Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
beatas ja też mojemu nie powiem bo mi zablokuje konto
mam nadzieję że się nie zorientuje! Wbrew pozorom nie ma tego dużo... Brakuje mi jeszcze bodziaków i kaftaników. Nie mówiąc już o kosmetykach, przyborach i większych gabarytach np. komoda. Ale też wychodzę z założenia, że będzie dla następnego
Monia ja wybrałam Amelis Pro 2 w 1 https://www.amelis-colour.com/pro-2w1/4-wozek.html#/kolory_dostepne-moroWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 11:22
beatas lubi tę wiadomość
Mały Ryś -
Ja mam dokladnie 44 sztuki bodziaków.. Wiec chybatroche przegiełam:D mam juz prawie wszystko, brakuje mi tylko jakiegos strojniejszego kompleciku.. Ale wstrzymam sie do marcowych wyprzedaży..
Rzeczy do pielegnacji, tez duzo wyjda.. Ech.. Ale jak sie powstrzymac, skoro wszystko taaakie slodkie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 11:34
Helenucha Klucha lubi tę wiadomość
-
Czesc,
Ale macie duzo ciuchow..
Ja na razie wydalam ok. 320zl bez kocyka. A w sumie nie mam wszystkiego, ale licze na duza paczke z gratisami od znajomej i rodziny. Glownie mam malo spiochow i polspiochow. Mi doradzono ze wystarczy po 4y z kazdego rodzaju i rozmiaru i tego sie trzymam. Bedzie lato wiec pranie szybko schnie.
U mnie dzis 5y dzien chorobska, tak mocno kaszlalam w nocy ze jestem padnieta.
Wlasnie sie inhaluje kropelkami. -
Hej dziewczyny
Ja dzisiaj mam wizytę na 16:00- trzymajcie kciuki
Kochane chciałabym się też Was poradzić w pewnej sprawie, która mnie dręczy. Od około 3 lat chodzę co roku na kontrolę znamion do dermatologa (wyczytałam w jakieś babskiej gazecie, że warto jest to robić). No i przed ciążą rok temu byłam u jednej babki, której powiedziałam, że planuje ciąże no i ona powiedziała, że generalnie w ciąży pieprzyki mogą mi ciemnieć, ale nic nie jest do usunięcia, wszystko jest ok i na następną kontrolę kazała mi przyjść za dwa lata. No ale ja durna poleciałam w styczniu do niej na badanie. No i wówczas ona stwierdziła, że usunęłaby profilaktycznie jedno znamię na tułowiu i kazała mi przyjść do ponownej kontroli w marcu (wtedy ma zadecydować czy usuwamy już teraz czy po ciąży). Tylko wiecie co jakaś niewiarygodna mi się wydała- kazała mi sobie przypominać co wcześniej mi mówiła na wizytach, nie miała założonej żadnej karty itd. Więc przestraszona poleciałam na kontrolę do dwóch innych pań dermatolog, które przyjeżdżają do mojego miasta ze Szczecina i one stwierdziły, że wszystko jest ok i kazały normalnie za rok przyjść do kontroli (u jednej z nich byłam już wcześniej, miała założoną moją kartę, wiedziała jaki mam typ znamion. Aha druga wskazała, że to znamię jest troszkę nieregularne, ale nie ma żadnych innych nieprawidłowych cech i po prostu wymaga corocznej kontroli). No i teraz nie wiem co robić- iść do tej pierwszej babki w marcu, czy olać sprawę i iść normalnie na kontrolę w lutym? Ja hipochondryk jestem i już wyobraźnia mi szaleje
evus, beatas, Magda34 lubią tę wiadomość
-
Helenucha Klucha wrote:beatas ja też mojemu nie powiem bo mi zablokuje konto
mam nadzieję że się nie zorientuje! Wbrew pozorom nie ma tego dużo... Brakuje mi jeszcze bodziaków i kaftaników. Nie mówiąc już o kosmetykach, przyborach i większych gabarytach np. komoda. Ale też wychodzę z założenia, że będzie dla następnego
Monia ja wybrałam Amelis Pro 2 w 1 https://www.amelis-colour.com/pro-2w1/4-wozek.html#/kolory_dostepne-moro
wózek bardzo ładny:) wybieraliście w sklepie? widziałaś go na żywo czy przez neta kupowałaś?
ja na szczęście mebelki i komodę, łóżeczko mam po synku, dla córci robimy tylko kącik u nas w sypialni, planuję kupić półeczki takie chmurkowe i półeczkę domek, udekorować to wszystko chcę tymi świecącymi kulami, już nie mogę się doczekać
teraz priorytetem jest wózek, cały czas zastanawiam się nad tym:
http://allegro.pl/wozek-pajero-alu-adamex-2w1-wysylka-gratis-hit-i5915094251.html
Może macie dziewczyny jakieś opinie na jego temat???
a ciuszki kupię, ale najpierw zobaczę co dostanę od przyjaciółki, która urodziła dokładnie 1.06, ale rok temu i szykuje dla mnie pakę ciuchów:)))Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 12:01
Nasza córeczka -
kirys, ja mam polowkowe jutro, a przeciez jestesmy w tym samym tygodniu ciazu. a mnie moja gin tak wyznaczyla wizyte, wiec mam nadzieje ze bedzie ok
nie moge sie juz doczekac spotkania z Maluszkiem
Melissa- ja mam bardzo jasna karnacje i bardzo duzo piegow i tez mi powiedzieli, ze w ciazy moga ciemnie i poki nie robia sie nieregularne i zaczerwienione to sie nie przejmowac. a ja mam miliony piegowMelissa84, kirys lubią tę wiadomość
-
Kurczę Melissa, nie wiem, co Ci doradzić, bo nie mam żadnych widocznych znamion i nie jestem w temacie;/ ale skoro dwie niezależne lekarki powiedziały Ci, że jest ok, to ja bym chyba uwierzyła.. Zwłaszcza, że do tamtej nie masz zaufania..
Mnie dziś nad ranem jak poszłam siku strasznie rozbolał brzuch.. Nie mogłam wstać z toalety.. doszłam w końcu zgięta w pół, jeszcze trochę pobolało jak leżałam, a teraz jest już w miarę ok.. mam nadzieję, że to normalne.. na szczęście mała dokazuje, więc wiem, że nic jej nie jest.. -
Evus- no właśnie mi z tym znamieniem się nic nie dzieje, jest takie jak było
Ale naczytałam się głupot w internecie i się przejmuję
PS. Trzymam kciuki za jutrzejsze usg połówkowe
Moni15382- wózek z wyglądu super
Beatas- No właśnie jakoś tak wydaje mi się, że ona za każdym razem mówi co innego. Tamte dwie wszystko opisały w karcie, tak konkretnie. A ta pierwsza jeszcze do mnie powiedziała, że jak w marcu przyjdę to mam jej sama przypomnieć co mi mówiła. No jakaś masakra po prostuWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 12:08
evus lubi tę wiadomość
-
beatas - koniecznie odpocznij, a do pewności zadzwoń do lekarza jak masz taką możliwość, może coś doradzi
Melissa84 wrote:Moni15382- wózek z wyglądu super
no właśnie z wyglądu na obrazku też mi się podoba, nie widziałam go na żywo, nie mogę znależć jakiegoś dobrego sklepu w pobliżu mnie żeby był duży wybór do pooglądania, ide szukać sklepu na google:))
Nasza córeczka -
A propos jeszcze USG III trymestru: W trzecim trymestrze czeka cię też co najmniej jedno badanie USG w 36.-37. tygodniu. Warto wiedzieć, że jest ono oficjalnie zalecane i refundowane przez NFZ. Wielu lekarzy uważa jednak, że badanie USG warto wykonać także w 28.-30. tygodniu. Za nie, niestety, trzeba zapłacić z własnej kieszeni.
Takie o znalazłam.
Jeny niech już będzie maj chociaż. -
nick nieaktualnyMy już po wszystkim:)
Wizyta przeszła bardzo sprawnie. Najpierw weszłam do pokoju pani położnej, zrobiła ze mną wywiad, spisała wyniki, zmierzyła ciśnienie. Nie zdążyłam rozsiąść się w poczekalni, a już była moja kolej. U Dr miło i spokojnie. Sprawdził wyniki, zrobił badanie i pora na USG. Ulubiona część wizyty. Ignaś bezwstydnie pokazywał swoje klejnoty a potem zaczął się chwalić swą słodką buźką i to jak ssie nóżkęTo chyba kwestia tej glukozy rano
Reasumując wizytę możemy się spodziewać Małego w okolicach 28 maja. Ostatnio było, ze 30 maja, wcześniej, że właśnie 1 czerwca - powód niunek jest o 1,5 tygodnia starszy mierzy już 24 cm i waży 710 g. Mama musi jeść buraczki, bo ma niską hemoglobinę.
Teraz kolejne odliczanieNastępna wizyta 2 marca
I jeszcze Ignaś - kadr z filmu, takie same zdjęcia mam wydrukowane na pamiątkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 12:43
Melissa84, oldżi, kirys, evus, Andzia SM, ansad, Repose, cudak, SShape, kuleczka777, mmarzenak, kasju, Magda34, Helen, dais, fairy_tale, Helenucha Klucha, Moni15382, Zimri, madziak2202, Misia15, Agabtm, maria85, jakka lubią tę wiadomość