Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Kobietki
mam do WAS PYTANKO . Lekarz Mi zalecił mierzenie cisnienia .W związku z Tym musiałam zakupić ciśnieniomierz kupiłam taki z wykrywaniem arytmii ponieważ miałam leczoną tachyarytmię w MAJU ubiegłego roku . ale nie wiem jak to się wyczytuje z urządzenia. Moje ciśnienie dziś Rano 113-71 a puls 100 teraz ciśnienie 130-77 i puls 101 . a ogólnie puls mam albo 64 , 81 , 78 , 86, 103 ,60,99,62 tak od paru dni . Czy mam wybrać się do lekarza ? Mój gin tylko mi zalecił mierzenie .
Cytrynka -
Dzięki Kochane za linki, będę oglądać
Paula222 kciuki zaciśnięte z całych sił żeby wszystko było dobrze!
Cinnilla za Ciebie też trzymam kciuki, zobacz sama jak było z Naszą Pati, wszystko okazało się w porządku, u Ciebie też tak będzie!
Cytrynka ja bym mierzyła przez około tygodnia co najmniej i dopiero z wynikami poszła do lekarza żeby zobaczył co i jak!
Dziewczyny głupia jestem, popłakałam się ze wzruszenia haha, pierwsza marcówka urodziła zdrowego Synka
Helen, evus, Cinnilla lubią tę wiadomość
-
malacytrynka wrote:Cześć Kobietki
mam do WAS PYTANKO . Lekarz Mi zalecił mierzenie cisnienia .W związku z Tym musiałam zakupić ciśnieniomierz kupiłam taki z wykrywaniem arytmii ponieważ miałam leczoną tachyarytmię w MAJU ubiegłego roku . ale nie wiem jak to się wyczytuje z urządzenia. Moje ciśnienie dziś Rano 113-71 a puls 100 teraz ciśnienie 130-77 i puls 101 . a ogólnie puls mam albo 64 , 81 , 78 , 86, 103 ,60,99,62 tak od paru dni . Czy mam wybrać się do lekarza ? Mój gin tylko mi zalecił mierzenie .
Jeśli ciśnieniomierz ma funkcje wykrywania arytmii to ma na wyświetlaczu specjalnie miejsce gdzie pokazuje, jeśli arytmia występuje. O ile się orientuje to nie chodzi o zmiany pulsu w ciągu dnia, bo to normalne.
Ja arytmie odczuwam jako "skakanie" serca lub jakby zatrzymanie pulsu na sekundę. Nie wiem jak lepiej CI to wytłumaczyć. Wtedy u mnie na ciśnieniomierzu pojawia się taki symbol kilku serc:
Wiem, ze arytmia może być tez niewyczuwalna aż tak bardzo jak u mnie, ale aparat powinien to pokazać.
-
malacytrynka wrote:Cześć Kobietki
-
Hej dziewczyny
Paula222- słuchaj lekarza i głowa do góry. I staraj się jak najwięcej odpoczywać. Najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką i wiesz na co musisz uważać.
Cinilla- trzymam kciuki i wierzę, że wszystko będzie ok
Co do pieluch- ja z pierwszą córą używałam pampersów i w sumie najlepiej mi się sprawdziły, ze wszystkich wypróbowanych pieluch. Natomiast Huggisy- tragedia, dla mnie były jakieś sztywne, mało chłonne chociaż może teraz się zmieniły. Natomiast jak już była starsza to stosowaliśmy pieluchy z Lidla i sprawdzały się superTylko jak Maja się urodziła oni mieli tylko rozmiary dla starszych dzieci, a teraz widziałam, że mają już dla maluszków także też pewnie wypróbuje z Tymkiem
Cinnilla, miluszka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny właśnie oglądam te wózki- Deltim Amelis Pro i z wyglądu jest cudny i cena jest ok
Ten moro bardzo mi się podoba
A miałyście go okazję wypróbować w sklepie??
W ogóle sobie właśnie uświadomiłam, że z wyprawką jestem (przepraszam za wyrażenie) w czarnej dupieTzn ciuszki już kompletuje, ale nie mam nic z pozostałych rzeczy tj. smoczków, pieluszek flanelowych, tetrowych, wózka, łóżeczka, wanienki itd itd. Muszę zmobilizować mojego Ł. żebyśmy w końcu poszli do sklepów i wypróbowali wózki i wzięli się za pozostałe rzeczy, bo w końcowych miesiącach ciąży pewnie będzie ciężej już biegać po sklepach.
Ps. Ostatnio przypomniało mi się określenie na wózek Agnieszki Chylińskiej- bachorowózHelen, Helenucha Klucha, evus, kirys lubią tę wiadomość
-
cass wrote:Einin świetny ten otulacz! Ja planuję póki co owijać w pieluszkę bambusową, ale to oh tully jest wygodniejsze...
A przy okazji mam do Ciebie pytanie - jak się wczoraj okazało znalazłam w szafce olej kokosowy (zimnotłoczony; mózg gąbka - zapomniałam, że dwa kupiłam). Niestety, właśnie 27 stycznia skończyła się przydatność. W kuchni już nie użyję, ale myślisz, że zaszkodziłby do smarowania, np. rąk? Wyrzucać? Bo kurde żal mi jak cholera.
I pytanie - czy któraś z Was stosowała w ciąży Neosine? Lub Clemastinum? Dziś byłam u lekarza i się okazało, że mam jakąś wirusówkę - na szczęście jedyny objaw to obrzęk gardła, tragedii nie ma, ale dostałam właśnie te leki. I nakaz siedzenia w domu - nie wiem co gorsze :>
Próbuje się dodzwonić do gina, ale przyjmuje pacjentki, więc ciężko trochę. Wezmę tę neosine chociaż, bo ich aż 4 dziennie mam brać, żeby się jakieś inne dziadostwo nie przyplątało - byłam u pediatry, więc chyba wie, co można dać ciężarnej... No i poczekam, aż mój lekarz odbierze.
Terminy ważności są moim zdaniem przesadzone i ja bym się nie przejmowała w ogóle, zjadłabym go nawet.Fajnie olejem smarować się na mokrą skórę, wtedy zamyka się wilgoć w środku i potem leciutko tylko oklepać ręcznikiem
Ja byłam u internisty, który zapisał mi amoksycylinę, którą niby można w ciąży stosować, a moja gin. powiedziała mi w piątek, że wg. najnowszych badań ten lek może powodować zapalenie pęcherza - tendencję taką u noworodka, także sprawdziłabym 10 razy.
-
miluszka mierzę już od 21 stycznia także myślę że mogę iść z wynikami do lekarza i zrobię to jeszcze dziś może lekarz pierwszego kontaktu mnie przyjmię .
SShape dokładnie mam z takiej firmy ciśnieniomierz i właśnie pokazuje Mi te Serduszka cały czas przy każdym mierzeniu. Dokładnie mam to samo takie skakanie aż w klatce piersiowej.
dais ja mam różne ciśnienie raz wysokie raz niskie raz powyżej 130/135 a raz dużo mniej poniżej 90/80Cytrynka -
malacytrynka wrote:miluszka mierzę już od 21 stycznia także myślę że mogę iść z wynikami do lekarza i zrobię to jeszcze dziś może lekarz pierwszego kontaktu mnie przyjmię .
SShape dokładnie mam z takiej firmy ciśnieniomierz i właśnie pokazuje Mi te Serduszka cały czas przy każdym mierzeniu. Dokładnie mam to samo takie skakanie aż w klatce piersiowej.
dais ja mam różne ciśnienie raz wysokie raz niskie raz powyżej 130/135 a raz dużo mniej poniżej 90/80
Melissa co do wyprawki ja mam juz rzeczy potrzebne na pozniej jak chustawko-bujak, a nie mam tetry ani pieluch, kosmetykow i wielu bardziej potrzebnych rzeczyMysle sobie jeszcze tyllle czasu i zarazem az tyle czasu, chcialabym juz maj!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 14:53
Melissa84 lubi tę wiadomość
-
Melissa znajdziesz jakas bawelniana sukienke ze stretchem, jestem pewna. Cos w miare eleganckiego a na to rozpiety zakiet i bedzie dobrze
Wierze ze stres bedzie wiekszy i impreza bedzie dosyc meczaca w tym stanie, ale czego sie nie robi dla dzieci
Ja bym celowala w sukienke tego typuWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 15:04
Melissa84, kuleczka777, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość
-
Witam się w ten ciemny, ponury dzień
Mnie niestety mąż zaraził na całego, już mam katar i bol gardła. Wczoraj dodatkowo miałam gorączkę ok. 38 st., którą na szczęście udało się zbić Paracetamolem. Dziś internistka przepisała mi antybiotyk Duomox, czyli właśnie amoksycykline. Cały czas się waham, czy go brać, bo nie nam silnych objawów zakażenia bakteryjnego. Z drugiej strony to ponoć najbezpieczniejszy antybiotyk w ciąży...
Paula, odpoczywaj i staraj się nie przemęczać! Będzie dobrze! -
fairy_tale wrote:Melissa, właśnie chyba tak zrobię, że jeszcze się skonsultuję telefonicznie z moją ginekolog. Wolałabym uniknąć antybiotyku, ale lepsze to, niż rozwój choroby...
).
Znalazlam taki test w aptekach, ale sprzedaja az 20 w srodku http://www.medycyna.medmess.pl/sklep/test-strep-diaquick-kasetowy20-przeznaczony-personelu-medycznego-p-62.html Jesli masz watpliwosci podskocz do mikrobiologicznego powinni tez miec mozliwosc zrobienia takiego testu i szybko dostaniesz odpowiedz na ile warto truc sie antybiotykiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 15:26
Helen lubi tę wiadomość
-
malacytrynka wrote:miluszka mierzę już od 21 stycznia także myślę że mogę iść z wynikami do lekarza i zrobię to jeszcze dziś może lekarz pierwszego kontaktu mnie przyjmię .
dais ja mam różne ciśnienie raz wysokie raz niskie raz powyżej 130/135 a raz dużo mniej poniżej 90/80
W takim razie lepiej udaj się do lekarza. Ja nie w każdym pomiarze mam te serduszka. Wtedy kiedy mnie serce szarpie się pojawiają, kiedy czuje się ok ich nie ma. Dlatego uważam, ze ciśnieniomierz jest ok. Wiadomo, ze to sprzęt do użytku domowego, ale ja mu ufam.
Robiłam w grudniu badanie holterem i potwierdził moje uczycie skakania serca. Mam receptę na Isoptin 40, który mam brać w razie czego. Jest to lek bezpieczny w ciąży. Póki co nie brałam, ostatnio odpukać jest trochę jakby lepiej.
malacytrynka lubi tę wiadomość
-
wczoraj w nocy nie mogłam znów zasnąć więc zrobiłam małe zakupy na allegro
AKUKU PODKŁAD PODKŁADY DO PRZEWIJANIA PIANKA PEVA
AKUKU MAJTKI POPORODOWE JEDNORAZOWE 6szt
BabyOno PŁYWAJĄCY TERMOMETR DO KĄPIELI WANNY
BABYONO BEZPIECZNE CĄŻKI DO OBCINANIA PAZNOKCI
BabyOno ULEPSZONE WKŁADKI LAKTACYJNE 24szt
BABYONO ASPIRATOR NOSA GRUSZKA MIĘKKA KOŃCÓWKA )
CLEANIC Dzidziuś Chusteczki Skin Balance 72szt
CANPOL WYSOKOCHŁONNE PODKŁADY POPORODOWE
SENI PODKŁADY PRZEWIJANIA ŁÓŻKA SZPITALA 40x60 x5
TOMMEE TIPPEEE SZCZOTKA Z MIĘKKIM WŁOSIEM GRZEBIEŃ
TOMMEE TIPPEE SMOCZEK USPOKAJAJĄCY PURE 0-3M 1szt
TOMMEE TIPPEE BUTELKA ANTYKOLKOWA 150+ 260 CZUJNIK
TOMMEE TIPPEE SMOCZEK ANTYKOLKOWY ŚREDNI 3m+ nr2
TOMMEE TIPPEE OSŁONKI NA SUTKI x2 PIERSI 2szt ETUI
KOLOROWE PIELUCHY PIELUSZKI TETROWE TETRA 60x80
PIELUCHA TETROWA 60x80 TETRA PIELUCHY TETROWE HIT!
SENSILLO OKRYCIE KĄPIELOWE RĘCZNIK Z APLIKACJĄ 3D
CEBA TERMOOPAKOWANIE JUMBO NA POJEDYŃCZĄ BUTELKĘ
GAZIKI nasączone ALKOHOLEM do mycia PĘPUSZKA 10szt
SUDOCREM SUDOKREM ODPARZENIA ODPIELUSZKOWE 125g
Paula222 trzymam za Was kciuki, żeby wszystko było dobrze :*
Melissa84, dais, evus, Helen, Helenucha Klucha, kasju, Kaja, ansad, Andzia SM lubią tę wiadomość