Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
JajkoNiespodzianka wrote:Dziewczyny, ja to jestem zielona w tych wózkach - słyszałam opinie, że te 3 w 1 są do kitu, bo gondola niepotrzebna, fotelik za mały, spacerówka za ciężka i że i tak za chwilę się kupuje parasolkę... Co o tym sądzicie? Macie jakieś modele będące wyjątkami od reguły?
My fotelik uzywalismy długo tak i gondola a spacetowka do tej pory a Marcel ma 21 miesięcy ale każdy ma swoje zdanie my na wsi mieszkamy więc wszystko było i jest używane !!! -
mi wczoraj nawalała prawa nerka. w ciąży z Darkiem miałam zastój w tej nerce i mam nadzieję że to nie będzie powtórka z rozrywki. ból niesamowity.
15 lutego mam połówkowe. już nie mogę się doczekaćluty jest niesamowity dla mnie. walentynki, urodziny mamy, połówkowe, moje urodzino-imieniny, urodziny synka i dużo wolego w pracy
-
Kaja wrote:My fotelik uzywalismy długo tak i gondola a spacetowka do tej pory a Marcel ma 21 miesięcy ale każdy ma swoje zdanie my na wsi mieszkamy więc wszystko było i jest używane !!!Adaś ur. 07.05.2016
-
My mielismy 3 w 1 i w sumie bylismy zadowoleni. Fotelik byl recaro, moze nie pierwsza klasa bezpieczenstwa, ale bezpieczny byl. Gondola starczyla na troche dluzej niz pol roku, spacerowka starczyla az synek mial troche ponad roczek i zrobil sie za ciekawski, nie chcial siedziec tak wysoko i kupilismy wtedy inna spracerowke i w sumie teraz mam ja w zapasie. Prawda jest taka ze wszystkie spacerowki jak dla mnie maja bardzo malo miejsca na pupke, wybralismy taki z najwieksza iloscia a i tak mi sie wydaje, ze czasem synek w nim wisi. Ten bugaboo wydaje mi sie glebszy nawet niz najwieksza spacerowka w sklepie. Problem tylko taki, ze starszaki wola byc blizej ziemi aby szybko wejsc/wyjsc z wozka a te 2w1 lub 3w1 maja zazwyczaj dosyc wysoko spacerowke, co przydaj sie przy mniejszym dziecku. Moja szwagierka kupowala tylko gondole a potem jak mala miala 7 miesiecy przesiedli sie na taka sama spacerowke jak my.
AnnieLov przesliczny maluszekWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 14:56
-
wisnia11 wrote:ansad spacerówkę mamy chicco multiway evo niebieski (przykładowy link, pierwszy lepszy)
http://www.smyk.com/chicco-multiway-evo-wozek-spacerowy-red,p1076286376,swiat-niemowlaka-p -
Jestem już po kolposkopii. Mam widoczne zmiany na szyjce macicy, miałam robioną biopsję, pobrane zostały 4 wycinki do badania. Lekarka która robiła badanie i pobierała wycinki mówiła, że niedobrze to wygląda. Jestem załamana, siedzę i ryczę. Oczywiście padło zdanie o raku szyjki macicy. Na szczęście dla ciąży nie ma zagrożenia. Lekarka kazała pielęgniarce wycinki wysłać na cito dobadania, wyniki mają być w przeciągu max dwóch tygodni, jeśli wynik będzie zły od razu będą dzwonić. Jeśli nie zadzwonią to za dwa tygodnie samemu przyjść po odbiór wyników. Lekarka mówi że lepiej żeby sami nie zadzwonili ale te zmiany nie wyglądają dobrze. Nawet pisać mi się o tym nie chce. W ogóle już nic mi się nie chce.
-
miluszka wrote:Jestem już po kolposkopii. Mam widoczne zmiany na szyjce macicy, miałam robioną biopsję, pobrane zostały 4 wycinki do badania. Lekarka która robiła badanie i pobierała wycinki mówiła, że niedobrze to wygląda. Jestem załamana, siedzę i ryczę. Oczywiście padło zdanie o raku szyjki macicy. Na szczęście dla ciąży nie ma zagrożenia. Lekarka kazała pielęgniarce wycinki wysłać na cito dobadania, wyniki mają być w przeciągu max dwóch tygodni, jeśli wynik będzie zły od razu będą dzwonić. Jeśli nie zadzwonią to za dwa tygodnie samemu przyjść po odbiór wyników. Lekarka mówi że lepiej żeby sami nie zadzwonili ale te zmiany nie wyglądają dobrze. Nawet pisać mi się o tym nie chce. W ogóle już nic mi się nie chce.
-
Miluszka, bardzo mi przykro z powodu Twojego badania, domyślam się, ile stresu musi Cię to kosztować. Pamiętam, ze już wcześniej pisałaś o szyjce i wynikach cytologii. Wiesz, lekarzem nie jestem, ale w cytologii z przełomu I i II trymestru wyszła mi grupa 3, czyli średnio. Mnie też moja ginekolog powiedziała wtedy, że po pierwsze nie ma zagrożenia dla ciąży. A po drugie, nawet jakby te zmiany w przyszłości okazały się onkogenne (tfu, tfu), to rak szyjki macicy rozwija się powoli, więc jest kilka-kilkanaście lat na podjęcie działań. Mam nadzieję, że Twoje wyniki badań będą w porządku.
AnnieLov, piękne zdjęcia -
miluszka wrote:Jestem już po kolposkopii. Mam widoczne zmiany na szyjce macicy, miałam robioną biopsję, pobrane zostały 4 wycinki do badania. Lekarka która robiła badanie i pobierała wycinki mówiła, że niedobrze to wygląda. Jestem załamana, siedzę i ryczę. Oczywiście padło zdanie o raku szyjki macicy. Na szczęście dla ciąży nie ma zagrożenia. Lekarka kazała pielęgniarce wycinki wysłać na cito dobadania, wyniki mają być w przeciągu max dwóch tygodni, jeśli wynik będzie zły od razu będą dzwonić. Jeśli nie zadzwonią to za dwa tygodnie samemu przyjść po odbiór wyników. Lekarka mówi że lepiej żeby sami nie zadzwonili ale te zmiany nie wyglądają dobrze. Nawet pisać mi się o tym nie chce. W ogóle już nic mi się nie chce.
O jeny.
Trzymam kciuki, żeby było dobrze.. -
Miluszka- będzie dobrze kochana!!! Ważne, że jesteś pod kontrolą lekarzy. Nawet odpukać w przypadku najgorszego to się leczy i co więcej ze 100% skutecznością. Wiem, niestety z własnego doświadczenia po jajnikach, że najgorsze jest oczekiwanie na wyniki, ale dasz kochana radę!!!- jedyne co Ci mogę poradzić to nie czytaj póki co nic w internecie. Trzymam kciuki żeby sami nie zadzwonili!!!!
Dziewczyny ja w pierwszej ciąży miałam wózek Volant Implast 3 w 1 i byłam super zadowolona. Gondola rewelacja, fotelik samochodowy na stelażu od wózka- super sprawa na zakupy w sklepach i duża wygoda, a spacerówka u mnie się sprawdziła. O wiele wygodniej mi się nią jeździło niż później parasolką z małymi kółeczkami. Także teraz też kupuję 3 w 1