardzo szybko przechodzi się na 2, których używa się dłużej. Ja bym kupiła ten duży zapas, one są bardzo dobre.

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny słodki ciężar leci w DDtvn!

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela85 wrote:
    Dzwonie do pomocy technicznej zus ale zajęte. Bardzo dziękuję za pomoc :)
    jest długi czas oczekiwania, więc zawsze sie czeka od 5 do 10minut,
    bez aktywnej tez zakładki, nie zobaczysz dat ani decyzji *jej nr.
    co do pieluszek mam jedno opakowanie pieluszek newborn 1-ek, a potem bede kupowac 2-ki tylko nie wiem tez jaka ilosc na ile straczy, wiec pewnie zatrzymam sie na 2och opakowaniach, max trzech.
    Laski głos straciłam od tych leków, mogę tylko szeptać :(
    muszę koniecznie oglądnać odcinek na tvn-ie.
    miłego dnia i pozytywnych wieści wizytującym mamom życzę :)

feegu6l.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee takie to krótkie było, czuję niedosyt ;-)
    dziękuję za rady, chyba jednak zamówię te pampersy ale dwójki właśnie żeby zużyć :-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka, ja zdecydowanie wole baby dry z pampersa.. Może coś się zmieniło, ale pamiętam, ze premium care bardzo łatwo było przemoczyc.. O położeniu dziecka na noc w tych pampersach można było zapomnieć.. Noworodka w sumie przebiera się co chwilę, bo robi mnóstwo kupek, więc skoro są delikatniejsze to może lepiej na początek..

Helen, kuruj się!

w57vpc0zwhxsxpfc.png

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pieluchy lecą jak woda! 5 dziennie to absolutne minimum... A nie daj Boże że dzieciątko ma rozwolnienie to schodzi ponad dwa razy więcej. Łatwo więc policzyć że 160 sztuk wcale nie starczy na niewiadaomo jak długo ;)

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak tylko napomknęli parę informacji i koniec :( ale powiedzieli że otwierają się powieki więc bądź tu mądry jak pisałyście że ok 30 tygodnia :)

Mój dziś odwrócony jest na brzuchu same gule a kopie mnie gdzieś tam daleko w środku chyba po nerkach :) takie głuche te kopniaki :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka, ja zdecydowanie wole baby dry z pampersa.. Może coś się zmieniło, ale pamiętam, ze premium care bardzo łatwo było przemoczyc.. O położeniu dziecka na noc w tych pampersach można było zapomnieć.. Noworodka w sumie przebiera się co chwilę, bo robi mnóstwo kupek, więc skoro są delikatniejsze to może lepiej na początek..

Helen, kuruj się!

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, ja czytałwm, że od 27 tyg sie otwieraja, a ok. 30 rozroznia natężenie światła :)

Miluszka, w tesco tez sa te zapasy na miesiac po 79,99

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli te mega paki to na miesiąc starczają?
    2-ki na ile miesięcy starczają?
    na 2a czy wiecej?

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na 2a czy wiecej?

feegu6l.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello

Miluszka mam wyzwanie dla Ciebie :) patrz :

http://www.tinystar.pl/pl/c/KOKONY-NIEMOWLECE/79

Wczoraj w ddtvn było coś o gadżetach dla rodziców niemowląt

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczór mój miał tak gorące ręce i położył jedną na brzuchu i czuję takie kopniaki mocne, a on nic nie poczuł :P

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen, podobno okolo trzy paczki 2 schodza..

w57vpc0zwhxsxpfc.png

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    na 2a czy wiecej?

Zazwyczaj powinna starczyć :) z rozmiarami pieluch to bardzo indywidualna sprawa. Z reguły opis na paczce się zgadza ten z przedziałem wagowym. Ale czasami dzieci są pulchniejsze i trzeba szybciej przejść na większe. Dwójki do około 4 miesiąca. Niech mnie ktoś poprawi jeżeli miał inaczej :)

Helen lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • beatas Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używała któraś może? Jest dość tani..

http://allegro.pl/laktator-elektryczny-canpol-12-201-hit-pokrowiec-i5934279968.html

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Niby wszystko jest ok, ale ale jest cos z jakims kanalem nie tak, norma jest do 5 a u nas jest powiekszony do 6,1. Ogolnie to raczej czesciej sie zdarza u chlopcow niz u dziewczynek. Za 3 tygodnie mam kolejna wizyte - zobaczymy co sie z tym dalej dzieje. Doktor mowila,zeby na razie sie nie przejmowac...

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Helen, podobno okolo trzy paczki 2 schodza..
    rozumiem ze te duze paki :)
    mega paki tzn.
    ja wolę sobie wczesniej kupic na promocjach, ale własnie zauwazyłam jak jedna z was, ze sa rozne rodzaje, niebieskie klasyczne i premium care.
    i co wazne ostatnio usłyszałam od siostry ze jej kolezanka powiedziała, ze nie kazdy dzidzius toleruje pampersy, ze maja uczulenie i wtedy trzeba zmienic na inną firmę..chodz czytam ze te premium care nie powodują alergii.

kasju lubi tę wiadomość

feegu6l.png
‹‹ 818 819 820 821 822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ