Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Fairy tale robilam staz w mikrobiologicznym laboratorium kolo szpitala u siebie w miescie i bardzo dziwilo mnie ze w zasadzie ludzie bardzo rzadko robili sobie jakiekolwiek testy a np jak zachorowal zwierzak to od razu gnali robic wymaz. Mysle, ze przeprowadzilam porownywalna ilosc posiewow dla zwierzat co ludzi, a ludzi glownie dlatego ze pracowalismy dla szpitala! Przeraza mnie ze ludzie tak chetnie od razu zaczynaja brac jakiekolwiek leki a o zwierzeta dbaja aby nie dostawal np nieprawidlowego antybiotyku
fairy_tale, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość
-
Znowu nie umiałam się powstrzymać....
Mój mąż się już ze mnie śmieje, bo ciągle mu mówię, że już prawie wszystkie ciuchy mamy;)
Miałam nadzieję, że zakupy mi trochę poprawią humor, ale niestety od kilku dni jakaś zdołowana chodzęMoże to ta pogoda.
kuleczka777, Helenucha Klucha, dais, evus, Helen, beatas, Melissa84, kirys, mmarzenak lubią tę wiadomość
-
fairy_tale wrote:Witam się w ten ciemny, ponury dzień
Mnie niestety mąż zaraził na całego, już mam katar i bol gardła. Wczoraj dodatkowo miałam gorączkę ok. 38 st., którą na szczęście udało się zbić Paracetamolem. Dziś internistka przepisała mi antybiotyk Duomox, czyli właśnie amoksycykline. Cały czas się waham, czy go brać, bo nie nam silnych objawów zakażenia bakteryjnego. Z drugiej strony to ponoć najbezpieczniejszy antybiotyk w ciąży...
Paula, odpoczywaj i staraj się nie przemęczać! Będzie dobrze!
Może coś źle zrozumiałam kurcze, nie chciałabym Cię wprowadzać w błąd, bo na połówkowych byłam w takim szoku, że mogłam coś pokręcić.W każdym razie jakbym miała wybór, to jednak zawsze antybiotyk lepszy niż bakterie, które mogą być poważniejsze w skutkach z tego co czytałam.
-
SShape lubi tę wiadomość
-
dais wrote:Fairy tale robilam staz w mikrobiologicznym laboratorium kolo szpitala u siebie w miescie i bardzo dziwilo mnie ze w zasadzie ludzie bardzo rzadko robili sobie jakiekolwiek testy a np jak zachorowal zwierzak to od razu gnali robic wymaz. Mysle, ze przeprowadzilam porownywalna ilosc posiewow dla zwierzat co ludzi, a ludzi glownie dlatego ze pracowalismy dla szpitala! Przeraza mnie ze ludzie tak chetnie od razu zaczynaja brac jakiekolwiek leki a o zwierzeta dbaja aby nie dostawal np nieprawidlowego antybiotyku
no ale zobaczymy ile się pomęczę.
-
Ale mi dziś śpiąco normalnie ziew za ziewem i jestem głodna, a zupę zjadłam
Ja wogóle pierwszy raz też robiłam posiew nie wiedziałam że takie coś istnieje i to jeszcze u nas w szpitalu haha
Helen zdrówka
SShape piękne ciuszki
Kurczę fajny ten wózek o którym piszecie, ten brąz w gwiazdeczki niezły bardzo mi się podoba. Wogóle te wszystkie wózki jak dla mnie tak samo wyglądają nie ważne jaka firma co patrze na necie to wydaje mi się że jedno i to samo oglądamWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 16:28
Helenucha Klucha, SShape lubią tę wiadomość
-
Pati, wiesz, że mam tak samo! Byliśmy ostatnio na zakupach i mąż mówi, żebym sobie jeszcze jedne dresy kupiła, a ja że wolę coś dla dziecka:D ale mnie zbeształ wtedy:D
Paula, właśnie dlatego pisałam, że rozumiem, że mając jeszcze jedno dziecko w domu trzeba myśleć też o nim.. Ale bądźmy dobrej myśli! Musi być wszystko dobrze:*
Dais, a my nie mamy jeszcze ani jednej zabawki dla małej.. Nad tym też trzeba będzie pomyśleć..
Melissa, ja też mam tylko ubranka:D aa i huśtawke i kołyskętakże najwyższy czas wziąć się za resztę..
Fairy, zdrowiej! Antybiotyk najlepiej skonsultować z ginekologiem, bo lekarze czasem przepisuja na wyrost, nawet jesli obeszloby sie bez..
Madziak, ladnie pooszalalas:D mam podobna liste i w chwili wolnego musze w koncu to pokupic:D tylko zastanawiam sie jeszcze nad butelkami: lovi czy tommee tippiee.. A chcialabym u jednego sprzedawcy wszystko hurtem zamówic..
Sshape, jakie cudenka!ja mowie mezowi to samo:D a na zakupach: a bo brakuje nam jeszcze pajacow:D hahaha
Melissa84, SShape lubią tę wiadomość
-
Macie może jakąś listę ile, czego i W JAKIM ROZMIARZE (mniej więcej) trzeba kupić?
Byłam malutka się się urodziłam (2950g), mąż też nie jakiś kolos (3500g)i teraz nie wiem, a powoli zaczynam zakupy.
No i lato jeszcze będzie, więc też nie wiem.
Macie jakąś strategię ubrankową?Andzia SM lubi tę wiadomość
-
Einin wrzucałam na fb pliki o wyprawce tam jest napisane mniej więcej ile czego ale z tego co widzę raczej wszystkie mamy dużo więcej tych ubranek niż trzeba
I chyba raczej na długość się patrzy
ja jak się urodziłam to byłam długa 62 a teraz kurdupel jestem
W jakim mies planujecie chrzciny mniej więcej ? Jeżeli taka myśl Wam przebiegła przez głowę oczywiścieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 16:57
-
Dzięki Laseczki za odpowiedzi
znalazłam fajną paczuszkę z ubrankami, pogadałam z Panią i w końcu zamówiłam
Córeczkę urodziła w lipcu, więc w podobnym czasie, to nie będą grube te ubranka
Cenowo wyszło bardzo fajnie
Teraz czekam aż mi przyjdą
Nie mogę się doczekać
a to nasza Barletta:
Nie zrobiłam sama zdjęcia, bo telefon robi ciemne fotkiWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 18:18
kirys, beatas, evus, Helenucha Klucha, Magda34, fairy_tale, Melissa84 lubią tę wiadomość
Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
2017-7tc💔 -
Hej! Ja dzisiaj trochę pochodziłam, ponosiłam książki, wprawdzie w torbie na ramieniu, ale i tak mi już ciężko było. Wróciłam do domu bardzo zmęczona. Ale na chlebek znalazłam jeszcze siły, właśnie mi się piecze
Od tej położnej dostałam folder o żywieniu w każdym trymestrze ciąży, przy karmieniu i potem oraz gadżety typu notatnik i magnesy na lodówkę.
A to moje wczorajsze małe zakupy w lumpku, same unisex, więc nic ciekawego:
Cinnila skoro lekarz mówi, żeby się nie przejmować, to nie zamartwiaj się, na pewno wszystko będzie dobrze!
Paula222 współczuję Ci takich przejść, ależ to łożysko się przemieszcza, z góry na sam dół, masakra... Odpoczywaj teraz, leż i myśl pozytywnie! A z synkiem na pewno dasz radę, tak jak pisała Dais, jakoś to sobie ułożycie. Trzymaj się ciepło
Co do chrzcin to w lipcu raczej będzie za wcześnie, bo termin mam na 28.06. Więc może sierpień, ale jeszcze nie planuję tak dokładnie. Zależy kogo wybierzemy na chrzestnych, bo jeśli brata męża, to trzeba będzie jakoś się dopasować do jego urlopu, bo mieszka i pracuje w Londynie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 18:04
kasju, Cinnilla, beatas, Helenucha Klucha, Paula222, Magda34, evus, SShape, Helen, miluszka, ansad lubią tę wiadomość
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
Dzieki dziewczyny,mam nadzieje, ze okaze soe wszystko ok. Ale przez ludzka ciekawosc czytalam co nieco o tym. Roznie byc moze...
Ktoras z dziewczyn pytala o ciuchy z olx. Ja kupowalam paki na allegro i w sumie sie nie zawiodlam. Wiadomo, byly i rzeczy bardziej poplamione i takie, ktore mi sie nie podobaly, ale byly i nówki. Z reguly jak jakies rzeczy mi sie nie podobaly to kompletowalam jedna pake i wystawilam na allegro. Ktos kupil a mi wpadla stówkakasju, jakka lubią tę wiadomość