X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka mi się wydaje że taki właśnie jest zamysł damy rodzicowi kupon i on kupi choć potem tego nie zużyje :) jak dobrze poszukasz to znajdziesz taniej pełno promocji się pojawia :) nie wiem ile schodzi takich pampersów na miesiąc :) chyba że miałabyś komu je potem podarować :P

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka ja bym zaryzykowała bo te pieluszki wydają sie naprawdę dobrej jakości, są takie mięciutkie i miłe nawet w porównaniu do klasycznych pampersow :)

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Oldżi no właśnie jakbym kupiła to te "dwójki" a jedynki to myślałam o takich co mają wycięcie na pępuszek, takie też są wymagane w szpitalu w którym będę rodzić, ale jedynek (jeszcze nie wiem których, póki co czytam ;-) ) kupię małe opakowanie, tylko właśnie trafił się ten kupon i tak mnie korci żeby skorzystać z niego i zamówić te dwójki Baby Care ;-) tylko nie wiem czy zamówić 160 szt tak od razu czy najpierw próbować z małymi opakowaniami, ah te dylematy ;-)

Mi się wydaje że nie ma co kupować tych z wycięciem. One i tak nachodzą na kikut... Wystarczy normalne i potem zawija się tę falbankę. Rozmiaru 1 wystarczą pewnie z dwie paczki do szpitala i z cztery do domu, bardzo szybko przechodzi się na 2, których używa się dłużej. Ja bym kupiła ten duży zapas, one są bardzo dobre.

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny słodki ciężar leci w DDtvn!

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela85 wrote:
    Dzwonie do pomocy technicznej zus ale zajęte. Bardzo dziękuję za pomoc :)
    jest długi czas oczekiwania, więc zawsze sie czeka od 5 do 10minut,
    bez aktywnej tez zakładki, nie zobaczysz dat ani decyzji *jej nr.
    co do pieluszek mam jedno opakowanie pieluszek newborn 1-ek, a potem bede kupowac 2-ki tylko nie wiem tez jaka ilosc na ile straczy, wiec pewnie zatrzymam sie na 2och opakowaniach, max trzech.
    Laski głos straciłam od tych leków, mogę tylko szeptać :(
    muszę koniecznie oglądnać odcinek na tvn-ie.
    miłego dnia i pozytywnych wieści wizytującym mamom życzę :)

feegu6l.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee takie to krótkie było, czuję niedosyt ;-)
    dziękuję za rady, chyba jednak zamówię te pampersy ale dwójki właśnie żeby zużyć :-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka, ja zdecydowanie wole baby dry z pampersa.. Może coś się zmieniło, ale pamiętam, ze premium care bardzo łatwo było przemoczyc.. O położeniu dziecka na noc w tych pampersach można było zapomnieć.. Noworodka w sumie przebiera się co chwilę, bo robi mnóstwo kupek, więc skoro są delikatniejsze to może lepiej na początek..

Helen, kuruj się!

w57vpc0zwhxsxpfc.png

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pieluchy lecą jak woda! 5 dziennie to absolutne minimum... A nie daj Boże że dzieciątko ma rozwolnienie to schodzi ponad dwa razy więcej. Łatwo więc policzyć że 160 sztuk wcale nie starczy na niewiadaomo jak długo ;)

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak tylko napomknęli parę informacji i koniec :( ale powiedzieli że otwierają się powieki więc bądź tu mądry jak pisałyście że ok 30 tygodnia :)

Mój dziś odwrócony jest na brzuchu same gule a kopie mnie gdzieś tam daleko w środku chyba po nerkach :) takie głuche te kopniaki :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka, ja zdecydowanie wole baby dry z pampersa.. Może coś się zmieniło, ale pamiętam, ze premium care bardzo łatwo było przemoczyc.. O położeniu dziecka na noc w tych pampersach można było zapomnieć.. Noworodka w sumie przebiera się co chwilę, bo robi mnóstwo kupek, więc skoro są delikatniejsze to może lepiej na początek..

Helen, kuruj się!

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, ja czytałwm, że od 27 tyg sie otwieraja, a ok. 30 rozroznia natężenie światła :)

Miluszka, w tesco tez sa te zapasy na miesiac po 79,99

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli te mega paki to na miesiąc starczają?
    2-ki na ile miesięcy starczają?
    na 2a czy wiecej?

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na 2a czy wiecej?

feegu6l.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello

Miluszka mam wyzwanie dla Ciebie :) patrz :

http://www.tinystar.pl/pl/c/KOKONY-NIEMOWLECE/79

Wczoraj w ddtvn było coś o gadżetach dla rodziców niemowląt

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczór mój miał tak gorące ręce i położył jedną na brzuchu i czuję takie kopniaki mocne, a on nic nie poczuł :P

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen, podobno okolo trzy paczki 2 schodza..

w57vpc0zwhxsxpfc.png

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    na 2a czy wiecej?

Zazwyczaj powinna starczyć :) z rozmiarami pieluch to bardzo indywidualna sprawa. Z reguły opis na paczce się zgadza ten z przedziałem wagowym. Ale czasami dzieci są pulchniejsze i trzeba szybciej przejść na większe. Dwójki do około 4 miesiąca. Niech mnie ktoś poprawi jeżeli miał inaczej :)

Helen lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • beatas Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używała któraś może? Jest dość tani..

http://allegro.pl/laktator-elektryczny-canpol-12-201-hit-pokrowiec-i5934279968.html

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Niby wszystko jest ok, ale ale jest cos z jakims kanalem nie tak, norma jest do 5 a u nas jest powiekszony do 6,1. Ogolnie to raczej czesciej sie zdarza u chlopcow niz u dziewczynek. Za 3 tygodnie mam kolejna wizyte - zobaczymy co sie z tym dalej dzieje. Doktor mowila,zeby na razie sie nie przejmowac...

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Helen, podobno okolo trzy paczki 2 schodza..
    rozumiem ze te duze paki :)
    mega paki tzn.
    ja wolę sobie wczesniej kupic na promocjach, ale własnie zauwazyłam jak jedna z was, ze sa rozne rodzaje, niebieskie klasyczne i premium care.
    i co wazne ostatnio usłyszałam od siostry ze jej kolezanka powiedziała, ze nie kazdy dzidzius toleruje pampersy, ze maja uczulenie i wtedy trzeba zmienic na inną firmę..chodz czytam ze te premium care nie powodują alergii.

kasju lubi tę wiadomość

feegu6l.png
‹‹ 818 819 820 821 822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ