X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, trochę się nie odzywałam ale u mnie nie ciekawie.

Dostałam skurczy, bolesnych , wieczorem w niedzielę troszkę przykrwawiłam i z rana jeszcze plamiłam...
    Wczoraj byłam u gina , szyjka ok, ale łożysko zmieniło położenie, miałam na tylnej ścianie wysoko, a teraz jest blisko ,,wyjścia ''... Mam nie nosić synka , nic nie robić. Powiedział, że powinnam iść na leżenie do szpitala, bo nie wiadomo skąd te skurcze, ale wyprosiłam i siedzę w domu. Najgorsze jest to , że do 23-24 tyg nawet nie ratują dziecka , w sumie co się dziwić jak waży ledwo 400 g. Więc odpoczywam ile mogę, serce się kraja bo starszy synek przechodzi chorobę i wciąż chce być blisko mnie :( Zobaczymy, jak to będzie

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • cass Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Einin świetny ten otulacz! Ja planuję póki co owijać w pieluszkę bambusową, ale to oh tully jest wygodniejsze...
    A przy okazji mam do Ciebie pytanie - jak się wczoraj okazało znalazłam w szafce olej kokosowy (zimnotłoczony; mózg gąbka - zapomniałam, że dwa kupiłam). Niestety, właśnie 27 stycznia skończyła się przydatność. W kuchni już nie użyję, ale myślisz, że zaszkodziłby do smarowania, np. rąk? Wyrzucać? Bo kurde żal mi jak cholera.

Helenucha cieszę się, że przybywa fanek amelisa, wydaje mi się, że to naprawdę fajny wózek w dobrej cenie. Jak szukasz opcji z fotelikiem, to polecam wpisać amelis pro 3w1 - jest jedna strona (wózki-dzieciece.pl bodajże), która w super cenie sprzedaje ten wózek z maxi cosy city sps. My właśnie się przymierzaliśmy do kupna, no ale pojawiły się te nowe kolory, więc czekamy.

I pytanie - czy któraś z Was stosowała w ciąży Neosine? Lub Clemastinum? Dziś byłam u lekarza i się okazało, że mam jakąś wirusówkę - na szczęście jedyny objaw to obrzęk gardła, tragedii nie ma, ale dostałam właśnie te leki. I nakaz siedzenia w domu - nie wiem co gorsze :>
    Próbuje się dodzwonić do gina, ale przyjmuje pacjentki, więc ciężko trochę. Wezmę tę neosine chociaż, bo ich aż 4 dziennie mam brać, żeby się jakieś inne dziadostwo nie przyplątało - byłam u pediatry, więc chyba wie, co można dać ciężarnej... No i poczekam, aż mój lekarz odbierze.

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was :)

Co do pampersów, to my z mężem stwierdziliśmy, że kupimy mniejsze paczki, a z paru różnych firm, bo może się okazać, że jednak nie spasują... ;)

Dziewczyny, co sądzicie o używanych ubrankach z olx? Ja w sumie nigdy nie korzystałam z tej strony, ale tak sobie z ciekawości zajrzałam tam i po paru ogłoszeniach ze zdjęciami, wydaje mi się, że to mogą być całkiem niezłe okazje :) Bo tak przemyślałam sobie to i owo po zakupie nowych ubranek, to wychodzą kolosalne różnice w cenach :D

Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
    km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:

Dostałam skurczy, bolesnych , wieczorem w niedzielę troszkę przykrwawiłam i z rana jeszcze plamiłam...
    Wczoraj byłam u gina , szyjka ok, ale łożysko zmieniło położenie, miałam na tylnej ścianie wysoko, a teraz jest blisko ,,wyjścia ''... Mam nie nosić synka , nic nie robić. Powiedział, że powinnam iść na leżenie do szpitala, bo nie wiadomo skąd te skurcze, ale wyprosiłam i siedzę w domu. Najgorsze jest to , że do 23-24 tyg nawet nie ratują dziecka , w sumie co się dziwić jak waży ledwo 400 g. Więc odpoczywam ile mogę, serce się kraja bo starszy synek przechodzi chorobę i wciąż chce być blisko mnie :( Zobaczymy, jak to będzie

Oj to nieciekawie :/ To musisz teraz dużo odpoczywać Paula i napewno wszystko bedzie dobrze :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnilla, skoro lekarz mówił, żeby się nie martwić to musiał mieć ku temu podstawy:)

Paula, odpoczywaj, leż i jeszcze raz odpoczywaj! Szkoda, że nie zgodziłaś się zostać w szpitalu, zawsze to człowiek spokojniejszy w razie gdyby cos sie działo.. Ale majac drugie dzieciątko w domu, rozumiem, że to nie jest takie łatwe..

Cinnilla lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas nie mielibyśmy z kim zostawić synka, mąż pracuje więc ktoś musi siedzieć, tym bardziej , że mąż na 1,2 i 3 zmiany robi więc pomoc rodziny odpada :(
    Zobaczymy, jestem dobrej myśli. Gin tylko mnie nastraszył , bo skoro tak się przemieściło łożysko to i może się odkleić, jak zobaczę nawet plamkę krwi mam od razu jechać na izbę.

angella908 lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Angela85 Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasju wrote:
    Witam Was :)

Co do pampersów, to my z mężem stwierdziliśmy, że kupimy mniejsze paczki, a z paru różnych firm, bo może się okazać, że jednak nie spasują... ;)

Dziewczyny, co sądzicie o używanych ubrankach z olx? Ja w sumie nigdy nie korzystałam z tej strony, ale tak sobie z ciekawości zajrzałam tam i po paru ogłoszeniach ze zdjęciami, wydaje mi się, że to mogą być całkiem niezłe okazje :) Bo tak przemyślałam sobie to i owo po zakupie nowych ubranek, to wychodzą kolosalne różnice w cenach :D

Cześć. Ja mam trochę kupionych rzeczy z olx i są nie zniszczone. Tylko szukałam ze swojej miejscowości żeby sprawdzić na żywo. Kupiłam też rogala do karmienia i przewijak i super. Zadowolona jestem. Na niektórych rzeczach nie ma co przepłacać.

kasju lubi tę wiadomość

Angela85 42803b1db54a726d494ef2f5f0986917.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula odpoczywaj <3 z łożyskiem nie ma żartów ale wierzę że będzie dobrze to tylko kolejna przeszkoda do przejścia :-*

Cinnila skoro lekarz mówi żeby się nie przejmować to musisz posłuchać pamiętaj że dużo gorszy jest stres :)
    Nam lekarz na prenatalnych powiedział tak:
    Czasami coś widzimy co odbiega od normy ale pojawia się u danego dziecka pierwszy raz i my sami nie wiemy co z tym zrobić dlatego czekamy i sprawdzamy a w większości przypadków okazuje się że to taka uroda dziecka :)
    Dlatego czekaj cierpliwie <3

Ja na olx kupuje powoli nałogowo :) mam wanienkę do kąpieli podgrzewacz do butelek kosz na pieluchy dwie książki sukienkę :) a teraz poluje na sukienkę wizytową bo mamy w kwietniu i maju dwie imprezy a nie mam zamiaru dać 200 zl za sukienkę którą ubiorę dwa razy i tyle :) zakupię też mate i karuzelę do łóżeczka :) jakoś ostatnio się oszczędna zrobiłam jak mam coś sobie kupić to mi szkoda bo miałabym to i tamto dla dziecka :)

kasju, kuleczka777, Cinnilla, ansad lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cass wrote:
    Helenucha cieszę się, że przybywa fanek amelisa, wydaje mi się, że to naprawdę fajny wózek w dobrej cenie. Jak szukasz opcji z fotelikiem, to polecam wpisać amelis pro 3w1 - jest jedna strona (wózki-dzieciece.pl bodajże), która w super cenie sprzedaje ten wózek z maxi cosy city sps. My właśnie się przymierzaliśmy do kupna, no ale pojawiły się te nowe kolory, więc czekamy.

Wyglądają na bardzo fajne, w weekend podjedziemy do sklepu zobaczyć na żywo. I jak nam się spodoba to zamawiamy online bo ten wzór tylko tak jest dostępny. Fotelik maxi cosi z bazą isofix zamówiłam już na allegro! Do tego wózka wystarczy dokupić adaptery i maxi cosi pasuje :)

Z lekami niestety nie pomogę...

cass lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Helen Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:

oj..musi byc dobrze, odpoczywaj jak kazał lekarz.
    Moze miną te krwawienia i wszystko dobrze się skończy.
    Niestety ale dziecko ma bardzo małe szanse, w tych tygodniach :( na belly jest tabela z szansami na przeżycie, ale póki co nie myśl o tym! wierz w swoje dzieciątko i się maksymalnie oszczędzaj.

feegu6l.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 trzymaj się kochana i odpoczywaj jak najwięcej! <3

Ja właśnie wróciłam ze spaceru, zauważyłam,że jak długo chodzę to brzuch zaczyna mnie boleć na dole, oby tylko z moja szyjka było ok :/

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha mam zatem nadzieję, że jazda próbna będzie udana :)

Paula trzymaj się dzielnie i nie myśl o tym, co będzie jeśli. Pamiętaj, że z każdym dniem dzidzia jest silniejsza! Leż i odpoczywaj :)

Do gina się dodzwoniłam - oba leki mogę brać, do tego kazał wapno, więc gra.

Trzymajcie się ciepło - u mnie poranek był piękny, a teraz leje deszcz. Sorry, ale wiosna. W lutym. Na Wielkanoc znowu pewnie będzie śnieg :/

izo5d03.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw siostra robi podchody: Byłaś w tym lidlu? Mówię że nie bo nie chciałam zginąć :) za chwile mama posyła zdjęcia ze sklepu :)

munequita lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula odpoczywaj i nie wychodź z łóżka. mam nadzieję że Ci się wyrówna wszystko dobrze

Cinilla gratulacje :)

Oglądałyście wczoraj to : http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/gadzety-dla-swiezo-upieczonych-rodzicow,192274.html

Cinnilla lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Helen Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka zaraz będę oglądać, mam już nawet link otwarty, tylko się kręcę po domu w kółko ech zamiast leżeć plackiem.

feegu6l.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Musi być dobrze...

Helen lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • dais Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wypoczywaj, wiem jak ciezko jest nie nosic starszaka jak sie jest w ciazy. Moj do teraz probuje sie co jakis czas na mnie zawiesic, a ma duzo latwiej bo z mezem pracujemy w tym samym miejscu, wiec jestesmy zawsze (prawie) z synkiem we dwojke. Moze poki musisz sie zajmowac maluchem bo jest chory postaraj sie wymyslac mniej aktywnych zabaw, rysujcie, ogladajcie bajki, czytajcie bajki etc. Twoj maluch juz tez coraz bardziej rozumie, wiec staraj mu sie wytlumaczyc ze tulimy sie wtedy kiedy mama siedzi, mamusia nie bedzie Cie teraz nosic bo dzidzius jest w brzuszku. Moj jest wprawdzie duzo starszy niz Twoj ale wszystko zrozumial, wiec moze i Tobie sie uda.

Cinilla8 sluchaj lekarza, mowi zeby sie nie martwic to znaczy ze musisz byc spokojna. Oni maja doswiadczenie i wiedza co moze byc niepokojace a co juz mniej.

Kasju z olx nigdy nie kupowalam, ale z allegro kupowalam w ciemni uzywki i nigdy sie nie zawiodlam.
    Pati milo tak, mama zawsze pomoze :P Moja to przesadza z iloscia zabawek, dobrze ze mieszkamy daleko bo Olaf bylby rozpieszczony niemozliwe a mama bankrutem :P
    Agus mnie tez po dluzszym chodzeniu kluje na dole, to raczej normalne ze wzgledu na nacisk macicy.
    Moj brzuch nadal pobolewa ale juz co raz mniej, poki co dzisiaj mam diete i nic oprocz suchego pieczywa i salatki ze swiezych warzyw nie ruszam. Dzisiaj pierwszy dzien odstawilam stanik i jestem w pracy w takim bezszwowym jak z reklam TV. Po wczoraj myslalam, ze sie poplacze tak mnie cisnal w pracy, chyba faktycznie niebawem przyjdzie pora na noszenie misek na piersiach :P

Helenucha ciekawy wozek, gorzej jak nastepne bedzie dziewczynka, ale najwyzej sprzedacie. My tez mimo, ze mamy stary wozek kupujemy nowy.

Beatas nie znam tego laktatora, ale wydaje sie wygodny i ma kilka programow.

Co do pieluch my raczej bedziemy kupowac male paczki i testowac, ale pampers sa okay wiec nie balabym sie tych dwojek kupic. Przy Olafie sporo potestowalismy zanim znalezlismy ulubione, ktore i tak sie zmienialy z wiekiem, bo jedne sa super w malym rozmiarze a wieksze beznadzieje, inne odwrotnie. Wiecie ze niektore sklepy (chyba min Natura) sprzedaja pieluszki po 2-3 sztuki w paczuszce na probe. Nie wszystkie firmy takie robia, ale spotkalam tez i takie, ktore kupowalismy by potestowac. Przy najmniejszym rozmiarze uzywalismy Huggies i bardzo dobrze je wspominam. Potem uzywalismy Dadda i pampersa, tez byly fajne. Premium kupilismy moze raz i nie widzialam roznicy, wiec po co przeplacac. Nasz maluch byl bardzo szczuplutki wiec wszystkie rozmiary uzywalismy dluzej niz pisze na opakowaniach. Dodatkowo lepiej za wczesnie nie zmieniac na wiekszy rozmiar, bo z naszego doswiadczenia jesli dziecko jest przy dolnej kresce wagi to beda za luzne i siku lub kupka ucieknie bokiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 14:15

Paula222, kasju, Cinnilla, miluszka lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• SShape Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Kawokado! Trzymam kciuki Kochana i za sesję i za te ważne sprawy <3
    Ja dziś też poranek z DD TVN, z resztą jak każdy ale dziś chociaż raz udało mi się nie zaspać na słodki ciężar a tam 24/25 tydzień, także siedzę i okupuję tv żeby znów nie przegapić ;-)
    U mnie dziś prasowanie i układanie w komodzie Ignasiowych ubranek <3

Ja zawsze akurat wyjdę;) wiec polecam:

http://dziendobry.tvn.pl/wyszukiwarka?s=s%C5%82odki+ci%C4%99%C5%BCar

miluszka lubi tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupowałam używki na olx tylko u siebie i jakość super nic nie uszkodzone. Nawet torebkę sobie od babeczki kupiłam. Kiedyś kupiłam sofkę rozkładaną z ikei w super cenie :) więc jak masz czas to szukaj i wyhaczaj okazje. Ja też wystawiam swoje rzeczy których chcę się pozbyć i sporo już się pozbyłam

kasju lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • cass Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Paula odpoczywaj i nie wychodź z łóżka. mam nadzieję że Ci się wyrówna wszystko dobrze

Cinilla gratulacje :)

Oglądałyście wczoraj to : http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/gadzety-dla-swiezo-upieczonych-rodzicow,192274.html

Ojej, gdyby nie Prokop, to bym nie wytrwała ;)
    A tak na serio - masakra, biznesbiznesbiznesbiznes - smoczki haute couture! Ludzie! :D

izo5d03.png

‹‹ 819 820 821 822 823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ