X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • beatas Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mój komentarz jest przed Twoim postem:D

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

fa306d1a425dbc5cmed.jpg
    9046c2ec08a689b5med.jpg[/QUOTE]

Jejku jaki śliczny maluszek!! Buźke ma cudną! :)

cudak lubi tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• ansad Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinilla8 , skoro lekarz powiedział, ze coś widzi, a zarazem uspokoił żeby się nei martwić to znaczy że to nic poważnego i pewnie dużo dzieci to ma i jest zdrowych. Najgorzej jak kilka parametrów źle wyjdzie. Ale zrozumiałe że się martwisz, bo pewnie każda by się martwiła.

Paulla222 mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze

Kasju oglądałam ten wózek - z tych na pompowanych kołach w wadze powyżej 14kg ten jak dla mnie najlepiej jeździł ( skręcał ) i miał najlepszą amortyzację z tych co były w sklepie, a wybór był spory. Ja jednak chciałam lżejszy wózek i tylko dlatego go nie kupiłam, jednak jak waga nie ma znaczenia to super wybór i cena dobra. Ja kupiłam używany brio go , tutaj są nowe; http://www.bobowozki.com.pl/wozki-gleboko-spacerowe/brio/p/brio-go-2w1-wozek-gleboko-spacerowy-super-lekki---tylko-11-8kg-781.php , jest lekki i pomimo piankowych kół ma super amortyzację taką jak te na pompowanych kołach, albo nawet lepszą i jest bardzo skrętny. Potem przerzucę się na lekką terenówkę, bo dużo w terenie będę jeździć, a nie po chodnikach. Ja nie patrzyłam na wygląd wózka tylko jak jeździ - ma być wygodnie i dla mnie i dla dziecka, za dużo się naczytałam o narzekaniach mam, które mają ochotę swój wózek rozbić o pierwsze napotkane drzewo,( szczególnie te które miały porównanie z innymi wózkami) bo o ile gondola w większości wózków jest ok, to potem jest problem jak dziecko przesiada się na spacerówkę, więc przy zakupię koniecznie sprawdźcie jak wózek się składa, ile waży po złożeniu, czy będzie Wam łatwo wpakować go do bagażnika itp. Czasem lepiej kupić osobno wózek z gondolą, a osobno spacerówkę - jakąś lżejszą.

kasju lubi tę wiadomość

Adaś ur. 07.05.2016
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Ansad i jak? Zadowolona?
    jeszcze nie rozpakowałam :-), ale oglądałam go w sklepie więc wiem, że jest w porządku, polecała mi go tez koleżanka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 13:03

Adaś ur. 07.05.2016
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    W tych sklepach, to połowy wózków nie można zobaczyć:/
    to racja i duży problem

Adaś ur. 07.05.2016
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov ale słodka buźka :-), a mały już faktycznie spory, takie dzieci już mają szanse przeżyć poza brzuchem mamy

Adaś ur. 07.05.2016
  • kirys Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa ja też kontroluję znamiona, chodzę na wideodermatoskop raz w roku. Ostatnio byłam w listopadzie i jak powiedziałam o ciąży, to Pani doktor odparła, że znamiona mogą się zmieniać i to jest normalne i że chce mnie widzieć na kontroli w kwietniu. Wtedy moje znamiona na brzuchu będą już pewnie jak 2 zł, zwłaszcza jedno jest takie duże. Spróbuj znaleźć w pobliżu może gdzieś robią badanie takim sprzętem. Ja mam to badanie na NFZ w dodatku :-) A Pani doktor jest sprawdzona i mam do niej zaufanie, bo moja mama leczyła się u niej od x lat, niestety teraz przyjmuje tylko prywatnie, bo przeszła na emeryturę. Na Twoim miejscu nie panikowałabym, skoro znamię się nie zmienia. A jeśli chcesz mieć spokojne sumienie, to idź w marcu, ale do tej która wzbudziła Twoje zaufanie. Coś w tym musi być, skoro ja też mam mieć kontrolę w zaawansowanej ciąży, lepiej sprawdzić. Ale usuwać bym nie usuwała teraz, tylko jak już to po porodzie, co te kilka miesięcy zmieni.
    A i jeszcze skoro tamta nie ma żadnych zapisków w karcie, to w jaki sposób porówna, czy znamię zmieniło się w czasie?

Powodzenia na wizycie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 13:03

Melissa84, Magda34 lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mnie nie było i tu tyle nadrabiania :) Rozpisalyscie się :) Ubranka z lidla mimo że rozmiar 50-56 w cale nie wyglądają na duże, więc myślę zakup udany:) A dziś wieczorem lece do empika odebrać zamówienie ze smyka :)
    Dziś pogoda u nas średnia, ale nie pada, zaliczyłam wizytę u dentysty, później zakupy na urodziny Mamy więc dzień udany:)

Mmarzenak cieszę się że wszystko z dzidziusiem dobrze :)
    Magda34 gratuluję udanej wizyty:)
    Miluszka jak Ci się kiedyś uda przegapić to na internecie są wszystkie emitowane odcinki :) słodkiego ciężaru
    Cinnilla skoro lekarz mówi żeby się nie martwic to proszę się nie zamarwtiać:) Musi być dobrze:)
    Paula222 to no faktycznie się podzialo u Ciebie, synkowi wynagrodzisz kiedyś a tera z musisz myśleć o drugim maluszku :)
    Madziak222 widzę zakupy udane;) ja w końcu muszę popatrzyć na jakieś listy wyprawkowe bo na pewno nie o wszystkim wiem:)
    Sshape śliczne ciuszki :)
    Kuleczka777 a tu możesz wrzucić jak ktoś nie jest na Fb :) My chrzciny planujemy na sierpień góra wrzesień :)
    Cudak gratuluję dobrze rozwijającej się Hani :) Ach jak milo czytać dobre wieści:)
    Patulka śliczne ubranka:)
    HoniKa89 to macie niespodziankę :) ŚŁiczna księżniczka<3
    Agabtm mi już też brzuszek rośnie :) pomalutku ale już lekko zaokrąglony:)
    Moni15382 witaj:)
    AnnieLov cudny :)

cudak, mmarzenak, Magda34, Agabtm lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Witaj Moni :-)
    Lila2703, kciuki zaciśnięte za połówkowe! Któraś jeszcze dziś wizytuje? Ja dziś mam kolposkopię, w nocy nie mogłam spać, bardzo przeżywam to badanie :-( mam na 13:00.

Beatas, rzeczywiście fajna cena tego laktatora,

Quratornia, odkryłaś jakieś wady podczas użytkowania tego laktatora? Zamieniłabyś go na jakiś inny? Chyba też nad nim pomyślę jeśli rzeczywiście się sprawdza bo jak widzę ceny laktatora lovi lub medela to powalają, niestety ;-/
    Miluszka mi dzialal bez zarzutu, jedyna wada moze byc to ze jak sie slabo dokreci butelke to podczas odciagania moze ona odpasc od laktatora. W sumie to chyba nie wada ale mi sie tak zdarzalo

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mam pytanie czy któraś poznała już płeć dziecka na genetycznym usg? Ok 12-13tc?czy dopiero na połówkowych poznaliśmy?

• JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, wracam do żywych powoli... To co się działo po tych antybiotykach to nikomu nie życzę. To chyba było uczulenie - splątanie totalne, żołądek bolał jakby mnie ktoś kwasem oblewał, wytrzepało mnie na wszystkie strony. Czuje się jak po najgorszej grypie żołądkowej. Psychicznie też fatalnie to zniosłam, po paru miesiącach powróciła moja łuszczyca z tego stresu.
    Byłam więc u mojego lekarza we wtorek i nie ma innego antybiotyku w antybiogramie który by nie zaszkodził Wojtusiowi, więc NIE BIERZEMY NIC.

Niby ureaplazma nie daje objawów, ale lekarz mówił, że płód nie powinien się zarazić i mam badać crp co jakiś czas, a resztą pomartwimy się przed porodem.
    Jakbym się powtarzała z pytaniami to przepraszam, ale tylko ogólnie przeleciałam co pisałyście, bo nie mogłam się skupić.

Ktoś pytał o Davercin - nie wiem jaki to ma związek z miejscowym stosowaniem, ale ten antybiotyk to właśnie Davercin doustnie był (erytromycyna).

Gratuluję tych pięknych i zdrowych buziek, które pokazywałyście i wszystkich łowów zakupowych :)

• Kaja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Cześć dziewczyny. Mam pytanie czy któraś poznała już płeć dziecka na genetycznym usg? Ok 12-13tc?czy dopiero na połówkowych poznaliśmy?

W pierwszej ciąży to w 16tc było widać, a teraz się ukrywa :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• kuleczka777 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa ja mam znamię na brzuchu i pieprzyka takiego większego i nic gin nie mówił mi na ich temat. Ogóle jest tak że jak się znamie powiększa czy zmniejsza to nie ma znaczenia, ważne żeby kształtu nie zmieniło i to dotyczy się ogólnie a nie tylko ciąży

Melissa84 lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • kirys Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni też mi się podobają wózki Adamex, widziałam je w Smyku, ale nie testowałam, bo jeszcze nie wiem, czy nie dostanę wózka od siostry. Dziewczyny pisały chyba, że ten spód gondoli jest taki jakby żywcem z plastiku, a w wózkach Amelis to chyba lepiej wygląda.

Evus o faktycznie, mamy ten sam dzień :-) To trzymam kciuki, ciekawa jestem jak u Ciebie przebiegnie badanie.

AnnieLove cudowne zdjęcia, też chcę takie :-)

evus, Moni15382 lubią tę wiadomość

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Sporo poznało, a potem nieraz były niespodzianki :-) Ja nie znam do dziś i może lepiej, wolę wiedzieć, jak będzie pewniejsze.

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Melissa ja mam znamię na brzuchu i pieprzyka takiego większego i nic gin nie mówił mi na ich temat. Ogóle jest tak że jak się znamie powiększa czy zmniejsza to nie ma znaczenia, ważne żeby kształtu nie zmieniło i to dotyczy się ogólnie a nie tylko ciąży

Ja mam znamię na posladku plus Pietrzyk na plecach gin to samo mówił aby ksztaltu nie zmienialo ,a Marcel ma pieprzyk na stopie i też na razie nic sie nie dzieje !!!!

Melissa84, Blondi... lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielove jaki śliczny :) gratulację :) dobrze że nie zrobił Ci niespodzianki i nie zmienił się na Ignasię ;)
    To teraz macie datę mojej rocznicy ślubu hehe

Andzia wysyłałam Ci mailem jak sobie przypominam to jest to samo :)

Andzia SM lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Lekarz, który wykonywał mi usg 3D I trymestru powiedział, że prawidłowe rozpoznanie płci jest możliwe jak dzidziuś ma ok. 10 cm.

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    ja poznalam w 12 tygodniu:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    ja poznalam w 12 tygodniu:)
    Ja też :)

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
‹‹ 827 828 829 830 831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ