X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka wrote:
    Dziewczyny, ja to jestem zielona w tych wózkach - słyszałam opinie, że te 3 w 1 są do kitu, bo gondola niepotrzebna, fotelik za mały, spacerówka za ciężka i że i tak za chwilę się kupuje parasolkę... Co o tym sądzicie? Macie jakieś modele będące wyjątkami od reguły?

My fotelik uzywalismy długo tak i gondola a spacetowka do tej pory a Marcel ma 21 miesięcy ale każdy ma swoje zdanie my na wsi mieszkamy więc wszystko było i jest używane !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• wisnia11 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wczoraj nawalała prawa nerka. w ciąży z Darkiem miałam zastój w tej nerce i mam nadzieję że to nie będzie powtórka z rozrywki. ból niesamowity.

15 lutego mam połówkowe. już nie mogę się doczekać :) luty jest niesamowity dla mnie. walentynki, urodziny mamy, połówkowe, moje urodzino-imieniny, urodziny synka i dużo wolego w pracy :)

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia11 wrote:
    dlatego szybko kupiliśmy spacerówkę (też nową). ze spacerówki jestem bardzo zadowolona. jeździmy nią już ponad rok i się sprawdza.
    z ciekawości jaką macie tą spacerówkę

Adaś ur. 07.05.2016
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w 12 tygodniu na 80% miał być chłopak, połówkowe badanie to potwierdziło :)

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• ansad Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    My fotelik uzywalismy długo tak i gondola a spacetowka do tej pory a Marcel ma 21 miesięcy ale każdy ma swoje zdanie my na wsi mieszkamy więc wszystko było i jest używane !!!
    to podaj jaki masz model, bo jedne mają małe spacerówki, inne większe

Adaś ur. 07.05.2016
  • dais Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mielismy 3 w 1 i w sumie bylismy zadowoleni. Fotelik byl recaro, moze nie pierwsza klasa bezpieczenstwa, ale bezpieczny byl. Gondola starczyla na troche dluzej niz pol roku, spacerowka starczyla az synek mial troche ponad roczek i zrobil sie za ciekawski, nie chcial siedziec tak wysoko i kupilismy wtedy inna spracerowke i w sumie teraz mam ja w zapasie. Prawda jest taka ze wszystkie spacerowki jak dla mnie maja bardzo malo miejsca na pupke, wybralismy taki z najwieksza iloscia a i tak mi sie wydaje, ze czasem synek w nim wisi. Ten bugaboo wydaje mi sie glebszy nawet niz najwieksza spacerowka w sklepie. Problem tylko taki, ze starszaki wola byc blizej ziemi aby szybko wejsc/wyjsc z wozka a te 2w1 lub 3w1 maja zazwyczaj dosyc wysoko spacerowke, co przydaj sie przy mniejszym dziecku. Moja szwagierka kupowala tylko gondole a potem jak mala miala 7 miesiecy przesiedli sie na taka sama spacerowke jak my. product-large,graco-mirage-plus-disney-mickey-mouse-178689,pr_2014_3_28_16_30_51_175.jpg
    AnnieLov przesliczny maluszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 14:56

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• wisnia11 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ansad spacerówkę mamy chicco multiway evo niebieski (przykładowy link, pierwszy lepszy)
    http://www.smyk.com/chicco-multiway-evo-wozek-spacerowy-red,p1076286376,swiat-niemowlaka-p

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia11 wrote:
    ansad spacerówkę mamy chicco multiway evo niebieski (przykładowy link, pierwszy lepszy)
    http://www.smyk.com/chicco-multiway-evo-wozek-spacerowy-red,p1076286376,swiat-niemowlaka-p
    Wyglada podobnie jak nasz. Nam wtedy zalezalo na tym aby nie byla to parasolka, bo mielismy dosyc maly bagaznik a one sa dluzsze, ten graco sklada sie na pol.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• wisnia11 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais super ta wasza spacerówka z myszką mickey. :)
    nasza składa się jak parasolka ale jest krótsza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 15:02

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny tak z innej beczki które imię się wam bardziej podoba bo trwają negocjacje z mężem...

Weronika czy Dominika

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po kolposkopii. Mam widoczne zmiany na szyjce macicy, miałam robioną biopsję, pobrane zostały 4 wycinki do badania. Lekarka która robiła badanie i pobierała wycinki mówiła, że niedobrze to wygląda. Jestem załamana, siedzę i ryczę. Oczywiście padło zdanie o raku szyjki macicy. Na szczęście dla ciąży nie ma zagrożenia. Lekarka kazała pielęgniarce wycinki wysłać na cito dobadania, wyniki mają być w przeciągu max dwóch tygodni, jeśli wynik będzie zły od razu będą dzwonić. Jeśli nie zadzwonią to za dwa tygodnie samemu przyjść po odbiór wyników. Lekarka mówi że lepiej żeby sami nie zadzwonili ale te zmiany nie wyglądają dobrze. Nawet pisać mi się o tym nie chce. W ogóle już nic mi się nie chce.

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Jestem już po kolposkopii. Mam widoczne zmiany na szyjce macicy, miałam robioną biopsję, pobrane zostały 4 wycinki do badania. Lekarka która robiła badanie i pobierała wycinki mówiła, że niedobrze to wygląda. Jestem załamana, siedzę i ryczę. Oczywiście padło zdanie o raku szyjki macicy. Na szczęście dla ciąży nie ma zagrożenia. Lekarka kazała pielęgniarce wycinki wysłać na cito dobadania, wyniki mają być w przeciągu max dwóch tygodni, jeśli wynik będzie zły od razu będą dzwonić. Jeśli nie zadzwonią to za dwa tygodnie samemu przyjść po odbiór wyników. Lekarka mówi że lepiej żeby sami nie zadzwonili ale te zmiany nie wyglądają dobrze. Nawet pisać mi się o tym nie chce. W ogóle już nic mi się nie chce.
    Tule Cię bardzo mocno, kochana głowa do góry! Musi byc dobrze i będzie dobrze! Trzymaj sie, jesteśmy z Tobą!

lprkuay3dehqwb0g.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka mam nadzieję że to zmiany które szybko przejdą. musi być dobrze. trzymaj się mocno!

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka, bardzo mi przykro z powodu Twojego badania, domyślam się, ile stresu musi Cię to kosztować. Pamiętam, ze już wcześniej pisałaś o szyjce i wynikach cytologii. Wiesz, lekarzem nie jestem, ale w cytologii z przełomu I i II trymestru wyszła mi grupa 3, czyli średnio. Mnie też moja ginekolog powiedziała wtedy, że po pierwsze nie ma zagrożenia dla ciąży. A po drugie, nawet jakby te zmiany w przyszłości okazały się onkogenne (tfu, tfu), to rak szyjki macicy rozwija się powoli, więc jest kilka-kilkanaście lat na podjęcie działań. Mam nadzieję, że Twoje wyniki badań będą w porządku.

AnnieLov, piękne zdjęcia :)

9ewns65gxjq3gces.png
  • Einin Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:

O jeny. :(
    Trzymam kciuki, żeby było dobrze..

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka- będzie dobrze kochana!!! Ważne, że jesteś pod kontrolą lekarzy. Nawet odpukać w przypadku najgorszego to się leczy i co więcej ze 100% skutecznością. Wiem, niestety z własnego doświadczenia po jajnikach, że najgorsze jest oczekiwanie na wyniki, ale dasz kochana radę!!!- jedyne co Ci mogę poradzić to nie czytaj póki co nic w internecie. Trzymam kciuki żeby sami nie zadzwonili!!!!

Dziewczyny ja w pierwszej ciąży miałam wózek Volant Implast 3 w 1 i byłam super zadowolona. Gondola rewelacja, fotelik samochodowy na stelażu od wózka- super sprawa na zakupy w sklepach i duża wygoda, a spacerówka u mnie się sprawdziła. O wiele wygodniej mi się nią jeździło niż później parasolką z małymi kółeczkami. Także teraz też kupuję 3 w 1 :)

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszka musi byc dobrze! Trzymaj sie kochana.

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka mocno trzymam kciuki żeby nie dzwonili i żeby to nie było nic groźnego dla Ignasia i Ciebie.
    Zobaczysz będzie dobrze tylko Cię straszą na zapas tak jak ostatnio :*

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka kochana będzie dobrze, trzeba wierzyć <3

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka też jestem dobrej mysli, trzymam kciuki by nie zadzwonili :*

l22nzbmhf5ftteff.png
‹‹ 829 830 831 832 833 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ